אוף

BellA עלמה

New member
אוף

אז עזבתי את הבית התחלתי לאכול צחמחו טיבעוני אני מוצאת שאין ממש הרבה בחירה באוכל חוץ מפחממת וכאלה ואני משתדלת להפחית באכילת לחם אני שוקלת לשלב אטקינז לסגנון אוכל טיבעוני אבל לא ממש יודעת איך לעשות את זה

אטקינס וטבעונות... לא קל.

בתור התחלה אם יורשה לי לשאול - מדוע דווקא אטקינס? זו דיאטה מאוד בעייתית, ובעיקר לנשים. כדאי שתקראי מה היא עלולה לגרום למצב הרוח שלך. על כל פנים, גם אם לא בקיצוניות האטקינסית - את בהחלט צריכה חלבונים בתפריט. הדרך הטבעונית הכי טובה לחלבונים זה שילובי דגנים וקטניות: פיתה/לחם עם חומוס אורז עם שעועית אורז עם עדשים גרגרי תירס עם גרגרי חומוס (אני מאוהבת בזה) בנוסף קינואה וסויה הם מאכלים חלבוניים יחסית מהצומח וגם אותם רצוי לשלב בתפריט. אין סיבה לבסס את התפריט רק על לחם, אבל גם אין סיבה להימנע ממנו (גם אם את מנסה לרזות).

BellA עלמה

New member
למה אטקינס?

אני פשוט מרגישה שאם אני לא אשמור אני אשמין. רוב המאכלים בתזונה טיבעונית היא בנוייה מפחממות מוצרי סויה לרוב הם פחממה זו ממש בעייה ואני לא בשלנית {ההפך}

מסכימה שרצוי לשמור

אבל... למה דווקא במתכונת אטקינסית? רק עכשיו התחלת עם טבעונות, דרך חיים שבפני עצמה כוללת הרבה הגבלות. להוסיף עליה מגבלה כמו אטקינס (שלמען האמת קשה לי לראות איך אפשר בכלל לשלב... אבל אולי אפשר) - זה בעיניי מתכון בטוח להשמנה בהמשך. כי אני בספק כמה תוכלי באמת להחזיק עם כל כך הרבה הגבלות ואיסורים...

d a p h n a

New member
מצטרפת לאלפקה

למה דווקא אטקינס? למה לא תזונה מאוזנת כמו שומרי משקל, תפריט מאוזן אצל דיאטנית או דיאטת הלחם של אולגה רז (שלמרות שמה היא אמנם מכילה הרבה פחמימות אבל היא די מאוזנת ומכילה כמויות נאות של חלבונים). דיאטת אטקינס היא בעייתית כשלעצמה וככל הנראה גורמת לסדרה של נזקים בטווח הארוך... אבל מעבר לזה, היא כמעט בלתי נסבלת לטבעוני. אני עשיתי תקופה קצרה דיאטה שהתבססה על הפרדת חלבונים ופחמימות (זו היתה טעות טרגית שגרמה להשמנה קיצונית מאוחר יותר, אבל עשיתי את זה בהוראת רופאה שכבר אינה הרופאה שלי) - ובתור צמחונית (לא טבעונית!) סבלתי מאוד מאוד בשבועות של החלבונים. אני ממש לא יכולה לדמיין לעשות משהו כמו אטקינס בתור צמחוני.

אלי ו.

New member
עצה קטנה בקשר להרזיה

כמי שהיה שמן ורזה אני יכול לספר לך שהאתגר הגדול ביותר להרזיה אינו הירידה במשקל אלא שינוי הרגלים לטווח ארוך. דיאטת אטקינס לא רק שהיא כמעט בלתי אפשרית לטבעונות היא גם דרך חיים כמעט בלתי אפשרית ולכן לטווח הארוך עלולה לגרום לתוצאות הפוכות. אולי את לא מודעת לכך אבל באטקינס אין פירות, מלבד ירקות ירוקים אין ירקות (בשלב הראשון) אין קטניות ועוד. הייתי פונה לדיאטנית ויושב איתה באופן רציני על שינוי הרגלי התזונה שלך ומחפש דרך בה תוכלי לרזות בלי לסבול יותר מדי. שינוי שתוכלי להמשיך בו גם אחרי שתגיעי למשקל היעד שלך.

למעלה