אוףףףףף זה לא נגמר....

אוףףףףף זה לא נגמר....

ציור מסובך בחרתי לי הפעם, כדי להקל על עצמי הכנתי כמשטח בלבד ואת זה אניח מחר על העוגה. כמה שאלות: 1. איך מעבירים את הציור (תקליט) לעוגה מבלי שישבר ? הוא מונח כרגע על נייר אפיה שעליו פיזרתי קורנפלור. 2. מה לעשות סביב העוגה ? (בגובה) האם לרדד RFM ארוך וצר ולהדביק מסביב, אולי להשאיר עם גנאש בלבד ? (נראה לי עלוב) ואולי להדביק תלאים תלאים של כוכבים וכד'. ? 3. ברקע יש המון טיפטופים וחשבתי לצבוע מחר רקע תכלת. הצבע הכחול מאוד מרוכז וגם בערבוב של הרבה ברנדי/מים יוצא כהה ונוזלי מידי, כשנוגע בקו השחור פשוט ממיס ומורח אותו. חשבתי לקנות מחר צבע תכלת (ראיתי שיש) האם הוא באמת יתן לי צבע תכלת בהיר ? 4. עוד המלצות / הערות - יתקבלו בברכה. עכשיו הולכת לישון. המון תודה ולילה טוב. (מקוה לקרוא תשובות בבוקר)

נטעים

New member
ליפני התשובות עבודה יפה ומדויקת

בנוגע לצבע קני צבע לבן טוב שיהיה בבית תמיד יהיה לו שימוש כמו הפעם אז יצא לך תכלת יפה בענין ההעברה אני מקפידה לעבוד על ניר פרגמנט אבל שמונח על משטח שאפשר להזיז כך תמיד אפשר להעביר ללא בעיה אל תרימי את הציור הגלישי לקצה השיש והעבירי לקרטון חזק ואז הזיזי וראי שהפרגמנט משוחרר עכשיו את יחולה להרים את הציור בלי בעיה ולהגליש על העוגה להזיז ואז להדביק בהצלחה

מבקשת עזרה !!! מה עושים מסביב ?

(שאלתי ולא קיבלתי תשובה) האם להניח את המשטח המצוייר על העוגה בלבד ? האם לצפות אותה בשכבה נוספת של בצק סוכר ? האם לצפות ברצועה מסביב ??? צריכה רעיונות בדחיפות !!!

לילית462

New member
אני הייתי מצפה בבצק סוכר,

כי נראה לי שרצועה לא יצא הכי חלק ויפה..... האם הציור הוא בדיוק בגודל של העוגה ? אולי אפשר לצפות את העוגה בבצק בצבע תכלת (רצית רקע לא ?) ואם התמונה קצת יותר קטנה, זה יתן מסגרת יפה.... ואם היא לא יותר קטנה, אולי כדרי להקטין אותה קצת, או להגדיל טיפה את העוגה (צריך בסה"כ כסנטימטר מכל צד וזה יהיה מהמם. מה גם שאם את מצפה בבצק סוכר, ומוסיפה סגירה זה נותן לעוגה מימד נוסף - למשל כדורים קטנים בצבעים של הציור.... לגבי הטפטופים שכתבת, נסי לקחת מקל אזנים טבול במים ולנקות את זה - בדרך כלל זה מצליח למחוק כמעט כל דבר..... בהצלחה

Netel

New member
לדעתי

(זה גם מה שאני עשיתי בעוגת פו הדב וחבורתו) לצפות את העוגה בשכבה לבנה,ומסביב עם צבע ירוק מדולל במעט אלכוהול לצייר צמחיה (דשא+פרחים). ואז למעלה להניח את הציור-בזהירות כמו שנטע הסבירה-אני גם נעזרת בשפכטל רחב. יכול להיות שתצטרכי מעט פרחים קטנים בחיבור-או לעשות כמו שערות צבעוניות באקדח שלך ולהניח מסביב. מחכה לראות את העוגה כולה. יצא לך אחלה.

../images/Emo10.gif אל תשאלו איזו פדיכה...

דפנה לדפנות מצאתי פתרון יצירתי ופשוט - מכיוון שהיה מצופה בגנאש שוקולד, פיזרתי מסביב ועל הדפנות סוכריות צבעוניות לבן-תכלת וזה יצא נהדר, מתאים לצבע (צבעתי את הרקע בתכלת). אבל.... בהעברת הציור גיליתי פתאום שברוב טמטומי, עשיתי אותו גדול יותר מהעוגה... בס"מ-שניים בכל צד. אוף זה לא נראה אסטתי בכלל !!!!!! הציור מעט נסדק אבל זה לא נורא, הבעיה היא עם השוליים המיותרים... כרגע המשטח חצי יבש כך שמפחדת לנסות לקצר אותו, פשוט מאוחר מידי... מעצבן !!!!

net the jet

New member
את יכולה להזיז את זה קצת שזה לא יצא

סימטרי ? נניח שבצד אחד זה יהיה מאד בולט החוצה, ובצד השני ממש על קצת העוגה ? כך שיראה כאילו זה מכוון ? אולי זה יעזור.

net the jet

New member
לא נורא...הציור מקסים, ויש בזה קטע

דוקא נחמד ! אל תקחי ללב !

Netel

New member
גם אני אומרת שזה ממש לא נורא

זה צבעוני ויפה.

תודה בנות, והנה העוגה השניה :

כי אם כבר לפנק את השלישיה הזאת, אז עד הסוף !!! הפעם היתה לי הרבה יותר נחת מהעוגה (למרות שהקודמת הרבה יותר צבעונית ועליזה)

למעלה