אוף, יצא לא טוב...

shay419

New member
אוף, יצא לא טוב...

קניתי בשר סינטה מיושן שאלתי את הקצב כמה זמן צריך להיות בתנור אמר, כ-45 דקות, סמכתי עליו, אך קצת כעסתי עליו כי הוא חתך לשתיים, יצא שכל אחד שקל פחות או יותר לקילו. ומה בסוף כמובן יצא יותר מדי בשל, וקשה!!! ושוב אני חוזר ומבקש תנו לנו טיפ, איך אוכל להיות בטוח שיהיה רך, ואיזו בשר בקר מומלץ? הייתי מה זה מבואס...
 

udical

New member
כמה כללים

* בשר לא מוכשר/מומלח/מוזרק ! * בשר מיושן כהלכה. * אם אתה לא בטוח כמה זמן, טרמומטר לבשר או לשאול אנשים שמבינים, לוודא שהבשר לא מבושל יותר מדי. רוב האנשים אוכלים בארף WELL DONE שדי הורג את הבשר. הקצב אמר 45 דקות כי כנראה חשב שאתה מהרוב. רצוי לשאול יותר.... למיטב זכרוני, 20-25 דקות יספיקו סינטה מאוד מתאים לעשיה בתנור, רק לא לבשל אותו יותר מדי...
 

shay419

New member
מיושן כהלכה, מה ז"א?

קניתי 2 חלקים שכל אחד ק"ג ו 200 והשני ק"ג וחצי, והצבע משחיר, לא אדום כטרי. סינטה מה מיושן? תודה
 

prizman

New member
סינטה זה יופי של נתח

אבל בתנאי שהוא איכותי וחייב להיות מיושן כראוי. כל נתח במשקל פחות מק"ג וחצי יהיה בעייתי בהכנת רוסטביף. לא אמורים לכעוס על הקצב בסיטואציה הזו אלא פשוט לא לקחת את הנתח. סינטה בכלל יותר רגישה להתקשות לעומת אנטרקוט שמסוגל לספוג יותר התעללות. טבלאות זמן צליה תוכל למצוא ברשת בשפע, יש להקפיד על טמפ' מכסימלית בשלב ראשון בהתאם לגודל הנתח, 15-20 דקות והמשך בטמפ' של 175-180 מעלות, שוב זמן כתלות בגודל הנתח.
 

prizman

New member
כפי שכתבתי, תלוי בגודל הנתח.

לק"ג וחצי בערך 15 דקות בחום מקסימלי ועוד 40 דקות בערך ב 180 מעלות או 45 ד' ב 175 מעלות. אבל על פחות מקילו וחצי חבל"ז, זה לא נתח לרוסטביף.
 
למעלה