אוף אוף אוף - זקוקה לעצות

אוף אוף אוף - זקוקה לעצות

הקטנים בני חודשיים וחצי, אחרי מלחמות ארוכות ומתישות הגענו למצב שהקטנה יונקת לא רע והקטן יונק לילה כן לילה לא (מתחלף איתה) ולוקח את כל מה ששאוב. בשאר הזמן תחליף. היא כבר הגיעה למצב שלמעט הלילות שלו כמעט רק ינקה.

מה שכן המצב אף פעם לא סטטי, לא מבחינת ייצור חלב ולא מבחינת איכות היניקה שלהם (כנראה שהשניים גם משפיעים אחד על השני). ב״תקופות הרעות״ הקודמות חיכיתי לראות (וזה עבר) ובינתיים פשוט נתתי יותר תחליף. עכשיו הגעתי למצב בעייתי - הקטנה לא מוכנה לקחת בקבוק בשום אופן מאף אחד (חוץ מאבא שלה בלילה), ובמקביל שכחה איך יונקים כמו שצריך (מרוקנת אבל לא עושה נכון כדי שייצא כשהשד מרוקן). זה נמשך כבר יומיים וחצי ואני אובדת עצות. אני מודאגת שהיא לא אוכלת (יש פיפי בחיתולים אבל פחות), הפסקתי לשאוב כדי שיהיה לה יותר (אני יודעת, דווקא עכשיו חשוב לשאוב) ואני מנסה מדי פעם להתעקש איתה על בקבוק מה שנגמר בכמה שלוקים וצרחות איומות, גם אם אני נותנת לה שאוב. הקטן בכלל מוזנח, אני מתוסכלת שהיא לא יונקת כמו שצריך, היא רעבה ומסכנה רוב היום מה שמשאיר לי אפילו פחות זמן לישון, לשאוב או להתייחס לאחיה ואולי לשפר את המצב. בקיצור - לא כיף.

מבחינת כמויות מעולם לא הייתי מאוד שופעת אבל כן היו תקופות טובות (כפי שסיפרתי). אני לוקחת מיצוי טבעי להגברת ייצור חלב אם ושוקלת להתחיל עכשיו עם כדורי חילבה.

אני לא רוצה להפסיק להניק, אבל ככה זה לא יכול להימשך. לשאוב כמה פעמים ביום ישעבד אותי רק לעניין הזה, ועדיין לא יתקרב לכמויות שהם צריכים (הייתה תקופה כזו בהתחלה). בעיקר חשובה לי האפשרות לשמר עבורם את ההנאה הפיזית ואת הרגיעה של ההנקה, אני לא רוצה לקחת להם את זה. כמובן שגם העניין התזונתי חשוב לי, אבל כרגע אני אסתפק בכל מצב יציב שהוא שהם יקבלו איזושהי כמות ואני אוכל לתת להם ארוחה משביעה בהנקה.

אני אשמח לכל עצה, וגם אם מישהי יכולה להסביר לי אם יש טיפים לגבי כדורי חילבה או משהו שצריך לדעת או להיזהר ממנו. מה המינון הנהוג?

תודה מראש... מתנצלת על האורך.

לגבי החילבה

היי,
אין לי הרבה עצות כי אני גם חדשה בתחום

אבל לגבי החילבה לקחתי לאחרונה כדורי חילבה לאחר יעוץ המינון שהומלץ לי היה 2 כדורים 3 פעמים ביום.
אחרי יומיים בערך היא הנחתה אותי לקחת 3 כדורים כל פעם מאחר ולא ראיתי שיפור ניכר.
עד עכשיו סיימתי חפיסה אחת ולא ראיתי הבדל ניכר אז התייאשתי מהם והפסקתי, אני יכולה לומר באופן אבסורדי התפוקה ביממה האחורנה לפחות עלתה במקצת.
אבל אני לא חושבת שזה בגל החילבה אלא גורמים אחרים.
בכל מקרה לפי מה שהבנתי זה אמור לפעול באופן מיידי בטווח של יום יומיים נראה לי
ב-ה-צ-ל-ח-ה

גלגס

New member
הי חיפאית

נשמעחיפאית שמע שדי מבולבל אצלכם עכשיו...
יש לי כמה שאלות כי גם אני התבלבלתי...
למה בעצם לילה אחד הוא יונק ולילה אחד היא יונקת? אם בעצם הוא יונק לפעמים בלילה למה הוא לא ינק במשך היום?
האם ניסית להניק בו זמנית?
האם חשוב לך לשמר בקבוק עם הקטנה?
יכול להיות שהיא גדלה קצת ודפוס ההנקה שלה השתנה?
מתחושת הבטן שלי נראה לי שאת צריכה להשקיע כמה ימים בלעדיות סדר. להתחיל מלהניק את הקטנה בתנוחת מעבר כמו של קטנטנים כדי ללמד אותה שוב את האחיזה. ממש להתעקש ולנתק אם היא לא תופסת כמו שצריך. זה מנג׳ס אבל אני אני בדרך כלל תוך הנקה או שתיים הם קולטים את העניין. במקביל הייתי מארגנת לו״ז שאיבות ברור. אולי תוכלי לארגן יותר עזרה בימים האלו, והאמת שעכשיו בסוף השבוע זה יכול להיות טוב כי בטח אבא שלהם יותר בבית. (אלא אם יש לכם תכניות מחוץ לבית שאי אפשר להזיז). לנסות לשאוב כמה שיותר ואם אפשר גם אחרי ההנקות. תגדירי לעצמך שזה לתקופה של כמה ימים ולא שאת תשאבי ככה מעכשיו עד עולם וככה אולי יהיה יותר קל להתגייס לטובת השאיבות המבאסות.
וגם- תנסי לשים אותם על הציצי כמה שיותר. זה הכי טוב לתפוקת החלב.
חשוב גם שתדאגי לעצמך- תנשמי עמוק, תגידי לעצמך שהקטנה כן מקבלת ממך את מה שצריך, תשתי הרבה- חם כל כך, תאכלי טוב ואם במקרה במקרה איכשהו יש לך איזה עשרים דקות שקטות- תנוחי ;)

מקווה שעזרתי איכשהו... ואין לך מה להתנצל על אורך של הודעות... זה טוב שאת כותבת ומפרטת ופורקת...
בהצלחה

לפני העצות

חיפאית יקרה

קודם כל - שולחת לך חיבוק גדול.. נשמע שאת צריכה כמה כאלה..
שנית - קחי נשימה עמוקה ושבי כמה דקות ותחשבי - מה בעצם את רוצה.
לא הצלחתי להבין כל כך ממה שכתבת - מה קורה כעת ולאן את רוצה להגיע..
יכול להיות שגם אצלך זה עוד מבולבל ולכן זה יצא מבולבל קצת כשכתבת.
אני זוכרת שכתבת שהיית אצל הדי ושהיא עזרה לך. האם את ממשיכה איתה ?
תמיכה של יועצת בזמנים כאלה חשובה מאוד מאוד ואם היא מכירה אותך ואת הקטנים אולי כדאי להיפגש איתה ולהמשיך איזה ליווי לכמה מפגשים.
נסי לפרט קצת יותר לאן היית רוצה להגיע.. ואז אנסה לתת עצות מתאימות.
אני לא מכירה את המיצוי הטבעי, אבל לא חשובת שזה יכול להתנגש עם החילבה.
חילבה - צריך לקחת 2 או 3 כדורים שלוש פעמים ביום. מה שעוד צריך לדעת - זה שבדרך כלל אם מתחילים עם חילבה - צריך לקחת על עוד את מניקה/שואבת. זה משהו שצריך לקחת בחשבון. כי בדרך כלל ברגע שאת מוריד את המינון - יורדת גם כמות החלב. צריך להתחיל עם כדור אחד ביום ולהעלות את המינון.
כתבת שהקטנה לא רוצה בקבוק - יכול להיות שהיא מרגישה את הלחץ שלך וזה לא מקל ..ניסית אולי לשנות את סוג הבקבוק ? נסי לשחק איתה עם הבקבוק בלי אוכל, כדי שתתרגל לבקבוק. תשירי לה שירים, תעשים עם זה משחקי קוקו וכל מיני כאלה. אחרי כמה פעמים כאלה, נסי לשים קצת שאוב ולהמשיך את המשחקים, ללא קשר לאוכל, ולתת לה לטעום תוך כדי משחק. עם הרבה סבלנות..
לפעמים זה יכול לעזור. את יכולה לנסות גם להשרות את הפטמה של הבקבוק בחלב שלך כדי שתספוג את הריח של החלב.גם זה יכול לעזור.
אם כל זה לא עובד.. נסי לתת לה עם מזרק או עם כוסית של אקמולי לטפטף לה לפה.

מחכה לקרוא את הפירוט שלך ונמשיך משם

אכן מבולבל...

מאז הלידה עוד לא הצלחתי לעשות סדר בכל העניינים, מה שלא איפשר לי מעולם להגיע למצב כלשהו של שיגרה יציבה. בתחילת הדרך (לפני הייעוץ של הדי ואחרי ייעוץ קצת פחות מועיל) הייתה הנקה גרועה מאוד והרבה שאיבות (כנראה קצרות מדי). לייעוץ השני הגעתי רק שבועיים פלוס אחרי הלידה עם מעט מאוד חלב ובאמת במצב של ״ניסיון אחרון״ להשיג משהו מבלי לדעת למה באמת אפשר לשאוף אחרי פספוס מסוים של התקופה הראשונה הקריטית למיטב ידיעתי לביסוס כמויות.

התחלתי לעשות שאיבות מועילות יותר והתחלנו לעבוד על ההנקות. בסופו של דבר הגעתי למצב שהיא יונקת לא רע והוא פחות טוב. למען האמת, אני די בטוחה שהיא יכלה לינוק הנקה מלאה אבל אני לא מוכנה ״לזרוק״ אותו לחלוטין ולכן המשכתי לתת לו חצי מהלילות ולפעמים גם בימים. להמשיך לעבוד על ההנקה שלהם אני ממשיכה לבד, אני יודעת למה צריך לשאוף איתם ומבינה גם שהנקה טובה הרבה יותר אפקטיבית משאיבה לכמויות ולכן רוב הזמן רדפתי אחרי הנקות וירדתי לשתי שאיבות (בוקר וערב), שאת החלב שלהן הוא מקבל כדי לאזן קצת ביניהם. המרדף הזה גם גרם לחוסר סדר נוראי בהאכלות שלהם, כי בכל מקרה שמישהו רעב אני רוצה להניק גם אם אני מרגישה מרוקנת ובמקביל אם הנקתי מישהו ואחרי זה הוא בוכה אני ישר תוהה האם הוא רעב ומנסה שוב להניק. כפי שכתבתי בהודעה המקורית, מעולם לא הגעתי למצב יציב. ההנקה שלה מתדרדרת ואז אני מצליחה בסוף לשקם אותה. אין לי מושג אם ההנקה שלה מתדרדרת כי יש פחות חלב, אין לי מושג אם יש פחות חלב כי ההנקה מתדרדרת ובניסיונות לתקן את זה מצאתי את עצמי בימים שלמים של הנקות מבולגנות.

מאז ההודעה המקורית ההנקה שלה הספיקה שוב להתאושש ומצאתי תנוחה שהיא מסכימה לבקבוק (עם הגב עליי בחצי שכיבה ובקבוק בא מקדימה) אבל הבלגן הזה מתיש אותי. חלקו כנראה באשמתי, בלחץ לנסות להניק כמה שיותר אבל כל המרדף שלי אחרי ההנקה מתחילתו היה מאוד רגשי ולא מתפשר.

מה שאני רוצה זה להגיע למצב יציב שבו אני נותנת לשניהם לינוק כמה שאני יכולה. אין לי חלומות על הנקה מלאה, אין לי כוחות (או זמן) להרבה שאיבות ביום. אני כן רוצה למצוא פתרון שמאזן בין מה שכל אחד מקבל, וגם לתת לשניהם זמן הנקה בפועל עליי (ככה שהעובדה שהוא מקבל שאוב היא לא תחליף ללהניק אותו אפילו ״על ריק״). אני מניקה אותה יותר וזה גורם לו לקנאה - הוא יושב בידיים של אחרים, בוכה ומנסה להגיע אליי בזמן שאני מניקה אותה (נשבר לי הלב רק לכתוב על זה). אני מפחדת להניק פחות אבל מסודר מתוך פחד שפשוט ייגמר לי החלב לאור טראומת חוסר החלב של ההתחלה. אני גם שונאת שהיא אוכלת מבקבוקים מפחד ששוב ״תשכח״ איך יונקים (פחד שמתממש מדי פעם). בקיצור - קשה לעשות אותי מרוצה
.

בלילה אני מלאה מאוד (בבוקר גדושה), מה שהיה מאוד נחמד כי להניק בלילות היה קל. עכשיו יש פחות התעוררויות בלילה (לא יכולה להצטער על זה) אבל אז בבוקר אני ״מפרקת״ את הגודש בהנקה וחצי ושאיבה גדולה, ולאורך המשך היום זה הולך ונהיה קשה יותר. אני יכולה למצוא את עצמי מניקה בהפרשים קטנים מאוד (שעה) וככה לא מצליחה לעשות אף ארוחה משביעה. מצד שני, אני מפחדת לתת בקבוק אחרת איך יגדלו הכמויות? בקיצור, אני חיה בקפיצת גדילה מתמדת ומבולגנת.

לא נראה לי שההודעה הזאת פחות מבולבלת מהקודמת, אבל אני מקווה שאולי היא יותר מובנת. הייעוץ כבר נתן לי כל כך הרבה - זה לא משהו שהוא יכול לסייע לו, את התורה אני יודעת (בערך). אולי תוכלו להגיד לי מה יכול להיות סדר יום סביר להנקה חלקית לתאומים? כללי אצבע? אינטואיטיבית נראה לי שאולי כדאי לעשות הנקות פחות תכופות ויותר ״איכותיות״ אבל אני מפחדת לעשות את זה מפחד שירדו הכמויות והחלב יפסיק. האם זה ריאלי או מוגזם? אני יודעת שכדאי לשאוב הרבה, אבל אני באמת לא רוצה שוב את משטר האימים הזה שלא השאיר לי דקה לחיות.

שוב אני כותבת המון, מתנצלת בשנית... אי אפשר לקצר את הסאגות האלה... תודה על הסבלנות.

המשך

הי חיפאית

אני קוראת את הבלבול שלך ומנסה לחשוב מה לענות, כי אני לא מצליחה להבין את הכיוון שלך.
אני חושבת -שדבר ראשון - את חייבת לעבוד עם עצמך על הורדת הלחץ. את דורשת המון מעצמך ונמצאת כל הזמן במצב של רדיפה אחרי הזנב ואכזבה. וזה מתיש ומתסכל ומייאש נורא.. ולא מגיע לך בכלל.
נסי לראות את חצי הכוס המלאה - יש לך שניים קטנים, שאת מטפלת בהם נהדר ואת מכירה אותם הכי טוב כי את אמא שלהם!!
והם מקבלים חלב שלך !!! זה הכי נהדר!!! וזה בכלל לא חשוב כעת אם הם מקבלים את החלב שלך בהנקה או בבקבוק - זה החלב שלך וזה נהדר!!!!
נסי לחשוב על כל יום כפרוייקט בפני עצמו. כל יום הוא שונה מהיום שהיה לפניו. ובכל יום את עושה את הכי טוב שאת יכולה וזה הכי נהדר והכי מתאים לקטנים שלך!!!
כולנו כאן מבינות אותך כי כולנו באותה הסירה. הטיפול תאומים קטנים הוא קשה וטובעני ומתיש ומשאיר טיפת זמן פנויה אם בכלל וזה קשה מאוד וצריך להודות בזה.
אבל - חשוב גם לזכור שזה משתפר עם הזמן, אמנם לאט.. אבל משתפר.. - יש אור בקצה המנהרה..
נסי לראות מי יכול לעזור לך במשך היום עם הקטנים. גם אם את מניקה, יש עדיין הרבה במה לעזור בבית. לפעמים אפילו תלמידת תיכון שתבוא לכמה שעות כל יום או כל כמה ימים - ותעזור בכביסות,אוכל,לטאטא וכדו' - גם
זה יכול לעזור לך קצת לשמור על שפיות.
לגבי ההאכלה שלהם -
כמו שכתבת - את יודעת את הכללים, כך שלא אכתוב מה כדאי לעשות.
אני חושבת שכדאי שתשאבי לאורך היום כמה שאת מצליחה. בלי לנסות להגיע לאיזה מספר מסויים ולחשוב שזה רף שאם לא הגעת אליו אז קרה אסון. כל פעם שיש לך כמה דקות - תשאבי ותאגרי את הכמויות. ומה שיוצא - את יכולה לתת להם. וזה יופי. שוב - תראי את החיובי במה שיוצא ואל תתבאסי מזה.
דבר שני - אולי תנסי להניק בכל ארוחה אחד אחר ? כך - את עובדת עם כל אחד מהם בנפרד והם שניהם יקבלו גם ארוחות על הציצי בהנקה.
אל תייסרי את עצמך ב"עקרון הנדנדה" שקיים בכולנו - על כמה הוא עצוב כשאת מניקה את הבת ולהיפך.
נסי להיכנס עם כל אחד מהם לחדר בשקט, ולתת לכל אחד מהם זמן איכות לבד איתך וכך -השני נמצא עם מישהו אחר והוא מעסיק אותו.
זה לא חלילה שאת מזניחה אחד מהם, וזה חלק מהחיים שצריך ללמוד שלפעמים צריך לחכות עד שאמא תתפנה.
הרי זה ילווה אותך לאורך החיים בהרבה מאוד מובנים וצריך לקבל את זה כי אחרת זה מאוד קשה - למשל - האם נישקתי אחד מהם יותר מהשני ? האם קניתי מתנה לאחד ולא לשני ? האם חיבקתי אחד יותר ? וכו'..
זה חלק בלתי נפרד מהיותנו הורים בכלל (זה הרי יכול לקרות גם עם אחים "רגילים" ולא רק עם תאומים) ואנחנו צריכים ללמוד לחיות עם זה.

נסי דווקא לא לעשות הפסקות ארוכות מידי. אין שום רע בזה שתינוק רוצה לינוק כל שעה. אצל תינוקות יונקים - הרי הציצי הוא לא רק אוכל - זה הרבה מעבר לזה, ובימים החמים האלה - כשכולנו צריכים לשתות יותר, זה גם עונה על הצורך הזה. אני מניחה שזה לא נמשך כל היממה - זה לא שהם יונקים כל שעה לאורך 24 שעות. יש איזה חלק מהיום שזה כל שעה ואחרי 3-4-5 שעות - יש הפסקה קצת יותר ארוכה. זה בסדר וזה ישתפר עם הזמן כשהם קצת יגדלו.

מקווה שעזרתי קצת,
בהצלחה
עדכני איך הולך

למעלה