אוף!!! צריכה עזרה אני בלחץ

אוף!!! צריכה עזרה אני בלחץ

היינו עכשיו בטיפת חלב למעקב גיל 5 חודשים. אחות טיפת חלב ציינה כי המרפס של אביתר כמעט סגור. היקף הראש גדל כרגיל והיא אינה מודאגת אך היא יעצה לי בכל מקרה לגשת לרופא הילדים. שאלתי אותה מה קורה אם היקף הראש לא גדל אז היא זרקה לי משהו על ניתוח לפתיחת המרפס. חשוב לציין שכמעט התעלפתי וגם עכשיו אין לי מצב רוח בכלל!!! למישהי זה קרה?? מישהי מכירה או שמעה על מקרה של ניתוח לפתיחת מרפס????

אור100

New member
ממתי מתייחסים לאחות טיפת חלב

יש להן כישורים מיוחדים להלחצת הורים (אולי לומדים את זה) שלא תבלבל לך את המוח וליתר בטחון תלכי לרופא שאת סומכת עליו

לא כל כך מהר

אצלנו שתי בדיקות היו זהות עם אורן, משמע שהיקף הראש לא גדל. בדיקה הבאה הראתה שהכל בסדר. יש טעויות אנוש במדידה בדיוק כמו טעויות מדידה בהערכת משקל עובר. עדיף להתייעץ עם הרופא

מיקגאפ

New member
מקווה שאוכל להרגיע קצת... ../images/Emo140.gif

לבת דודתי היה אותו מקרה - אצל הבן שלה המרפס נסגר גם כן בגיל מאד צעיר (אם אני זוכרת נכון בסביבות גיל 4 חודשים), הילד אגב בסדר גמור ואפילו מחונן, ולא עבר שום ניתוח. בכל אופן הכי חשוב לעקוב אחרי ההתפתחות של הילד ובכל אופן אני מבינה את הלחץ ולדעתי כדאי לשמוע עוד חוות דעת (לא אוהבת רופאים שישר שולחים לניתוחים). תרגישו טוב,

ענתש

New member
סליחה שאני לא קוטלת על הסף את

אחות טיפת חלב - שלי מאד אינטיליגנטית (וגם אמא שלי כזו אז תמיד אני נעלבת בשבילה). חשוב ללכת לרופא ולבדוק שהמרפס לא סגור. רוב הסיכויים שסתם מדובר במרפס קטן אבל פתוח... בכל מקרה ניתוח לפתיחת מרפס הוא אופציה אחרונה ורק במקרים מאד ספציפיים (שהמרפס סגור והראש לא גדל ונוצר לחץ על המח) - לא לדאוג ! הסיכוי גדול שהכל בסדר. אבל אחות טיפת חלב רק עושה את העבודה שלה... להתריע.

אור100

New member
אוי ענת מקווה שלא העלבתי אותך

מצטערת אם פגעתי. גם לנו יש אחות טיפת חלב מדהימה אבל עדיין אני יותר סומכת על רופאים

niniv

New member
קרה לנו בדיוק אותו הדבר

בגיל 4 חודשים!!!! אל תתני לאף אחד להלחיץ אותך!!!! שלחתי לך במסרים את הטלפון שלי, תתקשרי!!!! (לא להתבייש)

אז ככה...

הבן של אחי עבר את הניתוח בגיל זהה. זה נקרא קרניוסטוזיס, אני לא מאמינה שיש לאביתר את הבעייה כי לבן של אחי, גילו את זה עוד בגיל 0 שהיה בבית יולדות. בכל מקרה, חס וחלילה!!! אם תצטרכי תתייעצי עם פרופסור קונסטנטיני מביה"ח דנה בת"א, וגם אני אשמח לנפק לך עוד מידע. אל תלחצי, הכל יהיה בסדר ורק שתדעי שאומנם הניתוח לא כל כך נעים, אבל בטוח שהוא לא מהווה סכנה למוח. מקווה שלא תצטרכו והכל יהיה בסדר תחזיקי מעמד אורית

ronnieyuval

New member
אל תילחצי, אבל תלכי לרופא

ושיבדוק. מקרים של הסגרות מוחלטת של המרפס בגיל מוקדם הם די נדירים, ולפעמים יש רק סגירה חלקית. לפעמים זה שום דבר. במיוחד אם הראש גדל אין לך הרבה מה לדאוג לדעתי, אבל בטח לא להזניח! לכי לרופא. מקסימום הוא יגיד שהיא טעתה, ואם היא לא טעתה אז הכי טוב לעלות על זה כמה שיותר מוקדם ולעקוב. לא תמיד צריך לנתח. תעדכני!

anatd

New member
כן!!!!!

אין ממש משמעות למצב במרפס, אלה לסגירת התפרים שבין חלקי הגולגולת. ליובל המרפס נסגר מהר מאוד, וכך גם התפר הקדמי. אבל, שאר חלקי הגוגולת עדיין פתוחים, ולכן לראש יש לאן לגדול וזה לא ממש בעיה. הבעיה במקרה ואחד התפרים נסגר ולא כולם היא קוסמטית - בצורה של הגולגולת, ליובל מצח קצת שפיצי, אבל זה לא בולט ולא מצדיק ניתוח. הדבר החשוב זה לעקוב שהראש ממשיך לגדול בהתאם לעקומות שלו, ושלא מתפתחת אי סימטריה בגולגולת, ומכיוון שזה לא המצב נשמע לי שממש אין לך מה לדאוג.

חזרנו מהרופא

שלא כ"כ התרגש,המרפס אמנם כמעט סגור אבל לטענתו אין כעת צורך לעשות כלום,אפילו לא צילום גולגולת או אולטרסאונד לראש,כל עוד אחוזוני היקף הראש נשמרים אין סיבה לדאגה אז קצת נרגעתי. רינת-המון המון תודה השיחה איתך עזרה!! ענת-ראיתי היום את יובל בפארק והוא פשוט ארנבון אנרגייזר מתוק!!!!. תודה לכולם הילה

dafgol

New member
הי הילה ../images/Emo24.gif

שמחה שהכל בסדר עם אביתר
. כבר למדתי ובמיוחד מעצות של הבנות...לא להתרגש מכל מה שאומרים בטיפת חלב. שיהיה לכם לילה טוף.

טוטי30

New member
שמחה לשמוע שהכל תקין! ../images/Emo65.gif לאביתר

רק עכשיו קלטתי מה היתה הבעיה... אחות טיפת חלב שנסחפה קצת. אביתר ילד מושלם!

למעלה