אוףףף... אנחנו דיי בהתחלה וכבר קשה

אליזבטט

New member
אוףףף... אנחנו דיי בהתחלה וכבר קשה

אני לא יודעת בדיוק באיזה שלב של המחלה אמי נמצאת אני רק יודעת שלא מזמן התחלנו לראות זאת ממש. את כל הסימנים הרגילים: האשמה בגניבות את כל בני הבית, איבוד חפצים כל שתיים וחצי שניות. התקשרה פעם אחת לאחי ואמרה לו שההורים שלה עושים עליה חרם ולא עונים לה לטלפונים( בזמן שההורים שלה נפטרו מזמן). אף פעם לא יודעת איזה יום היום ובכיפור מכינה לאבא רשימת קניות לפסח.שלשום לקחנו אותה לעשות סי.טי . אני מנסה להסביר לה כל הדרך לשם שאנחנו הולכים לעשות את הסי.טי ומדברת איתה בצורה עקיפה ונדמה שהיא מוכנה לעשות ומשתפת פעולה. ושנכנסנו לחדר ההמתנה והרופאה קראה בשמה היא אמרה בפלאה ובכעס (יש לציין)מה אני? מה פתאום אני?! והתחילה להתעצבן קשות על אבא שלי שהוא מרמה אותה כל הזמן ומשקר לה ורוצה לספר לכולם שיש לה אלצהיימר ומנסה לעשות אותה משוגעת וסנילית... ואז נכנסה ( מנימוס נדמה לי) לחדר הבדיקה ובחזור התעצבנה בלי די ולא הייתה מוכנה להסתכל לכיוון אבא שלי כלל.בקיצור, נורא קשה לי למרות שהסובל הגדול הוא אבא שלי בן ה70 עם נפש כמו של בן20 . והכי מצחיק זה שלפעמים שאני מגיעה לביקור היא מדברת ממש לעניין (עד גבול מסוים). ויום אחר מתנהגת בצורה שונה. אני לא מאמינה נצליח לתת לה תרופות לעכב מעט את המחלה הארורה הזאת כי היא עקשנית. מה עושים??????

ענתי44

New member
אליזבטט../images/Emo24.gif

" הקול קול יעקב והידיים ידיי עשיו",,,,, זה האלצהיימר שמדבר מגרונה ומחשבתה של אמא. מוכר עד כאב. " גם אמא שלי האשימה אותי שאני עושה ממנה משוגעת והתעצבנה. אין מה לעשות פרט לזרום איתה. אם היא אומרת ביום כיפור שזה יום חמישי וצריך לקנות להסכים איתה ולחפש תירוץ " אני קודם הולך לעשות פיפי ואז נקנה".... וכשצריך לעשות משהו לטובתה וזה יקרה לאורך כל הדרך, לשלוח למרכז יום, לקחת לרופא או להכניס אישה זרה צריך הרבה סבלנות לכעס וההתנגדות שלה ועם זאת נחישות.לשקר לה שקר לבן, ולנסות לשכנע אותה ואם לא אז פשוט לקבוע עובדה. זה לא קל ולא פשוט. מי כמונו יודע.... בקשר לתרופות אם תתנגד אז פשוט לשים אותן באוכל, במעדן למשל. לרוב זה עובד. עוד יהיו רגעים טובים לאמא שלך ואת תחשבי לעצמך אולי טעות באבחנה, אולי יצאה מזה.... ואז יגיעו רגעי ההתפכחות שלך שתביני שזו המחלה. צריך פשוט ליהנות מהימים הטובים ולעבור את הרעים ואנחנו כאן בשבילך לעודד ולחזק מתי שאת רק תרצי

אליזבטט

New member
תודה לך ענתי44

תודה רבה על החיזוק...באמת צריך את זה, אולי בגלל שאני צעירה וקשה לי עוד לקלוט מה הולך סביבי.

ronnyw

New member
לאליזבטט

מאוד ממליצה לך - ובעיקר לאביך - ללכת לקבוצת תמיכה של העמותה, אם יש כזו. אני הלכתי בתחילת הדרך, סתם מתוך סקרנות. לא חשבתי שזה יכול להשפיע או לעזור. יושבים שם מטפלים (בני זוג, בנים/בנות , אפילו נכדה אחת) ומשתפים במה שעובר עליהם. קןדם כל את לומדת להבין שכל המוזרויות, הדברים הנוראים שקורים עם החולה הפרטי שלך, הן תופעות מוכרות וידועות (אולי זה משונה, אולי זו נחמת שוטים - אבל זו נחמה !!) חוץ מזה לומדים המון טיפים של "עשה-אל-תעשה". מסתבר שצריך מיומנות ויש דברים שאפשר ללמוד מנסיונם של אחרים. למשל - לשים לב למה החולה אוכל ומתי, כי מאבד את תוחושת הרעב או השובע. למשל - לעקוב אחרי מה לובש, כי מאבד את תחושת הקור/חום למשל - אסור לשאול שאלות פתוחות ("מי טילפן כשלא הייתי", "מה אכלת היום") אלא שאלות ממוקדות ("האם משה טילפן", איך היה השניצל" - אגב, גם אלה שאלות שבמשך הזמן אינן מתאימות) למשל נושאי אפוטרופסות, נוהלי עובדים זרים וכו' - יש המון המון מה לדעת, וקבוצות התמיכה מסייעות מאוד. יש גם ספרים לא רעים, מוכנה להמליץ אם רלוונטי. והעיקר - להמשיך את חייך, את עיסוקייך, את תחביבייך, את חיי החברה והעבודה !! זו מחלה ארוכה וארורה, וצריך להמשיך לחיות במקביל לה. ...ואנחנו כאן...

vella

New member
להתחיל טיפול באופן מידי

לא לחכות אפילו יום נוסף אחד.לספר לרופא המטפל על התסמינים ולבקש מרשם לממוריט.לכל יום של דחיה יש השפעה בלתי הפיכה. לדעתי גם לא לחכות לתוצאות של הסיטי. לא תמיד יש עדות לפגיעה מוחית. ולה

קודם כל, מנסים להרגע

היא לא עושה דווקא, היא לא אשה רעה. אבל, בהחלט, יש לה אלצהיימר וזה אומר שהחרא הגדול עוד לפניכם. תקראי קצת אחורה ותראי את הפרוצדורה שלך כדי לקבל עזרה, כי אין מצב שאבא שלך ואת תצליחו להתמודד לבד, אין מצב. הכי חשוב, וזה גם נכתב פה עשרות פעמים בוריאציות שונות, את חייבת להמשיך את חייך שלך. תעשי הכי טוב שאת יכולה ובכל מקרה, זה לעולם לא יהיה מספיק, כי המחלה הזאת היא בור ללא תחתית. אז הכי טוב שאת יכולה, זהו. ושאלוהים יעזור לכולנו.

למעלה