אוף. נמאס לי.

Witchcrafts

New member
אוף. נמאס לי.

מה ניתן לעשות עם אמא שובניסטית? היא טוענת שאני היא זו שצריכה לעזור בעבודות הבית, ולא אחי (שחר). בתחילה, הייתי נוהגת לומר "תבקשי ממנו!" או "ומה עם שחר? גם הוא צריך לעזור!" וכיו"ב. בעקבות ויכוחים רבים היא היתה נותנת לו מדי-פעם לעשות דברים פעוטים בבית. לאחר-מכן הוחלט שהוא יהיה זה שיעזור בקניות בחוץ ואני למטלות הבית. גם בכך יש פגם; הוא, בתור זכר, לא זקוק ללמוד את 'רזי' המטבח והבית, ולכן תפקידו לקנות מדי פעם לחם וחלב. בכל-אופן, הפשרה הזו לא הצליחה. לפתע - לפני כחודש - היא שברה שיא חדש, כשהיא התחילה עם המשפטים של "את האישה ולא שחר". אמנם ידעתי שזו הכוונה המוסתרת שלה והאסימון נפל לי עוד מזמן, אך לתדהמתי היא העזה לבטא זאת בקול רם. אין לי דרך אחרת לתאר זאת מלבד חוצפה ושובניזם. למה אני צריכה לעזור? מה זאת אשמתי (!) שנולדתי נקבה? עצם העובדה שאני בת לא קובעת לי את העתיד במטבח. שטחתי בפניה את זה. אמרתי לה גם שאני בלאו-הכי לא מתכוונת להיות במטבח כשאגדל ושאני לא בנויה לזה. אני ממש מיואשת, היא הפכה לבלתי נסבלת וכך גם השהות שלי בבית. למשל עכשיו, היא אמרה לאחי לנתק אותי בעוד רבע שעה מהאינטרנט, משום שאני אמורה לעזור לה. אולי משתמע מכך שאני אגואיסטית שלא עוזרת בדבר. זה לא נכון, כשהיא במצוקה אמיתית (למשל כשבאים אורחים והיא לא מספיקה או כשהיא לא מרגישה טוב) אני עוזרת לה כמה שאני יכולה. ניכר שהיא רוצה בטובתי, בכדי שאגדל ואהיה עצמאית בבית, ולא כמוה שקשה לה. יאמר לטובתה שהיא לא באה אלי בדרישות עצומות ומרובות. ועדיין הדבר מפריע לי. בי תלויה האשמה או בה? מה עליי חשוב? בנוסף לנ"ל, לפעמים אני מרגישה שאין לי אל מי לפנות. אמנם יש לי חברה מאוד טובה, אך אני מרגישה שאי אפשר לפנות אליה - מה שגורם לי לתהות אם אכן יש להגדיר אותה כפי שהגדרתי. זה היה על קצה המזלג (חה, לפחות אני משתמשת בביטויים מהמטבח). אין לי כוח לחפור יותר, אני לא מצפה לתגובות. סתם רציתי לפרוק את העול. תודה למי שקרא.

שלידיז

New member
קראתי והזכרת לי אותי לפני כמה שנים

נכנסתי לכרטיס האישי באמת כדי לוודא שזאת לא אני שכתבתי את זה. אומנם אין לי אח אבל גם אימא שלי הגיעה למצב הזה... בשנות הבגרות שלי נחשבתי טום בוי מאוד ולא פעם ולא פעמיים הצד השובינסטי של אימא שלי פרץ החוצה. ופה אני אגיד משהו שאחרים רוב הסיכוים לא יסכימו איתי אבל זה מצב נתון. את צריכה לחנך את אימא שלך. אם אני מבינה נכון זה רק את ואח שלך ומתוקף זה שאח שלך הוא בחור לך נשאר לחנך את אימא שלך. אני לא אומרת אל תעזרי לה, תעזרי, תהיה בת נחמדה וטובה כמו שאת אבל גם תדעי לעמוד על שלך והלעמיד אותה במקום. את לא נולדת במטרה להיות העבד של אימא שלך וגם אח שלך לא אבל חלוקה נכונה לדעתי בין כולם תגרום לך להרגיש הרבה יותר טוב. בנוגע לזה שאין לך למי לפנות, בערך בגיל שלך הגעתי לתפוז והתחלתי לנהל פורומים. האנשים פה לטוב ולרע הם המשפחה השנייה שלי ורוב הזמן הם גם הראשונה. יש פה חברים שבחיים אני לא אוותר עליהם בשביל שום דבר. אם את צריכה אוזן קשבת, או יותר מזה, ובכלל כל מה שתצטרכי אני פה בשבילך. ואני יודעת שאני לא היחידה.
עצום ובאמת כלמה שאת צריכה... שלידיז

Witchcrafts

New member
קודם-כל, תודה-רבה. ../images/Emo140.gif

אני ממש שמחה לגלות שאני לא היחידה. כלומר, מדי-פעם אני מרגישה שאמא שלי היא הצודקת ושאני היא זו שמקשה עליה ועל עצמי, ועכשיו ניפצת לי את האשליה הלא נעימה הזו. אז שוב, תודה לך. אני מנסה לחנך אותה. באמת ובתמים שאני מנסה, אבל זה כמעט בלתי אפשרי; אחי מכור (?) לאינטרנט: מהרגע שבו הוא מתעורר (או חוזר מביה"ס) ועד לרגע שבו הוא הולך לישון, הוא במחשב. לכן אמא שלי באה בטענות ש-"איתו אי-אפשר לדבר", "עזבי את אחיך, הוא כל היום במחשב". ואז רק אני נשארת. וכשהיא כן מוכנה לבקש ממנו - הוא מסרב (וממנה הוא למד לענות "אני לא צריך לעבוד בבית, היא צריכה"), ואז שוב הכל נופל עליי. לא הסכמתי לעזור לה, וכתגובה לכך היא החליטה שלא אגלוש (מזלי שהיא כרגע בטלפון ושאחי אינו זוכר שמוטל עליו לנתק אותי). ממש חשוב לי לציין בשנית: אמא שלי היא לא אחת שאוהבת להתאכזר אלי ולבקש ממני עזרה בכל-דבר. היא מתחשבת נורא. מה שכואב לי הוא שבפעמים שהיא צריכה עזרה, היא לא תפנה אל אחי, אלא רק אלי. אולי מהסיבה שהיא התייאשה ממנו, אך עדיין אין זה אומר שאני צריכה לסבול מזה. שכחתי לציין את זה שהורי גרושים, ולכן העומס מוטל על אמא שלי. הגעתי למצב שבו נשברתי והחלטתי לשתף אתכם בזה. אני נוהגת לספוג את הכל בתוכי, ורק לעזור לאחרים. אני כל-כך לא אוהבת לשתף אחרים בצרות שלי, כיוון שאני יודעת שלבטח יש להם את הצרות שלהם. אני יודעת שמשהו בהשקפה הזו שלי לא בסדר, כי אם הם כן חברים - הם אמורים לעזור ולתמוך בי. הם לא שואלים אותי מה קורה ולא מתעניינים, ואם כן זה רק בכדי לצאת ידי חובה. אולי (או בעיקר מהסיבה ש) לא ניתן להבחין באיזה מצב אני נמצאת, כי אני תמיד מחייכת וצוחקת ולא מתלוננת בפניהם על כלום. אז החלטתי להקל עליי קמעה, ולשתף חברה. לדאבוני נוכחתי שאי-אפשר לדבר איתה, ושבמקום לנסות לי, הוא חוזרת לדבר על הצרות והבעיות שלה. ופשוט נמאס לי להיות סוג של פסיכולוגית לכולם. הם יודעים שהם יכולים לפנות אלי ושאני אקל עליהם - בעוד שאיני מצליחה להקל על עצמי. ממש ריגשת אותי עם התגובה שלך ומתנצלת על אורך התגובה שלי (קיצרתי אותה, למען-האמת).

שלידיז

New member
ושוב

בשביל זה אנחנו פה. ואני אדבר בשם עצמי בשביל זה אני פה. מה שאת צריכה חבובה טוב? בואי אפילו נקבע לשבוע הבא מתישהו להפגש ונדבר כמו שצריך סבבה
?

Witchcrafts

New member
את מקסימה. ../images/Emo140.gif

אני לא רוצה להטריח אותך - וגם אם זו לא טרחה, אני לא ארגיש טוב עם זה. בכל-אופן, מבחינתי עשית די והותר, אז תודה.

אני במקומך

הייתי עושה כמה דברים: 1- מצנזרת. כלומר לא עושה כל מה שמבקשים ואומרת לא. 2- אומרת בקול רם בבית משפטים על הפליה על רקע מגדרי. אפשר גם בהומור, אפשר גם לצטט משפטים מחוק השוויון בתעסוקה... 3- מתחילה להתנות עשייה שלי בעשייה האח. אשטוף את הכלים אם הוא יעשה X עד שהוא לא יעשה גם אני לא. 4- הייתי גם מסבה את תשומת ליבה לכך שהחינוך שלה משיג תוצאות הפוכות. שההפלייה שהיא עושה בינך לבין אחיך על רקע מגדרי רק מגבירה את הסלידה שלך מכל מטלה שהיא מחשיבה לנשית - ואז יוצא שהסיכוי שתעשי אותה אחר כך בחייך רק הולך ופוחת. אה - וצריך לעמוד בגבורה מול דיעות אחרות. ככה זה בחיים. אמנם חבל שככה זה בבית שלך, אבל מצד שני זה אימון לא רע עם קהל יחסית אוהד שלא יסלק אותך ויסיים עמך את הקשרים. התחילי ללמוד לבטא את דיעותיך ושקולך יישמע בבית.

למעלה