אוף! זה מה זה לא פייר!

poland1

New member
אוף! זה מה זה לא פייר!

אנחנו טסים בעוד חודש ומשהו לפולין מבית הספר. המסע נשמע ממש אבל ממש משעמם ואני דיי מקנא באנשים שהייתה להם תוכנית יותר מעניינת.. דחסו הכל ב-7 ימים! במקום ב-8 כששילמנו 6500 ש"ח וזו הגזמה! בגלל הזמן הצפוף יהיה לנו רק פעם אחת או אולי אולי פעמיים זמן חופשי לא הוסיפו לנו את אתר הסקי המפורסם כדי להפיג קצת את המתח לא הוסיפו לנו אפילו את מכרות המלח שזה מקום מדהים בגלל שאין זמן! זה ממש מתסכל... אנחנו נהיה שם בלחץ אטומי בגלל שזה 7 ימים.. מספיק אנחנו בלחץ אינסופי לגבי הנסיעה ועכשיו עוד יותר מלחיצים אותנו עם המסלול המעצבן.. באוטובוס גם בנסיעות של ה-5 שעות אי אפשר שלמוע ב-mp3/4 מוסיקה כי ישימו לנו סרטים על פולין ויתנו הסברים על הדברים! לא מספיק כל הלחץ הזה, הפחד, העצב והתסכול גם המסלולים משעממים ללא פריקת המתח באיזה מקום נחמד יותר כמו מכרת המלח עכשיו גם אי אפשר לשמוע שירים אהובים לאחר הלחץ האטומי שהולך להיות שם כדי קצת להרגיש טוב ולחייך.. רוצים שנחזור עייפים, עם סיוטים, עם באסה במקום שנפרוק את הרגשות עם מוסיקה שאוהבים- לא ניתן לשמוע מוסיקה בכלל!!! רק בחדרים! אני פשוט שוקל לבטל את העניין הזה של המסע אם זה ככה.. זה ממש לא פייר שכולם הולכים למכרות המלח ועושים את המסע ב-8 ימים ואנחנו נשלם אותו סכום ואולי יותר (6500 ש"ח) וגם המסע יהיה מתסכל יותר מכולם ללא הפגת הלחצים ע"י מוזיקה, מכרות המלח ולא לחץ של ימים אני שוקל לוותר על המסע ולצאת בעתיד.. קשה לי כל הסיפור הזה של ללכת למסע עם כל החוקים של בית הספר וללא יכולות להפיג את המתח.. שפכתי את הרגשות שלי.. חפרתי קצת אבל הייתי חייב ): לילה טוב...

ישרון

New member
היגיע השעה למרד תלמידים

צר לי המסע לפולין איבד כל פרופורציה הגיונית ואם רבים חושבים כמוך אזי היגיעה העת צא למסע זה בבגרותך בשל יותר בקבוצת מבוגרים פולין לא תברח צא מהסרט שהמסע יעשה אותך יותר ציוני או יותר מבין את משמעות קיומנו כאן. אני במקומך הייתי מבטל ומנסה לגרור אחרי עוד קבוצה משמעותית מהכיתה שלי.

שירנות

New member
המממממ....קודם כל-->../images/Emo201.gif

חחחחחחחחחחחחח סתם כדי שאולי תרגיש יותר טוב:) טוב,להגנת הבצפר שלך יש לומר שהמון מסעות עם לא כולם עוברים עכשיו למסעות של 7 ימים... לדעתי זה הפסד גדול,אפילו ענק,במיוחד כשהדבר לא עוזר להפחתת המחיר הגבוה... אז ככה- 1.אני בטוחה שהמסע לא משעמם....בסך הכל זה פולין אתה יודע,רוב המקומות שתהיו בהם ולא משנה כמה ימים המסע יכלול הם מקומות שקשורים לשואה וליהדות וכל זה.... 2.איזה אתר סקי?
לנו לא היה אתר סקי
! לגבי מכרות המלח...חחחחחחחח אין לך מה לדאוג,המקום לא כזה מדהים,האמת שהוא דיי משעמם אתה מסתובב שם בחושך ויש איזה מדריך פולני שמסביר לך באנגלית העילגת שלו על מה כל פסל מסמל וכאלה,אתה בקושי רואה משו ואנחנו דיי השתעממנו שם,ציפינו ליותר כי באמת מתארים את המקום כחוויה מדהימה שאין כמוהה שנורא יפה ומעניין שם ובתכלס?רוב המשלחת הייתה מעדיפה לקבל עוד שעתיים באחד מהמחנות מאשר שעתיים במכרות המלח.ככה ש....
לגבי הזמן החופשי אני מאמינה שישתדלו לתת לכם כמה שיותר...לנו היה מתוכננים 2 בטוח ועוד 1 בקניון ביום האחרון אבל רק אם יהיה זמן....בפועל קיבלנו 4 פעמים זמן פנוי כי הגענו לעיירה עם שוק ממש נחמד וידעו כמראה מראש שנגיע לשם והחליטו שאם יהיה זמן יתנו לנו כדי להפיג מתחים כמו שאתה אומר ככה שאולי עוד יפתיעו אותכם....
3.לגבי המוזיקה באוטובוס.....אין לך מה לדאוג בכלל....חחחחחחחחחחחחח אומרים את זה לכולם,אתה לא יודע מה זה מסגרת בית ספרית?תמיד מדברים הרבה ותכלס כשמגיעים לפועל כל החוקים נעלמים....
חחחחחחחחחחחחחח אין לך מה לדאוג היה לנו מסע של 8 ימים וגם לנו הסבירו באוטובוס וראינו סרטים עשינו הכל אותו הדבר... ולא,אף אחד לא הכריח אותנו לשבת ולהקשיב או לראות סרט....אם תישן או תשמע מוזיקה אף אחד לא יהרוג אותך.... אל תשכח שאחרי הכל אתה הרי נוסע לפולין,המסע הזה לא קל,הם מודעים לעניין הזה ולכן הם מקלים כמה שאפשר,יש דיבורים ויש בפועל,ובפועל?אם תרצה לשמוע מוזיקה באוטובוס רוב הסיכויים שתוכל....(:) ואני מניחה שאצלכם אפילו ינסו יותר להקל ולעזור מאחר והמסע הוא רק 7 ימים הכל נדחס ויש פחות זמן לפרוק מתחים כמו שאמרת:) חחחחחח בקיצור,נראה לי שהלחיצו אותכם קצת יותר מדי,זה הכל:) אל תדאג,אמסע מלחיץ גם ככה,7 ימים או 8 ימים?זה לא באמת משנה.... אני יכולה לתת לך בסביבות ה5-7 אתרים ואפילו יותר שהיינו שמחים לוותר עלייהם ובמקומם לקבל יותר זמן במחנות או שפשוט באמת היו מורידים יום אבל כמובן שהיינו שמחים שבמקום להוריד יום נוכל להתהלך במחנות בלי לרוץ בהיסטריה בגלל שאין זמן וכך גם יהיה יותר זמן לעכל.... ובאמת שאין לך מה לדאוג,נכון המסע מלחיץ,קשה,עצוב,מדכא,מעייף,מתיש הכל נכון... אבל יחד עם זה המסע הזה הוא גם מתנה,בעיקר כשהוא מבוצע עם החברים שלך שאתה מכיר שנים ורואה כל יום... אז בניגוד למי שכתב לפני אני דווקא חושבת שאתה לא צריך לוותר על המסע!!! נכון,יש הרעת תנאים קלה,אבל היי, אתה באמת חושבת ששווה לוותר על המסע בגלל שהורידו ממנו יום? אם אני יכתוב לך את כל הסיבות של למה כדאי לך כן לצאת אני לא יצא מזה ולך יצאו העיניים תוך כדי קריאה...
אז אני רק ימליץ לך להיכנס למאמרי הפורום ולקרוא קצת,אמנם רובם אם לא כולם שם עברו מסע של 8 ימים אבל אני לא חושבת שיום אחד באמת יכול להרוס את כל ההוואי והמשמעות של המסע הזה.... דבר כזה גדול לא נהרס בגלל שהחליטו להוריד ממנו 24 שעות.... תחשוב על זה(:) מקווה שעזרתי
נשמח לשמוע מה החלטת בסוף(:)

poland1

New member
קודם כל, תודה על התגובה המפורטת! ../images/Emo24.gif

התגובה שלך מאוד מאוד עזרה לי... יש אנשים שלוקחים אותם לאתר תיירותי מאוד יפה- אתר סקי.. כן, כן אני מכיר המון שיצאו למסע והלכו לשם ואמרו שמדהים :) באותו רגע הייתי מאוד עצבני על זה שקיצרו את המסע ל-7 ימים והסכום נשאר אותו סכום וגם שלא נתנו לנו אתר סקי או מכרות מלח (אבל נחמת אותי שמכרות המלח זה סתם שטות) עם ענייני האבטחה גם מאוד הרגיעו אותנו כי הולכת להיות וואחד אבטחה של השב"כ... מאוד מאוד עזר לי שאמרת שאפשר יהיה לשמוע מוסיקה ובאמת מה שאומרים לא נכון ושיתנו לנו יותר זמנים חופשיים בפועל :) פשוט.. שמעתי שלפני זה השב"כ סורק הכל ומארגנים את האזור מבחינת אבטחה.. ככה שלא קצת בעייתי לשחרר יותר מהזמן המתוכנן לא היערכות של אנשי הביטחון? אנחנו טסים בעוד 20 יום בערך :) ואני ממש מתרגש! עזרת לי מאוד! ידעתי שהפורום הזה מדהים
היום חשבתי כל היום אם לצאת או לא והגעתי למסקנה שאחרי שנשאר תשום אחד בלבד אין מצב שאני יכול לוותר על זה. אני יודע שכשכולם יחזרו הם יגידו כמה עצום וגם כייפי זה היה ואניאוכל את הלב שנים על גבי שנים! תודה על התמיכה
מי רוצה להצטרף כמלווה למסע? חח סתם סתם
פשוט שמעתי שיש כאן לא מעט אנשים שהיו שמחים לחזור לשם שוב.. ובמחשב שנייה גם אני ארצה לחזור לשם שוב כנראה לאחר שאחזור.. זו הטיסה הראשונה שלי ואני מקווה שיהיה לי קל :) ערב טוב :)

שירנות

New member
חחחחחחח בכיף../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif

אני שמחה לשמוע(:) חחחח אף פעם לא שמעתי על המקום הזה:) איזה כיף להם...מה זה???גם אני רוצה
האמת שהקטע הכלכלי מאוד מרגיז,גם בבצפר שלי לשעבר(סיימתי השנהההה
)גם משחקים השנה עם הכסף בבצפר ועושים תרגילים מלוכלכים והמחיר מופרח....פשוט טירוף,זה מאוד מכעיס....אבל אני תמיד אומרת שהמרד הזה סתם מיותר כי בתכלס מי שמורד בעניין הזה סתם מפסיד ואם יש אפשרות אז כן לצאת,זאת באמת חוויה של פעם בחיים! חחחחחח למה?היית מודאג מענייני האבטחה?
חחחחחחחחחחחחחחחח האבטחה שם סבבה לגמרי חחחח אל דאגה
אני לא יודעת השב"כ או לא השב"כ אבל כן,לפני כל מקום שהמשלחת מגיעה אליו יש שוטרים(לנו אמרו פולנים....
)שבודקים את האזור ודואגים לבטיחות שלנו כדי שלא יקרה כלום חלילה(:) תראה כל מה שאמרתי היה בגדר השערה,אני לא הבטחה לשום דבר!שיהיה ברור כן? אני פשוט שמעתי את אותם דברים על המוזיקה גם בהכנות ובהסברים שלנו לפני המסע ועדין שמענו מוזיקה ולא הציקו לנו במיוחד עם העניין... כנ"ל לגבי הזמן החופשי....והאמת שפה זה עוד יותר לא ידוע...אני רק סיפרתי מה היה אצלנו(:) בכלל לא סיפרו לנו על הזמן החופשי הנוסף עד אותו בוקר מקווה שבאמת יתנו לכם יותר מהמתוכנן(:) חחחחחחחח איזה כיף
אני לגמרי מבינה את ההתרגשות,אין לך מושג כמה אני מקנאת ברגעים אלה(:) שמחה לשמוע שעזרתי:) ואכן,הפורום הזה באמת מדהים ותורם המון המון:) חחחחחחח עשית החלטה נבונה! יש לי חברה שרצתה לצאת,ובסוף החליטה שלא,משיקולים של "מה יהיה??" או "ואם לא אוכל להתמודד..??" והיא כל כך הצטערה על זה שויתרה על המסע,היא רצתה לבכות....היא כל כך אכלה את הלב על זה שהיא לא יצאה,במיוחד באמת אחרי שחזרנו וסיפרנו חוויות וכמה מדהים היה וכמה חוויתי וביחד היה:) אני לא רוצה לחשוב כמה הייתי מצטערת אם לא הייתי יוצאת:/ אני רוצה!!!!!!!!!!!!!!!
חחחחח אכן:) יש מצב שגם אתה תחזור ותרצה לצאת שוב(:) אני חושבת שרוב מי שחוזר מהמסע מת לצאת שוב(:) חחחחחח אז מזל טוב לך
אין סיבה שלא,טיסה נורא קצרה 3-4 שעות ואתה שם(:) קח לך אמפי שים בתחילת הטיסה ותישן לך בנעימים לפני שתספיק לחלום משו כבר תגיעו
חחחחחחחחחחחחחח(:) בכל מקרה,טיסה מהנה לך(:) שמחתי לעזור(:) שיהיה מסע מוצלח ומשמעותי(:) ונשמח בהחלט לשמוע חוויות כשתחזור

poland1

New member
חח באמת הסקי נשמע מעניין!

לנו אמרו שהיחידה למאבטחי אישים של השב"כ יאבטחו אותנו ויהיו חמושים תמיד ביחד עם פולנים שיאבטחו אותנו גם... איש אבטחה של השב"כ נתן לנו תידרוך. אמרו לנו שחייבים לצאת מהר משדה התעופה בפולין מכיוון שלפני סוגרים כמה כבישים ועושים סידורי אבטחה.. הגזימו.. ממש נשיאי ארצות הברית
בזמנים החופשיים מאבטחים יהיו על הגגות.. יהיו מלא מאבטחים סמויים וכמובן מסביב הכל יהיה מאובטח וסגור עם בדיקה ביטחונית. אמרו לנו שאין מצב שיצליחו להתקרב אלינו ואמרו שבתקופה הזו יש פי 2 אבטחה מהרגיל בגלל ריבוי המשלחות בתקופות אלה. וכמובן סיפרו לנו סיפורים שבחדשות לא אומרים כדי לא להלחיץ כמו- ששיכור נכנס לחדר אחד שהיה פתוח במלון.. היו שם 2 ילדי משלחת שהוא לא היה מוכן להוציא אותם עד שאנשי הביטחון פרצו פנימה.. סיפרו לנו על אבנים שניסו לזרוק על משלחת אחת ולפני שהספיקו מאבטחי השב"כ ישתלטו עליהם וכו' וכו'... על השב"כ אני מאוד מאוד סומך ככה שבעניין האבטחה אפשר להיות רגועים קצת יותר מדי אבטחה אבל עדיין.. חשוב מאוד! אל תדאגי.. אני אשתף אתכם בה-כ-ל! אשמח לקבל ממך גם טיפים לפולין וכל מני דברים שכדאי לדעת :)

poland1

New member
דרך אגב,

איך מזג האוויר שם בסוף אוקטובר-תחילת נובמבר? אמרו שקפוא עם שלג וגשם מה זה קפוא? כמה מעלות בערך ביום ובלילה? מה צריך להביא?

שירנות

New member
אין לי שמץ....../images/Emo4.gif

כנס לאתר של מזג אוויר ותבדוק! זה הכי טוב(:) ותשאל גם את המדריכים!הם בטוח יודעים,הם יודעים הכל(:) תשאל אם כדאי להצטייד הייטב אנחנו היינו ממש עכשיו(חחחח כן כן מזל טוב לי
שנה למסע
!!!!) והיה קר,כאילו אנשים הלכו עם איזה 4 שכבות ומעיל מעל להכל כובעים,כפפות,צעיפים-כל הציוד
אז כדאי לבדוק טוב טוב כדי להיות מוכנים(:)

poland1

New member
המדריכות הנחמדות אמרו לנו שיכול אפילו

לרדת שלג ויהיה קפוא אבל מצד שני אחותי שיצאה לפני 6 שנים למסע בערך אומרת שגם להם אמרו ככה והיה חם...
אבל היא לא אחת שעוזרת יותר מדיי ומתלהבת כמוני אז היא לא עוזרת לי כל כך חחח... מעצבנת

Efrat K

New member
הייתי סוף אוקטובר שנה שעברה

היינו עד ה1 לנובמבר ולא ירד שלג בגרוש כל השבוע,אולי קצת גשום. מה שכן קר מאוד מאוד מאוד מאוד!!!

Efrat K

New member
אני קוראת את מה שאתה כותב

וחוץ מהעניין של לחץ הזמן אני לא מבינה מה מפריע לך,איזה פריקת מתח בדיוק צריכים במסע מסוג זה? בעיניי הדבר הכי טוב אחרי ארוחת הערב זה לחזור לחדר,לכתוב,לשמוע מוזיקה ולדבר עם החברים-לא צריך יותר מזה! אגב לא חייבים לצפות בסרטים ששמים באוטובוס כל הזמן,אפשר לנוח אם עייפים ולא חובה להקשיב לכל מילה אבל לכבד בהחלט כן,אני בטוחה שמדי פעם ישימו לכם קלטות קריוקי בנסיעה כמו ששמו לנו,לזמן חופשי לא זקוקים יותר מדי,לא צריך להגזים עם הקניות(לנו נתנו 3 שעות וגם זה לפי דעתי היה יותר מדי) בסך הכל מדובר במסע רציני ולא בטיול שנתי,אם יזלזלו בו טיפה זה עלול להדרדר למצבים לא נעימים שמדווחים עליהם אחר כך בתקשורת,צריך לזכור את המטרה של המסע הזה,למסע כזה לא יוצאים כאלה שרוצים להנות כי אם כן אז אני מעדיפה שהם יחפשו לנסוע לפולין בדרך אחרת,הרי מדובר כאן במסע חינוכי ולא בטיול לפולין עם החבר'ה. חוקים של בית ספר?בתור אחת שעכשיו סיימה אני יכולה לומר לך שבית ספר זה לא מקום של חוקים,זאת קייטנה אחת גדולה(חוץ מהעובדה שצריך ללמוד מדי פעם לבגרויות).

../images/Emo45.gif

גם שהולכים עם חבר'ה לפולין זה עעדיין לא אמור להיות להנאה..מי שרוצה להנות שיסע למקום אחר בעולם.לא חסר

Pukipsey007

New member
סקי../images/Emo35.gif ../images/Emo24.gif

שמע, כשאתה בפולין, כל כך מעניין לך ואתה כל כך רוצה רק לראות עוד אתר ועוד אנדרטה ועוד קבר אחים וכך הלאה שאצלינו מכרות המלח היו האתר הכי מיותר במסע. סתם, במקום לראות משהו היסטורי חשוב ומעניין ללכת לראות מלח. אל תוותר, חבל..

shiri121

New member
טוב,אם הייתי יכולה לסכם את המסע...

אם הייתי יכולה לסכם את המסע במילה אחת-שמחה,וגם גאווה.מה שתבחר. נשמע מצחיק,נכון?שמחה?איך זה קורה? אז כן,בכל מקום של מחנה/קברים/יערות שהיינו בהם בכינו, אבל כשהתחלנו לצאת,או כשהיינו מחוץ לאותו מחנה/גטו.פשוט התחלנו לרקוד-נשמע מוזר.אבל זה נכון. אני דתייה,הבנתי שיש הבדל ע-נ-ק במשלחות בין דתיים לחילונים,באווירה.. ואני שמחה שזכיתי להיות במשלחת עם החברות שלי ובמשלחת כזאת. ובאמת,המטרה שלכם להיות בפולין היא לטייל ולהנות?בארץ יש מספיק מקומות מדהימים לבקר-ואני בטוחה שבחלקם לא היית. וכן-יש זמן למה שנקרא "להתפרק",יהיה זמן לשמוע מוזיקה באם פי,למרות שעדיף לעשות צחוקים עם החברים..:p אבל אל תצא אם רגשות של "אוף אין לנו זמן לכלום" לנו לא היו רגעים חופשיים,גם בשבת היה סיור של 4 שעות...רגלית... פשוט-תהנה המון המון במסע!בין הדברים החשובים שעושים..:)

למעלה