אוף.. אני באמת רוצה להתלונן..

דורמון

New member
אוף.. אני באמת רוצה להתלונן..

זה לא פייר.. אני עברתי כבר חצי שנה של ייסורים צבאיים.. טוב במקום זה... ניתן עובדות חיים מצערות בצבא.. 1. הבעיה הראשונה שתתקלו בה תהיה עניין הנעלים: בנים - אני באמת שלא יודעת מה לעשות איתכם.. בנות - רוב הסיכויים שתוכלו ללכת כל הטירונות עם נעלים מהבית (בימינו כבר אפשר למצוא כאלה לא מעור, האיכות לא משהו אבל המחיר סביר בהחלט), תשדלו לא להכריז בקול ממה עשויות הנעליים שלכם אלא אם אתן חייבות, תחליפי עור הם לא תקניים. הבעיה האמיתית שלכן תצוץ במטווחים. 2. מטווחים: הצרה הגדולה של הטירונות. בנות חייבות לנעול נעלי ב´. גם אני הייתי חייבת וכל היום הלכתי מוזר.. אין פטורים. (אולי אם תצליחו להשיג נעליים גבוהות לא מעור תוכלו ללבוש אותן. בעיה שניה ודיי רצינית.. אנחנו נאלצנו לאכול מנות קרב.. זתאמרת שתי פרוסות לחם עם קטשופ וחרדל (ממ.. יאמי..) ושקית בוטנים. תביאו אוכל.. והרבה. והכי חשוב.. סכו"ם משלכם וגם פותחן אם אתן רוצות, כי אני אישית נאלצתי לוותר על החלבה והשוקולד אחרי שמלאו אותם בטונה מהפותחן.. 3. חדר אוכל: יש אוכל.. אני לא הייתי צריכה להוציא אישור בכל שלושת הבסיסים שהייתי בהם.. תמיד יש מנת שניצל כרובית/ תרד/תירס/ משהו לא ברור בחד"א.. בעיקרון.. אני אישית כבר לא אוכלת שם יותר.. אל תאמינו למה שאומרים על מטבחים של חיל אוויר.. תביאו אוכל מהבית אם אתם יכולים, אחרת התזונה שלכם תדפק לגמרי.. למי שחשב שהוא ימצא שניצלי טבעול איכותיים וירקות טריים.. הוא טעה בגדול.. השניצלים הם בדרך כלל של איזו חברה אקראית מהשטחים והסלט עשוי תמיד מהירקות הכי ותיקים במקרר.. טבעונים- הוציאו לכם אישור כמה שיותר מהר.. מקבלים 500 ש"חים מהצבא לאוכל בחודש. 4. מטבחים: איכסה. מעבר לגועל הטבעי שבדבר.. צריך לנקות המון המון המון צלחות מלאות במנות בשריות מגעילות, ולטבעונים.. זה אפילו יותר גרוע.. גם מכאלה אין פטורים.. לפחות לא מהסוג של.. הבשר מגעיל אותי אני לא נכנסת למטבח... אפשר להשיג פטורים אחרים אבל אני אישית מרגישה דיי מגעיל עם העניין הזה.. אפשר לנסות פטור טבעונות. 5. נסיעות - כשאין אפשרות להגיע לחד"א, מביאים חמגשיות כאלה עם אוכל.. בדרך כלל מביאים רק בשריות.. לי היו לפחות 10 התנסויות לא נעימות עם העניין הזה.. כולל פעם אחת שהמפקד הכי בכיר בשטח היה צמחוני בעצמו ולא דאג לעניין.. 6. אנשים: אבוי הזוועה. אף אחד לא צמחוני בצבא. פתאום תגלו מלא אנשים שמפחדים מכל דבר שיש לו יותר משתי רגלים ועדין יכול להשתמש בהן.. בצבא גם נורא אוהבים לדחוף מלכודות עכברים מהסוג הדביק/רעיל בכל מקום. יציקו לכם על עניין הצמחונות כל הזמן.. "לא מתחשק לך לפעמים איזה סטיק עסיסי.." "אבל זה עוף זה לא בשר למה את לא אוכלת?" דברים כאלה.. 7. מכונות: יש רק מכונות של קולה. אם יש לכם בעיה עם העניין כמו שלי יש זה עלול להיות דיי מעיק.. אבל לפעמים אפשר למצוא פה ושם גם תותית או מיץ מנגו/ תות בננה. 8. היגייה: תמיד תמיד תמיד תדאגו שיהיו לכן המוצרים שלכן.. אנשים נוטים להחזיק פנטן קולגייט וחברים.. וזהו בערך נראה לי..

אפילו שאני לא מכיר אותך!

בשם אחוות צמחונים (אני גם טבעוני, אבל זה בסדר אני יודע שצמחונות זה רק שלב אצל אנשים מודעים... את בקרוב תצטרפי אלינו) קבלי
ענק ו
!

558

אל תחשבי שמכיוון שאני במצב רוח לחבק אנשים זרים לחלוטין החיבוקים אלייך הם לא מיוחדים... אלייך הם מאוד מיוחדים!!! בתוספת *ליקוק* ו"את ח-מ-ו-ו-ו-ד-ה!" אלון.

Neta558

New member
קבלי ../images/Emo142.gif (העלים אזלו, כרגיל)

שמעתי כבר סיפורי צמחונות\טבעונות (בעיקר צמחונות, האמת) מחיילים וחיילות במקומות שונים. הדבר היחיד שלמדתי, זה שגם אם לצבא יש מדיניות ברורה בנושא (ודיי יש כזאת) אף אחד לא יודע אותה.. כל בסיס מתנהגים שונה לצמחונים. במקומות מסוימים דגים נחשבים מנה צמחונית, במקומות אחרים יש אוכל צמחוני נהדר. יש כאלה שמקבלים אישור לנעלים שלא עשויות מעור, יש כאלה שנסחבים עם זה כל השירות. כל בסיס והכללים המוזרים שלו... הפתרון שלי להתמודדות עם הצבא בנושאים שונים-להתעקש. כשאתה צודק (ואם אתה צמחוני, אתה כבר בדרך אל האמת המוחלטת) אתה תצליח, גם אם זה יוציא לך ולכל החיל את המיץ בדרך...
בברכת - לא נורא, לכלא צבאי מותר להכניס אוכל טבעוני, נטע (שהבעיות שלה עם הצבא מתחילות להעלם באופק, כך היא מקוה לפחות)

דורמון

New member
דווקא לא צריך להתעקש..

בדרך כלל מספיק להוריד פרופיל ולזכור תמיד שאף אחד חוץ מעצמך לא ידאג לך (וזה ממש חשוב כי אני נתתי פעם אחרי פעם צ´אנסים לאנשים בתקווה ש"הפעם הם כבר יזכרו" וזה לא עבד..). ותמיד יש הפתעות (כמו הקורס שלי שמתוך 30 אנשים היינו 7!! צמחונים) חחח... תודה על החיבוקים.. :) שמתם לב שיש המון נטע וטלי?

צמחונות בצה"ל

שלום! סיימתי את שירותי הצבאי הארוך והמעיק לפני בערך חודש. מנסיוני המר עם צה"ל אני יכול להבטיח לך יאוש, חוסר הקשבה, וחוסר אכפתיות. אני חושב שמכל 1100 הימים שהייתי בצבא אולי 300 מהם ראיתי צימחוני.. "צימחוני" - מין קציצת תירס חסרת טעם או לביבה מתפו"א לא מבושל.. יש חוקים מאוד ברורים בצהל - חייל צמחוני יקבל מנה צמחונית בכל ארוחה שבה מוגש בשר. לא כולל ארוחות שישי לא כולל שבת לא כולל חגים לא כולל אם לרס"ר מטבח נגמר לא כולל אם לטבחים לא היה זין להכין מגש נפרד לא כולל כמעט אף פעם לא נורא - רק חייבים לקחת תוספים וויטמינים ולא לשכוח ללכת לבדיקת דם פעם בחצי שנה! באהבה ינון

למעלה