אוף איזה טלפון מרגיז קיבלתי מהצהרון

miyoos

New member
אוף איזה טלפון מרגיז קיבלתי מהצהרון../images/Emo46.gif

מתקשרת אלי מנהלת הצהרון של הבת שלי ואומרת לי אני רוצה להגיד לך שאצלנו נהוג כי הורה שבא לקחת ילד מגיע וישר לוקח והולך ולא נשאר. עכשיו אני אסביר את עצמי כשאנחנו מגיעים לקחת את שירה הרבה פעמים היא רוצה להראות לנו מה היא עשתה ושנשב איתה כמה דקות ונשחק או נצייר (יש עוד כמה הורים כאלה) ולדעתי זה לגטימי שילד רוצה לשתף את ההורה שלו במה שעובר עליו במשך היום (הצהרון של שירה נמצא בגן שלה) פעם אחת שירה ביקשה מאבא שלה ישב איתה לכמה דקות כמפעילת הצהרון של אותו יום הקריאה סיפור מפעילת הצהרון (שכבר ילדה השבוע ולא נמצאת) התעצבנה והתחילה לצעוק שלא מקובל אליה העניין. בשקט אמרתי לה שאם יש לה מה להעיר שתעשה את זה בצורה יפה ונפנים ונקשיב למה שיש לה להגיד, מאז אנחנו מאוד משתדלים לעשות את מה שביקשו ולוקחים את שירה מיד. היום שבוע וחצי אחרי המקרה אני מקבלת את הטלפון ממנהלת הצהרון. בעיניי זו חוצפה אם כל הכבוד זה לא שאנחנו מתנחלים שם גם אנחנו רוצים ללכת הביתה אחרי יום עבודה אבל בחייאת קצת כבוד אני משלמת לצהרון הזה וזכותי לראות מה קורה שם הילדה שלי מופקדת אצלהם אני רוצה לראות מה עובר עליה. זה לא כאילו שזה הורס להם שם את הסדר ומפריע לילדים אחרים (כי זה ממש לא). ויש גם עוד הורים שעושים את זה אז אם כל הכבוד הילדה שלי היא לא איזה חפץ כמו מעיל ששמתי להפקדה זו הילדה שלי וזכותי לראות את ההתנהלות של הדברים.

באמת לא ברור מה הבעיה שלה

אולי כדאי שתדברי איתה ותשאלי מה בדיוק מפריע לה. נשמע כ"כ תמוה ההתנהגות שלה, שלא ברור לי מה העניין. מה, באמת מפריע לה שאתם נמצאים שם כמה דקות? נראה לי הגיוני ונורמלי, והיית מצפה שהיא תעודד את ההורים להשתתף קצת במה שקורה עם הילדים בצהרון. לא מבינה למה זה בכלל מפריע לה. זה לא שהיא רוצה לסגור ואתם מעכבים אותה באופן קבוע, נכון? זה מוזר לי מאד.

ellieg

New member
עקרונית מסכימה איתך

אבל השאלה: באיזה שעה את אוספת ובאיזה שעה נגמר הצהרון? אני יודעת אצלינו ההורים שמקדימים מוציאים להם את הילד לדלת, כי זה מפריע. כלומר: מי שמגיע עד 16:30 מדובר על איסוף זריז, מי שמגיע אח"כ נכנס. עלי זה מקובל, כי אני מודעת שזה מפריע. בנוסף יש יומיים בשבוע שיש חוג ואז אסור לאסוף לפני 16:00.

מ י כ

New member
אני לא מסכימה לאמירות כאלה

ובעיני אנשי מקצוע כבר צריכים להיות מספיק רגישים גם לצורך של ההורים לראות איפה הילד נמצא רוב היום. אני הייתי מסבירה לגננת ש*אצלינו* לא נהוג לבוא לתלוש את הילד ממה שהוא עושה וללכת,אלא קצת לראות איך מוצאים אותו וקצת יותר בהדרגתיות לקחת אותו. אם יש דברים ספציפיים שצריך לפתור כדי שהענין לא יפריע אז תפתרו ואם לא היא צריכה לקבל את המצב.

לבנה123

New member
אני חושבת שאולי כדאי להגיד לה

שחשבת על הדברים, ושנראה לך שאם זה יוצר בעיה, אז שווה לחשוב על מה שאפשר לעשות משני הצדדים, היות שהילדה שלך זקוקה כנראה למעבר ההדרגתי בין המסגרת של הצהרון לבית. ושאם זה הצורך שלה, הוא צריך להענות בהתאם. אולי יהיה לה רעיון יצירתי ל-איך אפשר. אם לא - תגידי שאת מצדך ניסית לחשוב, ושאת מוכנה לנסות למשוך אותה קודם קצת ("איסוף זריז") אבל שאם זה מה שהיא תרצה - את לא תגררי אותה משם בכוח. איך זה נשמע לך?

עצם ההתבטאות שלה מקוממת

וגם שצעקה על בעלך (!) ולפני הילדים (!) אצלנו המצב שונה - הגן פתוח מ 8 בבוקר ועד 6 אחר הצהרים. אין שעות נוקשות של הגעה ועזיבה - הראשונים מגיעים ב 8 והאחרונים מגיעים אפילו ב 9 וחצי בבוקר. והעזיבה מתחילה מ - 3 ועד 6. רוב ההורים נשארים לא פעם כשהילד רוצה לסיים לצייר / לשחק איתם במשחק או להראות להם דבר מה. אתמול למשל, הגעתי ב חמש וחצי. הגננת קראה סיפור וסביבה ישבו 5 ילדים ואמא של אחת הבנות, והקשיבו. בשולחן ילד ישבו 3 ילדים ושיחקו עם אמא אחרת. ואני ישבתי ליד שולחן משחק אחר עם שירה ושיחקנו. היה בלגן שמח באויר. אצלנו בגן שמחים מאוד לשתף הורים בנעשה בגן. כך שהתגובה שלה נראית מאוד מאוד תמוהה. במקרה שהצהרון נסגר, והגננת עומדת בדלת ורק מחכה שתלכו כדי שהיא תוכל לנעול וללכת - זה נראה לעניין לבקש ממכם לעזוב.

miyoos

New member
לפחות אתן נותנות לי תחושה של נורמליות../images/Emo13.gif

כבר חשבתי שאני המשוגעת. האשה שצעקה על בעלי כבר ילדה שבוע שעבר ואני מקווה שלא תחזור יותר. מי שאיתם עכשיו זה 3 נשים מקסימות שבאמת אין להן בעיה אם זה שאנחנו שם, הן נורא בשנטי. מה שקומם אותי זה הטלפון ממנהלת הצהרון שלדעתי פשוט ישב לה בין כל המשימות שצריכות להעשות בשבועות הקרובים זה גם הטלפון הזה שהגיע באיחור של שבועיים לאחר המקרה. כאשר הסברתי לה את אמדתינו היא לא כל כך ידעה מה להגיד לי וחזרה על דבריה למרות שאפשר היה לראות שהיא חשבה שאני כנראה צודקת. אני מקווה שיותר לא אקבל טלפונים כאלה כי אם כל הכבוד זה פשוט היה טלפון לא במקום. חנוכה שמח

תיני25

New member
עונה בתור מדריכה בצהרון לשעבר...

את צודקת לגמרי! אצלינו ההורים היו נשארים, מדברים איתנו לפעמים גם חצי שעה אחרי שהגיעו. וזה לא רק שאת משלמת כסף, צהרון זו מסגרת שלא כ"כ קלה לילד כי הוא כבר עייף מהגן, חלק מהילדים הולכים הביתה והוא נשאר וזו זכותך המלאה ואפילו חובתך בתור אמא לראות מה הילד שלך עושה בשעות האלה. היתה אצלינו אמא שהיתה באה לקת את הבת שלה, לא שאלה אפילו מה היא אכלה או מה עשינו, פשוט לקחה את המעיל והתיק ויצאה וזה היה לנו מאוד משונה תראות התנהגות כזאת. אני חושבת שזו חוצפה ולי נראה שמנהלת הצהרון ומדריכות שלא מבינות את זה, לא מתאימות לתפקיד.

למעלה