אוףף איזה שבוע

rainbow3

New member
אוףף איזה שבוע

קצת לשחרר קיטור איזה שבוע נורא של כאבים, כבר לא יודעת מה יותר טוב עם הכדורים או בלעדיהם. מנסה לקחת כמה שפחות.. אני נורא מקווה שיום אחד המחלה הארורה הזו תרפה ממני. זה הופך להיות יותר קשה להתמודדות.. שבוע טוב ונעים לכולם!!

daud

New member
ריינבו אין מה לעשות חוץ מ....

לקחת בקלות כן ממש מרגיז לשמוע את זה גם אני מתעצבן כאשר אומרים לי את זה אבל כאשר אני אומר את זה לעצמי זה לא כ"כ משנה מה לעשות הכאבים השטניים האלו הם חלק משיגרת החיים שלנו ואם אנחנו רוצים להמשיך ולחיות אז אני חושש שצריך לסבול אותם אז אם כבר הם שם אז למה להקדיש להם תשומת לב ??? מימיילא הם פחות מורגשים כאשר בכלל בכלל לא מתייחסים אליהם!!! מקווה שתרגישי יותר טוב
תסתכלי בחוץ איזה שמש יש גם ים לא חבל להתת להם תשומת לב צאי תרגישי את העולם ותשתדלי להתעלם מהגוף שלך בהצלחה

mira ker

New member
דאוד וריינבו, בכנס אחרון של אס"ף

פגשתי אשה שמשתמשת במורפיום לשלוט בכאבים, הכל במרשם רופא. זה נורא בעיני. היא באמת נראתה כמו מכורה לסמים. מה שנקרא היום אצל הדוגמניות ההרואין שיק. בחורות שנראות רזות להחריד, פנים אפורים ועיגולים שחורים מתחת לעיניים. תגידו אין מחקרים על מרכז הכאב במוח? אולי שם צריך להתמקד הטיפול. אין למרפאת הכאב מה להציע? לי יש כאבים כל הזמן, התרגלתי לא לשים לב. איך אני יודעת שאני סובלת מכאבים כל הזמן? פעם עשו לי ניתוח, ואפקט ההרדמה נמשך יומיים בהם הרגשתי ציפור דרור, חופשיה מכאבים, חזקה שמחה וטובת לב, למרות הניתוח. מסקנה שהגעתי אליה, שכאבים מחלישים וגורמים לעייפות. אולי אפשר לצרוב את מרכז הכאב במוח????? ואז שום דבר לא יכאב לנויותר אף פעם. נכון שיש בזאת סכנה אחרת. אבל לעבור את כל החיים עם כאבים....... אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

daud

New member
לגבי מורפיום

אני מודע לזה שאם הייתי רוצה הייתי יכול לקבל מורפיום אבל אני מעדיף שלא ידוע לי שבסופו של דבר שימוש במשכך כאבים כזה יוביל להתמכרות ומצד שני אני רואה במוח שלי נכס ולכן אני מעדיף לא להיכנס לשימוש בסמים שמשפיעים על המצב התודעתי. אני מעדיף פשוט לסבול כאב מתוך צלילות ולא לסבול מעירפול ללא כאב. אבל כמובן שמדובר בהחלטה אישית ידוע שאחרי כל אחת ממלחמות העולם אנשים רבים היו מכורים למורפיום וניהלו חיים כחלק מהחברה, חלקם הגדול היו רופאים.

mira ker

New member
דאוד, אם אתה משוחרר מכאבים

המוח לא פועל יותר טוב? הכאבים עצמם גורמים להמון נזקים נפשיים. למצב של שיבוש בסטארטר של החיים. אם מחליטים ביום טוב, להתחיל משהו, בא למחרת יום כאבים והופך אתה הקערה על פיה. האם צורת חיים כזאת עדיפה? אולי כדאי להיות מכורים למורפיום, אבל לתפקד כמו שצריך. לסבול את חיי הכאב האלה זה בלתי נתפש. אני מרגישה שאני שוקעת בכאב, ונמאס לי.

מרוצה

New member
כאב../images/Emo46.gif

מירה, בקר טוב. הכאב נורא ככל שיהיה עדיין לא כדאי לקבל תרופות מורפיניות. הן נגד כאב וזה יופי. אבל את יודעת כמה תופעות לוואי יש להן? ואז מה קורה צריך לעבור לתותח אחר. סיבה שניה היא שאנשים צעירים יכולים לקחת תרופות אחרות כי אם הם יתרגלו למורפינים בעוד 10 שנים לא יהיה להם מה לקבל נגד כאב. את צודקת כי איכות החיים נפגמת ובגדול מהכאב, אבל מתרגלים לזה כמעט כמו לגור ע"י מסילת הרכבת. אני מאחלת לכולם שירפו מכם הכאבים ותשתחררו מהם וייקל לכם.

daud

New member
היי מירה

מעבר למה שמרוצה כתב/ה שכיסה דיי טוב את ההיבט הרפואי הפראקטי של העניין אין לי הרבה מה להוסיף מלחבד הפן האישי. מממ בלי קשר לפיברו או תשישות כרונית לפני מספר שנים עברתי תאונת דרכים בסופו של דבר הרופא נתן לי שתי ברירות או לעשות ניתוח שיקבע לי את היד ככה שלא אוכל לבצע תנועות מסויימות או שאתחיל לקחת משכחי כאבים ואעלה במינונים עד שאהפוך לנרקומן אני אמרתי לו שאני אחשוב על זה ו עברו כבר 10 שנים ואני עדיין חושב
בעיקרון כמה שהכאבים חזקים (וכאן חזרתי לדבר על פיברו) אז אני לא רואה את האפשרות של לקיחת משככי כאבים כאפשרות שהייתי שוקל ברצינות, כמו שאמרתי אני פשוט לא רוצה לפגוע במוח שלי שהוא הדבר הכי חשוב לי. אני מעדיף לסבול כאבים ובלבד שאסבול נזקים מינימאליים לצלילות דעתי, נזקים שהם נזזקים שיחלפו ביחד עם הכאב. אבל כו שאמרתי זו דעה אישית שלי
אני בהחלט יכול להבין מי שבוחר לקחת תרופה שמוגדרת כסם קשה כדי להתמודד עם הכאב הנוראי הזה, לפעמים גם אני נשבר אבל אז אני מזכיר לעצמי שיש גבולות שאני לא עובר.
) מירה העיקר שתרגישי טוב ולא תגיעי למצבים שתשקלי את האפשרות של נטילת משכחי כאבים חזקים.

mira ker

New member
דאוד ומרוצה, תגידו כאבים חזקים לא

דופקים את המוח? אני מרגישה בזמן האחרון כאבים חזקים ברגליים. וזה בהחלט דופק לי את המוח. קשה לי להתרכז. מזל שאני לא עובדת.

ornelia

New member
הי הצלחתי להגיע גם לפורום הזה

מירה זה נראה כמעט שאני רודפת אחריך. לדעתי מירה צודקת למה להילחם עם הכאב? עצם הלחימה מעייפת יותר. נכון שלפעמים זה פתרון קל לקחת כדור וזהו - אך אם אנו רוצים קצת איכות חיים זה הפתרון היחיד. לפני כשעה לקחתי כדור הרגעה להרפות את השרירים (לא משככי כאבים) ותאמינו לי אני עדיין יושבת מול לקוחות, אנשים וטלפונים והמוח לא נדפק. חוץ מזה אי אפשר לדעת מה ילד יום, מה יהא מחר אז לפחות את הימים האלה אני מעדיפה לחיות עם קצת איכות אורנה

mira ker

New member
אני בראש אחד איתך אורנה.

מעדיפה לחיות טוב כאן ועכשיו. ואם כימיקלים עושים לי את זה, אז זה מה שאקח. אם הייתי יכולה להתפטר בכלל מהכאבים, הייתי עושה זאת בשמחה. אבל גם כך העדפתי כל חיי לקחת תרופות, ולחיות חיים מלאים עד כמה שאפשר. עדיף לי לחיות שנתיים פחות, מאשר לעבור את כל החיים מבלי לחיות אותם עד כמה שאני יכולה. אני שונאת את ההרגשה שהחיים חולפים לידי.

מרוצה

New member
כאבים../images/Emo122.gif

כן, מירה הכאב ברגליים לא נותן להרדם בלילה.נכון, אבל, כמה שכאב הוא הרגשה סובייקטיבית, אני אישית רוצה לחכות לשנים שלא יהיה לי בהן כח נפשי להיאבק בכאב. לפני חודשיים בערך התעלפתי מכאב שהתברר אח"כ כדלקת עצב האישיאס.רק אז הרשתי לעצמי לקבל זריקות וכדורים שממש עזרו לי. אם הייתי רגילה למשככים אז הייתי צריכה לסבול יותר. צודק סוני. כל אחד לגופו הוא. תרתי משמע. תרגישו טוב.

mira ker

New member
מרוצה, בימים האחרונים הרגשתי כאבים

מאוד חזקים ברגלים. על מנת לישון, וזה חשוב לי מאוד. לקחתי בלילה מלבד כדור שינה, גם חצי כדור ואליום, וכדור אופטלגין. אחר כך הסתבר שפיתחתי במשך השבוע הקשה של הכאבים, ברונכיטיס. עכשיו אני בטיפול אנטיביוטי, ואני לא זקוקה יותר למשככי כאבים. לא קרה לי כלום כשלקחתי מספר ימים קצת ואליום ואופטלגין. אני עושה כל דבר, אבל כל דבר, כדי לא להסתובב עם כאבים בלתי נסבלים. כי כאבים זאת מחלה בפני עצמה והם מזיקים מאוד לגוף. הכאבים מפרישים לגוף המון הורמוני סטרס (עקה), שעושים המון נזק לגוף. לדעתי זאת לא גבורה גדולה לחיות עם כאבים. מי שחי עם כאבים גורם לעצמו יותר נזק, מאשר אם היה לוקח משככי כאבים וחי חיים עם כאבים נסבלים. זה מוריד את הפרשת הורמוני הסטרס בגוף ומונע מחלות אחרות. תופעת הלואי של הפחתת כאבים, היא שמחת חיים. אופטימיות, וחזרה להיות בן אדם עובד ומועיל לחברה. יהיה טוף מירה

מרוצה

New member
כאב../images/Emo4.gif

מירה חודשים על חודשים אני בכאבים נסבלים, עכשיו הרופאה "חתמה" איתי חוזה שבדרגה 8 (לפי סולם 1 עד 10) אני לוקחת כדור. הסכמתי. מאז שאני חולה כל כדור אפילו ויטמין עושה לי איחס במילה עדינה. העיקר שכל אחד ירגיש טוב עם עצמו. ואת, הלואי שיהיו לך פחות כאב. אמן!

daud

New member
קצת קשה להסביר את זה אבל אני אנסה

אז כאשר יש כאבים אני משתדל להתעלם מהם ו להשתמש במסיחי דעת במקום במשכחי כאבים כן נכון זה ממש ממש קשה ולא לגמרי עוזר ואולי יש לי יתרון בגלל שאני נוהג כך עוד מאז היותי ילד אבל אני משתדל "לצלול" לתוך ספר ואם הכאבים "כ"כ חזקים שאני לא יכול לקרוא אז אני משתדל "לצלול" למשהוא כמו תוכנית טלויזיה ו אם אפילו הקול מחזק את הכאב אז אני מישתדל לגלוש בנט לעשות כל דבר שיאפשר לי לשים את הכאבים בצד ולקטלג אותם ביחד עם הגירויים שקיימים אבל אנחנו מתעלמים מהם אוטומאטית כמו לדוגמה נשימה או חוש הריח שתמיד עובד אבל מתעורר רק כאשר קיים גירוי אם נעשה הקבלה לחוש הריח אז אפשר לאמר שאני משתדל להגיע למצב בו נמצא אדם שחי במזבלה, הוא לא מריח את הסירחון
או אם ניקח את הדוגמא של השכונה בה אני גר הרכבת עוברת בה מספר פעמים בין היתר בלילה והיא ממש ממש מרעישה ו רוב תושבי השכונה ממשיכים לישון הרעש קיים אבל מתעלמים ממנו כי הוא מוכר וקבוע.

למעלה