אוף

kasharel85

New member
אוף

אני בת 27 ועובדת במפעל מוגן כבר שנתיים וחצי כדי לא להיות בבית אבל אני נתקלת בקשיים רבים לדוגמא כולם בלי יוצא מהכלל מדברים על מחלות נפש ומחלות גופניות וכדורים ומתעניינים בעיקר מי מת ולמה ומתי ויש אבירת נחאים במפעל וגם התחילו לייצר מוצרים חדשים שכוללים שיוף קידוח ודפיקות פטיש ויש במפעל רעש נוראי ותחושה מתמדת של חול בעיניים קשיי נשימה כולם משתעלים וכל זה בלי שיהיה חלון פתוח כי יש מבוגרת ליד החלון שקר לה כל הזמן והיא סוגרת אותו ככה זה נמשך כבר שבוע והחלטתי שאני לא הולכת לשם יותר ואני חוששת שמצבי הנפשי ידרדר בגלל השעמום התלוננתי על הרעש ונתנו לי אתמי אוזניים שלא עוזרים הרעשים במפעל חזקים ועוד אני יושבת ליד הרדיו וכל הזמן אומרים לי תחברי ותנתקי כל כמה שניות המדריכה שלי בחופשה ואין לי למי לפנות בעניין פניתי למנהלת והיא אמרה לי ככה זה במפעל גם בשוק החופשי לא הכל דבש אני לא יודעת מה לעשות יותר חוץ מלא ללכת לשם יותר למשהו יש רעיון?

Lady Stark

New member
היי

את נמצאת בעמותה כלשהי, כמו אנוש? אם כן, אני בטוחה שיש שם מישהו שיוכל לתת לך מענה במקום המדריכה שלך. נשמע לי שאת עובדת בתת תנאים ובסביבה שלך יש בעיקר טריגרים, ומישהו צריך לתת לך מיידית איזשהו מענה.
תעדכני בבקשה אם זה מצליח. אם לא, ננסה למצוא דרכים לעזור איכשהו במסגרת הפורום.

kasharel85

New member
כבר אמרתי

שנסיתי לפנות למנהלת והיא אמרה לי שככה זה ואני לא יודעת מה יותר מדכא לשבת שם כל יום ולנסות בכוח וסבל רב להתרכז בעבודה 5 שעות או להשאר לבד בבית אני סובלת מדכאון כרוני מיורי הפרעת אישיות גבולית סכיזופרניה והפרעות קשב וריכוז והפרעות זיכרון וזה קשה לחיות ככה ולתפקד יכול להיות שהמפעל הזה פשוט לא מתאים לי אבל הפסיכיאטרית שלי אמרה לי לחכות קצת עם העניין של תעסוקה נתמכת כי עדיין אין לי מדריכה שיקומית קבועה אז אין לי ברירה אלה להמטין שהמדריכה התעסוקתית תחזור מהחופשה ביום ראשון בינתיים אני אשאר בבית אין מה לעשות

Lady Stark

New member
יקירתי

יום ראשון זה לא עוד הרבה זמן, לפחות זה.
חשוב שתעדכני אנשים במפעל שהמצב שלך לא טוב כרגע ושהמקום עצמו תורם לזה. כדי שלא ידאגו וכשי שאולי יפיקו לקחים מזה.
לכל דבר שאת צריכה אני נמצאת פה ואת מוזמנת לכתוב לי במסרים.

kasharel85

New member
את לא יודעת מה יכול לעבור עלי בשעה

עד יום ראשון זה הרבה זמן בשבילי והאמת שאתמול היה לי ריבים עם הרבה אנשים רבתי עם אלה שרוצים שאני ידליק ויכבה את הרדיו רבתי עם המבוגרת שסוגרת את החלון רבתי עם משהיא שסיפרה על גביות שרופות ברומניה ובעיקר רבתי עם עצמי כי לא הצלחתי להתרכז בעבודה ועשיתי מלא טעויות והאיתי צריכה לפרק את המוצר ולהתחיל מהתחלה כל כמה דקות נאבקת לנשום במקום המסריח הזה מ8 בבוקר עד סוף היום החלון אתום ואנשים מדביקים אחד את השני במחלות ויש ריח גוף כבד וחלקיקי עץ מרחפים להם ועושים לי כשיי נשימה ובעיקבות זה להתקפי חרדה המפעל נועד לשפר לאנשים את היכולות שלהם לתעסוקה אבל אני כבר שנתיים וחצי במפעל ועושה את אותו דבר כל יום אני לא מרגישה התפתחות בשום תחום במפעל ואני יודעת שאני לא יצליח לעבוד בעבודה רגילה בגלל מצבי הבריאותי והנפשי אז מה שנותר לי זה להשאר בבית

את לא יודעת כמה קשה לי לכתוב בגלל ההפרעות בזכרון והקשב וריכוז קשה לחבר מילים למשפטים ולזכור מה רציתי לומר

Lady Stark

New member
היי

ועדיין הצלחת לבטא את עצמך בצורה ממש ברורה :)
זה לגיטימי לעבור לעבודה אחרת, במיוחד עם את סובלת ככה. המסגרת לא אמורה להקשות עליך, היא נועדה בשביל שתחלימי בה ולא תדרדרי.

kasharel85

New member
נכון

אבל אני לא מוצאת מסגרת אחרת אני לא מסוגלת ללמוד או לעבוד בעבודה רגילה ובעיר שלי יש רק מפעל שיקומי אחד נורמלי והפסיכיאטרית שלי אמרה לעובדת סוציאלית שלי לא לחפס לי תעסוקה נתמכת בשלושה חודשים הקרובים ניסיתי לעבוד בחנות בתור סדרנית סכורה אבל פיטרו אותי יום למוחורת כי לא יכולתי להרים ארגז

Lady Stark

New member
אני שולחת חיזוקים

ומקווה שזה יסתדר בקרוב מאוד.
יודעת שיש שעות שיכולות לעבור כמו ימים וחודשים. תנסי לנצל את המנוח מהעבודה לשינה או כל דבר שיוכל לחזק אותך.
אנחנו פה.

kasharel85

New member
אוי

שמו לב שלא באתי יומיים למפעל ורוצים לדבר איתי אין לי כוח אליהם כשבאתי והתלוננתי אף אחד לא התייחס אלי עכשיו הם נזכרים בי? מה לעזעזל קורא פה

kasharel85

New member
קבעו איתי

שיחה למחר ב9 בבוקר אין לי כוח להתמודד עם זה והאמת שכבר שכחתי מה הבעיה שבגללה החלטתי לפרוש אני יודעת כבר מה יגידו לי נמאס לי כבר

Lady Stark

New member
אולי זה טוב שהם רוצים לדבר

תנשמי עמוק ותנסי להירגע לפני השיחה, ותסבירי להם את המצב שאליו הגעת.

kasharel85

New member
אוויר

זה בדיוק מה שחסר במפעל הזה יש לי אסטמה אני חייבת חלון פתוח לפחות והם יודעים את זה מה יש להם לדבר איתי שכבר לא אמרתי להם בעבר? חצי מהעובדים במפעל מאושפזים כרגע וכולם חוץ מאחת אמרו שמצבם הנפשי הדרדר בגלל התנאים במפעל אני לא רוצה להגיע למצב שלהם רק מלפני חודשיים השתחררתי מאישפוז של חודש וחצי ואף אחד לא תרך לבוא ולבקר אותי למרות שבמצב שהיתי בו אני שמחה שלא היו לי ביקורים אני לא רוצה להיות הבאה בתור אני שומרת על עצמי ולהפתעתי יש הרבה מה לעשות בבית וכאן יש אויר נקי ושקט ואני רגועה

kasharel85

New member
עכשיו

אני נזכרת למה הסתגרתי 3 שנים בבית לפני שהתחלתי טיפול פסיכיאטרי ושיקום יש בחוץ יותר מדי גירויים שליליים שמחבידים עלי נפשית וריגשית

Lady Stark

New member
אני יודעת

שזה מרגיש ככה. למי מאיתנו אין טריגרים בכל דבר שקורה בחוץ. אני לפעמים מרגישה אחרי נסיעה של עשר דקות על הכביש כאילו חזרתי עכשיו ממלחמה.
אבל אלה ימים קשים וגם הם יעברו. תעדכני מה קורה אחרי שאת מדברת עם האחראים במפעל.

atomic kitten

New member
התצאים נשמעים לי ממש לא בטיחותיים בעיקר

למי שיש לה אסטמה.
אף אחד לא צריך לנשום ריח של דבקים וממסים ובטל לא לנשום חלקיקי נסורת!
אם את רוצה לעורר רעש אולי אפשר לפנות למוסד לבטיחות וגהות http://osh.org.il/ שאוכף את הדברים האלה.

kasharel85

New member
היום היתה לי פגישה עם העובדות סוציאליות במפעל

הסברתי למה לא באתי יומיים כי חיקיתי שהמדריכה שלי תחזור מהחופשה ביום שני כדי לדבר איתה ופירטתי את כל מה שמפריע לי במפעל והן החליטו להעביר אותי מהעבודה שאני אוהבת לעשות לעבודה אחרת בחדר בידוד כי לטענתן אי אפשר להלביש את כולם בסבדרים רק כי אני לא מסוגלת לנשום ואי אפשר לסתום לכולם את הפיות ואי אפשר להעביר את הרדיו למק'ום אחר ושככה זה מפעל שיקומי שמכין אותנו לעבודה בחוץ ואני צריכה ללמוד להתמודד עם הבעיות ולא לברוח ולהשאר בבית אחר כך היתה לי פגישה עם הפסיכיאטרית והעובדת הסוציאלית והמדריכה החדשה בבריאות הנפש ולפני שנכנסנו העובדת הסוציאלית אמרה לי שולמית דיברה איתי על מה ששוחחתן עליו היום וראיתי שיושבת לידה משהי מהעבודה אז אמרתי לה טוב אני ידבר איתך אחר כך אז היא התחילה לומר לי איך את מדברת אלי איזה חוצפנית בואי לכאן מהר נבהלתי ויצאתי החוצה ואז המדריכה באה להגיד לי שהפסיכיאטרית קוראת לי אז נכנסתי לחדר המתנה והפסיכיאטרית אמרה תכנסו אני כבר באה אז נכנסנו שלושתנו והסברתי לה בשקט שישבה לידה משהיא מהעבודה ולא רציתי שהיא תדע שדיברתי עם העובדת סוציאלית של המפעל ואז היא התחילה לומר לי אל תרימי עלי את הקול אמרתי לה שאני מדברת בשקט והיא המשיכה לומר לי תפסיקי לצעוק עלי חתפתי עצבים ויצאתי ואמרתי לפסיכיאטרית בחוץ שאני עצבנית ואני לא יכולה לדבר איתה והיא שכנעה אותי להכנס בלעתי את הרוק שלי ונכנסתי השיחה התחילה כרגיל עם מחמאות על איך שאני נראת טוב ואז העובדת סוציאלית סיפרה לה על מה שהיא שמעה מהעוסית של המפעל ועל איך שהתנהגתי בחדר המתנה והפסיכיאטרית שלי אמרה שצריך להעלות לי את המינון של הכדורים והסבירה לי שלא התנהגתי יפה לעוסית שלי וכשאמרתי שלא התכוונתי שהיא תתעצבן ואז היא התחילה לצעוק עלי ואמרה לי שיש אנשים בתור ושהיא לא תהיה פה בחודש הקרוב ושהעוסית שלי תחפש לי מטפלת אחרת כי היא לא מקבלת פציינתים עם הבנה שיכלית ירודה כמו שלי יצאתי משם כמו סיגריה שהוציאו לה את כל הכוח ובסוף כיבו אותה על איזה חתיכת עפר בפינה ועם מוסר השכל שצריך לבודד אותי שאני חוצפנית ושאני לא ברמה שכלית סבירה שהפסיכיאטרית שלי יכולה לטפל בי שוב חלפה במוחי המחשבה שאולי כדאי לי להסתגר בבית שם אני לא מסתבכת בצרות ואני מסתדרת מצויין עם בעלי והחתולה שלי הם לא עושים לי את המוות בעודי בחיים

Lady Stark

New member
יקירתי

דברים קשים כמו מה שאמרו לך היום הם שערורייתיים ולא באים בחשבון. האם בעלך יכול לעזור לך ולתווך בינך לבינם? אולי הוא יכול לעזור לך למצוא עוד מסגרות אפשריות?

kasharel85

New member
לא

בעלי אימי ואחותי עובדים איתי במפעל ואני התלוננתי בשם כולנו וקיבלתי תשובה נבודד אותך כשסיפרתי על זה לבעלי הוא אמר לי לדבר על זה עם משהו אבל חוץ מלרוץ ולדבר איתך בפורום אני לא מסוגלת לדבר על זה עם אף אחד כי אני חוששת שאמי ואחותי יפסיקו לבוא לעבודה ויחזרו להסתגר בבית ועם אבא שלי אני לא יכולה לדבר כי הוא כל הזמן אומר לי תזרקי את הקדורים והטיפול והעבודה תתגרשי ובואי לגור איתי ככה שאין לי ממש עם מי לדבר חוץ מכאן החברה הכי טובה שלי מאושפזת כרגע אני לבד במערכה מרגישה נורא וכועסת ומדוכאת

kasharel85

New member
עדכון

דיברתי עם המדריכה התעסוקתית שאני לא רוצה שיסימו אותי בחדר לבד ושאני שמה אם פי 4 ומעליהם אתמי אוזנאים גדולים והיום זאת שכל הזמן סוגרת את החלון לא באה והחלון היה פתוח כל היום מיעטתי לדבר עם אנשים במפעל ושרתי קצת עד שמשהי זרקה עלי פלייר ואמרה לי סתמי מהשולחן לידי זה כאב ואמרתי אותה למדריך אבל הפסקתי לשיר ושלחתי אס אמ אס לעוסית שלי אני מצטערת שאכזבתי אותך אני יודעת שחשבת שאת מטפלת באדם רגיל בגלל כל התשבחות המיותרות שאמרו לך עלי אבל אין בך שום דבר שאני רוצה ובבקשה אל תתקשרי אלי יותר והיא ראתה אותי במפעל חייכה והמשיכה ללכת אין לי מושג אם היא קראה את האס אם אס אבל נראה לי שכן והיא בוחרת לא להתייחס החלטתי שאני לא צריכה אותה ואת הפסיכיאטרית שלי יותר אני משתדלת להרחיק מעלי גירויים שליליים ואנשים שפוגעים בי אני ימשיך לקחת כדורים ולהפגש עם הפסיכולוגית למדתי המון דברים בחיים רק מנסיון אישי מעולם לא הקשבתי לאזהרות של אנשים ומשפחה

למעלה