אוף אוף שוב פעם אוף הייתי אחרי עשרה

ס ו ל ה

New member
אוף אוף שוב פעם אוף הייתי אחרי עשרה

שבועות אצל הגניקולוג. שישר שטף אותי איפה הייתי? נו ניחא... אחרי זה כעס מאד שלא עשיתי בדיקת סוכר 50 גרם. איים והפחיד אותי שאם התינוקת תהיה גדולה ואני אהיה עם סכרת לא מבוקרת אז יש חשש להתקעות כתפים ושאל בטון מאיים האם זה מה שאת רוצה? בנוסף רטן שהמילדת תדאג ללידה אני אדאג להריון שלך טוב? ולאחר מכן עשה אולטראסאונד ובנוסף לכל היא במצג עכוז!! כאילו דה?! כמה אפשר להכיל בחמש דקות? אה וגם ההמוגלובין ירד ל- 10 פשוט היה לי בא לבכות..... אבל התאפקתי. אשמח לשמוע מכל מי שרוצה על מצג העכוז במיוחד! שבוע 30!

../images/Emo24.gif איזה רופא מגעיל ../images/Emo31.gif

את חייבת לחזור אליו? מה זה הגועל נפש הזה - יחס פשוט מחפיר למטופלת. אין מילים. ה
זה בשבילך כמובן, כי מגיע לך אחד אחרי כזה ביקור "משמח". למה שלא תמשיכי את המעקב אצל המיילדת שלך במקום אצלו? בשלב הזה באמת שאין יותר מידי שהוא יכול לחדש לך, ובדיקת מצג וגודל העובר ניתן לבדוק גם במישוש ידני והערכה ע"י המיילדת (וזה בד"כ הרבה הרבה יותר מדוייק מאולטראסאונד). לגבי מצג העכוז - קודם כל, חשוב שתירגעי. את רק בשבוע 30 ולעובריתלך יש עוד המון המון זמן להתהפך. לפחות חודש וחצי עד שמתחילים לדאוג בעניין הזה!
היפוכים לא מבצעים לפני שבוע 36 כי יש עוד המון מקום לתינוקת להתהפך שבעים פעם מצד לצד. אם בשבוע 34 היא עדיין תהיה במצג עכוז, אז תתחילי לבדוק לגבי אופציות נוספות. אני עברתי שני היפוכים חיצוניים ואם יהיה צורך גם הפעם אעבור אחד (אצלי יש גם אפשרות לבצע לידת עכוז אם העובר לא יתהפך כי זו לידה שלישית - לא זוכרת איזו לידה זו שלך). אם תגיעי לשם ותצטרכי עיצות - רק תגידי. גם אור מגיע עשתה היפוך אם אני זוכרת נכון, ממש לא מזמן, וההיפוך הצליח. בינתיים יש כל מיני שיטות אלטרנטיביות להיפוך העובר שכוללות כל מיני תרגילים ויש גם טיפול סיני (אישית לא מכירה אף אחת שהטיפול הסיני עזר לה, אבל יש טיפול כזה). תעשי חיפוש בגוגל על "מצג עכוז" או "היפוך עובר" ותוכלי למצוא המון המון חומר!

we are in Isreal don't forget!!!

משום מה אני לא מתפלאה שהרופא מתייחס כך. ואני לא מתפלאה על זה שאת מתפלאה, כי בארה"ב זה בוודאי אחרת. ולגבי מצג עכוז. הסטטיסטיקה שאני מכירה היא שעד שבוע 34 75% מהעוברים יהיו במצג ראש. מהנותרים, הרוב יתהפכו למצג ראש לאחר שבוע 34 ואילו 3-4% יישארו במצג עכוז. בינתיים את בצד הטוב של הסטטיסטיקה! לגבי השיטות ה"אלטרנטיביות" - נעשה randomized controlled trial על היפוך מצג עכוז על ידי מוקסה והשבוע המומלץ להתחיל בטיפול הוא שבוע 32, כך שיש לך עוד זמן!!! חיזקי ואמצי ותשקלי להחליף רופא. מה זה היחס הזה! גועל נפש... מחזיקה אצבעות להיפוך. איימי

והנה קישור רלוונטי לדרכים להיפוך

אני ממליצה להוסיף את הקישור כאן לאתר למועדפים. בסוף יש סיכום של המחקר שהזכרתי. איימי

לא ממש מתפלאה - יותר כועסת

ומכירה לא מעט נשים פה שחוות יחס לא יותר טוב מהרופאים שלהן
מה שכן, לרוב אם את מעוניינת ללדת בבית יש לך את האופציה לעשות מעקב אצל MIDWIFE ולא צריך לעשות יויו בין רופאים למיילדות
עצוב ולא הוגן. לאף אחת לא מגיע יחס שכזה.

סטיוויה

New member
אני הייתי ככה

והיא התהפכה עד שבוע 33. דבר ראשון,לא להכנס ללחץ. לחץ זה יופי של מוטיבציה למצג עכוז. דבר שני,להתחיל ללכת ברגל,הרבה. להשתמש בכוח הכבידה בצורה יעילה. או לשבת הרבה על כדור פזיו ולקפוץ. יש תנוחות יוגה שיכולות לעזור לעבור להתהפך. העיקרון המנחה הוא ליצור תנוחת שיפוע באגן ושהראש יהיה נמוך מהאגן. למשל,לשכב על יד קיר. להניח כמה כריות קטנות או במיכה מגולגלת מתחת לאגן ולהרים רגליים על הקיר. הסברתי טוב? עוד תנוחה טובה-לעמוד עמידת שש(כמו כלב או חתול)ואז משם להניח מרפקים על הרצפה ולהתכופף לעברם ככה שהשבן מונף באוויר והראש קרוב לרצפה. להשאר ככה לפחות 10 דקות,פעמיים ביום. עוד שיטת היפוך נהדרת ומרוממת לב-לשיר! והרבה! כי הרחם שלך הוא תיבת תהודה מופלאה והקולות שאת משמיעה מתהדים ומסמנים לעובר היכן למקם את ראשו. אז קדימה-לשיר. לא לשמוע מוסיקה,לשיר! ואפשר ללטף את תחתית הרחם ולבקש מהעובר להתהפך עם הראש לשם. לדבר אל העובר.בפשטות. יש לך עוד המון זמן אבל אם עד שבוע 36 אין שינוי-ללכת לטיפול במוקסה. זה טיפול היפוך ברפואה סינית עם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.

לגבי הכדור פיזיו- שמעתי שלא כדאי

להשתמש בכדור כאשר העובר במצג עכוז כי זה מקבע ומעמיק את העכוז באגן.

mise

New member
לשיר?

אני לא מפסיקה לשיר.. כל הזמן, לבת שלי. אבל תסבירי לי, איך זה קשור להיפוך העובר? הוא שומע את הקולות בוקעים מלמעלה וזה לא מעודד אותו להיות עם הראש לכיוון ההוא? (סתם מחשבה..)

anatina

New member
יוגה לנשים בהריון

מעולה גם להיפוך וגם למניעת מתח וחרדה. יש קבוצה מקסימה במרכז דארמה ברחובות (ובקרוב נפתחת עוד קבוצה) הנה הקישור www.darmayoga.co.il

mise

New member
משהו לא בסדר במצג עכוז בשבוע 30?

כלומר..יש לו עוד זמן להתהפך, לא? למה צריך להלחץ ממצג עכוז בשבוע כ"כ צעיר? ולגבי הברזל - את יכולה תוך חודש להעלות את רמות הברזל שלך, באמצעות תזונה מתאימה.

ס ו ל ה

New member
גם בבסוודר קרחצן פה וקרחצן שם....

עשו לי תקון תאריך וגדלתי בשבוע איזה כיף!

mamadan

New member
מחזקת את ידייך.. ../images/Emo24.gif

גם אני הייתי במצב דומה- במצג עכוז עד שבוע 36 בערך, ואז הוא התהפך. זה באמת גרם לי הרבה מתח. יש כל מיני סברות לגבי זה, אני ניסיתי שכיבה בצמוד לקיר עם רגליים מורמות, זחילה, עיסוי באצבע של הרגל... שמעתי גם כל מיני סיפורים על ניסיון להזיז אותו עם פנס / קוביות קרח / מוזיקה קולנית, לא יודעת אם זה עובד.. נשמע לי אכזרי. תנסי הרבה אמונה, דמיון מודרך..

למעלה