אוף. אני מיואש

שרימפי

New member
אוף. אני מיואש../images/Emo4.gif

אני מדבר איזה חצי שנה עם מישהו בICQ שהיא בולמית. ואין לי מושג מה לעשות. מעולם לא נפגשנו, לא יצא לנו לדבר מעבר לאייסיקיו. אף אחד לא יודע את זה שהיא בולמית, לפחות לטענתה. לפי מה שהיא סיפרה לי לפחות, זה עבר לה. ועכשיו- זה חוזר. היא שוב מקיאה כל מה שהיא אוכלת. ואני ממש אבל ממש לא יודע מה לעשות. מה אפשר להגיד לה? אני מרגיש שכל מה שאני אגיד לה לא ישנה. כי היא לא אוהבת את עצמה, וחושבת שהיא שמנה(לא ראיתי אותה במציאות, אבל אני יודע שלא משנה שמנה רזה, זו לא דרך לרזות.) אני מרגיש שאני מדבר לקיר. המעט שאני יודע לומר זה שאני לא יודע מה לומר. ואני יודע שזה לא עוזר.

ToryMaster

New member
ובכן

יש הרבה פרומים שיכולים לעזור לה, ביניהם פורום הפרעות אכילה, תמיכה נפשית לצעירים, וכן הלאה לדעתי, הכי חשוב זה להיות איתה ולנסות לשכנע אותה לספר

שרימפי

New member
זה לא שלא ניסיתי כבר

בעבר ניסיתי וזה לא ממש מה שעזר ולפורומים היא לא הכי רוצה לפנות כי אף אחד לא יודע, ונראה לי שחלק מהאנשים בפורומים מכירים אותה גם במציאות.

ToryMaster

New member
ובכן

תציע לה ליצורשם משתמש חדש לגמרי, זה הכי עוזר שבעולם הפוןרומים האלו

שרימפי

New member
אני לא אצטט מילה במילה

אבל היא גם משתמשת בעובדה שהיא תלמידה בתור סיבה. אין לה זמן, זה חרא של זמן בשביל ללכת לקבל עזרה, כי גם יש לה מתכונת בתנך בקרוב...
ונראה לי שהיא קצת חוששת מתגובת ההורים.

תן לה את ה-ICQ של סה"ר. אם יש לה זמן לדבר איתם באיציק, היא תוכל לפנות גם אליהם באיציק. אל תיקח על עצמך את האחריות לכך שהיא לא רוצה לטפל בעצמה, ובעיקר, היזהר מתחושת חוסר האונים המייאשת הזו. אתה מבחינתך, עושה כל מה שאתה יכול וזה בהחלט די והותר, היא תיאלץ לסייע לעצמה בסופו של דבר, על ידי פניה לגורמים המתאימים.

neta s

New member
אולי הדבר הכי מתסכל בעולם

לראות מישהו שעושה נזק לעצמו, מדבר איתך על זה ומבקש את תמיכתך, ואתה עומד מנגד ומרגיש חסר אונים... חשוב לדעת שהפרעת אכילה (כמו בולמיה) לא קשורה למציאות, כלומר זה לא משנה אם היא רזה או שמנה, יפה או מכוערת, רזתה כבר 50 קילו, השמינה כבר 15... זו הפרעה... לפעמים גם אנשי מקצוע עומדים נבוכים מול מישהו שלא מוכן לעזור לעצמו. אנחנו בוודאי לא תמיד יודעים מה להגיד ומתי, וכדאי לנסות להיעזר בעוד אנשים. בהצלחה

שרימפי

New member
../images/Emo51.gif

צירפתי את פיור סיילנס למסנג'ר שלי, אולי זה גם יוכל לעזור איכשהו. בהחלט זה מעמיד אותי נבוך בלי יותר מידי ידע מה אפשר לומר...זה לא קל.

יש לי רעיון....../images/Emo140.gif

אפרת, נטע רינת, חברי וחברותי לפורומי התמיכה למינהם: תמיד האמנתי כי סיעור מוחות ועבודה בצוות מביאה את התוצאות הטובות ביותר. בעיתות בן אנו נמצאים תחת לחץ לתשובה מיידית - לא כולנו מסוגלים לעמוד בעומס, התשובות הנכונות בורחות לנו...ואנו נכנסים למצוקה שמה נעשה את הדבר הלא נכון. לדעתי הנהלתה מחובקת שלי, אנו צריכים בעזרתכן ליצור לנו מעגל קשר כך שתמיד יהיה אחד נוסף ביננו "כאילו בתורנות" על ידי ICQ פתוח או מסנג'ר אחר. אולי אפילו מספרי טלפון של מנהלי פורומי תמיכה... עם כל הכבוד לסה"ר (ובחיי כל הכבוד!!!) השבוע נזקקתי להם נואשות כאשר מי מחברי הפורום יצא בהודעה מפחידה למדי... מיד פניתי דרך ה - ICQ לסה"ר ובמקביל נכנסתי עם החבר לצ'אט.. מתוך שהם היו עמוסים לעייפה, (תורן אחד????) התמודדתי עם המצב אל תוך הלילה - לבדי... עוד מנהל/ת פורום תמיכה - יכול היה להוות בשבילי הן אתנחתא לחשיבה מסודרת, תשובות ממצות ועניניות, שותפ/ה לסערת רגשות ומה לא... אנחנו יכולים להוות את הסה"ר של עצמנו.... רעיון, רק רעיון... כי למה להתמודד לבד? בסיכומו של עניין המעמסה הרגשית, החרדות שמה איננו עושים את הדבר הנכון, לעתים חוסר ידע - יכולים להביאנו לקריסה רגשית כאשר בעצם אנו חייבים להיות יציבים, בלתי מעורבים רגשית וב - Full Alert (יש ביטוי בעברית?) איני יודעת מה הדרך, איך לעשות זאת, אבל בחשיבה משותפת נוכל לעזור האחד לשני ברגעי לחץ ודריכות. חזקו ואחזק. שלכם כתמיד.

neta s

New member
לא הבנתי את הרעיון...

יכולה כן להציע לך שוב במצבים כאלה להרים טלפון...

Drorrrrrr

New member
אתה יודע מה

אני לא יודע אם בכלל כל מה שתגיד לה יעזור. כי כבר שקועה בזה, יש לה את זה כבר, אני חושב שרק משהו בה יוכל לגרום לשינוי- ולכך שהיא תלך לטפל בעצמה. צריך איכשהוא שהיא תגיע למודעות שהדבר רק מזיק לה ואפשר לטפל בזה.

למעלה