אוף.

Padme Amidala

New member
אוף.

מכיתה ו' ידעתי שאני רוצה ללכת לתיכון הזה. אני התאמצתי, ויתרתי על דברים, השקעתי את כל הנשמה. העיקר כדי להתקבל. והתקבלתי. אבל מה? עכשיו אני הולכת להיכשל בטכנולוגיה, בגלל עבודה מטומטמת שנעשית בבית ספר שלנו כחובה ובשאר בתי הספר בהתנדבות... וזה כ"כ מתסכל... פניתי למחנכת, למורה, להורים... אף אחד מהם לא מבין ואף אחד לא מוכן לעזור. אם אני הולכת להירשם לתיכון עם כזה נכשל אני בטח יכולה לשכוח מללמוד שם. הקבלה לתיכון הזה זה הדבר הטוב היחיד שקרה לי בזמן האחרון!! אז גם את זה הם חייבים להרוס?! ולמה, לעזאזל, אף אחד לא מבין אפילו מה אני עוברת? זה לא שהתיכון הזה זה כל החיים שלי. קורים לי עוד דברים. על חלקם כתבתי פה כבר. באמת נמאס לי. אני השקעתי יותר מידי, זה לא פייר שבגלל עבודה אחת הכל ישתנה. כל האנשים בבית ספר שלי אטומים, אין עם מי לדבר. העבודה נעשית בקבוצות, אני עם חברים, וממש לא היה לנו עד עכשיו זמן. זה ממש נמאס, אני לומדת בבית ספר שכל מה שחשוב לו זה המוניטין שלו, השם שלו, ולא התלמידים שלו. אם אני לא אגיע לתיכון שרציתי, אני אלך לתיכון שפועל בדיוק כמו הבית ספר שלי. אני לא רוצה את זה. אני גם ככה בתקופה קשה, לחוצה. גם מבחינת הלימודים וגם מבחינת הבית. אני פשוט שונאת את זה.

noosh

New member
אין אף מורה נורמלי אצלך?

גם המחנכ/ת לא? היועצ/ת? מישהו? אפילו מורים שלא קשורים תראי, אם זו עבודה אחת נסי לדבר עם המורה לטכנולוגיה בשקט, לבד, בזמן שיעור חופשי או הפסקה או משהו... תסבירי לה את המצב, את הסיטואציה, למה זה כ"כ חשוב לך שלא תכשיל אותך... תסבירי לה שזה לא הוגן לתת לך ציון של שנה על סמך עבודה אחת, שהיא בכלל לא חובה בתנאי הקבלה של התיכון אליו את מנסה להתקבל חוצמזה, אם זה כ"כ חשוב, לך, אולי תעשי את העבודה? נכון, תצטרכי להשקיע יותר, אבל זה שווה את זה... תבקשי מהמורה לעשות עבודה חילופית, משהו בהיקף שמתאים לאדם אחד להגיש.... ככה אולי היא תתרצה ותתן לך ציון טוב העיקר שתראי שיש לך מוטיבציה, זה ישאיר רושם טוב אל תדאגי, בסוף הכל יסתדר... אם קיבלו אותך זו כבר התחלה טובה ואני בטוחה שיהיה בסדר
בינתיים קחי
ותחייכי

Padme Amidala

New member
המורה הכי נורמלית זאת המחנכת,

וניסיתי לדבר איתה, ואי אפשר. ניסיתי לדבר גם עם המורה לטכנולוגיה, ושוב, אין עם מי לדבר. ולגבי העבודה- הייתי עודה, אבל אין לי את הכלים... אני צריכה לבנות משהו פיסית, לכתוב מגילות... זה דברים שצריך לעשות בקבוצה. ותודה על ה-

noosh

New member
../images/Emo13.gif

על לא דבר
אז בקשי ממנה תחליף תגידי לה - "תקשיבי, אנחנו כצוות לא עובדים, אבל אינ לא רוצה להדפק מזה אח"כ, אז אינ מבקשת שתתני לי תחליף - עבודה עיונית קצרה יותר, בהיקף שאני אוכל לעמוד בו" אם היא לא תסכים, פני למחנכת ותגידי לה את בקשתך ואם זה לא יעבוד - פני לרכזת המקצוע / השכבה תעברי בדרגים ותנדנדי הרבה לדעתי, אם הם לא מסכימים, המפתח הוא לנדנד מקווה שתנסי ושזה יעבוד.... ובהצלחה

באמת לא נעים.

יש לי רק עיצה מעשית אחת בשבילך: אם לא תתקבלי לאותו בית ספר מסוים, חפשי בית ספר טוב אחר. אפילו אם הוא בעיר סמוכה או פנמייתי בעיר רחוקה. אל תלכי למקום שמראש לא עושה לך חשק.

מוּסקט

New member
באמת יש בעייה

במקצועות טכנולוגיים בהם צריך להגיש פרוייקט שמהווה חלק גדול מציון מעבר. יש המון חבר'ה שסיימו מכללות או יג'-יד', עמדו בכל המטלות חוץ מהגשת פרוייקט הגמר, ונשארו עם תעודת בגרות ללא תעודת טכנאי. אני שואלת את עצמי האם מדובר במשהו הדומה לזה? כי אם כן, ואת תלוייה בקבוצה הדבר היחידי שתוכלי לעשות זה לנסות להשיג היתר לפרוייקט בהיקף שלא מצריך קבוצה. את בקשתך לפרוייקט בהיקף מצומצם עליך להציע בכתב, למנהל. אמרי לו שחייב להיות פתרון חלופי לציון של אדם בודד המוכן להיבחן כשקבוצתו לא מתפקדת. ממכתב אי אפשר להתעלם, והוא הופך למסמך חשוב במאבקך. כשאין מכתב תמיד יוכלו להגיד "אבל היא מעולם לא אמרה לנו". שבי, כתבי לו, ספרי לאיזו סיטואציה נקלעת, ספרי על רצונך הטוב לסיים ועל מוכנותך לעבוד ולהגיש, דאגי שהמכתב יהיה ענייני ומלא רצון טוב ולא קנטרני - שלא ישתמע ממנו שיש לך 'בטן מלאה' על בית הספר, אלא נהפוך הוא... כמה הוא חשוב ותורם לך! ולבסוף, שלחי העתק למפקח במשרד החינוך... אני חותמת לך שפתאום יקשיבו וימצאו פיתרון.

למעלה