אוף..כולם שואלים שאלות-גם לי יש!

אוף..כולם שואלים שאלות-גם לי יש!

מה דעתכם על הרעיון הזה עם התינוקות? ז"א שאפשר להחליט אם יהיה לך ב/ או בת ובקרוב גם יהיה שתבחרי איך הוא יצא (בלונד,שחרחר,ג'ינגי' וכ'ו...) ז"א...זה לא התערבות בטבע?

מתנדב

New member
תראי זה שאלה שאני יכול להרשות לעצמי

לענות בשם כולם, יתכן שאני טועה, אבל התשובה היא ברורה... הדתיים והחרדים יענו לך, שזה נוגד את התורה, ולא לאפשר את זה... והחילונים יענו לך, למה לא להרשות? האם גם זה כפיה דתית? אני רוצה להחליט מה להביא לעולם, ואיזה ילד יצא לי, ג'ינג'י או שחרחר או לבן, זו זכותי לבחור, מדינה דמוקרטית.... האם אני טועה בתשובתי? יתכן שזה לא כל החילונים חושבים כך, אבל רובם חושבים כך, וכבר היה לי כמה וכמה דיונים עם חילונים בנושא, וזה התשובה מה שקיבלתי מרובם....

מה הבא בתור? שכפול גנטי?

אבל למה בעצם לא? בכל מקרה, אני חושב שזו אכן התערבות בתהליך הטבעי. אני אישית מתנגד לזה(למרות היותי חילוני...), אבל אם אנשים אחרים ירצו להשתמש באפשרות הזאת, אני לא אעצור אותם, אחרי הכל זאת מדינה דמוקרטית
.

אתם בעצם נגד...אבל מה עם הורים

שאיבדו את הילד שלהם בדרך זו או אחרת-והם רוצים ילד שיראה אותו דבר-האם גם עליהם צריך לאסור? אם יש להם אפשרות כזאת, למה שלא ינצלו אותה

Vdrums

New member
אני נגד (וגם אני חילוני)

והורים שאיבדו ילד יהיו מאושרים מאוד עם מה שיצא להם ולא ינסו ל"ייצר" שיכפול של הקודם... ואם כן אז הם קצת מעוותים. העניין הזה מתייחס לצבע שיער, עיניים וכאלה, אני לא יודע עד כמה זה יכול לתפוס לגבי מבנה גוף גובה וכו'.

mayakol

New member
רוצה??? ממש לא!!!!!!

זה איום ונורא!!! את יודעת מה המשמעות של זה בכלל??? זה אומר שלכל אדם יש תחליף! אה, גם ככה נשכפל לנו ילד זהה חדש... נו, באמת! (וסליחה על הציניות המתבקשת...) וחוץ מזה שמי יחליט בכלל איזה שכפול אסור ואיזה מותר??? מספיק שיקום מדען עם ראש קצת פסיכופטי וישכפל לנו כלמיני מנהיגים דיקטטוריים... או כמויות עצומות של נאצים (ולא שעכשיו יש מעט...) אז לכן, צריך לאסור את כל העניין לגמרי, ולא להשאיר "פתחים" שיאפשרו לאנשים להצליח לבצע מהלכים שכאלה.

בת יפתח

New member
אתה קולט מה הרגע אמרת ?

שאם ח"ו לא עלינו הורים הופכים שכולים, הם יוכלו לייצר את הילד מחדש. האם זה ערך החיים? לא תהיה יותר יחודיות לבני אדם, כי אנחנו נייצר אותם כמו בבית חרושת . חנות לילדים. זה נורא. זה חולני. עצוב.

בת יפתח

New member
אוי , סליחה תומר

( קוראים לך תומר נכון ?) לא הבנתי את כוונתך בהתחלה , אז תתעלם מההודעה שלי.

אמה101

New member
מי אתה שתקבע להורים שכולים

מה בסדר לרצות ומה לא בסדר? אני באמת מאוד מקווה שאתה מעולם לא איבדת ילד או אפילו הכרת מישהו שאיבד ילד קטן, אבל אני לא חושבת שיש לנו זכות לשפוט אנשים במצב כזה, ואכן, אנשים במצב כזה הביעו רצון ליצור ילד שיהיה כמו זה שאיבדו. אני לא חושבת שיש בזה משהו לא לגיטימי.

אמה101

New member
ערכים ומוסריות הם דברים

שאנשים במצבים קריטיים (כמו הורים שכולים) מוכנים להתפשר עליהם. גם אני לא חושבת ששיכפול אנשים זה רעיון טוב במיוחד, אבל מצד שני, יש לזה יתרונות שקשה להתווכח איתם.

oren*

New member
יש בזה המון דברים לא לגיטימיים

כשבראשם הניסיון לדחוף את הילד החדש לתוך תבנית הילד הקודם, כאילו מדובר בגוש פלסטלינה חסר אישיות ויכולת חשיבה עצמית. באותו אופן, אני גם נגד הנצחת המתים, על ידי נתינת שמם לילדים. אפשר לתלות תמונה על הקיר, לעלות לקבר, להדליק נרות זיכרון, ללכת עם שרשרת ותליון שבו תמונה של הנפטר, לחשוב ולזכור אותו 24 שעות ביממה. אסור להשתמש באנשים חיים כבמצבות, ולגדל אותם תחת צילו של זה שהיה לפניהם בציפיה שיעשו את הדברים באותה דרך. האם הילד החדש בהכרח יאהב ספורט, יהיה תלמיד מצטיין, ישמע מוזיקת רוק ויקיף עצמו בהמון חברים כמו הקודם? או שמא יתחבר לאמנות, יצליח פחות בלימודים, יתחבר למוזיקה קלאסית וישקיע ב-2-3 חברים קרובים? האם ההורים צריכים לגרום לו להבין שהם מאוכזבים ממנו משום שאינו "עומד בסטנדרטים"? שהוא תמיד יהיה תחליף לזה שהיה לפניו?

זה כמו שהרופאים יגידו לך

שהילד שיוולד לך הוא חולה במחלה מסוכנת ובעזרת שינוי הדפוס בדנ"א יהיה אפשר להציל אותו לא תרצה שיעשו זאת? או למשל יגידו לך שהילד שיוולד לך יהיה קרח או בעיות עור או כל דבר אחר שזה לא סכנת חיים אבל מפריע לאיכות חיים לא היית משנה את זה? תגיד לי פה עם לב שלם
כל אחד רוצה שהילד שלו יהיה מוצלח ומאושר ואם אתה יכול לעזור לו אתה תעשה זאת...

oren*

New member
וחיתוך איבר מין של תינוק בן 8 ימים

זו לא התערבות בטבע? וגילוח שיער מהרגליים? ושימוש בפלטה ליישור שיניים, חימצון השיער, אכילת מזון מהונדס גנטית-רווי חומרים משמרים, או טיסה בין-יבשתית תוך מעבר בין איזורי זמן ואקלימים קיצוניים וכו... בני האדם מהנדסים/מתכנתים/מעצבים לעצמם מדי שנה יותר ויותר כלים לעוות ולהתאים את הטבע לצרכיהם האישיים, תוך יכולת כמעט בלתי מוגבלת לבנות את גופם מחדש, להפוך גברים לנשים ולהיפך, להירפא לחלוטין ממחלות שלפני 10 שנים היו סופניות, לשנות גווני עור וצבעי שיער כזיקית, להחליף יום בלילה על ידי שימוש בתאורה מלאכותית, להפוך פירות וירקות עונתיים לרב שנתיים וכו... האם ביצוע עשרות בדיקות רפואיות טרם הלידה בניסיון לאיתור שביב של מטען גנטי שעלול להתפתח ביום מן הימים למחלה כלשהי, זו לא התערבות בטבע? ומה לגבי הפריית מבחנה? שימוש באינקובטור בכדי להציל פגים? מתן חיסונים ושימוש יומיומי בתרופות? הבעיה איננה בטכנולוגיה או ב"התערבות בטבע", אלא בשובניזם השולט בעולם (99.9% ממנו נובע מאמונה דתית ויחס הדת לנשים), שיגרום למשפחות רבות להעדיף תינוקות בנים על פני תינוקות בנות, מה שעלול לשבור את האיזון בין גברים ונשים (כפי שקורה בהודו למשל).

וואו,אתה מדבר כאן על יותר מדי דברים

קודם כל החלפת מין זה ב'מת דבר שהיהדות מתנגדת לו ובצדק...אבל תרופות,ניתוחים כל הדברים האלה זה פיקוח נפש
שאלת שאלה דיי מטומטמת...אתה לא מוכן לקבל חיסונים גם אם זה יציל את חייך? אם אתה לא נותן תרופה למישהו שיכול לקבלוהתרופה יכולה להציל את חייו זה כמו לרצוח! מכאן והלאה...הקב"ה יחליט אם הבנאדם יחיה או ימות...אתה יכול להגיד אז למה צריך תרופות? שהק"בה יחליט....אבל אין סומכים על הנס ולא רק עליו

פלסטיק

New member
סכין הוא רע או טוב?

אם הוא משמש לאכילה הוא טוב, אם לדקור אנשים הוא רע הסכין איננו רע או טוב, השימוש הוא רע או טוב אם יצליחו לרפא גנטית סוכרת נעורים זה יכול להיות טוב, אם ינסו ליצר צבא של לוחמים חזקים שורדים ומטומטמים זה רע. התערבות בטבע אנחנו כל הזמן עושים, זה כבר לא פרמטר לשום דבר

פלסטיק

New member
אני מתחיל לדאוג כשמסכימים איתי ../images/Emo8.gif

בדרך כלל אני לא הולך עם העדר ואז צולבים איתי רק דגים מתים שוחים תמיד עם הזרם

למעלה