אוף...

bibu7

New member
אוף...

הגיעה הרקמה שהזמנתי.

http://www.janlynn.com/detail.cfm?ID=7034

והבד הוא 28 קאונט, מאוד קטן ואני לא אוהבת לרקום על כל כך קטן, ממש מתבאסת מזה.
מקסימום אני אזמין בד אחר אבל עדיין.

אתן רוקמות צלבים על 28 קאונט? איך???

bibu7

New member
טוב אז במקום לעבוד אני מתקבעת על זה

אז החלטתי לקנות בד. אבל איזה? מה אתן אומרות על 22 קאונט? הוא קטן כמו ה-28 או שזה גודל יחסית בסדר לעבוד איתו.
הרקמה גם ככה גדולה, 240X190 תכים. חשבתי לקנות בד באורך 75X65 אתן חושבות שזה יספיק לי? אוף...

אמאדובה

New member
רגע, רגע

זה evenweave, לא aida - כלומר אם את רוקמת צלב על כל שני חוטים, אז זה בעצם זה ל - aida 14 count. לא?

את הצבים שעשיתי לפני כמה חודשים רקמתי בצלבים כאלה קטנטנים של 1x1 על בד של 28 קאונט וזה היה קשה מאוד, הלך לאט והרס לי את העיניים. לא מומלץ ובטח שלא לעבודה גדולה.

bibu7

New member
אוי, אמאדובה, אני אוהבת אותך

נכון, אני כל הזמן מתבלבלת עם זה, את צודקת, זה באמת 14 אאידה. תודה.

גם אני אוהבת את אמאדובה והיא גם צודקת

אני רוקמת עכשיו על אידה 14 וזה מאד קטן.
את רקמת ההרדנגר אני רוקמת על 22 וזה מאד יפה להרדנגר אבל גדול מדי (לטעמי) לרקמת צלבים .
כשהתחלתי את הסמפלר התלבטתי בין אידה 14 שהיה לי בבית לבין 22 ועשיתי את ההשוואה.
בכל מקרה, 28 זה בד מאד צפוף ולא בטוחה שיהיה לך נוח לעבוד עליו. הצלבים יהיו יפים ושווים בגודלם ל 14 אידה.
תחשבי מה מתאים?
יתכן ושווה לך לקנות אידה 14 כי הם כבר עשו את הכפולותשל חוטי השתי וערב.
בכל מקרה, בד אידה פחות נחשב בעולם הרקמה. מקובל להסתיר אותו ע"י רקמה על כולו כלומר כיסוי כל השטח.
ברקמת הסמפלר התמרדתי לאחר התייעצות איתכן וזה עדיין לא אומר כלום על התגובות שאקבל במידה ואגיע לבית המורה שלי לרקמה.
את יודעת שהתמונה הזו היא החלום שלי מזה המון שנים ובעצם הכפילה שלה שאמרת שרקמת ונתת מתנה לאמא שלך? אני זוכרת נכון או שכרגיל עשיתי בלגן?

אמאדובה

New member
תודה

ועכשיו נזכרתי שהרקמה שעשיתי היתה על 32 קאונט (וצלב על חוט בודד). זוועה.

bibu7

New member
תודה, בנות

אני בהחלט אשתמש באאידה. בצהריים סתם הלחצתי את עצמי כי נורא רציתי להתחיל את הרקמה אבל אני אוהבת לרקום על אאידה, אני לא יודעת למה יש לה שם כל כך רע, במיוחד שלדודה האהובה שלי (שגרה באורוגואי ונפטרה לפני שנה וקצת, חודש לפני שהייתי אמורה לבוא לבקר אותה) קראו אאידה. ברקמה הזאת יש שטח שלא רוקמים עליו ולכן הבד הוא תכלת.
אני אקנה בד אאידה תכלת.

colibri

New member
איזה יופי של פרויקט... וביבו,

אולי תנסי בכל זאת על הevenweave , אבל 2X2 כמובן?
גיליתי שזה אפילו יותר כיף מלרקום על אאידה,
וגם, תבדקי אם אין בדוגמה חצאי איקסים וכאלה - את זה בהחלט יותר קל לבצע על הevenweave
בהצלחה!

למעלה