אמר רבי עקיבא:
בס"ד אמר רבי עקיבא: כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה. בארמית זה נשמע יותר טוב: כל מאן דעביד רחמנא, לטב עביד. יום אחד יצא רבי עקיבא לדרך ארוכה, הוא לקח איתו (מלבד ספרי לימוד): חמור, תרנגול ונר. חמור - כדי לרכב עליו, ולסחוב את הספרים, תרנגול - כדי להתעורר בבוקר, ונר - כדי ללמוד תורה בלילה. בדרכו שקעה השמש ורבי עקיבא חיפש מקום לישון. הוא הגיע לעיר וביקש בכל העיר מקום ללון, ואנשי העיר הרשעים לא רצו לארח אותו. בכל זאת אמר רבי עקיבא: אין דבר, כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה. רבי עקיבא הכין את עצמו לשינה בשדה, הוא קשר את החיות, הדליק את הנר ולמד תורה. פתאום בא אריה וטרף את החמור, רבי עקיבא לא הצטער ואמר: אין דבר, כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה. אחר כך בא חתול וטרף את התרנגול, גם כאן אמר רבי עקיבא: כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה. ואז (או אולי זה היה קודם) באה רוח וכיבתה את הנר, (עכשיו אני באמת מתפלא איך הוא לא נכבה קודם, כנראה הנר היה גדול), רבי עקיבא לא התלונן ואמר: כל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה. באמצע הלילה שמע רבי עקיבא קולות של דהרות סוסים, צריחות וצעקות, בבוקר התברר ששודדים באו והרגו את כל תושבי העיר, ועברו ממש על יד רבי עקיבא. אז הודה רבי עקיבא לבורא העולם. (אני חושב שהוא גם הודה בכל פעם גם קודם) ואמר: עכשיו כולם רואים שכל מה שעושה הקדוש ברוך הוא, הכל לטובה: אם הייתי ישן בעיר, היו הורגים גם אותי, אם לא היו נטרפים החמור והתרנגול, השודדים היו מגלים אותי מהקולות שהם היו עושים, ואם לא היה נכבה הנר, גם כך היו מגלים אותי השודדים והורגים גם אותי. רבי עקיבא אמר "עכשיו כולם רואים", כי הוא בדרגתו ראה את זה כל הזמן שהכל לטובה. יהי רצון שנגיע גם אנחנו לכאלו מדרגות, ושתהיה לנו שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה. אילנה, תהיו חזקים, אנחנו מחזקים אותכם !