אופטימיות

^^flower^^

New member
אופטימיות

אני חושבת שאופטימיות היא דבר הכרחי תמיד ובתקופה זו מאוד!!! כל אחד צריך לנסות להיות ה``טוב`` ביותר שהוא יכול לחברה , לטבע ולעצמו וכך הכל יהיה טוב יותר והחיים יהיו יפים יותר!!! בבקשה תגובות.... :)

MetalBoy

New member
אופטימיות זה..

לדעתי בריחה מהמציאות .. אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם האמת הקשה של העולם הקר שלנו מייפים אותו ואותו דבר לאנשים פסימים שלצערי אני כזה ... מטאל

^^flower^^

New member
לא בריחה

אופטימיות זה לא בריחה מהמציאות מפני שאנחנו מודעים למציאות הקשה והאכזרית אך ללא אופטימיות לא היינו יכולים להמשיך להתקיים!!! צריך לשוף לשלווה, לשלום, לאהבה... אסור להיות פסימיים - זה לא טוב לך ולא טוב לסביבה!! :)

Tangled_Heart

New member
אופטמיות-אבל במינון הנכון.

אי אפשר להינס לאופוריה שכזאת כי זו (כמו שמטאלבוי הזכיר) בריחה ברורה מהמציאות המונחת לפנינו..ולא, היא לא ממש דורשת אופטימיות כרגע. אבל, וזה אבל גדול, האופטמיות נדרשת (במידה הנכונה כמובן), היא מן אסוציאציה לתקווה ובלי תקווה איפה היינו היום?... *עוד לא אבדה תקוותינו*, רוני.

morning star

New member
ציטוט

גולדה מאיר (ראש הממשלה היחידה עם ביצים... (-; ) אמרה: ``פסימיזם הוא מותרות שיהודי לא יכול להרשות לעצמו`` הנווד

כשאני קוראת את אשר כתבת...

אני רואה שכתבת דיברי עידוד נורא יפים, שכן אופטימיות היא קצת קשה בימים כאלה כשחוסר האופטימיות מחלחל אל לב כולנו, אך כשאני קוראת את אשר כתבת, ואני רוצה להגיע לשאלה הפילוסופית, ורואה שאין, אז לא ממש הבנתי את הפילוסופיה העמוקה שעומדת מאחורי מילות העידוד היפות האלה. מריה

^^flower^^

New member
לא עידוד - עיצה

אני שמחה שעודדתי אותך!!! אבל אני חושבת ודוגלת בעמדה הזאת הרבה זמן! היו כאן עוד דיונים שהיו בנושא... אני חושבת שמבחינה פילוסופית - מפני שאין לכך הוכחה ואין דרך לגרום לכל בני האדם לנהוג כך, האופטימיות חשובה מאוד ואסור לתת לפסימיות ל``השתלט``! הפן הפילוסופי: הכל מתחיל בתנ``ך - בראשית - שבעת ימי הבריאה... אלוהים ברא את הארץ הוא עשה סדר בתהו ואח``כ פנה לבריאת הטבע הוא עמל כדי להכין את הארץ בשביל האדם - הטבע נוצר על מנת לשרת את האדם וכדי שלאדם יוכל לחיות. אך האדם בתמורה לכל הדברים האלו צריך להחזיר גם לטבע (אמא אדמה...) האדם צריך לשמור , להגן ולחיות עם הטבע באופוריה!! כך לא נוכל להכחד מהעולם, לא נצטרך ל``המציא`` את הטבע ולשכפל חיות וצמחים... מלבד הטבע אנו צריכים לחיות בשלום , כבוד ואהבה יחד - כל בני האדם (והחיות) רק כך נוכל להמשיך את קיומינו...

דז

New member
הטבע?

הטבע נוצר לשרת את האדם והאדם נוצר לשרת את הטבע. אני אוכלת בשר,ושאני אמות אני מצפה ממליון תולעים או נמלים לאכול אותי. המערכת הזו אבולציונית היא התפתחה כך שהחזק שורד [דארוין], אז למה לך לוותר על החוזק שבך?,להרוס לעצמך את המשחק כול כך מוקדם. שאת אוכלת צמחים ,את גם אוכלת סוג של בשר ,השחלה של הצמח הפרי ,זה מעיד על איזשהו אופי השחלה היכולת להתרבות.מה את יודעת אולי גם צמחים מדברים ואת לא מבינה תשפה. ברגע שאת מכניסה משהו לפה ,ברגע שאת הולכת על הדשא ,את הורגת את האוכל שלך,או מוחצת דשא ומיליון נמלים . זה שאת קימת,הורג קיום של אחרים ,ואם את לא תקבלי את זה באמת ,ולא סתם תתחסדי בזה שאת לא אוכלת בשר כאילו את איזה צדיקה,לא תחיי. אז מה תותרי על החיים שלך בשביל חיים אחרים שאם את לא תשמידי ,מישהו אחר ישמיד תוך שעה?.לפחות תהני מזה ותרגישי טוב עם עצמך. אבל צמחוניות זה סתם סוג של התחסדות ,לא אכפתיות עמוקה לסביבה ,שלמישהו יש אכפתיות אמיתית ועמוקה לסביבה ,הוא בדרך כלל לא ישאר בה יותר מכמה ימים.

דז

New member
סליחה כבר 3 טעויות

תכנויות כולם הקטע הראשון היה צרייך להיות בהקשר הסיבה לכך שרוב האנשים צמחונים הקטע השני היה כנרא ארוך מידי להיות שם נושא ועכשו אני מבקשת להתעלם מהקטעים ומבקשת סליחה על הבלבלה נויה

^^flower^^

New member
אני לא צמחונית...

הטבע משרת אותנו - אנו משתמשים בו וזה אומר אוכלים אותו, משחקים איתו, יושבים תחת הצל שלו ועוד ועוד... בכל מהלך ההסטוריה ישנן שרשרות מזון וצורות התנהגות שונות ואני לא יוצאת כנגדן!! בקשר לצמחונות אני מסכימה איתך בהחלט וכמו שכבר אמרתי - אני לא צמחונית!!! אני לא חושבת שזה פשע לאכול בשר, כך אנו ממשיכים להתקיים וזה בסדר גמור כמו שאמרת בסוף שרשרת המזון נסגרת... אני מתכוונת שהאדם המודרני הורס, משחיט מתעלל...... בטבע היפה שנועד לשרתנו בסופו של דבר לא יהיה לנו במי להתעלל ואז גם לא יהיה אנחנו אני לא אומרת לחרוג בהתהליך אשר היה קיים בכל ההסטוריה אני אומרת לא לשנות אותו כי רק אנחנו נפגע - אנחנו נישא בתוצאות... מקווה שהסברתי את עצמי!!!!!!!!

morning star

New member
צורם לאוזן...

ראשית, דז חביבה, דארווין טען כי המתאים שורד, לא החזק. ``החזק שורד`` היה עיוות של גזענים, אשר שימש בעיקר את התירוץ לפתרון הסופי. אל תשכחי על כמויות החיידקים האדירות שמתים בכל שניה ושניה, וירוסים (שבעצם לא בדיוק חיים אבל מילא) ושאר מזיקים. אף אחד לא נוצר לשרת אף אחד. לא הטבע את האדם, זה בטוח. האדם התפתח בצורה מתאימה לטבע, לפי ``תכנונו`` של הלה (או שמא היתה התערבות אלוהית, חייזרית ומה לא). על אותו המשקל ניתן לומר - למה לא נאכל בשר אדם (אבל לא אמריקאים, זה לא בריא)??? הרי זו התחסדות שאנו לא אוכלים בשר אדם. ועוד בקשר לדארווין, היום מקובל בין חוקרי האבולוציה כי דארווין קצת פיספס... Discalimer - הכותב הינו חובב בשר מושבע, אף כי בשבועות האחרונים נידון לתזונה של שפן, בשם הפחתת משקל ושאר מזיקים שבבשר - כגון כולסטרול לסוגיו. כך שמי שעושה לו טוב להיות צמחוני, להתנגד לתנאים המחפירים בהם חיות חיות משק הבשר והביצים - יישר כוח! במטותא ממך, אנא בדקי את החומר שמפיצה אגודת Anonymous ישראל. חפשי בנט, בטח תמצאי. שלך, עשוי מדיום רייר (עוד יומיים בים וול דאן), הנווד נ.ב. - עד כמה שאני אוהב כבד אווז, די הפסקתי לאכול, רק בגלל שנוכחתי מה הדרך בא גורמים לכבד להיות כזה גדול.

דז

New member
נווד כמה תיקונים

קודם כול לא נעים לי לכתוב פה כי זה לא על הנושא ,אז סליחה אם אני מבלגנת. הכול התחסדות,חוץ מהבלטי אפשרי ,אנחנו לא אוכלים בשר אדם מפחד ,ומחוסר באפשרות,וחינוך נוקשה.להגיד שבזה שאני צמחונית אני מכבדת את בעלי החיים זה באמת התחסדות ,אם היית מכבדת את בעלי החיים היית מפסיקה לכתוב על ניר ,שלא יהרסו את יערות גשם ויהרגו את סביבת החיות בהם.ולא היית הולכת על הדשא,שלא להרוג איזה נמלה בטעות,ולא היית גרה בבית שלי ,שבשביל לבנות אותו הרגו חורשה טבעית ואת החיות שגרו בה. זה ההתחסדות להגיד הנה אני כמו חיות ,לעשות איזה משהו אחד שיתן לי להרגיש ככה ,ויראה לכולם איזה טובה אני ,ולהמשיך להרוג חיות בצורה אחרת. בקשר לחזק ולגזענות אתה צודק,אני מצטערת שהשתמשתי פה בבטוי גזעני ,נעלם מעיני בזמן הכתיבה .ואני אתקן: מי שיכול למלאות את הצרכיים שלו מהסביבה ולהתאים את עצמו ואת הסביבה ביחד שורד,הצרכים שלנו בבשר אי אפשר לשנות אז אנחנו לוקחים בשר מהסביבה . אם יש בסביבה מה שאנחנו צרכיים,יש בהישג יד שלא נקח? ,למה ?.

morning star

New member
אני אמשיך ב- Off Topic

גם חיות הורגות, עובדה... אך מה שאת טוענת, אם אנחנו הורגים כבר כל כך הרבה, אז למה שנפסיק בזה? מעבר לכך, נמלים בדשא אנו הורגים בשוגג. מה תעשי, בתור אם לילדים אם אלה יבעירו בכוונת תחילה קן נמלים? מה שעוד ניתן להבין (כנראה בטעות, אבל זה מחירו של אי דיוק) כי התעללות בחיות אינה משנה, וקשירת חתולים בזנבותיהם או סגירתם בתוך מיכל אשפה (אני אישית הוצאתי חתול אחד כזה וזרקתי פנימה את זה שסגר אותו שם. אני תומך בהתעללות בבני אדם ולא בבע``ח (-; ). ובנושא הנייר - כיום ברחבי העולם מייצרים נייר נטול עץ, ממחזרים נייר משומש (אם כי לא בארצנו הבלתי מפותחת). גם ניצול הטבע - יש לעשותו בחכמה, לא בהגזמה. ישנו הבדל רציני בין כריתת יער גשם שלם לבין כריתת עצים מבוקרת. אני אישית מקפיד בד``כ לקנות נייר ממוחזר או ללא עץ. משתמש בעפרון מכני (ומתקמצן על עפרון עץ שיש לי). יש להשתמש במה שהסביבה נותנת לנו, אני מסכים, אך בצורה חכמה, מבוקרת ולעיתים למצוא תחליפים כאשר דבר זה לא מתאפשר. רבים האנשים באירופה למשל, שלא יקנו בשר מחברות אשר לא חתמו על אמנות כנגד התעללות בבע``ח. מתחילה מודעות בארץ לגבי ניסויים בבע``ח, אני עצמי משתדל לא להשתמש במוצרים של חברות קוסמטיות אשר עושים נסויים בשם הקוסמטיקה על בע``ח (בניגוד לניסויים רפואיים ומדעיים, שגם לחלקם אני מתנגד מתוך המערכת עצמה, דבר שהוביל לויכוחים לא מעטים עם מרציי לזואולוגיה עד שמצאנו פתרון מתאים, אם כי אני מודה, ניתחתי בע``ח). שלך, הנווד

דז

New member
סבל חס ושלום

לא אמרתי שחובה לגרום לחיות סבל לפני שאוכלים אותם,ולשחות אותם בצורה מגעילה,להפך אני נגד זה. אבל אנחנו צרכיים בשר ,ושלא נקח אותו? אני לא בעד לגרום לחתולים סבל,אני אפילו מאכילה כמה חתולים ברחוב שלי שהחתולה שלי לא גומרת את האוכל שלה. סבל זה לא צורך פיזי,זה בעיה נפשית,ואני נגד זה. אבל אי אפשר להתכחש לצורך הטבעי של הגוף שלנו,ומה לעשות בשר הוא צורך טבעי . רק החשמל שלך הורג מיליוני דגים,אפילו הירקות שאתה אוכל ,הרגו מלא חרקים. אני לא אומרת שאנחנו הורגים אז כבר נמשיך לא משנה מה נהרוג ולמה,אני אומרת שאם לא נהרוג לא נצליח למלא את תנאי הקיום שלנו ולחיות. נויה

למעלה