אוף, אני ממש מתלבטת!

deep ocean

New member
אוף, אני ממש מתלבטת!

יש לי ועדה רפואית עוד חודשיים והם ביקשו מהרופאה שלי מכתב (לבדוק אם הם יכולים להמשיך לתת לי את הקיצבה) הרופאה שלי כתבה במכתב שאני סובלת מעייפות נוראית, חולשה ועוד כל מיני דברים - מה שכמובן לא נכון, אבל היא אמרה שביטוח לאומי הם מאנייקים, ואם היא לא תעשה את זה, אני יכולה לחלום על קיצבה. יש לי כמה בעיות עם זה: -אני לא אוהבת לשקר -אני אולי מעדיפה לוותר על הקיצבה וכך לוותר על הנאות משניות מהסרטן. אולי זאת הזמנות טובה דווקא לשחרר אותו, כי הוא לא מועיל לי -זה מרגיש לי ממש מעצבן. מה כדאי לעשות? תת המודע שלנו עובד בצורות שונות, ואני לא רוצה שהמכתב הזה יהפוך למציאות כי אני אאמין בו על מנת לו להרגיש שאני משקרת. מבינים את כוונתי? דיברתי איתה לפני 5 דקות, ונראה לי שאני אטלפן אליה שתשנה את המכתב. בכל אופן, אני אחשוב על הכל היום, ורק אז אודיע לה מה החלטתי.

מנסה

לדעתי צריך לעשות הפרדה מלאה בין צורך כלכלי לבין הרגשה לא טובה מלקיחת קיצבה אם את זקוקה לכסף קחי אותו מבלי להתייסר אם הסתדרת בעבודה ומצבך הכלכלי איתן עיזבי את הקיצבה אל תסתבכי יותר מדי עם תת מודע וכו´ חשבי פרקטי ופשוט....

מלמלה

New member
האם את זקוקה לקיצבה?

את הקיצבה מקבלים אנשים הזקוקים לה ובביטוח לאומי יושבי אטומים שממררים את החיים כמה שרק אפשר והתוצאה שנזקקים, חלשים ושאינם יכולים להלחם לא מקבלים מה שמגיע להם בזכות!!! אז נכון לא נעים לשקר - אבל גם לא נעים להשאר ללא קצבה ולעבור עןד כל מיני טיפולים אותה את צריכה אף אחד לא נותן כלום בגלל עניים יפות או נפש טהורה ......... ואחרי שאני כל כך "גיבורה" אני יכולה להגיד לך שבגלל שחזרתי 4 שבועות אחרי הניתוח וכל תק´ ההקרנות לעבודה קיבלתי כלום אחד גדול ואפילו לא פניתי........... המכתב לא יהפוך למציאוצ אם לא תתיחסי אליו כך הרבה בריאות אושר ועושר

יחפנית

New member
מיכלולה ...........

וואוו ...... זו סוגיה קשה ...... האמת הפנימית דורשת ממך להיות ב"אמת" תמיד ההורים והמחנכים לימדו אותנו לא לשקר הבירוקרטייה ( ולוא דווקא בישראל , זה נכון כמעט בכל העולם ) לבירוקרטייה יש את פקידיה . שבאופן מעשי מעודדת שקרים .( תיקראי את קפקא נדמה לי שהוא עצמו מדבר על זה והוא כתב כבר לפני יותר ממאה שנה כמדומני ) בכל מקרה המצב שאת מתארת , בקלות יכול להיות מוגדר כמצב קפקאי . זה המצב . מה את עושה עם זה ? ..... אם אין לך בעיה כלכלית ואין לך בעיה להתמודד עם סירוב המערכת הבירוקרטית ..... אז אולי כדאי שתיכתבי להם מכתב שלך ממך , בול על האמת הפנימית שבך . אם תיפלי על פקיד שמרשה לעצמו להשאר אנושי ולהזיז ממנו את מסכת הבירוקרטייה , אולי יש לך סיכויים להמשיך לקבל את הקיצבה ולהשאר נאמנה לאמת שלך . אגב , נראה לי שהכלים שרכשת בשנתיים האחרונות לימדו אותך להתמודד עם סיטואציות שנראות חסרות סיכוי ....וצלחת בכך . אז איני אומרת לך שתצליחי , אך אני אומרת שיש לך מספיק כלים של "דרך הלוחמים " כדי לנסות למצוא את דרך הישר בתוך מערכת בירוקרטית רקובה , ומעודדת קרבנות , ואיתם מתחזים . עכשו יש לי שאלה אלייך ..... מה זה אומר לך הקיצבה ? גם באופן כלכלי וגם באופן רעיוני . ואת זה אני שואלת כדי להביא אותך קרוב לאמת הפנימית שלך ..... אחרי שתעני לעצמך על כך , אז תישאלי את עצמך , עד כמה שווה לך להאבק עם זה . אני בטוחה שהדרך שלך תיתווה במהירות . ואז או שתחליטי לתת לרופאה לרשום מה שבא לה .... או .... לומר לה לכתוב את האמת , ולקחת את סיכון הסרוב . או .... להחליט לחפש דרך ישרה במערכת רקובה , דבר שיהיה מתנה לחברה , אבל ידרוש ממך אנרגייה ..... חמודה שלי , אני מאמינה בך ..... ואני יודעת שתיכף את תגיעי לדרך שלך לעבור את משוכת החיים הזו ..... אוהבת אותך ....חיבוק ענק ...... אני

MemphisRaines

New member
הרופאה שלך עושה מה שהיא יודעת

שיתן לך את הקצבה קחי בחשבון שיכול להיות שתעברי מתישהו טיפול שבאמת יקשה עלייך לתפקד לזמן מסוים ומה אז ??? לדעתי מותר לך להנות ממצבך לשחרר את הסרטן לדרכו , את זה את עושה כל יום כל שעה כל דקה כל שניה שרון

deep ocean

New member
תודה לכולם על התשובות ../images/Emo24.gif

כתבתי את ההודעה בפורום כשהייתי מאד נסערת אחרי שיחת הטלפון. היום הלכתי להילרית שלי, אחרי כתיבת ההודעה, עשיתי החזרת כוחות יסודית עם ביטוח לאומי ועם קצבת הנכות (1800 בחודש חה חה חה), ועם עוד דברים. החלטתי שאני מעדיפה לא לקבל שום מתנות שקשורות לסרטן. אני כנראה אוותר על הקיצבה..ואני גם ככה רוצה לעבוד במשהו. קיבלתי המון רווחים משניים מהסרטן, ויש רווח אחד ענקי, שאני מעוניינת לוותר עליו. אחרת, בתחושתיי הסרטן ישאר כי הוא תורם לרווח זה. בגלל הסרטן לא הייתי צריכה לעבוד, וקיבלתי כסף כל חודש. כיום אני רוצה לחפש עבודה, ולוותר על ההנאה המשנית הזאת שאני מקבלת דרך הסרטן (הקיצבה). אני במצב פיזי מעולה, אני בכושר, אני מרגישה מעולה, אני מאושרת, ואני יכולה לעבוד במשרה חלקית. זה פשוט חד וחלק. לא רוצה שום הנאות משניות מהסרטן
תודה לכולכם על התמיכה. אגב, לגבי ההערה שאם הרופאה שלי חושבת שמגיע לי קיצבה אז מי אני שאתווכח איתה, אז זה ממש לא ככה. היא אוהבת אותי, והיא שונאת את הממסר הרפואי שהיא עובדת בו. היא יודעת שאני מרגישה מעולה, ושאני במצב ממש טוב, אבל היא הבהירה לי בטלפון שהיא צריכה להגזים ולשקר במכתב, אחרת אני לא אקבל קיצבה. היא בסך הכל באה לטובתי. זהו

../images/Emo127.gifבהצלחה

כל החלטה שאת איתה שלמה היא החלטה טובה... שתמצאי עבודה בהקדם אישאללה

ס ו ז נ ה

New member
ביטוח לאומי

הי דיפ השאלה ששאלת היא שאלה קשה ואני רוצה להגיב עליה, למרות שנדמה לי שכבר הגעת להחלטה. כשקיבלתי 100% מהביטוח הלאומי הרגשתי שהקיצבה ניתנת לי שלא בצדק כי אני "בסדר", אבל לא היתה הכנסה אחרת, מלבד ביטוח המנהלים, כך שלא יכלתי להתפנק. מה גם שכבעלת משפחה אני זכאית לסכום גבוה בהרבה. את תו החניה לנכה לא הוצאתי מאותה הסיבה, לא הרגשתי שאני זקוקה לו. ניגשתי למחלקת שיקום בביטוח לאומי כדי להתייעץ לפני חיפוש עבודה, והרגשתי מלכת העולם. לתדהמתי, העובדת הסוציאלית במח´ שיקום אמרה לי שזה לא הזמן לחפש עבודה, ושאמשיך להנות מהקיצבה. אגב, היא "משלנו", עם היסטוריה של סרטן מלפני 20 שנה. ואז, באופן פתאומי, הגיעו כל החבר´ה לביקור: התשישות, הפגיעה בריכוז וחיות אחרות. פתאום לא הבנתי איך חשבתי בכלל ללכת לחפש עבודה, ולמה לעזאזעל לא הוצאתי תו חניה, שיחסוך ממני הליכות מיותרות בימים הקשים. חס וחלילה, שלא יישמע שאני מתכוונת שהתשישות מחכה לכל אחד בפינה, אבל לא תמיד הכל בראש, ולא תמיד הכל צפוי, והשאלה - כאמור - מורכבת מאד מאד.. מקווה שהגעת להחלטה שנכונה עבורך ושתחזרי, מיד כשיתאפשר, לשוק העבודה

deep ocean

New member
תודה ../images/Emo24.gif ו.....

אני מקווה למצוא עבודה שיהיה לי כיף בה

blg

New member
הי לך וברוכה השבה מהטיול

לא סיפרת איך היה... מה עם התחשבות באלו ביננו שלא נסעו ???
להתלבטות אני רואה שהגעת לאיזו החלטה - שאי ברכה

deep ocean

New member
לא נסעתי לשום מקום ../images/Emo24.gif

אבל אולי אני אסע
תודה בכל אופן על האיחולים

למעלה