אוף. ילדים הם עם אכזר

my sTar

New member
אוף. ילדים הם עם אכזר

ביום רביעי שעבר, ביום הזה שירד ממש מלא מלא גשם ושהייתה הסופת ברקים הזאת ילד מהפנימייה שלנו ברח, הוא העונש בכל שסולק הבייתה ואבא שלו בא לקחת אותו ואיך שאבא שלו הגיע הוא פשוט ברח התחלנו לחפש אותו בכל מקום, שלחנו ילדים לעיר ועוד קבוצות של ילדים לכל מיני מקומות בכפר [שמספיק גדול גם ככה..] והיה ממש מלא גשם!! בסוף מצאו אותו בעיר סמוכה, ומבחינתי נגמר כל הסיפור הזה. אני חשבתי שצריך לבדוק למה הוא ברח מהאבא בכזאת בהלה אולי יש אלימות במשפחה או משהו כזה, אבל ביום חמישי השתחרננו הבייתה לשבת חופשית ולא הספקתי לדבר על זה עם המדריך של הקבוצה. ביום ראשון שמענו למה הילד הזה בעצם ברח, מסתבר שהילד שברח יחד עם עוד 2 חברים שלו [גם הם מהפנימייה..] , גררו ילד אחר מהפנימיה והכריחו אותו לבצע מין אוראלי באחד מהם. אוף. זה פשוט מזעזע אותי !!! המשפחה הגישה תלונה למשטרה ושלושת הילדים האלה בנתיים סולקו [אני כותבת בנתיים כי בפנימיה הזאת אי אפשר לדעת..] הנושא עטוף בהמון שתיקה וממש לא מדברים עליו, גם אני גיליתי אותו במקרה. אבל אולי זה טוב שלא מעצימים את האירוע ולא פותחים אותו יותר מדי לכלל החניכים מעניין, כי מצד החניכות שלי לא שמעתי מילה בנושא, מעניין איך גם בקרב החניכים הדבר לא פשט כאש בשדה קוצים [משהו שהייתי מצפה אליו אבל ניחא] אני חושבת שהחניכים מהקבוצות האחרות לא יודעים על זה. אמרו לי אל לדבר עם הבנות שלי בנושא ואני חושבת שזה דווקא חכם -מה דעתכם?? שנה שעברה אירע אונס בפנימיה [כבר כתבתי פה על זה] ואז הסיפור היה הרבה יותר גדול, גם היו מעורבות 2 קבוצות [גם שכבת י"א וגם שכבת י"ב] והשנה זה קבוצה אחת, וגם בגלל שהביאו משטרות לקחו חניכים שיעידו וכו וכו ומניסיוני הפתיחות "יתר" של הנושא הזה לא ממש הועילה. מצד שני אי אפשר גם להתעלם.... אולי אני אחכה לזה שהבנות יעלו את הנושא ואז אם אני אראה שיש צורך לשיחה-אעשה זאת. לצד הסיפור הזה, אני רוצה לספר משהו משמח חניכה בוגרת שלי (סיימה שנה שעברה י"ב) הודיעה על חתונה
וזה משמח מאוד, אף פעם לא הייתי באירוע אתיופי מעניין איך יהיה וגם אני אפגוש שם מלא חניכים שלי.. חבל שהם יהיו מסטולים משתייה...
שבוע קל שיהיה.

me991

New member
על הפנים..

לעניות דעתי הבלתי קובעת, כן יש מקום לפתוח את הנושא בפנימיה. קודם כל, תהיי בטוחה שכולם ישמעו על זה איכשהוא, והשמועות יתפשטו כמו שריפה בשדה קוצים..זה יכול ליצור מצב של שמועות, תהייה מה היה, דמיונות והסקת מסקנות לא נכונות. תדמייני מצב שהחניכים חוזרים לפנימיה, והתפשטה עליהם שמועה שהם ביצעו אונס קבוצתי אלים עם אמצעי נשק.. סתם לשם הדמיון..יהיה מוזר לחניכים לחשוב שהם חזרו. חוצמזה חייבת להיות הוקעה נמרצת של הפנימיה, התעלמות עלולה להתפרש כהסכמה סמויה, גם אם זה ברור שאתם לא מעודדים את זה. כמו שאמרנו החניכים ידעו מזה בכל מקרה, וראו שהצוות לא בהכרח עשה משהו. עכשיו.. במבט קצת יותר מעמיק, אני בטוחה שמקרה כזה מעורר חרדות אצל הרבה חניכים, משני המינים. אם הם רואים שהפנימיה לא מתייחסת, זה יכול מאד להפחיד, זה יכול אפילו ליצור תחושה של חוסר מוגנות, זה קורה והצוות לא יודע/ לא רואה / לא מגיב. מניסיוני דווקא בנושא המיני הוקעה פומבית בדרך כלל משפרת את המצב ולא מדרדרת אותו. בכלל, לדעתי כנות היא מילת המפתח.. בהצלחה.. ומזל טוב!איזה מרגש על החתונה.

המומה!!!

אני מדריכה כבר 5 שנים ושמעתי המון דברים. בכזה עוד לא נתקלתי. אני דווקא בדעה שלא לדבר על זה. לפעמים אנשים עם ראיה מעוותת תופסים דברים העין אלו כלגיטימציה. כמו למשל בנסיונות התאבדות. הרבה פעמים זה בא בגלים מישהו מבצע נסיון התאבדות ואחר שקצת מדוכדך שומע על זה ואומר לעצמו (בצורה מאוד מעורערת) אם הוא ניסה אולי גם אני אנסה... למרות שקשה לי להאמין שזה לא יוודע לכלל. לגבי הפנימייה, אני מאוד מקווה שהם יעשו את המקסימום בכדי להוציא את אותם תלמידים. ככה גם אם שאר התלמידים ישמעו על כך הם יראו שהפושעים הועפו ויבינו שהפנימייה לא מקבלת ומוקיעה דברים שכאלו. מזל טוב לחתונה. מקווה שתהני!

my sTar

New member
עידכונים ותיסכולי בוקר.

טוב, שבוע הבא הילד 'המותקף' צריך לחזור לפנימייה בנתיים שלושת הילדים ה'תוקפים' במעצר בית של 10 ימים ואחכ, אמור להתקיים דיון נוסף בבית משפט. הדיון הוא בדלתיים סגורות בגלל היותם קטינים כך שאף אחד לא יודע מה הולך להיות שם. העו"ס שלהם אמרה שהיא מהמרת שיכניסו 2 מהם למוסד לעבריינים צעירים [כי מסתבר שיש להם כבר תיקים במשטרה או משהו כזה..] והשלישי יצא בזול. אני חושבת שהיא מגזימה שאולי יביאו להם קנס או משהו בסגנון..מדינת ישראל נוטה לא לטפל בבעיות מהסוג הזה. לצערי הרב. ותיסכולי בוקר- 2 בנות שלי לא קמו בבוקר לתפילה, וכשהלכתי לראות מה קורה איתם ראיתי את שתיהם שוכבות במיטות שאדי אלכהול מרחפים בעננה כבדה בחדר בנוסף ראיתי שהיה מלא קיא במקלחות כך שדיי ברור שהם שתו בלילה. אוף!!!!!!! הייתי בבניין עד 12 וחצי בלילה אתמול, והייתה לי הרגשה שצריך ללכת לבדיקה גם באמצע הלילה אבל בסוף לא הלכתי. למה הם שותות כל הזמן????? זה כזה מתסכל, אני ממש אוהבת את 2 הבנות האלה ולשתיהם יש בעיות רגשיות רבות מאוד ואני מדברת איתם הרבה אבל למה הם הולכות לשתות????? העניין הזה של האלכוהול בהחלט יכול לתסכל אותי ממש ולהוציא לי את כל הרוח מהמפרשים..

joyjoy

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

לגבי הסיפור מההודעה הראשונה הוא באמת מזעזע ולדעתי כן כדאי במקרים כאלו להתייחס למקרה ולדבר עליו, משום שהחניכים בטוח ישמעו על זה, בד"כ הם הראשונים לשמוע על דברים כאלו אבל גם אם לא הם ישמעו על זה לבסוף ואני לא חושבת שצריך לתת להם לעבד דברים כאלו לבד, אבל זאת דעתי
ולגבי האלכוהול זה באמת נשמע מתסכל ולא פשוט , ההרגשה של צעד קדימה שניים לאחור, אני מניחה שזאת הדרך שלהן מן הסתם לברוח מאותן בעיות רגשיות וזה לא קל לראות מישהו שאתה אוהב במצב כזה ולהרגיש את חוסר האונים הגדול הזה, מצד שני זה לא משהו שאפשר להחליט שמפסיקים ומפסיקים, וגם אי אפשר לצפות שזה יפסיק בלי טיפול ייחודי לבעיות שמעוררות את השתיה- יש אופציה של טיפול אצלכם בפנימייה ? [פסיכולוג ?] אתם השבת בפנימייה לא ? [שבת שעברה כתבת שאתם בבית] אם כן אז מאחלת שבת קלה שקטה ונעימה

למעלה