אוף אני כל כך מבואסת

מייקלית

New member
אוף אני כל כך מבואסת ../images/Emo10.gif ../images/Emo23.gif

שלום, רובכם לא מכירים אותי, אבל בכל זאת אשמח מאוד לקבל מכם עזרה אני ממש זקוקה לה. אולי זה ייראה לכם כל כך מטופש, אבל זה משגע אותי, משגע אותי כל כך. יש לי הפרעת אכילה, לא אנרוקסיה ולא בולימיה ברוך השם, אבל יש לי. אני בן אדם שמאוד אוהב לאכול, ואין לי ממש כוח רצון, לפני כ-4 חודשים בערך, התחלתי דיאטה, הייתי שוקלת 63, וכיום אני שוקלת 54 יותר נכון 55 ומכאן מתחיל הסיפור. אני כל כך מבואסת, אפילו אפשר לקרוא לזה בדיכי. אני עליתי את הקילו הזה, בגלל שאכלתי 6 קרקרים לא מתוקים, סתם 6 קרקרים מסכנים. בזמן האחרון (חודש לפחות) לא הצלחתי לרדת מ-54 לא משנה, הייתי אוכלת לא אוכלת, עושה הליכה לא עושה הליכה, הייתי תקועה בין 54 ל-53 וחצי, במשך כל החודש הזה, הייתי מקפידה לאכול נכון, לא עוגות, לא חטיפים, פחמימות ירקות פירות שומנים חלבונים וכו. הייתי עושה הליכה כל יום שעה. מה שהייתי עושה כל תקופת הדיאטה שלי. בחודש האחרון זה לא עובד כבר. שבוע שעבר יום שישי הייתה מסיבה, אמרו לי "יאללה יום אחד מותר" וזה מה שעשיתי, אכלתי כמעט כל מה שהיה שם, טוב נו לא להגזים, אבל אכלתי מהכל שזה כולל - עוגות חטיפים פונצ'ים ועוד. הכל טוב ויפה עד שהגענו למשקל, 55. אבל זה לא הכל, למחרת יום שבת, לא אכלתי כלום כל היום, הענשתי את עצמי קיללתי את עצמי "את שמנה, את מכוערת, אסור לך לאכול, צריך לשים אותך בכלוב" כאלה דברים אמרתי לעצמי. בצהריים (יום שבת) אכלתי צלחת פירות, ובמשך היום אכלתי פה פרי פה בננה שם קרקר. למחרת בוקר יום ראשון - 53 (הייתי על בטן ריקה באותו הבוקר) הכל טוב ויפה כולי מאושרת - זה עבד! כל השבוע הזה המשכתי את הדיאטה הרגילה שלי, פירות ירקות פחממות שומנים חלבונים והליכה - הייתי 54. אבל היום, בגלל אותם 6 קרקרים הנ"ל, עליתי את הקילו הזה שוב (עכשיו אני 55) אני כל כך משתגעת מזה מה יש לגוף שלי? למה הוא כזה דפוק? כל פעם שאני חושבת שאני אוכלת משו לא נכון אני מתחילה להיות עצבנית ובדיכאון. אני כל כך שונאת את עצמי, ואף אחד במשפחה שלי לא מבין אותי. אני עוד אשתגע יום אחד.

lollapalooza

New member
המממ

תראי, קילו זה לא משהו רציני. ז"א, באותו יום את יכולה לשקול גם 55 וגם 54, זה תלוי באיזה שעה את נשקלת. לפעמים אפילו כוס מים או שתיים עושות את ההבדל. מעבר לזה, אני ממש חייבת להגיד לך- תפסיקי להישקל כל הזמן. זה אובססיבי וזה לא טוב. פעם בשבוע להישקל, זה די והותר. ובטח שלא להסתמך על שקילה של בוקר, כי ידוע שתמיד "רזים" יותר בבוקר, אחרי שלא אכלנו ושתינו כל הלילה. תישקלי באותה שעה בכל פעם, כדי שיהיה לך מדד אמין. ובאמת שאין לך מה להילחץ מקילו אחד. תאכלי בריא ובמידה נכונה, ואל "תענישי" את עצמך בלא לאכול כלום, כי אח"כ העונש יהיה גדול משחשבת ולא תצליחי להשתלט עליו.

sh53

New member
סיפור "הנדנדה" המפורסם - טריגרררררר

מבינה בהחלט על מה את מדברת, עברתי גם אני את מה שאת כותבת כאן. אז קודם כל אומר לך שיכול להיות שאת לא צריכה בהחלט להרזות, אלא מדובר בהרגשה אישית שלך - אולי לא אוהבת את המראה החיצוני, אבל זה לא אומר שאת לא במשקל התקין. וגם אם את קצת טיפה מעל המשקל, אז לא לקחת את זה קשה. קודם כל לחייך ולפרגן לעצמך ולומר לעצמך שאת יכולה לעשות את זה. קראתי הרבה פעמים בפורום הפרעות אכילה (198), גם אני חשבתי שבהפרעות אכילה חייבים להקיא, אבל לאחר שקראתי שם קצת, הבנתי שהפרעת אכילה יכולה להיות מחשבה (לא פעולה) כמו אני יכולה לצום שעה שעתיים. הצלחתי שעה שעתיים לצום - אז נעשה מבחן לעצמי אם אני יכולה לצום חצי יום. נשמע לא נורא כל כך לצום חצי יום, קורה לכולנו לפעמים לא כך? אבל זה לא מפסיק כאן. הצלחתי לצום חצי יום, אז אני יכולה לצום קצת יותר מחצי יום. איזה יופי הצלחתי לצום יותר מחצי יום
(החיוך הוא של החושב/ת, לא שלי, לא שאני תומכת בגישה הזאת, אני הייתי שמה את האמוטיקון הזה דווקא
). וזה ממשיך ולא נגמר פה, בטוחה שאת מבינה. ואז הגוף נכנס למגננה - הגוף שלנו מאוד חכם ורואה שיום אחד יש אוכל, יום אחד אין אוכל וחוזר חלילה, אז שכבר יש אוכל, הוא כבר אוגר אותו לימים קשים בהם לא יהיה אוכל. נשמע מוזר מה שאכתוב לך כאן - כדי לרזות צריך לאכול !!!!!!! לא סתם שמתי סימני קריאה, אלא כדי להדגיש את זה, כי זה מאוד חשוב. לדוגמא אנשים חושבים שאם יאכלו סלט, אז הם ירזו, אבל סלט זה תוספת ליד האוכל ולא האוכל עצמו. את צריכה לשאול את עצמך גם מה את אוכלת במשך היום (למעשה להסתכל על זה כתוכנית ארוכת טווח, ירידה במשקל איטית ולא לעשות דיאטת רצח ולחשוב שביום אחד תורידי 10 ק"ג). לדוגמא יכול להיות שאת אוכלת מעדני 0% כל היום - אין בזה הרבה קלוריות נכון? אבל הגוף לא צריך כל כך הרבה חלבונים ממעדני חלב. הוא צריך גם דברים אחרים, הגוף לא בנוי רק על חלבונים. עוד דוגמא - שמן/שומנים אנשים חושבים שאם הם יורידו את השמן מהתפריט לגמרי, אז הם ירזו וזה ממש לא נכון, כי הגוף זקוק לשמן (ליציאות ולחילוף החומרים). אני לא אומרת שמהיום כשמכינים סלט לדוגמא לשפוך בנדיבות שמן לסלט, אבל אפשר בהחלט להוסיף כף שמן זית לסלט (תלוי בגודל הסלט, אם זה סלט של 2 ירקות אז לא צריך כף שמן לזה, אלא מספיק בפחות - אולי חצי, חשוב גם שיהיה טעים). צייינת את המשקל שלך, אבל לא צייינת גובה וזה גם נתון חשוב שלוקחים בחשבון, אבל בבקשה על תאמרי לי את הגובה שלך ע"מ שאומר לך איפה את נמצאת בסקאלה, כי אני לא מומחית לענין לקבוע אם את במשקל התקין. את כותבת שהקפדת בחודש הזה לא לאכול עוגות, חטיפים וכו'. אני נרשמתי לשומרי משקל וירדתי 6 ק"ג במשך 4 חודשים. יש אנשים שיאמרו קצת, מאוד קצת, אבל אני מרוצה מאוד. לאט לאט אבל בטוח. אני כן אוכלת ממתקים, אוכלת עוגות וחטיפים - הנפש שלי זקוקה לזה, הגוף שלי זקוק לזה כי לפני כן אכלתי המון מכל הדברים האלה, אז להפסיק פתאום הכל בבת אחת? לא אחזיק מעמד, גם לא הגוף שלי ובטח שזה לא בריא לנפש שלי. הנפש שלי זקוקה למתוק - זה בהחלט עושה לי טוב
אז אני לא קונה כבר 10 אריזות במבה במבצע, אני לא קונה 3 שוקולדים באריזה כי זה יותר זול, אבל בהחלט קונה דברים שעושים לי טוב וכיף לנשנש אותם כשאני זקוקה למתוק כמו חטיפי אנרג'י, לפעמים גם קרמבו אחד (ולא קופסא של 40 שתשב לי מול העיניים בבית), קונה גלידה דיאט (ולא שוקובו - פצצת אנרגיות, למרות שלפעמים גם אני נופלת, קונה צ'יפס כי הנפש זקוקה לזה, אבל מייד קמה וממשיכה הלאה). אני מקווה שתקחי את עצמך בידיים וברצינות - כי המון בנות מתחילות ככה, יום אחד של פירות - לא נורא - לא יקרה כלום. יום אחד צום - כמו שכתבת "למחרת יום שבת, לא אכלתי כלום כל היום, הענשתי את עצמי קיללתי את עצמי "את שמנה, את מכוערת, אסור לך לאכול, צריך לשים אותך בכלוב" כאלה דברים אמרתי לעצמי" - ככה זה מתחיל, ואח"כ כדור השלג מתגלגל והוא לא עוצר - פשוט לא עוצר. הכנסי לפורום הפרעות אכילה - 198, מציעה לך להעתיק את ההודעה שכתבת כאן - רק שימי בכותרת טריגר. שאלי את חברי הפורום המקסימים דעתם, אם היו במצב כזה ואיך זה השפיע עליהם כשהיו שם, מה זה גרם להם להרגיש כשהיו בדיוק במצב הזה, האם המצב הזה יכול לגרום לבעיות? לגרום להתדרדרות? אוהבת שושי

מייקלית

New member
תודה רבה ../images/Emo23.gif

היום התחלתי דף חדש עם הגוף שלי. מקווה שהוא סלח לי
תודה לכן בנות

ToryMaster

New member
המממ

תודה
זו לא הייתה הודעה שלי, אבל היא בהחלט משקפת מה שהרגשתי, ועוזר לקרוא משהו שמישהו שמבין אמר.

למעלה