אוף גדול!!!!

אוף גדול!!!!

בתי בת ה-10 חזרה מאוכזבת היום מביה"ס היא התאמנה היום עם בנות השכבה על הופעה למחר לטקס יום הולדת שמתקיים פעם בחודש, במסגרת התנדבות בוועדת יום הולדת. היה הרבה בלגן, היא מספרת המורה לא השתלטה על הבנות וכשבתי היתה צריכה לצעוד אחורה ובת מאחוריה היתה צריכה לצעוד קדימה הילדה שמאחוריה הפילה את בתי. עד שנועם בתי קמה והמשיכה להשתלב לקח לה זמן לחזור לצעדי הריקוד והמורה הבחינה בכך ולעיניי כל הבנות וכיתות נוספות היא פשוט צעקה על בתי שבגללה כל הטעויות בריקוד, שהיא אשמה בכך שהריקוד לא מצליח היא קינחה וצעקה לעברה "עופי מפה".....
הלו.....אנחנו לא בהוליווד!!! אני משתגעת מהמורים האלה שכל ריקוד קטן שאמור להיות חוויתי זה בשבילם מינימום גמר ברוקדים עם כוכבים..... זה משפיל זה לא מעלה מוטיבציה זה מוריד את החשק להמשיך ולהתנדב!!! איך מורה בישראל מעיזה לדבר כך לילדים??? מי שמתיימרת להיות אשת חינוך??..... איזה ערכים היא מקנה? מה היא מעבירה הלאה??..... למה לא לימדו אותה לספור עד 10, לדבר בכבוד למי שצעיר ממך בשנים רבות, ולשלוט בזעם? כמובן שהתלוננתי על כך מחכה לשיחה עם המנהלת בנושא. אוף!!!!!!!!!!!!

ארבע פעמים בערך

העברתי טקסי חנוכה בשכבת הגיל של המקסימה שלך. התמונה הכוללת מוכרת לי כי... צריך שהכל יעמוד במקום והשואו הוא גדול ולעיתים מיותר(בשעתו לא חשבתי כך- כיום כן) חג האור אמרנו? נראה שאותה מורה לא שמעה על האור בשיחה עם המנהלת ויתכן גם מולה-"תעזרי"לה למצוא את האור יתכן ובטעות היא חושבת שהוא קיים רק ב
חנוכה... הכל יבוא על מקומו בשלום ולצערי יש ריבוי של מורות במערכת שיש בתוכן די הרבה חושך. שולחת עידוד גדול לילדתך
ממני
ששמעה בשבוע האחרון על קידום מורה לתפקיד מנהלת וזאת לאחר התעמרות ארוכה למדי בחברותיה המורות.

היא כנראה היתה בתוך בועה משלה....

המנהלת ידעת מכל המקרה מה היא תעשה עם זה?.... קרוב לוודאי כלום...

kikona126

New member
../images/Emo4.gif לא נחמד בכלל!

אבל מה אני אגיד לך.... אלו המורות בארץ... הילדה של בת דודה שלי התחילה השנה כיתה א'. ובמשך שעתיים לא נתנו להם ללכת לשירותים (אני מדברת על השבועות הראשונים). הילדה היא ילדה טובה, לא הייתי אומרת שקטה, אבל לא אחת שתקלל או תתחצף או תהיה אלימה... באמצע השיעור היא ביקשה מהמורה ללכת לשירותים והמורה לא אפשרה לה. לאחר כחצי שעה היא כבר לא יכלה להחזיק את זה יותר וקמה והלכה לכיוון הדלת. המורה צעקה לעברה שהיא אמרה לה לא ללכת לשירותים, והילדה (שוב אני מזכירה ילדה טובה!) צעקה למורה "חכי חכי אבא שלי יפוצץ אותך" שתבינו מה מורה יכול להוציא מילדים. אני מכירה את אותה הילדה ממש טוב, עושה לה הרבה ביביסיטרים, וסדנאות בישול, היא בחיים לא אמרה משהו שכזה! אפילו לא לאח הקטן שלה (שפה היינו מצפים למריבות, שכמעט ואין) יותר מזה, מתברר שהמורות משתמשות במילים שאפילו בבית לא משתמשים בהם, מורה שאומרת לילד בכיתה "לסתום" - שדרך אגב, גם על זה הילדה פעם ענתה למורה ואמרה לה סתמי את... לי פעם היה מורה מאוד טוב לנגינה על אורגן, אבל לפני הקונצרט שלנו הוא היה מאוד לחוץ, ולא יכלתי לסבול את זה, כי טוב, אני לא נגנית בפילהרמונית או משהו... והברזתי לו מהקונצרט (היה לי קטע סולו) בכיתה ו'.

בהתנגשויות בין סמכויות וחינוך מבית

נוצרים חיכוחים מפחידים לפעמים.... לפעמים המורים שוכחים שמדובר בילדים רכים ולא באויביי המדינה... כמה אגרסיות.... כל כך מרגיז!!! חלק מהמורים לא בשלים מספק להכיר את הילדים החדשים של העידן הנוכחי.... וההתייחסות והגישה חייבים להשתנות!!!

angelitush1

New member
אוף גדוללללללללל../images/Emo10.gif

זה אכן מעצבן ומקומם. ומיכוון שאת מכירה אותי ויודעת זה לא מהתגוננות. היו כאן כמה תגובות שיפוטיות כלפי מורים. עם כל זאת,שאני הראשונה שמודה שיש מורות שצריכים להרחיק ממשרד החינוך.. כל אדם שינסה שעה להיות מורה... יקבל פרספקטיבה אחרת על הדברים.. קשה מאוד להתמודד עם חוצפה של ילדים שחושבים שמגיע להם הכללללללל וקיקונה- בת דודתך שהתחצפה למורה (לא משנה שהיא צודקת) מפה מתחיל הכל. את ילדיי חינכתי לא מתחצפים לאדם מבוגר ולא משנה מה עשה. הם יבואו לאמא ואם הם צודקים0 אמא תאבק למענם. כי כשמישהו מוריד סמכות לאדם מבוגר-לצורך הענין מורה... גם כשהוא צודק לא יקבל סמכות ותמיכה..כי כל הכיתה שמעה את ההתחצפות וזה גדל וגדל. תנסו להסתכל על זה אחרת.. להורים קשה עם הילדים שלהם לבד...כמה שעות ביחד. מורה מתמודדת עם שלושים אחריםבכל שעה וזה לא פשוט. וכככככככככככככככל זה לא סותר שיש מורות..מ ע צ ב נ ו ת!! ו א ט ו מ ו ת !!!!

למעלה