אוףףף

נטלי666

New member
אוףףף

זה שבוע שאני אני טיבעונית (כפיים לי) וממש חסרה לי הגבינה היחידה שאכלתי בבקרים, אז קניתי כל מיני גבינות של טופו טבע ואם אני אגיד שזה מגעיל זה לא יתחיל להתאר את הבחילה שזה עושה לי.. אממ.. אין פה פאונטה פשוט רציתי להתבכיין קצת.. חזקו ואמצו כל הצמחונים למינהם.. נטלי

CowLover

New member
טופו טבע?

אם אני לא טועה הגבינות טופו של טופו טבע הן חלביות ומכילות קזאין, שזה חלבון שמיוצר מחלב... ככה שאם אני צודקת זהו אינו מוצר טבעוני ועדיין מפיקים אותו מחלב... צריך לבדוק על האריזה: אם רשום "כשר לאוכלי חלב נוכרי" או כל "כשר חלבי" זה עשוי מאיזה שהוא חלק חלבי.... ורק עם רשום "100% צמחי" זהו מוצר טבעוני... יש את הגבינות של טופוטי שהן טבעוניות אבל הן לא ממש אכילות בפני עצמן - לא לי בכל מקרה... תעשי מהן טוסט ותראי.... אבל אל תצפי לאותו טעם של גבינה....

בקשר לכל סוגי הכשרות

אני לא טבעונית אבל בדרך וחשבתי שכדאי שאני ידע מה ההבדל בין כל סוגי הכשרות מה הרשימה הטובה ומה הרעה אז עם מישהו יודע אני ישמח להתעדכן.

lifegirl

New member
היי מאי... ../images/Emo39.gif

כשרות היא, כמובן, עניין דתי. אבל כיוון שמדינת ישראל היא בעלת רוב יהודי (וקואליציה מאוד חזקה של דתיים)- הכשרות מסומנת על כל המזונות בארץ (והנה, מצאנו את היתרון במדינת הלכה...). סימן כשרות חלבי- פירושו שהמוצר מכיל חלב כלשהו (פרה/עז/גמל)- על צורותיו השונות (כלומר- גם גבינה, יוגורט, שוקולד...). "כשר בשרי"- פירושו שהמוצר מכיל עוף/בשר. "פרווה" הוא מוצר שאינו חלבי ואינו בשרי. אולם: א. ביצים הן "פרווה". לכן- תמיד יש לבדוק ב. גם דגים הם "פרווה" (כן, מוזר, אני יודעת) ג. לעיתים מוצר מסומן כ"חלבי" או "בשרי" כיוון שהוא בושל בכלים חלביים/בשריים (ולכן דתיים מפרידים בין הכלים...)- ולמעשה לפי מרכיביו הוא "פרווה". זאת כל התורה על רגל אחת. יומטוב.

למעלה