אוף , תמיד משתפת הצלחות אבל הפעם נפילה

rinatpol

New member
אוף , תמיד משתפת הצלחות אבל הפעם נפילה

הכנתי עוגה בחושה חלבית עם שטרויזל ודובדנים של עוגיו נט, רק החלפתי בקמח כוסמין , והוספתי יותר נוזלים החלק העליון טעים ממש, בפירורים והדובדבנים העוגה בטעם של לחם, חסר טעם, ממש תפל מבאס, עוגות בחושות אני אוהבת פרווה ועל בסיס שמן, כל פעם שניסיתי שמנת חמוצה בבלילה , יצא ממש כבד
 

חנהפ

Active member
קורה במשפחות הכי טובות

אני ממירה שמנת חמוצה למעדן אלפרו. לטעם אפשר קליפת לימון/תפוז מגוררת, תוספת וניל אפשר נוזלים טעימים (מיץ תפוזים, ברנדי כלשהו) ולמתכונים מהאתר שהזכרת אני מתייחסת בבחינת כבדהו וחשדהו, מניסיון עבר
 

michalgad1

New member
מעניין מה שאת אומרת על האתר. חשבתי שהוא נחשב אחד האמינים...

 

tzivi1

New member
מה??? אחד הבלוגים האהובים עלי!! אוהבת, אוהבת, אוהבת

הכל יצא לי משם טעים. את המתכונים בקטגוריית הבריא אני בדר"כ מכינה עם קצת שינויים. באופן עקרוני, תמיד בבלוגים חשוב לקרוא את התגובות ולראות פידבקים. לפעמים משנים משהו בעקבות התגובות (בעוגיות נט, אני לפעמים מוסיפה מעט סוכר לאור התגובות). רינת, שימי לינק למתכון, מעניין אותי למה לא הצליח לך. עקרונית, אם החלפת מקמח לבן לכוסמין רגיל (לא מלא) - אין צורך להוסיף נוזלים.
 

rinatpol

New member
כבר בשלב הערבוב , היה מרקם עיסתי כמעט כמו של בצק ללחם

בגלל זה הוספתי- יצא יציקה, בד"כ אני מחליפה לקמח כוסמין ללא חשש ויוצא מעולה https://www.oogio.net/berries_and_streusel_cake/  גם יצא תפל מבחינת טעם - לדעתי יותר מדי קמח במתכון הזה
 

tzivi1

New member
מעניין... זו עוגה שסימנתי לעצמי, ועכשיו ממש מתחשק לי לנסות

&nbsp השערה שלי, שבגלל שהוספת נוזלים - היית צריכה לאפות אפיה יותר ממושכת, ואז התקבל מרקם לחמי (בתגובות היא כותבת שהעיסה אכן אמורה לצאת סמיכה, כנראה כדי שהדובדבנים לא ישקעו). &nbsp &nbsp
 

rinatpol

New member
דווקא עם העוגות המסובכות יותר האתר סופר מדוייק

וליפול על עוגה בחושה זה מבאס, מה שכן אתמול מצאתי כמה תפוחים עצובים, חתכתי לקוביות ובישלתי בסיר קטן עם 2 כפות סוכר חום, וניל, וקינימון חתכתי את שכבת הפירורים והדובדבנים מהעוגה , פיררתי את התערובת הוספתי עוד קצת חמאה ממוסת, קינמון , חצי חבילה אבקת סוכר, מעט שוקולד ציפס לבנים, וערבבתי עם התפוחים , כולל המיץ שיצא בבישול, מעט שקדים פרוסים ממעל, וכמה דקות בתנור, יצא מדהים!
 
למעלה