אוף-טופיק: טיפול בדוד שמש באחריות

היי,
יש לי דוד שמש שעדיין באחריות יצרן.
במקור (הסיבה קצת מורכבת לפירוט כאן) ביקשתי שלא יחברו את חימום החשמל.
עכשיו מעוניין שכן יחברו.
יודעים אם זה יבטל את האחריות?

רשר

Well-known member
מנהל
היי,
יש לי דוד שמש שעדיין באחריות יצרן.
במקור (הסיבה קצת מורכבת לפירוט כאן) ביקשתי שלא יחברו את חימום החשמל.
עכשיו מעוניין שכן יחברו.
יודעים אם זה יבטל את האחריות?
אחריות סטנדרטית לדוד כוללת חיבור חשמל אך ללא אחריות על גוף החימום,
חיבור החשמל במקור נחשב כחלק מההתקנה,
לא הגיוני שתקבל שרות התקנת החשמל לדוד כחלק מאחריות כי זה ביקור נוסף,
לכן אם קו החשמל קיים במקום תוכל לבחור כל חשמלאי או מתקין דודים שיבצע את החיבור בלי לפגוע באחריות הכללית על הדוד,
הערה חשובה - דרוש מהמבצע שיכוון את התרמוסטט ל 50 מעלות כדי לחסוך אבנית ולהאריך את חיי גוף החימום ב כ 5 שנים,,

נראה לי שאם החשמל יחובר ע"י מישהו שאינו מטעם נותן האחריות (או המתקין המקורי), זה יכול לתת לנותן האחריות עילה נוחה מאוד להתנער מאחריות.
הרי - איך הוא יכול להיות אחראי לעבודה שעשה מישהו שאין לו שום קשר אליו? אולי התקלה היא בגלל עבודה רשלנית?
יכול להיות שרשר צודק, ואולי בית משפט יסכים לקבל התקנה ע"י "מוסמך" כלשהו. אבל גם אם כן, מדובר בסיכון ובצורך להזדקק לתביעה. אז שיקול שלך.

רשר

Well-known member
מנהל
נראה לי שאם החשמל יחובר ע"י מישהו שאינו מטעם נותן האחריות (או המתקין המקורי), זה יכול לתת לנותן האחריות עילה נוחה מאוד להתנער מאחריות.
הרי - איך הוא יכול להיות אחראי לעבודה שעשה מישהו שאין לו שום קשר אליו? אולי התקלה היא בגלל עבודה רשלנית?
יכול להיות שרשר צודק, ואולי בית משפט יסכים לקבל התקנה ע"י "מוסמך" כלשהו. אבל גם אם כן, מדובר בסיכון ובצורך להזדקק לתביעה. אז שיקול שלך.
בכל מצב אין אחריות על מערכת החשמל בדוד:
גוף חימום
תרמוסטט
חיבור תקני עם מפסק

וגם על אל-חוזר ופורק לחץ

אז איזה אחריות יש?
חלודה?
פקיעת דופן הדוד (יגידו לחץ עירוני גבוה)?
נזילה?
תעופה ברוח? (לך תביא אישור על רוח)

בכל מצב אין אחריות על מערכת החשמל בדוד:
גוף חימום
תרמוסטט
חיבור תקני עם מפסק

וגם על אל-חוזר ופורק לחץ

אז איזה אחריות יש?
חלודה?
פקיעת דופן הדוד (יגידו לחץ עירוני גבוה)?
נזילה?
תעופה ברוח? (לך תביא אישור על רוח)
אתה רציני? אחריות על דוד לא כוללת את מערכת החשמל והברזים? אף פעם לא קראתי אותה בעיון (כי אין לי יכולת השפעה). לא אופתע שהיא באמת מרוקנת מתוכן ממשי. אם כך אתה צודק ואין הצדקה למאמץ/הוצאה כדי לשמור עליה.

למעלה