|אופט| אני פשוט מזועזע

|אופט| אני פשוט מזועזע

כל הזמן הזה חשבתי שהמדינה הזאת אמנם על הקרשים אבל לפחות יש את המנטליות הייחודית הזו שכביכול הצילה אותנו מהרבה דברים... היום אני כבר לא חושב ככה. בשבוע שעבר נסעתי עם חבר במונית והנהג סיפר לנו על זה שלפני שבוע הוא ראה תאונה ושני רכבים מפורקים לגמרי, התקשר למשטרה ולמגן דויד, ונסע. אחרי יומיים הוא קיבל טלפון מאחד מהנהגים שצרח עליו והתלונן על זה שהוא הזעיק את המשטרה. במקום להודות לו על זה שהוא סייע להצלת חיים הבנאדם מתלונן על התביעה שמן הסתם הגיעה לו. אבל זה היה רק מקרה אחד אז אמרתי לעצמי שלא כולם ככה. היום אני חוזר הביתה מהסנטר, והולך ברחוב עם חבר. פתאום אנחנו רואים התקהלות כזאת של כמה אנשים. הולכים לראות מה קרה ורואים איזה בנאדם עם הראש על האדמה והרגליים עם איזה מעקה נמוך כזה ליד הדשא. לפי מה שראיתי הוא היה חי אבל מעולף ככל הנראה. בכל אופן, אף אחד לא טרח להזמין עזרה. חלק מהאנשים שיחקו אותה פרופיילרים וכביכול ניתחו את המצב. אחרי שקיבלו את הסיפוק מזה הם הלכו משם. אנשים אחרים סתם הסתכלו לאיזה חצי דקה והלכו. שאלתי אחד אחד, ואף אחד מהאנשים האלו לא טרח לעשות כלום. רצתי לבית שלי שהיה די קרוב והזמנתי אמבולנס. ירדתי בחזרה למטה והאנשים כבר הסתלקו. כל פעם היה עובר איזה מישהו, חלק היו פשוט מעיפים מבט והולכים, חלק אפילו לא היו עוצרים וחלק היו שואלים "הוא מת?" ואז הולכים. ספרתי אולי 20 אנשים שעברו שם מבלי להניד עפעף. בסוף באו הפרמדיקים ולקחו את הבנאדם הזה שככל הנראה היה שיכור\מסטול, נתקע במעקה ונפל על הראש. באותו רגע פשוט התביישתי להיות חלק מהמדינה הזאת.

קטרפי

New member
הייתי אומר שאיכשהו ../images/Emo110.gif

זה מיתקשר לנושא של הפורום.... כאילו, נכון שבמדינה יש מלא אנשים שהם חרא ואולי אפילו רוב האנשים הם כאלה. (ולפי מה שאתה מספר הם כן, במיוחד לפי המקרה השני שהוא לא סתאם על איזה מנייאק עצבני אחד.) אבל למרות הסטריאוטיפ תמיד צריך ליזכור שנישארו עוד כמה אנשים עם רגשות שהם לא כמו כול האחרים, שיכולים לעזור לפעמים לאנשים שצריכים עזרה, נניח כמו אתה והנהג מונית

זה לא העניין

דבר כזה צריך להיות הדבר הכי בסיסי של בני אדם זה רע מאוד ש"יש עוד כמה אנשים" כל העניין הוא שאני חשבתי ולמעשה הייתי בטוח שהאנשים במדינה הזאת הם לפחות מלוכדים. זה שיש פה מלא ערסים ומלא אנשים לא נעימים במדינה זה דבר אחד, אבל לפחות העם מלוכד. אחרי שראיתי דבר כזה אני כבר לא כך כל בטוח. הכי הצחיק אותי זה האנשים האלו שבאו ושאלו "הוא מת?" והלכו. כאילו וואט דה פאק?

קטרפי

New member
כן עשו על זה גם חוק ../images/Emo110.gif

(אני מתייחס למקרה השני כי הוא הרבה יותר מזעזע, הוא לא מדבר רק על מישהו אחד) לפני כמה שנים, למדנו על 2 מקרים שהיו בראשון איש אחד ניפגע ע"י מכונית, המכונית ברחה לו ואז הוא זחל למדרכה ונשאר שם חצי יום ודימם עד שבסוף הוא מת, וכול מי שעבר שם לא חשב אפילו לעזור לו כי כולם חשבו שהוא איזה הומלס ולא רצו להתקרב אליו ובשני אנסו איזה מישהי ואז גם היא ניפצעה קשה וניסתה ליזחול לבית שלה ובסוף היא מתה, וכול השכנים שגרו בדרך לשם ראו אותה אבל הם לא התקשרו למשטרה וששאלו אותם למה הם לא התקשרו הם אמרו שהם חשבו שמישהו אחר כבר היתקשר בכולמקרה, בעקבות המקרים האלה עשו חוק שמי שרואה בן אדם במצב כזה חייב לעזור לו מבחינה חוקית, ולדעתי זה ממש עצוב שצריך לעשות על זה חוק שיכריח בני אדם לעזור אחד לשני במקום שהם יעשו את זה בעצמם, כי זה צריך לבוא מהם ולא מהחובה

אתה כל כך צודק!!!!

זה ממש מזעזע מה שאתה אומר!! זאת המדינה שלנו אנחנו אמורים לעזור אחד לשני! ועוד בנושא של חיים ומוות?! וואיי מממש נורא מה שאתה מספר...

סוזן50020

New member
גם לי קרה מקרה כזה

לפני שנה ירדתי מהבית לקראת הכביש, בעודי רואה מכונית מתנגשת ברוכב אופניים. האנשים (כמובן) התקהלו. לא היה לי ת'פלאפון באותו רגע, אז אמרתי בקול קצת חזק, לאנשים שמסביבי, שיתקשרו מפלא' שנמצא בידיהם לאמבולנס. הם אמרו לי שכבר התקשרו. אז נרגעתי כאשר ראיתי ת'אמבולנס בא והסתלקתי לבי"ס, כדי לא לאחר. עדיף להעיר משהו למפגרים הזומבים מאשר להשתהות על קור ליבם. לרוב זה עובד...

מיטללל

New member
קראו לי תמימה

אבל מאוד קשה לי להאמין שהמקרים שכתבתם אכן קרו. אני לא אומרת שאתם משקרים אבל אני לא מסוגלת להאמין. אני חושבת שבססיס בכולנו יש טיפת אנושיות. אף אחד מאתנו לא ישאר אדיש למראה של בן אדם פצוע או בן אדם שצריך עזרה.

black side

New member
תאמיני לי שכן..

אנשים יכולים לעבוא בשיא העדישות למישהו גוסס, חלק זה נובע מפחד, חשש, או שסתם אדישות לשמה אבל מה שכן, בארץ התופעה הזאת פחות מוכרת כי האנשים פה ידועים בחטטנות והתערבות בחיים אחד של השני, בגלל זה אני מופתעת אבל למשל בניו יורק, מישהו ידקור מישהו באמצע הרחוב, רוב האנשים לא יבואו לעזור לו

זה הקטע

שזה לא שאנשים לא חיטטו והתערבו, הם פשוט לא עשו את זה באופן שעוזר הם פשוט באים, מעיפים מבט מהסקרנות והולכים סקרנות וחטטנות יש, אבל זה לא בהכרח בא עם עזרה לזולת סביר להניח שאם הבנאדם היה מוקף בשלולית של דם היו מתקשרים אבל לדעתי בנאדם מעולף עם הראש על הריצפה וסימני החלקה זה מספיק

black side

New member
מסכימה איתך

אבל עדיין מפתיע אותי, כי התרבות היא לא רק חטטנות, הם בד"כ -איך שאני נתקלתי בישראליות בארץ- הם מתערבים, ומנסים לעזור (גם לפעמים שלא צריך או לא רוצים עזרה..)

לא יודע מה לגבי כל השאר

ולא יודע מה לגבי הנהג מונית אבל מה שאני כתבתי בהחלט קרה וקרה שעה לפני שכתבתי את ההודעה הזו. לא יודע אם את תמימה... אבל מה לעשות שזה קורה וזה קורה הרבה.

Anna Karenina

New member
מיטל...

הנה מקרה שקרה לי לאחרונה..
התנהגות מס' 1
יצאתי מהבית לכיוון מרכז העיר, כשלפתע ראיתי ברמזור ליד ביתי מכונית שנתקעה, בגלל תנאי מזג האוויר, ככל הנראה. הנהגת פשוט המתינה לרמזור שיתחלף לירוק, וכשהרמזור התחלף היא שחררה קצת קלאץ', (סובארו לגאסי פיצית..זה בטח היה ידני.
), והאוטו נכבה, ולא הניע מחדש. הכביש עליו מדובר, הוא כביש ראשי, כאשר בשעה 8 בבוקר חולפות בו מכוניות רבות מאוד. היא הדליקה אורות מהבהבים, (ארבעה וינקרים), ועדיין - אנשים לא יצאו לעזור לה, (כבלים,חשמל, או כל מה שצריך), אלא פשוט המשיכו לצפור לה, כאשר היה ב-ר-ו-ר מעל לכל ספק שהיא עומדת שם לא כי מתחשק לה, אלא כי האוטו תקוע, ומן הסתם - גם אין לה מספיק כוח לדחוף אותו הצידה לבדה. אם במקרה כזה אף אחד לא עזר לה, אני לא מתפלאת לשמוע את כל הסיפורים שנכתבו מעלי. אין מה לעשות - אנשים חושבים קודם כל על עצמם.
ומצד שני...
לפני מספר שנים, (הייתי בערך בת 13-14, משהו כזה), הייתי עם אמא שלי באחד הקניונים. (באמת לא משנה איזה..ואני גם לא זוכרת..
), בכל אופן, באותו יום הייתי בדיוק אחרי שפעת די לא נעימה שתקפה אותי. בכל מקרה, עשינו את הקניות שלשמן באנו, יצאנו לכיוון המעלית, ופשוט התעלפתי בתוך המעלית. אמא שלי, שכבר הורגלה במקרי ההתעלפויות שלי, (לא פעם ראשונה..
), ניסתה למנוע ממני ליפול ולקבל מכה בראש מרצפת המעלית, ותוך כדי להחזיק את מה שהיה לה ביד, כדי למנוע מהחפציפ ליפול. בכל אופן, באחת הקומות נכנס מישהו למעלית, ראה שאני לא במצב מאונך במיוחד, ושאמא שלי מתמרנת, והוא פשוט עזר לה עם השקיות שהיו בידה, ושניהם ביחד, בכוחות משותפים, גררו אותי מחוץ למעלית, העירו אותי, ו..נסענו הביתה.
עוד סיפור- בגיל 16, עבדתי בחברת מגזינים מאוד מוכרת, והעבודה שלי היתה להיות דיילת שטח ברחבי הארץ. אחד האירועים היה בירושלים, שנמצאת במרחק נסיעה של שעה-שעה וחצי לכל כיוון מהבית שלי. אחראי המשמרת שלי תמיד היה דואג לקחת אותי ולהחזיר אותי ברכב מטעם העבודה. באחת המשמרות, שהסתיימו בשתיים לפנות בוקר, אנחנו מתכוננים לנסיעה חזרה לכיוון חולון. הכבישים נראו ריקים למדי, עד שלפתע ראינו אוטו עם מהבהבים דלוקים, שמחכה שמישהו יעצור לו. האחראי שלי ביקש ממני להמתין רגע, והסתבר שלאותו בחור היה פנצ'ר באחד הגלגלים, ולא היה לו גלגל רזרבי. איכשהו, הסתבר שהגלגל הרזרבי שיש לאחראי שלי מתאים לגלגל שאותו בחור צריך. האחראי שלי נתן לו את הגלגל, עזר לו להרכיב אותו, ואותו בחור הודה לו אין ספור פעמים, והבטיח לו שיחזיר לו גלגל בהקדם האפשרי, "אפילו מחר בבוקר". (אני מזכירה לכם - השעה 2 בלילה!) הוא הרגיע אותו, ואמר לו במילים הללו: "אח שלי, אל תדאג, תהיה רגוע! תסע הביתה, תטפל במכונית, וכשיהיה לך זמן-הנה הכתובת והטלפון שלי, תבוא להחזיר, זה באמת לא בוער"... בעיני זה בהחלט מעשה יפה, ואותו בחור החזיר את הגלגל למחרת בבוקר, ועדיין המשיך להודות לו מליון פעם.. מה דעתכם על זה?!

יש כאלה אלפי מקרים

ובדיוק דיברנו על זה בשיעור אנגלית ורוב הסיכויים לקבל עזרה זה כשאין אף אחד בסביבה, קחו למשל את הטרמפיסטים מה הסיכוי שלהם לתפוס טרמפ בעיר לעומת איזה חור נידח (לא שחסרים כאלה בארץ) בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שיש יותר סיכויים לקבל עזרה במקום שלא עוברים בו הרבה אנשים כי אם מישהו ינסה לתפוס טרמפ בעיר אז הנהג חושב לעצמו "יש מאחריי עוד הרבה בטח אחד מהם יעצור לו..." לעומת חור נידח שבו אומרים "מי יעצור לו פה? מסכן, אני יקח אותו..." הסתבכתי קצת בכתיבה אבל העיקר שהבנתם

מצטער- אבל אני ממש לא מופתע...

כשאני עברתי את התאונה שלי, (למי שלא יודע- ילד סטה לנתיב שלי ופגע בי כשאני על האופנוע שלי, לא היה לי לאן לברוח ממנו, תוצאה: אגן מרוסק ורצועה קרועה בברך) במקרה הזה, אפילו שמצאו את שני כלי הרכב בנתיב שלי, לשוטר שהגיע היתה תגובה כזאת: "בטח האופנוען נסע מהר, אני מכיר אופנועים, היה לי CBR 900" רק כדי לסדר את האוזן: CBR900 הוא אופנוע סופרספורט 900 סמ"ק, מול שלי- GZ250, אופנוע קלאסי 250 סמ"ק. יחי ההבדל הקטן

למעלה