אוף נמאס כבר

netaK

New member
אוף נמאס כבר../images/Emo7.gif

מסתבר שהפורום שלי מורכבת מילדות (ילדות, גילאי 15-27) רגישות בטירוף, שלא מבינות צחוקים, ציניות ומאיימות בעזיבה קולקטיבית כל שנייה. חברה אחת בפורום, עצבנית על כל העולם תמיד, והיא חברה שלי והכל, שונאת חברה אחרת שלי מסיבות שאני עדיין לא מבינה. עכשיו יש לי 2 חברות בפורום שהן בנות 25 ו27, שתיהן יודעות הרבה על הסדרה ובלה בלה ונראה לי שכולם מעריצים אותן או משהו כזה, והן החליטו שכל דבר שחברה שלי אומרת בצחוק או ציניות הן לוקחות ברצינות ועושות מלחמת עולם שלישית עליה בפורום ומשמיצות אותה בכל אפשרות "היא נבזית, זה נבזיות לשמה" וכו' כל זה קרה אתמול כשלא הייתי. עכשיו כשחברה שלי באה והגנה על עצמה וגם טיפה "החזירה להן" פתאום הן החליטו שלא עורכים כזה דיון על גבי הפורום ושתדבר במסרים. ברור לי למדי מהכירות קרובה עם שתי הבנות שהן יתקפו אותה בלי רחמים ואין לה טעם אפילו לפנות במסרים, אבל מעצבן אותי על הגישה שאותה מותר להשמיץ חופשי (שרשור ענקי, באמת) על גבי הפורום אבל כשהיא מחזירה זה אסור. כל זה קורה על גבי הפורום כנאמר (וזה מיד יימחק) אבל זה כבר פשוט נמאס! מה אני אגיד להם? "אל תשנאו אנשים בפורום" אז כולם יתחילו בהודעות פרידה עצבניות בפורום! בנות 25 ו27? יותר נכון בנות 5 ו7, ואני מדברת בתור אחת שחברה טובה שלהן!

netaK

New member
תודה רבה לכולם, אתם נורא עוזרים

אני ממש בדמעות פה הנה הבוגרת, בת ה27 מאיימת לעזוב כי זה "נורא בוגר שמחקת את השרשור" מסתבר שהן חושבות שחיכיתי שחברה שלי "תחזיר" להן, שירגישו רע ואז מחקתי מה אני עושה במקרה כזה? אני רציני יושבת פה עם דמעות נמאס לי כבר.

יוֹאב

New member
אז מה אם היא חושבת?

את יודעת את האמת? זהו. נקודה. אם תפעלי לפי איך שהן חושבות או לפי שיקולים של "מה הגולשות תחשובנה עליי", זה לא ייגמר. את יודעת אם עצמך שהיית בסדר? זהו. נגמר.

יוֹאב

New member
לפי מה שהבנתי

הם תאיימנה לעזוב אם לא תפעלי כפי שהן רוצות. שיעזבו. את תנהלי את הפורום כפי שאת רואה לנכון. תשאלי את עצמך איך היית נוהגת עם גולשות פחות ותיקות, וככה תפעלי גם איתן. איומים לעזוב כולנו חווינו. לרוב הכל נשאר בגדר איומים.

netaK

New member
הן עושות לי את המוות...

למה למה אנשים לא יכולים פעם לא להתנהג כמו ילדים קטנים ומפגרים? זה פשוט רע רע לי

Pure SilenCe

New member
את לא גננת.

כל זמן שתנהגי כאילו את המורה ובאים אליך עם תלונות: "היא עשתה לי" "היא התחילה" "זה לא פייר" וכל בלה בלה הזה.. ותתיימרי להיות השופטת, הן תמשכנה להגיע ולבקש שתפסקי בינהן. הבהירי ד משמעית שאת אינך גננת ושהפורום הוא לא במה לריבים והטחת עלבונות. אם מי מהחברות שלך מנצלת את עובדת היותך מקורבת אליה, כדי לקבל גיבוי למריבות שלה בפורום, הבהירי לה שאת גם חברה אבל גם מנהלת ואם יש צורך לשים סוף להכל, את תעשי כן. החברות שמנצלות את קירבתך כדי לזרוע הרס, למעשה מנצלות אותך. אל תתני לזה לגרום להתפרקות הפורום. השתמשי ביד רמה כדי להשיב את הסדר על קנו. ולא להתייאש. לאט לאט הם ילמדו שאת מקדמת פורום ולא מטרות אישיות. מי שלא יידע לכבד זאת, אין מקומו בפורום.

netaK

New member
אני מרגישה כמו אחת...

הן לא באות "היא עשתה לי ככה היא עשתה לי ככה" הן באות "את לא בסדר כי מחקת" את הציניות של חברה שלי (וכולן אגב חברות שלי) אני ראיתי והייתי משועשעת ולפיהן מסתבר שכל הפורום שנא את זה ולקחו את זה ברצינות אז למה לא להגיד לי? קשה לשלוח מסר? קשה לדבר? בשמחה הייתי מוחקת אני לא ראיתי את זה כנבזיות או ברצינות הן החליטו שהיא מגיעה רק כדי ללהט את הריבים אני לא רואה את זה אז הן אומרות עליי שאני תמימה ולא מתאימה להיות מנהלת הן לא ילכו אליה בטענות של "את מתחילה ריבים" כי הן לא רוצות לדבר איתה אבל להטיח את כל הכעס שלהן כלפיה עליי? כיף חיים

Pure SilenCe

New member
אז זה הזמן למתוח קו עצירה.

פתחי דף חדש, סגלי לעצמך עקרונות שתפעלי על פיהם. נגמרו הימים שאת תהיי האובייקט להטחת כעסים בעקבות הריבים שלהן.

netaK

New member
ניסית פעם לדבר עם אישה בת 25

שמתנהגת כמו ילדה בת 3? כמו הילדה הקטנה בסופר שצורחת "אמא תקני לי אמא תקני לי" עד שאמא מרגיעה ואם לא היא מתיישבת על הרצפה ובוכה? אז יש לי 2 כאלה בפורום. מאיימות לעזוב כל הזמן והפורום שלנו נהיה אוף טופיק ל-ג-מ-ר-י, אין כרגע את הסדרה ובלי אחת מהן לפחות (בת ה27, שעוד מצליחה להתנהג כאחת שמגרדת את גיל הטיפשעשרה) אין לנו יותר מדי פורום. זה הדבר הכי מדכא בעולם וברגע שאומרים להם את הדבר הכי הכי קטן הן יכולות להתפחלץ ומה איתי? הן מתנהגות כאליו לי אין שום רגשות וואט סו אבר וכאילו הפילו עליי את הפורום אתמול ואני לא יודעת מה לעשות איתו נמאס, באמת שנמאס

את לא צריכה לנסות בכלל

להסביר למישהי שמתנהגת כמו בת 3. גם לבני 3 יש גבולות ותרגילי אותם לגבולות שאת רוצה לסגל לפורום. זהו.

neta s

New member
סחיטה רגשית

אני אתחיל בחצי אזהרה חצי התנצלות - הפורום הזה יחסית חדש, ואנחנו עדין מנסים להבין מה בדיוק אמורים לעשות בו ומי מוזמן. יכול להיות שהודעה ראשונית עומדת ללא תגובות יום שלם. זה לא כי מתעלמים. זה פשוט כי לא תמיד נמצאים, לא תמיד אפשר לעזור, לא תמיד יודעים מה להגיד. אז קודם כל אני באמת מתנצלת שעבר זמן בין ההודעה הראשונה לשניה שלך, וגם נאלצת להגיד שאני לא יכולה להבטיח שזה לא יקרה שוב. זה ממש לא בגללך, וזה ממש לא קשור להודעה שלך דווקא. ולהודעה עצמה: אחד הדברים הכי קשים להתמודדות זה הסחטנות הרגשית שמופעלת עלינו כמנהלי פורום. מעבר לכך שאנחנו אמורים להיות תמיד הכי בסדר עם כולם, להתעלם מהצרכים האישיים, ותמיד להיות זמינים עבור הגולשים, יש את המקום הזה שבו אנחנו צריכים להבין את כולם הכי טוב, ועוד דורשים ממך תמיד להזדהות עם מישהו אחד נגד הצד השני. נשמע שההרגשה הזו של "שוברים את הכלים ולא משחקים" כל כך מתסכלת, שלפעמים בא לצרוח על הגולשות שיסתמו כבר, ושיתחילו להתנהג כמו אנשים קצת יותר מבוגרים... פתרונות ממש אין לי בשבילך, וגם העלו כאן כמה הצעות שיכולות להיות רלוונטיות (גם אם לא פשוט ליישם אותם). אני יכולה רק להזמין אותך לספר על זה קצת יותר בפורום כאן. איכשהו אני באמת חושבת שאנחנו יכולים להיות איתך בתסכול הזה

netaK

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אחרי שיחה של 3 שעות של טחינת מים בעיקרון הגענו להבנה כלשהיא וריעננתי את חוקי הפורומים והנהגו כמה חוקי פורום חדשים סבירים מאוד לכולם. בתקווה להמשך גלישה נעימה

למעלה