אוף...שוב בוקר

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
אוף...שוב בוקר../images/Emo3.gif

הבן שלי בן חמש וחצי. כמו רבים וטובים מאיתנו הוא שונא לקום בבוקר וזה לא שהוא לא אוהב את הגן- נהפוך הוא..וכשהבוקר כבר מתחיל להתגלגל הוא ממש מתאפס והכל על הכייפק...זה ההתחלה ...הלקום מהמיטה ולהתחיל לגלגל את היום. לעיתים הדקות הראשונות של: "לי...בוקר טוב ..(נשיקה..חיבוק) צריך לקום חמוד..בוקר...יכולות להימשך אפילו רבע שעה ואז הזמן מתחיל להיות קצר וכבר פחות נחמדים ולעיתים הדקות המתמשכות האלה הופכות את הבוקר לסיוט ואז כועסים ונכנסים לאותו מעגל אכזרי של.."כל בוקר אותו דבר...(גם אם הוא לא ו..למה צריך להתחיל את הבוקר ככה???.. אז אשמח לשמוע מניסיונכן ורעיונות לבקרים מוצלחים (ביקשתי גם בפורום חינוך לגיל הרך- מקווה לאגור מגוון רעיונות שיספיקו לבקרים הרבים לפנינו
)

לאתגר ולצ´פר?

אני לא מדברת מנסיון כי איה עוד קטנה, אבל זה הזכיר לי משהו שקראתי בפורום אחר. אני לא יודעת אם זה מתאים לגיל, אבל אולי לתת לו פרס קטן (מדבקה, קלף, עשר אגורות, ממתק קטן לאכול בדרך) על כל פעם שהוא קם מהר ומתכונן לגן מהר? או אולי לעשות תחרויות - נראה מי מגיע ראשון לאמבטיה וכו´...

תחרות בגדים ונעליים

זה משהו שאחת פה הציעה והולך אצלי בבית שגעון. לוקחים את השעון ומראים לזאטוט שעכשיו המחוג עומד על מספר מסויים וברגע שהמחוג הגדול (זה קל עם המחוג הגדול) מגיע לעוד מספר (תחליטי כמה זמן את נותנת לו) הוא יצטרך להיות לבוש כמה שהוא מסוגל (אם אינו עצמאי תבחרי לו את את הבגדים ערב קודם תחממי על התנור (עדיף רדיאטור או מזגן- זה יורת נעים על הגוף) ואפשר להלביש מתחת לשמיכה וישארו רק הנעליים ממש ברגע שיוצאים מהבית. אופציה נוספת שהעלה כרגע בעלי בעודו קורא מה שאני כותבת - להלביש את הילד ערב קודם לפני השינה בבגדים שהולכים איתה בבוקר לגן וחסכת לעצמך עוגמת נפש ועצבים בבוקר. בהצלחה.

jole

New member
תודה

תודה על ההצעות. לי הוא ילד מאד תחרותי אז היו בקרים בהם עשינו תחרות מי מתלבש קודם אבל אהבתי את הרעיון של התחרות נגד השעון. בנוגע לבגדים יום קודם לצערי זה לא כל כך ילך כי מאד חשוב לו איך הוא נראה והוא לא יסכים ללכת לגן עם בגדים שאיתם ישן בלילה
הוא רק בן חמש וחצי אבל כבר ביקש להסתפר קוצים ולשים ג´ל..."אמא אני חתיך??? נשאלתי לאחרונה ...ואני שואלת את עצמי רגע זה לא מוקדם מידי??? אבל זה כבר נושא לשיחה אחרת

למעלה