אוףףףף ואיכסססססססססס

ליייייי

New member
אוףףףף ואיכסססססססססס

אין לי כותרת יותר טובה, חוץ מזה שאני בהלקאה עצמית מהבוקר על הטימטום שלי- לפיצ היה אבעבועות רוח, הוא היה מלא כולו בפצעים, חלקם היו כהים יותר, ואחד היה על האוזן. ועם כל הפסח הזה שהוא מתארח אצל כל הדודות והסבתות לא נתתי לפצע הזה תשומת לב מיוחדת, והיום בבוקר, שזה בערך שבועיים מאז שראיתי אותו (אלוהים ישמור!!!!!!!), חשבתי שזה מוזר שהוא לא עובר, בדיוק היתי בדרך לרופאה בענין אחר וחשבתי להציץ מקרוב, ובעודי מציצה מקרוב, אני קולטת שערות, לוקחת קיסם אזניים, וזה זז, בסוף שולפת בעזרת פיצטה וזה חי לחלוטין, חשבתי חיפשית... עוד שמרתי בטישו להראות לרופאה עד שבעלי אמר לי בטלפון שזו קרציה!!!!!!!!!!!!!!!! איכככככככככככככככככככככססססססססססססססססססססס ישר דברתי עם אחיות שלי, אמא שלי, הסייעת שלו, כולנו חשבנו שזו אבעבועת רוח. ובכלל אין לנו כלב וזה אפילו לא דומה לקרציה מהזן שראיתי (לפני אלף שנה בערך אפורה ושמנה אלא משהו קטן וכהה) הרופאה אמרה רק לבדוק שאין חום, באינטרנט קראתי כתמים על הידיים והרגליים, ושקרציות נשאיות של מחלת הליים.... קבלנו לשים משחה אנטיביוטית (בקטרובן) למשך 3 ימים למקרה של זיהום. סוף סוף נפטרנו מדלקות האזניים אז יש קרציות... מה רוצים מהאזניים של המסכנון הזה???????? כל היום אני מקללת את עצמי, מקווה שהכל בסדר.... אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף למישהו יש רעיון אם לתת לו משהו? ואיך להוריד את רגשות האשם על הדרך??????.

נשמע רע

קודם כל תבדקי שהפצעים שהיו לו הם באמת מאבעבועות רוח ולא זיהום מהקרציה חס וחלילה תשפשפי את האזור עם שום חי חתוך תכתשי הרבה שום לאוכל שלו שיהיה בריא!

לא כל סוג קרצייה הוא נשא של ליים

גם יותם כבר נעקץ כאן, וגם אני (כאן זה ה-איזור של ליים בעולם). וגם אלה שהן נשאיות בפוטנציאל (את יכולה להראות תמונות באינטרנט, יש רק ארבעה סוגים כאלה כמדומני, וקרציות שיש על כלבים אינן ביניהן) - רק 10% מהן כאלה, וגם אם הן נשאיות - עדיין זה לא אומר שהן מעבירות את זה.... בקיצור - אל תילחצי
! ואל תאשימי את עצמך. איך יכולת לדעת?

razgalili

New member
ההסתברות למחלת ליים נמוכה מאד

עד אפסית. חרקים מוצצי דם יש מסביבנו כל הזמן וכולנו נעקצים, וכל החידקים האלה יכולים להעביר מחלות. אין אפשרות להגן על הפיץ מהכל. לחארייטים הקטנים יש נסיון של מאות מיליוני שנים בלהתגנב אלינו בלי שנרגיש. במקרה של מחלת ליים מופיע מסביב לעקיצה כתם אדום גדול. אם יופיע כתם כזה ניתן יהיה לתת לפיץ אנטיביוטיקה שמחסלת את המחלה בשלביה הראשונים. כיון שהכתם עדיין לא הופיע (הכתמים האלה ממש גדולים) כנראה שאתם בסדר ואין מה לדאוג לליים. אם הילד מראה סמני מחלה חדשים נוספים (חום וחולשה) יש לציין לרופא את העקיצה של הקרציה כדי שיקח בחשבון מחלות יותר נדירות שהיא יכולה להעביר. בכל מקרה הטיפול יהיה אנטיביוטיקה.

ליייייי

New member
תודה לכם...

אני אחרי לילה עם סיוטים הכוללים חרקים למיניהם, אך היום שמעתי סיפורים רבים ומזעזעים מחברותי, מסתבר שהענין נפוץ למדי. מקווה שהפעם זה נגמר בלי עניינים מיותרים חוץ מרגשות אשם שלי... אדע לפעם הבאה (הסתבר לי היום שהמקומות האהובים עליהם הם האזניים,בית השחי והמפשעה) שווה לעשות חיפוש מידי פעם... ואגב, אל תכעסו אך אני מנצלשת, לגבי אבעבועות הרוח, שמחתי מאוד שלא קבל חיסון ושעבר את זה בגיל 5 וברוך שפטרנו, מה שכן הוא סבל מאוד מאוד מהגירודים ועם דימיונו העשיר תיאר תיאורים מקסימים - אני מרגיש כמו שמן רותח, כאילו חתולים נושכים אותי, אני אדום וכו, המסכן אפילו צרח אלוהים עזור לי ואז (ולכאן מתאים האל תכעסו) התקשרתי להומאופט שלנו שנתן לו משהו הומאופטי שעבד כמו קסם, פשוט הפסיק לגרד לו! הייתי חייבת לשתף....(וניסינו משחת קאלמין אמבטיה עם קורנפלור, עם סודה לשתיה עם לוונדר ושמן עץ התה-כלום לא עזר...) ואגב, הוא הדביק את אחיו הבכור שכן חוסן בגיל שנתיים, והתמלא כולו אבעבועות והתגרד בטירוף... לפחות חסכנו את הדילמה מהחיסון השני....ממש חיסון מיותר!!!!!!!

הי ליייייייייייי

בתור מומחית לקרציות (כלב ושתי חתולות, אין מה לעשות....) אין לך מה לחשוש, העונה של הקרציות (והפרעושים, בל נשכח...) התחילה, אני כבר התחלתי למצוא אותן על החיות שלנו, שישנות במיטות שלנו וכו', עלי עלתה לא פעם קרציה, אגב, הצבע הטבעי שלהן הוא באמת אפור, אם היא שחורה סימן שהיא פשוט.... מלאה בדם, SORRY. אין לך מה לחשוש, חוץ מזה שבדרך כלל זה לא עושה כלום, מקסימום קצת זיהום במקום העקיצה, הוא ישרוד.... הבעיה האמיתית בחיים שלנו זה פרעושים שעולים על החיות מהדשאים של הקיבוץ, אם יש משהו שיכול לעזור בנושא, הומופאטי, אני אשמח לשמוע, בנתיים, בלי רחמים, אני שמה להם טיפות זרחן, אין ברירה, זו הדרך היחידה שמצליחה עד עכשיו לעמוד בפרץ (קיבוץ עם מלא כלבים, שלא לכל הבעלים שלהם אכפת מהם כל כך.....). יאללה, יהיה בסדר, אל תדאגי איילת

ליייייי

New member
תודה אילת!

כנראה שיש משהו בפתגם צרת רבים חצי נחמה... אני בדיוק עומדת להזמין את ההדברה הביולוגית שאני עושה כל שנה אחרי פסח לנמלים, אתייעץ איתו ועם יש משהו רלוונטי עבורך אחזור אלייך. בכל אופן מקווה שתעברו את הקיץ בשלום!

מיכל164

New member
אירע לנו מספר פעמים.

רוב אירועי הקרציה עברו ללא פגע, אבל לאחר אחת הפעמים הבת שלי חלתה בקדחת שהועברה ע"י הקרציה. הקדחת אופינה ע"י חום גדול שלא ירד והתמיד מספר ימים וע"י הופעת כתמים על גבי כפות הידים.

למעלה