אוף.
שאלות עבודה?

o0Invisible0o

New member
אוף.
שאלות עבודה?

כשהתחלתי לעבוד אני והבוס שלי סיכמנו על שכר של משרה מלאה, 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע שווים X כסף, אבל הוא אמר שבפועל אני אהיה מועסקת במשרה חלקית, 08:30-14:00 עם פוטנציאל להתקדם למלאה, תלוי איך אהיה, ושהשכר הוא יחסי.
אחרי יום עבודה בודד הוא ביקש שאשאר עד 16:00 וחשבתי שזה היה חד פעמי אבל נראה שעשיתי את עבודתי ממש ממש טוב והפכתי להיות עובדת של 07:30 שעות ליום, 08:30- 16:00 שזה אחלה בשבילי כי יותר כסף וכיף.
פה אני אעצור לציין שאני מעבירה כרטיס בכניסה ויציאה שסופר את השעות ושהוא שם את תקן השעות שלי לחודש נובמבר על 7 וחצי שעות ליום, 5 ימים בשבוע, ואני יודעת את זה כי אני מעבירה את השעות של עצמי (ושל כל השאר) לרואת החשבון.

שני דברים לגבי שעת סיום 16:00- אם אני נשארת אחרי 16:00 לסגור דברים הוא מתחיל לרמוז לי שהשעות שלי נגמרו, אבל אם הוא צריך אותי (בדר"כ למשהו מטופש להחריד ולא קשור בעליל) אחרי 16:00 לא נאמרת מילה ואני נשארת עד מתי שמסיימים את הדבר המטופש להפליא (אלא אם אני חייבת לצאת ובלהבלה כאלה, אבל אני נוטה להשאר כי גם הפקקים יותר טובים וגם כסף).

חודש דצמבר יצא שנשארתי הרבה אחרי 16:00, יש נטייה לעומס עבודה בשעות אחר הצהריים..מפיקים אוהבים לישון בבוקר וכך גם הבוס שלי ותוכניות צריכות להגיע לשידור...בערב...אז יצא. עדיין, ביום שקט ב16:00 הוא מאותת לי ללכת ועכשיו כשאני מסתכלת על תדפיס השעות הוא שינה לי את התקן היומי ל-9 שעות! מה ששם אותי בחיסור שעות חודשי (ומעצבן, כי נראה לי שגם אם מורידים לי את יום החופש אני מעל התקן).

השאלה היא האם זה חוקי? האם זה תקין? האם זה משנה לי משהו בחיים? אני יודעת שהוא בכל מקרה לא צריך לשלם לי שעות נוספות כל עוד לא עברתי את ה-9 ליום, נכון? אבל אם זה ככה למה הוא לא שינה לי מלכתחילה ל-9 כבר בנובמבר? איך זה משפיע עלי (ועל השכר שלי) בעצם?
יש לי עותקים של השעות ואם יש מישהי שמבינה בזה משהו אשמח לשתף ולשמוע מחשבות.

RenanaD

New member
וואו, אין לי מושג

אבל זה קצת לא פייר שהוא שינה את זה בדיעבד! מבחינה הגיונית לפחות. עכשיו את בחוסר בגללו. אולי תדברי איתו על זה?

לא ממש הבנתי
את מקבלת משכורת גלובלית? כבר קיבלת את המשכורת/תלוש?
בסופו של דבר, משלמים לך על השעות שעשית. זה משנה על איזה "תקן" את רשומה?
זה יכול להיות סתם ענייני כח אדם כי עשית הרבה שעות באותו חודש.

לצורך העניין, אצלנו אנחנו מקבלים משכורת גלובלית 100%, ויש לנו כל חודש מכסת שעות מסוימת להגיע אליה. אם החסרנו מהשעות האלה, פשוט מנכים את המשכורת בהתאם.
לי נראה שבמקרה הכי גרוע אותו רעיון יהיה תקף גם אליך.

ממה שאני מכיר, שעות נוספות מתחילים לשלם מעל 8.5 שעות.

מעבר לזה, אין לך למי לפנות בעניין? סתם כדי לברר.

אגב, מה ז"א "סיכמנו על משרה מלאה" ואז "בפועל אהיה במשרה חלקית"...?
איך זה קרה?

o0Invisible0o

New member
התכוונתי על שכר משרה מלאה...

כשבפועל המשרה היא חלקית.
אז כמוך, בקיצור...
יכול להיות שזה סתם עניין של תקן כי כשהתעמקתי ראיתי שמה שקרה בנובמבר, כשהייתי על ה-7.5 שעות הוא לא שילם לי על 4+ שעות עבודה כי הן היו חריגה, אז נראה לי שהוא שינה את התקן כדי שאקבל שכר כמו שצריך ולא כדי לפגוע בי או משהו.
&nbsp
ואין לי את מי לשאול, יש אותי, טכנאי ובוס, אלה כל העובדים בחברה העצומה שלנו..
כל השאר מועסקים כפרילנסרים..

אהה הבנתי
אני במשרה מלאה, פשוט אם אני לא מגיע למכסת שעות זה בעייתי. יש לזה השלכות אחרות אצלנו שלא כדאי

מצד אחד, נשמע אינטימי ונחמד, מצד שני יש יתרון בלהיות בחברה גדולה, שבד"כ יש למי לפנות והכל קצת יותר מסודר.
אבל את הבוס שלך לא היית מרגישה בנוח לשאול על זה?

o0Invisible0o

New member

ולא, לא נעים לי לשאול אותו כי הוא ממש נודניק, והוא יחפור לי על כך שאפילו רמזתי שהוא לא שילם לי כמו שצריך..בלהבלה.
בסדר, עוד ארבעה ימים משכורת, אני אקבל אותה ונראה..

o0Invisible0o

New member

האמת שרוב הימים לפחות שלושה-ארבעה אולפנים פעילים, לפחות שני אנשים לאולפן...אז די מתמלא מהר!

אבל החצי האחרון של דצמבר היה כ"כ שקט...

LemonLimeLilach

New member
נראה לי שיהיה אפשר לדעת איך זה משפיע עלייך

רק כשתיכנס לך המשכורת הבאה ואז להשוות את התלוש הזה לתלוש הקודם ולראות מה קורה שם.

o0Invisible0o

New member
טוב, קרו הרבה דברים השבוע...

ביניהם גנבו לי את התיק אז הייתי צריכה להוציא כרטיס עובד חדש ואז עברתי איתו על השעות.
מסתבר שרואת החשבון שינתה את המסגרת שלי ל-9 והיא עשתה את זה לטובתי, כי כשזה היה בול על שעות העבודה כל השעות הנוספות שהיו לפני (אם הקדמתי) או אחרי (אם יצאתי יותר מאוחר) נחתכו מספירת השעות הכוללת וכשזה על 9 שעות אני פשוט מקבלת גם אותן...מעניין מה קורה אם אני חורגת מ-9 ואם זה נכנס לשעות נוספות או שהתוכנה המטופשת חותכת אותן כמו שהיא עשתה בנובמבר.
אגב, נובמבר בגלל התקן של השבע וחצי בדיוק גרם לכך שלא שילמו לי על 4+ שעות שעבדתי.
&nbsp
בקיצור, זה בסדר.

RenanaD

New member
אה, מעולה!

רק באסה על התיק
מה מו מי? איך זה קרה?
ומה בנוגע ל-4+ השעות שעבדת, יחזירו לך אותן בהמשך או מה?

o0Invisible0o

New member
לא יחזירו, באסה אבל בקטנה...

והתיק, אני מופתעת שכולכן פספסתן בטוויטר!!

בכל מקרה, יום ראשון אחרי הקיר טיפוס אני והדס יצאנו לבירה, כהרגלנו רק למקום אחר.
ומכיוון שהמקום הזה כבר ממש קירב את הדס לעזריאלי והיה מאוחר (בקטע של אוטובוסים אחרונים...לא באמת מאוחר) התפצלנו, היא הלכה לכיוון עזריאלי ואני חזרה לכיוון הקיר לאוטו שלי.
הלכתי לי במנחם בגין עם שני תיקים, תיק בולדרינג עם בגדים, נעליים ושות' ותיק צד עם כסף, מפתחות, טלפון וכו'...הרגשתי שהולכים מאחורי שני אנשים אבל מנחם בגין, רחוב ראשי וזה..מי חשב? ואז בא אחד מהם וניסה לחטוף לי את התיק צד, כשסרבתי לשחרר הם הפילו אותי לרצפה (איילת בסיפור עוד לא מבינה את זה אבל בשביל שההמשך לא יהיה מוזר אני אספר כבר עכשיו- הם היו שלושה!)
החלוקה היא כזו, אחד מחזיק אותי ברצפה וסותם לי את הפה עם הצעיף שלי (יאפ.
) השני מנסה לפתוח לי את היד לקחת את התיק (ואני בועטת לו בברכיים) והשלישי משגיח מהצד..כשהשניים לא הצליחו השלישי בא ודרך לי על הפנים ממש ממש חזק, כשעדיין לא שיחררתי הוא עשה זאת שוב ואז הרגשתי שהם ימשיכו עד שאאבד הכרה...אז..שיחררתי את התיק.
&nbsp
אגב, לא היו מזומנים בכלל...ברמת שקלים בודדים..אם זה הגיע להם לעשרה שקלים אני אהיה בשוק.
הטלפון שלי חסר ערך ובקושי נדלק אז אני לא יודעת מה הם יעשו איתו והנגן שלי (שממש ממש אהבתי) הוא מ-2009 ו..כאילו נגן, מי משתמש היום בכאלה.
כל שאר הדברים שהיו בתיק נמצאו בתיק אתמול, כמה רחובות משם, כולל כל המפתחות וזה (כבר החלפנו מנעול בבית!!
)
&nbsp
אה כן, הם היו פליטים כמובן, הודעתי למשטרה (האמת שאבא הודיע) כשזה קרה...והגשתי תלונה יום למחרת.
היה לי סימן של סולייה על המצח כל השבוע!! עכשיו הוא כבר ממש ממש בלתי נראה לשמחתי, אבל עדיין שם.

וקצת נדפקו לי החיים נפשית, לפחות לבינתיים..יאיי.

OMG!!!!!
ראיתי בפייסבוק שכתבת משהו אבל בחיים לא דמיינתי סיפור כזה!!!
את אמיתית?!
ואו. יאו. אני לא יודע מה להגיד, זה פשוט סיפור נוראי.
איזה אנשים נוראיים.
אבל העובדה ששלושה היו עלייך ועדיין איכשהו התקשו (אגב נדמה לי שהייתי משחרר הרבה יותר מהר), איזו מלכה את.

לפחות מצאת את שאר הדברים (אני מניח שרישיון, אשראי וכל הדברים, אם לא הוצאת אותם מחדש עדיין אז זה יכול להיות הקלה).
ויצאת מזה ללא פגע כמובן וזה מה שחשוב!
אבל ואו.

o0Invisible0o

New member
אף אחד לא מדמיין סיפור כזה..

אם היית שואל אותי בתיאוריה ברור שהייתי אומרת לך שהייתי משחררת את התיק מהר, אבל אי אפשר לדעת איך תגיב בסיטואציה...הייתי מעידה על עצמי שאני הבנאדם האחרון שילחם בשלושה גברים, במיוחד כשאין לי שום דבר יוצא דופן בתיק.
ובתכלס, נראה לי שהסיבה האמיתית היחידה שהם התקשו היא שהם לא חיפשו לתת מכות, הם חיפשו לקחת את התיק ולא ציפו להתנגדות בכלל והם נסוגו לאלימות כשזה נהיה ארוך מדי ומסורבל מדי...(אני רק חשבתי כמה אני לא רוצה להיות באמצע הלילה בת"א בלי כסף, בלי טלפון ובלי מפתחות לאוטו, זה חתיכת חרא מבאס...ואמרתי לעצמי "היי, אני מצליחה להמשיך להחזיק, אולי הם יוותרו?!?!"
)
&nbsp
וכן, יצאתי ללא פגעים פיזית אבל מצולקת נפשית באמת קשה..עבדתי יום אחד השבוע מאז שהותקפתי, וזה קרה ביום ראשון...

הלכתי יום רביעי לעבודה, היה נורא אבל גם מאוד מנחם הסחת הדעת הזו אבל אז בלילה ניסיתי לישון בלי כדור הרגעה (יאיי
) וישנתי בערך שעה...
אז גם חמישי לא הלכתי לעבודה אבל הלכתי בערב לטפס!!! ואפילו יצאתי מהאוטו והלכתי לבד לקיר (ובחזור כולםםםםםם רצו ללוות אותי..
ושניים אכן ליוו)
&nbsp
והוצאתי כבר רישיון מחדש וביטלתי את האשראי ושיכפלתי שלט לרכב כי לקח כמה ימים עד שמישהי כתבה לי בפייסבוק שהיא מצאה את הדברים שלי ושאני אצור איתה קשר אבל אני שמחה שהכל חזר אלי, גם אם זה רב קו מטופש, כרטיס סטודנט סנטימנטלי בלבד מונציה ושלל חברי מועדון שאני כמעט אף פעם לא מנצלת..ומחזיקי מפתחות, אני שמחה שהם כולם חזרו אלי ולא שיכפלתי מפתח לאוטו עדיין (כי זה עולה 400 ש"ח!!) אז גם זה נחמד שחזר אלי...

RenanaD

New member
אומייגאד אני בשוק!

זו חתיכת טראומה!!! מסכנה

תכל'ס, מגיע להם. עבדו קשה, התאמצו, נלחמת חזרה, ובסוף בכלל לא יצאו עם שלל רב

מניאקים. שלא תעברי (וגם אף אחד אחר) יותר עוד דבר כזה בחיים

o0Invisible0o

New member
יאפ יאפ.

אני די מסכנה.

למשטרה לא אכפת יותר מדי, הם רואים את זה כ-עוד חטיפת תיק והעובדה שזה הפך לאלים [וברוב המקרים הנשים מוותרות על התיק שלהן לפני שזה נהיה אלים...] לא מטרידה אותם בכלל בכלל. אז שוטרים ליצנים כל הזמן מתקשרים אלי ושואלים שאלות סרק מאוד מתסכלות ברמה של "לא העפת מבט בתיק לפני שהתקשרת שאני אשחזר שוב את הלילה הנורא הזה ואז תגיד לי שוב שאין מה לעשות???!?!"

&nbsp
ואני גם מאוד מתוסכלת מכך שאנשים [שקשורים לחיי ויודעים מה היה] רואים אותי הולכת, מחייכת ומתפקדת אז הם מניחים שהכל בסדר אבל אני קצת מתה מבפנים..
משתפר כל יום אבל קשה נורא. היום רשמית חזרתי לעבודה, ברמה שאני מאמינה שאני אצליח ללכת גם מחר...אז יאיי.

וגם קיבלתי את האשראי החדש שלי היום אז יאיי!!! אני לא צריכה להסתובב עם מזומן, שזה הדבר שאני הכי מפחדת גם ככה לעשות עכשיו.....!!
&nbsp
ולרייצ'- שאני אפנה לתגובה הזו עוד רגע...תודה!

אנשים אכן רעים..
ולצערי למדתי "לספר" את הערב הזה...היית צריכה לראות אותי משחזרת אותו ביומיים הראשונים ואת ההודעות המזעזעות שכתבתי להדס ולדפי בלילה כשחזרתי הביתה, כשעדיין נזכרתי כל רגע בעוד פרט...כזה.."אההה....הם סתמו לי את הפה עם הצעיף..." ו..."היי, אני זוכרת שבעטתי לזה שהיה מולי עם הברכיים.." וגילוי של שריטות וחבלות שהשלימו את הסיפור כמו חתך עמוק שעשיתי לעצמי בכף היד כשהחזקתי את הידית של התיק הרבה יותר מדי חזק...
ואני עדיין מרגישה, שבוע אחרי, כשאני מטפסת!!! אוף.
&nbsp
בקיצור, כן, תראו לאיזה מצב המדינה שלנו הגיע מ-אי הטיפול בנושא הפליטים (וזה בכלל לא משנה איזה עמדה אתם לוקחים, גירוש או הטמעה..ה-לא לעשות כלום הזה זה הכי גרוע).
&nbsp
ועדיין, אני לא מבינה איך שלושה גברים על אישה אחת, מחזיקים אותה על הרצפה ובועטים לה בראש. לא מבינה איך בן אדם לבן אדם. אהעהעה כ"כ שמחה שלא יצא להם מזה שקל..
בשוק אם הם הצליחו למכור את הטלפון שלי ולא פשוט נכנעו וזרקו אותו לפח כמה ימים אח"כ..

RenanaD

New member
יואו, מסכנה שלי

גועל נפש של התנהגות, גם אם הם נמצאים במצב מאוד נמוך ומסכן בעצמם... עדיין לא מצדיק את זה.
ואוזלת היד של המשטרה! בכלל מרגיז, בין אם זה פריצות לבתים או מכוניות של אנשים, שזו טראומה בדיעבד, או שוד באמצע הרחוב.
אוף, בובה, מקווה שתתגברי על זה מהר ותרגישי יותר טוב

המשטרה

פשוט זוועה.
לא יכול לדמיין מה עובר עליך, אבל מקווה שתרגישי יותר טוב במהרה והסיפור הזה והשלכותיו ישכחו (עד כמה שאפשר).

למעלה