אוף

Black Balloon

New member
אוף

לפני ארוחת צהריים, סוכר עומד על 184. נותנת תיקון+בולוס, מחכה משהו כמו 10-15 דק', אוכלת צהריים (אפילו פחות ממה שתכננתי), מדידה לאחר שעתיים- 368

באמת שלא ברור לי איך, נתתי אפילו תיקון גדול יותר ממה שאני נותנת בד"כ, אכלתי פחות ממה שתכננתי (חלבונים + פחמימה בסדר גודל של 4-5 יחידות), אני לא חולה או מקוררת או משהו, ואת עט האינסולין הוצאתי רק אתמול, אז זה לא שהוא היה יותר מדי זמן בחוץ. אז איך לעזאזל הגעתי לערכים כאלה?

קרה לכם משהו כזה (אני סכרתית טייפ 1 ומזריקה נובורפיד ולנטוס)?
קורה לכם לפעמים שאתם ממש מתקשים להוריד את הסוכר, לא משנה כמה אתם מזריקים?

מתסכל

IrisPeleg

New member
אל תמשיכי לתקן

מצב בהחלט מוכר.
הגוף נכנס לתנגודת אינסולין והתיקונים לא עוזרים. מה שאני קוראת "אינסולין מים".

יש להיזהר ממצב שמתקנים עוד ועוד ובגלל תנגודת אינסולין האינסולין לא עובד ואז פתאום התנגודת עוברת ובדם יש הרבה אינסולין. היפו בטוח.

לפעמים הליכה עוזרת אך צריך לעשות אותה לא רחוק, עם מכשיר מדידה, גלוקוז וכמובן טלפון.

בהצלחה

Black Balloon

New member
לא המשכתי לתקן

מכירה את ההיפו הבטוח הזה...
בסופו של דבר זה ירד, לאט יחסית אבל ירד יפה

תודה

IrisPeleg

New member
אפילו החום הכבד יכול לעשות את זה

אפילו החום הכבד יכול להכניס את הגוף לסטרס = תנגודת אינסולין חזקה.

יוןפי שעבר

תומרונתם

New member
מנהל
האם הידיים היו נקיות?

לפעמים שאריות מזון או אפילו קרם ידיים משפיעים על המדידה בצורה חריגה כזו...

והאמת... לפעמים פשוט אין סיבה. מסכימה עם איריס עם הזהירות בתיקונים, אבל אם הערך הזה אכן נכון אז את גם בטח מרגישה זיפת ורוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר...
הייתי לוקחת חצי תיקון ומודדת אחרי חצי שעה שוב כדי לראות אם יש תזוזה. גם אם אין תזוזה למעלה זה טוב, לא תמיד רואים שיפור מיד. ולהמשיך למדוד כל שעה כדי לא לפספס היפו אם הוא מתקרב.

בהצלחה!
וכן, מתסכל, אבל לא נורא

Black Balloon

New member
מדדתי פעמיים, ועדיין היה גבוה

כבר קרו לי מקרים שבהם הזרקתי המון ולא הפסקתי לתקן עד ההיפו החריף, אז למדתי לחכות בסבלנות (למרות שזה מתסכל כשהסוכר יורד כ"כ לאט...
)

תודה

בימים הלוהטים האלה אסור להשאיר את האינסולין

מחוץ למקרר אפילו 10 דקות. בטוח שהחום לא משפר את הביצועים של האינסולין, גם לא את שלנו.
368 זה כאילו שאין אינסולין. אם האינסולין לא עושה עדיין את תפקידו, תחליפי אותו.
לא בטוח שזה יעזור, אבל בטוח שלא יזיק.

Black Balloon

New member
הוא היה לי בתיק, במשרד ממוזג

המשכתי להשתמש בו אח"כ גם כשהוא מחוץ למקרר, ואז הוא כן השפיע והשפיע טוב, אז לא נראה לי שזה קשור לחום. אבל בגדול אתה צודק.

ב ר ו ר . . .

אני מזריק פעמים ביום אינסולין "ישן" ולא מודרני, הומולין 70/30. (70% איטי, 30% מהיר).
האינסולין הזה הוא פתרון מצוין לסוכרתי סוג 2. אם אני נאלץ להוציא את העט מהבית,
אני דואג לו למקרר הזדמנות הקרובה. אין לי שום ספק שמחוץ למקרר האינסולין מאבד
מעט מתכונותיו. הדבר אינו נוגד את הוראות היצרן. אם היציאה בערב היא למסעדה או ארוחת
ערב, אני לוקח איתי כדור גלובן, ומחליט במקום איזה חלק מהכדור לקחת 1/3 או 1/2 בהתאם
למה שאני עומד לאכול. לפני שהתחלתי להזריק אינסולין 3-4 גלובן לא עזרו לי, מאז הלבלב
שלי התאושש מאוד מאוד.

לא,לא להסתובב עם מקרר על הגב, למרות שזה רעיון

אבל כמעט בכל מקום שמגעים אליו יש מקרר. לא מזגן,
כי המזגן מוריד את הטמפרטורה מכסימום ב-4 מעלות.
ההרגשה היא שבהרבה יותר, מפני שהמזגן מוריד בעיקר את הלחות.

יש סוכרתיים שמחזיקים את העט בבית מחוץ למקרר. למה?
מפני שהיצרן "מרשה" לעשות זאת. בטווח שהיצרן "מרשה".
אבל האם זה הכי טוב בשביל האינסולין? לכל בר דעת ברור שלא.

למעלה