אוף אוף!חייבת את עצתכם...

אוף אוף!חייבת את עצתכם...../images/Emo46.gif

אז ככה,תתכוננו זה ארוך... אני לא יודעת איך להתחיל? אני זקוקה לזה שבעלי יחזר אחריי,דברתי איתו על זה 30 פעמים עם הוראות ממש מפורטות של "ביום X תעשה Y"וכו' וכו'. כל פעם שביקשתי הוא אכן חיזר,אבל מה?הפסיק ישר אחרי זה עד שהייתי זקוקה לעוד חיזור מצידו ואז עוד פעם שיחה. ראוי לציין שלפני החתונה הוא היה ממש מחזר ורומנטי ללא תקנה:הציע נישואין בשקיעה על חוף הים,מתנה ומכתב כל שבועיים שלושה,וחיזורים ורצון להיות ביחד בשפע...הייתי בטוחה שאני הולכת פה להתחתן עם בחור רומנטי,אבל...לכל יום הולדת שיש לי הוא כלל לא עושה משהו מיוחד חוץ מאשר לצאת איתי לקניון(כבר 3 שנים נשואים)וגם ברכה-אמא שלו אפילו קנתה לו את הכרטיס ברכה. כשהוא חוזר הבייתה אני צריכה לשאול אותו:"מה עם נשיקה ממי?". לאחר שהילדה שלנו נרדמת,הוא טוען שהוא עייף ואין לו כח לדבר,כך שאני מרגישה שהשהייה שלנו יחד באה רק ביוזמתי. אני ממש זקוקה לחיזור ממנו! ואפשר לומר שניסיתי כבר ה-כ-ל! לא יודעת אם יש לו כח לחזר בכלל??... מה שהכי ממוזר לי,כשאני הולכת ברחוב ובחור מתחיל איתי אז זה ממש מחמיא לי,אני יודעת שזה אסור 6אבל זה באמת רק בקטע של לקבל מחמאה ואני אוהבת את בעלי מאד,אני פשוט צמאה לחיזורים מצידו... אני זקוקה לעצתכם...איך לגרום לו לחזר ואיך לא לקחת את זה קשה?האם יש עוד כאלה?

אפשר להתחיל ב ../images/Emo201.gif?

ואחר כך עוד הרבה
יש לי מה לומר, אבל נשמע לי שזה לא הזמן המתאים עכשיו כשאת רותחת כל כך...

תראי

הכי פשוט זה לכעוס עליו... לכעוס על כך שחלומותייך מתנפצים לך בפרצוף, לכעוס על כך שאת מרגישה שכביכול רק לך חשוב לחדש את הריגוש שבנישואין כל הזמן, רק את יוזמת וכדו'... ואת צודקת. ויש לך סיבה לכעוס. נשמע ששוחחת איתו המון בנושא, הסברת לו עד כמה זה חשוב להרגשתך הטובה ולשמחת החיים שלך, נתת לו דוגמאות מפורטות היטב של מה נקרא מבחינתך חיזור ואף על פי כן העסק תקוע והוא לא מצליח לבצע את ה"סוויטץ'" הרצוי. האם את יודעת מה בעצם מעכב אותו מלהשקיע כפי שהיית רוצה שיעשה? מה בעצם הוא מספר? עייפות? נימוקים כלכליים? סוג של אופי? משהו אחר? כי זה יכול לשנות את כל התמונה.

אביטל60

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifאני כל כל מבינה אותך!!../images/Emo26.gif

בעלי ואני נשואים כשנתיים, אוהבים מאוד מאוד. ואני גם מרגישה שחסר לי חיזור מצידו, אני גם נותנת הוראות מפורטות מה שיעשה ואני עושה את זה ברוח טובה ואוירה נעימה ומשתדלת להבין אותו. יאמר לשיבחו שהוא די ממלא את הוראותי, אבל אני רוצה להרגיש שזה בא ממנו בלי שאני מבקשת. אבל הוא פשוט לא רומנטיקן, זה לא הטיפוס שלו. הוא מחמיא המון ומחבק וכו' אבל אני מחפשת מעבר, סוג של השקעה אפילו פצפוצנת. אבל תמיד אני זו שיזום יציאה או ארוחה רומנטית או נסיעה לים וכו'. ואני כ"כ מחכה לרגע שהוא יבוא ויגיד לי יום אחד: "בואי יוצאים ל..." אבל זה לא קורה. ויש רגעים שאני משלימה עם זה וזורמת ויש רגעים שפחות ואז אני שוב מדברת איתו ומנסנה להסביר. אני מאמינה שהוא בסוף ילמד... בנתיים אני זו שמשקיעה ומחזרת. אבל אני מזכירה לעצמי שוב ושוב שמה זה חשוב העיקר שאוהבים ושחושבים על השני ושכל אחד נותן וחי בשביל השני. בסוף זה חוזר ומשתלם!! אבל באמת כמו שבשורות אומרת תנסי להבין ממה זה נובע אצלו אולי זה משהו יותר עמוק... בכל אופן קבלי

נתחיל עם זה שאת נשמעת כזאת מאמי!!!!

שלא פלא שמתחילים איתך...
והייתי קוראת לזה "בעיה של חיי נישואים" במיוחד ב"ה אצל הדתיים-חרדים! פשוט בעלינו די מרגישים שאנחנו בכיס שלהם ולא נעלם להם לשום מקום, אז--- למה להתאמץ?! ואני מודה שגם אני בתור אישה יותר מידי בטוחה בעצמי שבעלי תמיד יהיה לצידי, ולא יברח לשום מקום, ושאף אחת במילא לא היתה מסתדרת איתו חוץ ממני- המיוחדת במינה
אז קודם כל: תרגיעי! את לא לבד ב"מערכה", למרות שגם לי לפעמים נידמה שלכולם יש חיי נישואים מלאי ריגושים סוערים ורק לי אין אבל את ועוד כמוך מוכיחות שזה לא בדיוק כך... בעקרון האופי הגברי, (אם בעלך גבר אמיתי, ואין בו יותר מידי תכונות נשיות) נוטה הרבה פחות להשקיע מהאופי הנשי!!! אני מודעת לעובדה הזאת, אותי אישית היא לא מנחמת, אבל אולי אותך היא כן תנחם!- אני לא כ"כ מכירה אותך! וברור שלפני שהתחתנתם הוא חיזר!!!, הוא הרי רצה אותך לאישה!!! עכשו את כבר שלו, אז מה את רוצה ממנו? חחח בכל אופן, אולי את צריכה להתחיל לשחק אותה את "הקשה להשגה" א ב ל זהירות!!!! כי את משחקת בחיים שלכם!!!!! אני התחלתי כך בתור "משחק" ופשוט לא הצלחתי עד היום לחזור לאיך שהייתי קודם!!! אני גמרתי לעצמי ת'חיים הרומנטיים!!!! מקווה שתצליחי, בכל אופן!!!

אביטל60

New member
אני לגמרי לא מסכימה איתך!!!

אסור לשחק משחקים בחיי נישואין! זה יותר מידי מסוכן. לדעתי, הפוך, היא צריכה לחזר יותר כדי שיבין שזה מה שעושה טוב לנישואין. וחוץ מזה כשאישה נותנת הגבר מחזיר ובגדול! אז תתנו ותתנו. לא להתקמצן!! קראתי פעם: "אהבה היא משהו שככל שתחלקו לאחרים כך יהיה לך ממנו יותר"

את צודקת ואת מאד חכמה!

הפורום הזה כ"כ ברמה שאני מגיעה דרכו לחלקים כ"כ עמוקים בתוכי שעד היום היו מודחקים אי שם... מה שנקרא: מודעות עצמית!

אביטל60

New member
זו היית הסיבה שבגללה הצטרפתי לפורום

באמת יש פה אנשים על רמה ונושאים שכיף וחשוב לדון בהם ואם יש משהו שאני אוהבת זה מודעות עצמית, לדון ולנתח נושאים חשובים שנוגעים בפנימיות שלנו!!!

candy77091

New member
אני דווקא מאוד מסכימה איתך

זה תופעה נפוצה שקוראת לא רק אצל חרדים.זה טבע גברי - לכבוש, אבל אחרי שהוא כובש את היעד כבר לא אכפת לו לרוב. מה זה לשחק את הקשה להשגה?מנסיון זה גורם רק לריחוק במיוחד בן זוג שלא מחזר.. אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הבית היהודי של הרב שמחה כהן,הוא מדבר על טבע הגבר לעומת האישה וזה מאוד עוזר לנו להבין את הצד השני ואת עצמינו ולהתאים את ההתנהגות שלנו לטבע שלו ושלך. בטבע הגבריי הוא שגבר מרגיש שהוא לא חייב כלום לאף אחד,ככה זה הטבע שלהם ולכן אם הוא עושה משהו אז צריך להחמיא לו ולתת לו את התחושה שהוא עשה דבר שהכי חשוב בעולם,ואנחנו כ"כ גאות בו,אני לא צוחקת אני רצינית. מניסיון זה עובד.

רעיון לפיתרון

אאל``ט בספר הבית היהודי כתוב על ההבדל בין גברים לנשים. בקיצור אומר שלגבר מספיק שיודע שאוהבים אותו והאישה צריכה חיזוקים כל הזמן. אולי אם יקרא את זה יבין את החשיבות ולא תצטרכי להזכיר לו כל הזמן.

אביטל60

New member
הבעיה שלהם זה לא חוסר מודעות לחשיבות העניין

אלא איך לעשות את זה ובאיזה כמות.

לא נכון.

דרך המחשבה של הגבר שונה מהותית מדרך החשיבה של האישה. לדוגמא אם גבר יקדח חור בקיר והאישה תבוא לסייע לו הוא יראה בזה עלבון שכן הוא מסתדר לבד וזה נראה לו שאם מציעים לו עזרה זה בגלל שהוא לא מצליח ואילו אישה תשאל את בעלה משהו למרות שהיא כבר החליטה בגלל שהיא חושבת שזו דרך לשיתוף. כנ``ל לגבי האהבה הגבר חושב שאחרי שאמר שהוא אוהב אותה זה מספיק אחרת הוא היה מודיע על שינוי, האישה רואה בחיזור חלק חשוב מאד במערכת היחסים ולא רק ההקדמה.

וואי כולכם מקסימים

קודם כל תודה רבה על העידוד,אתם כולכם ממש חכמים ונותנים עיצות עם תוכן ובינה. ממש תודה לכם. בעלי הוא טיפוס עדין כזה,מהבחורים הממש עדינים,לכן הייתי בטוחה שעם הרגישות שלו הוא יותר ישקיע ויחזר. יש לו עוד מעט יומולדת ואני ממש משקיעה בשבילו-ביקשתי מהבוס שלו יום חופשי ואני לוקחת אותו ליום טיול... הייתי רוצה להשלים עם המצב שהוא לא אחד שיעשה בשבילי את זה,יש לו שבוע הבא מילואים וזה מוזר אבל אני קצת שמחה כי סוף סוף הוא יתגעגע... אי אפשר בשום דרך לגרום לו לחזר יותר?ואם כבר לשחק אותה קשה להשגה-ניסיתי קצת,וזה טיפ טיפה עזר...אבל לא כמו שרציתי...יש מישהי שאכן הצליחה לגרום לבעלה את זה?או בעל שבאמת מחזר אחרי אשתו-איך אתה כזה?

לי זה "מאד" עזר...

בגלל כל הגורמים שמנית, התחלתי פתאום להרגיש אווילית ו"פריארית" והחלטתי לשחק אותה קשה להשגה! מה שנהיה מזה אני לא מאחלת לאף אחת ולאף אחד: נהייתי באמת קשה להשגה ובעלי באמת התחיל לחזר אחרי בטרוף אבל כבר היה לי קשה לחזור אחורה... הרסתי לעצמי את חיי האהבה, עם המשחק הזה! עד היום יש לי איזשהו מחסום בלתי עביר או אולי אפשר לכנות אותו: "שריון"- אני מפחדת כנראה בתת מודע לקבל ממנו בעיטה ודריכה על צלקות, ולכן אני לא מסוגלת היום להתקרב אליו כמו פעם
וכשאני נזכרת איך הייתי מאושרת בשנה-שנתיים מהחתונה, אני יודעת שהפסדתי משהו לנצח! וזה לא שבעלי לא אשם בכך, אבל הייתי צריכה אז להתייעץ איתכם, לפני 7 שנים!!

אוחף עניין מוכר... פתרון פשוט../images/Emo6.gif

גם אני סבלתי ממה שאת מתארת: בעל שיודע לחזר (הוכחה לכך היתה לפני החתונה) ואחרי החתונה כמעט נאדה. 1. שימי לו פתקים קטנים וחמודים מתחת לכרית, בכריך, ובכל מקום שתמצאי לנכון. 2. שלחי לו SMSים רומנטיים. 3. פנקי אותו. 4. והכי חשוב להמשיך בכך כל הזמן ולא להתייאש !! בחודש הראשון הוא יחשוב שמשהו אצלך לא בסדר. בחודש השני הוא עשוי להגיב בתודות בחודש השלישי ובהמשך תזכי למחוות מצידו. אצלי זה עובד ברוך השם, וכשייעצו לי לנהוג כך לא האמנתי שזה יקרה, בכלל התעצלתי להתחיל וזו עבודה שיש בה השקעה מרובה, אבל נאה דורש - נאה מקיים. עניין נוסף - בתקופה זו, אם יחליט לקנות לך מתנה בהפתעה, כל מתנה קבלי בשמחה גדולה ואל תחליפי, בהמשך תוכלי לנתב אותו לטעמך. אם תרצי אסביר לך איך עושים את זה בלי לתת הוראות מפורשות.

למעלה