אוףףףף

אוףףףף

איזה סדרה מושלמת. ממש גאווה להוט! אני משתחווה בפני יוצריה. ויותר מכל-אני מקנא שיצאה סדרה כזאת טובה.[אני תסריטאי]. מעטות הסדרות שמסוגלות לרתק צופה למשך חצי שעה של צפיה באותו חדר בו מנהלים דיאלוג רק 2 אנשים . מ-ו-ש-ל-ם

בוא תן לנו קצת ניתוח...

בוא תן לנו קצת ניתוח מקצועי-תסריטאי על הסדרה. מעניין. האם התסריט הוא המכריע כאן (כפי שנראה לי) או דווקא הבימוי מנצח, ועד כמה השחקנים הם חלק בהצלחה? במה התסריט כ"כ טוב ואיפה היית משפר? בכל אופן, אני מקווה שגם לך ייצאו תסריטים טובים ומי יודע אולי אפילו מעולים. המשך לעבוד ואל תתבאס מהרף הגבוה שהסדרה הציבה (אם כי יש פה דעות אחרות בפורום). בהצלחה!

לדעתי

האדם הענק שעומד מאחורי ההפקה הזו זה התסריטאי. בואו תנסו לשבת מול מחשב ולכתוב דיאלוג של חצי שעה שמתרחש בחדר אחד מבלי לשעמם את הצופה,זה הישג ענק. אני לא מכיר את התסריטאי באופן אישי אך אני סבור שהוא עשה פה עבודה קשה מאד, זה לא משהו שנכתב בשבוע וגם לא בחודש ולדעתי גם לא בחצי שנה. לכתוב עלילה בפורמט כזה זה אתגר ענק. תסתכלו על הפרטים הקטנים,הכל נעשה בקפידה ,הכתיבה כ"כ אמיתית וסוחפת, אתה מתחבר לדמות. הדמויות כל כך מוצלחות, נעמה והזוג הנשוי הם אנשים כ"כ אמיתיים כאילו הביאו אותם מהרחוב והכניסו אותם לסדרה. הצורת דיבור התגובות הכניסה לפרטים הקטנים,ממש מושלם. מה שאולי הייתי משנה קצת זה את המות של ליאור אשכנזי, לדעתי היו צריכים טיפה להוריד מהכובד שיש לו על הכתפיים, יש לי הרגשה שהדמות לא הכי אמיתית ,לפחות לא כמו נעמה . אז לסיכום="שווה צפייה+++"

elberkami

New member
לא סתם את מרגישה ככה

ליואר היא הדמות היחדיה שהתסריט לא נכתב עבורו

גרטה1

New member
זה תסריטאים לא תסריטאי

זה מה שיפה בסדרה הזו על כל יום אחראי תסריטאי אחר שנותן את כל כולו לגבי דמות אחת, האישיות שלה, הכאבים שלה, והיאנטראקציות שלה (או במקרה של הטיפול הזוגי של שתי הדמויות)

טוארג

New member
אגב, גם את הסדרה פלורנטין כתבו

ככה... לכל דמות היה תסריטאי משלה שהיה נלחם עליה.

גרטה1

New member
זה תסריטאים לא תסריטאי

זה מה שיפה בסדרה הזו על כל יום אחראי תסריטאי אחר שנותן את כל כולו לגבי דמות אחת, האישיות שלה, הכאבים שלה, והיאנטראקציות שלה (או במקרה של הטיפול הזוגי של שתי הדמויות)

מסכימה במאה אחוז. מ-ו-ש-ל-ם

לא ייתכן שהתסריט לא נכתב ע"י איש מקצוע בתחום. ע"י מטפל שחווה את החוויות האלו. פרטי הפרטים אותנטיים באופן מושלם. יופי של סדרה. אינטליגנטית. נבונה.

לפי מה שאני יודעת נכתב ע"י תסריטאי

עם ייעוץ של אנשי מקצוע , לפחות כך זה נראה מהכתוביות... :)

יש ייעוץ מדעי-פסיכולוגי..

של אחד ד"ר באט נדמה לי. השאלה כמה הוא מעורב. אם רק בייעוץ עסקינן אז הוא לא מתערב בדיאלוגים אלא רק כשישנם דברים לא אמינים. צריך פשוט להאמין שאלה תסריטאים מוכשרים ביותר. כולם בעלי עבר מוכח בכתיבה רגישה (למשל ניר ברגמן בסרטו הנפלא "כנפיים שבורות" האהוב על הרבה בפורום). הם בטח עברו טיפולים ממושכים בעצמם ואין ספק שעשו עבודת תחקיר מרובה בעזרת אנשי מקצוע.

שרונסקי

New member
הנסיון של התסריטאים גם מבוסס על

טיפולים שלהם: בראיון שקראתי היה כתוב שכולם בוגרי טיפולים מתמחים, חוץ מאחד, שכחתי מי, שהוריו הם פסיכולוגים קליניים. אז ברור...

Amber

New member
"שירה אלדר בעמ"

המממ.. תסריטאי שקשור לטלנובלה בע"מ
סקרנת אותי... בכל אופן, שותפה לדעתך, מזמן לא נראתה כאן סדרה כל כך מרתקת כשהכל כל כך מינימלי. בהחלט כל הכבוד לתסריטאים.

למעלה