אופירה, כרגע קראתי את הודעתך

רומי 912

New member
אופירה, כרגע קראתי את הודעתך "אוף תענוג" ובדיוק על כך רציתי לספר על שקרה לי אתמול ובהמשך היום.
ובכן בימים האחרונים הרגשתי קצת סגורה, משום מה הטבעת החליטה בעצמה, ואז הגעתי לפי הצעת אסנת
להרצליה מדיקל סנטר, ושם ד"ר אבינוח המקסים, בין ניתוח וניתוח, פתח לי ב- חצי (כמו שביקשתי) ואכן, הרגשתי הקלה מבורכת.
בלי קשר לזה היה לי תור היום לרופאת המשפחה (חשש שלי שההליקובקטר שהיה לי בשנה שעברה, חזר, לפי כל הסימנים)
ואז, טעות חיי, סיפרתי לה שפתחתי חצי CC והיא פתאום כעסה מאד ואמרה לי מה פתאום אני פותחת טבעת? למה אני מסכנת את החיים שלי בפתיחת טבעת. אמרתי לה שזה ניתן לפתיחה וסגירה ע"י הרופא המנתח, לפי הצורך. היא אסרה עלי באיסור מוחלט, ואמרה לי שאם אני אהיה עוד פעם אצל הרופא לסגירה או פתיחה היא דורשת מהרופא שידווח לה בכתב כי היא צריכה להיות מעורבת בזה ולדעת כל מה שקורה.
והכאבי בטן שאני חשה לאחרונה זה לא מההליקובקטר כפי שאני חוששת אלא מהטבעת.
אני מכירה היטב את התסמינים של ההליקובקטר, וגם אם זה לא ההליקובקטר זה בטוח לא מהטבעת.
אבינוח אמר שהכל תקין אצלי,ובאמת הרגשתי לאחר הפתיחה הקלה ויכולת לאכול ולשתות יותר טובה.
שאלתי, עד כמה מותר לרופאת משפחה להתערב במה שאני עושה עם הטבעת שלי, באיזה שהוא זמן אם חלילה אני אצטרך פעם אישפוז, או שתהיה לי תקלה רצינית עם הטבעת הרופאה עלולה שלא לאפשר לי אישפוז כי לא שיתפתי אותה. מה עושים?

אופירA

New member
מנהל
מסבירים לה בעברית ברורה שאם היא לא מבינה שום דבר בבריאטריה (והיא גם סתומה בלי קשר), שתלך ללמוד קורס קצר או שתקרא ספרות רפואית או שתשאל רופאים נורמליים יותר, ולא תוציא עלייך עצבים.
תסבירי לה שאין בכלל מצב כזה שמנתח נותן דין וחשבון בכתב לרופא המשפחה על סגירה ופתיחה של טבעת.
זו פרוצדורה כירורגית נחוצה בטבעת, לפי הצורך של המנותח, וזה חלק בלתי נפרד מניתוח הטבעת.
הניתוח נעשה לשם כוונון חיצוני של הטבעת ע"י פתיחה וסגירה, כי זו טבעת מתכווננת ולא SRVG - טבעת קבועה, שהיתה רווחת עד לפני כ-20 שנה.

מנותח טבעת לא אמור לפחד מרופא משפחה בור שאינו מבין כלום מהניתוח שהוא עשה.
לאסור לפתוח או לסגור את הטבעת (כי רופא המשפחה לא יודע מה זה...) זה כמו לאסור עליו לקבל טיפול שיניים או טיפול פסיכיאטרי... אותו היגיון. כאילו - מי בכלל שואל אותך?

סכנת החיים בפתיחת טבעת או בסגירתה דומה בדיוק לסכנת החיים בבדיקת דם.
את יכולה חופשי (וכדאי) לגשת להנהלת הסניף ולהתלונן על בורותה והתנהגותה של החולה. אין לה שום סמכות להתערב בשום דבר הקשור לזכותך לניתוח ולהתנהלותך מול המנתח, והעובדה שאין שום תיאום מינימלי בין המקצועות החיוניים בריאטריה ורפואת משפחה זה דפקט של רופאת המשפחה, שלא מתעדכנת בחידושי הרפואה, ולא של הפציינט.

רצוי שלא תשתפי אותה אם היא כל כך סתומה ומטעה, ואין מצב שהיא לא תתן לך את השירות שמגיע לך ממנה בגלל גחמות שאינן מעוגנות בשום הסכם שלך עם הביטוח הרפואי. את זכאית לביטוח הרפואי, כולל אשפוז במקרה הצורך, וכולל תיקון טבעת במקרה הצורך.
למעשה, לכירורג פונים באופן עצמאי, ולא מסתכלים בכלל על רופא המשפחה (בפרט כאשר מדובר באידיוט כל כך מושלם). לא צריכים הפניה לכירורגיה מרופא המשפחה, ואם צריך הפניה למיון - רופא המשפחה הוא סתם פקיד. אם הוא לא עושה את העבודה - יש פקידות במשרד הקופה שצריכות לתת לך את ההפניה.
ואם יש הפניה לבדיקה, שרק הרופאה צריכה לתת, והיא מסרבת - מיד להתלונן בפני מנהל המשרד, ולהרים אותה על טיל. תהיי זכאית מיידית לגשת לרופא משפחה אחר ולקבל מה שאת צריכה.

כמה סיפורים מעברי העשיר:
1. תגידי לה בהזדמנות, שבפעם הבאה שהיא כועסת על שאת יודעת מה את עושה - שתביא בחשבון שזו אלימות, ואת תמיד יכולה להביא לה סטירה.
2. תגידי שאת רוצה בדיקות להליקובקטר, או כל בדיקה שנחוצה כדי לשלול כאבי בטן, כי את די יודעת מה זה טבעת ומה זה הליקובקטר, והטבעת נבדקה ע"י מי שמבין בזה ונמצאה תקינה לחלוטין.
3. פעם היה לי רופא משפחה מקסים ומרגש, חם ואנושי. הבעיה היתה שהיתה לו דעה נגד כדורי הרגעה (לוריוון, קלונקס), והוא סירב לרשום לי אותם בכמות הנחוצה לי, למרות הוראת הרופאה הפסיכיאטרית במכתב רפואי אליו. הבנתי שרופא שסותר את דברי הרופא המקצועי שמקובל עלי לא יכול להיות רופא המשפחה שלי, ועברתי לרופאה אחרת, מקסימה לא פחות, שעושה בדיוק מה שהרופא המקצועי מבקש ומקפידה בכל דבר על מכתב רפואי מקצועי מתאים.
4. פעם רופא משפחה יצא למילואים, וקיבלתי רופאה מחליפה, שצעקה עלי שיש לי כולסטרול גבוה ואני לא לוקחת כדורים. זרקתי את המרשם שלה לפח, הלכתי למשרד, הגשתי תלונה ודרשתי מיידית רופא חלופי.
5. פעם רופא נשים אחד סירב בפטרונות לרשום לי גלולות, למרות שהגעתי אליו (אחרי שרופאת הנשים הקודמת שלי מתה...) במטרה מוצהרת במפורש לקבל מרשם לגלולות, והסכמתי להיבדק לשם כך. כעסתי על חוסר היושר שלו, שלא אמר לי את עמדתו לפני שקיבל אותי לבדיקה, כאשר ברור שלא אסכים להיות מטופלת שלו אם אדע על כך. זרקתי לידו כסא, ודרשתי מיידית מהקופה לעבור לרופאת נשים שמדיניותה היא בעד גלולות.
6. פעם קיבלתי קוקטייל תרופות נוירולוגיות ניסיוני, ובמשך שנה התלוננתי על כאבי אוזניים נוראים ונוזלים ברקמת האף והפנים. הפסיכיאטר הכחיש שזה מהתרופות, כל רופאי האא"ג הרבים שביקרתי אצלם לא ראו שום דבר בסינוסים בצילום רנטגן ולא ידעו מה יש לי, רופא שיניים טען שיש לי סינוסיטיס חמור ורשם לי אנטיביוטיקה (שלא הועילה במאום...), מומחה לסת טען שזה צרבת והפנה אותי לגסטרוסקופיה, שלא מצאה סימן לצרבת קשה, בוודאי לא כזו שמגיעה עד האוזניים והמצח...
בסופו של דבר, אחרי שנה, התגלה שזו תופעת לוואי של התרופה הקשה טופמקס - תרופה נגד אפילפסיה.

ללמדך שכמות השטויות שרופאים שלא מבינים מה קורה בגוף שלך יכולים להוציא מפיהם - היא בלתי מוגבלת לחלוטין. והבעיה, שהם בטוחים בעצמם ומטעים אותך ומחבלים בבריאותך, וחובתך לשמור עליה ולהגן עליה מפני בורים חסרי ידע שלא יודעים שהם חסרי ידע.

רומי 912

New member
ברור שאת צודקת - והייתי צריכה את החיזוקים שלך. אני אישית גם חושבת שהיא לא מבינה כלום בטבעות, אבל מה לעשות שהיא רופאה ראשית ומנהלת המרפאה כך שאין לי למי לפנות בתלונות. פשוט לא אשתף אותה יותר בעיניני טבעת.
כל מה שכתבת על שאר הרופאים במקרים שנתקלת - כולנו חווינו את זה. חבל שזה קורה כי תמיד אנחנו נופלים בין הכסאות.
אופירה, תודה על תגובתך, חג שמח ולהתראות.

אופירA

New member
מנהל
היא מנהלת המרפאה?
אז תתלונני עליה דחוף במשרד המחוז. ד-חוף. שיידעו מה מנהלי מרפאות אומרים לפציינטים בנוגע לניתוח טבעת.
יתפלצו שם כשישמעו את זה. כזה חוסר אחריות רפואי!

ההתבטאות שלה מעידה בדיוק נמרץ עד כמה אין לה מושג על הנושא הזה, ודי מזכירה לי את ההתבטאות של מארי אנטואנט כשאמרו לה שהעם בכיכרות צועק שאין לו לחם. בגלל שהיא כל כך "מבינה", היא אמרה: אם אין לחם, אז שיאכלו עוגות. והיא היחידה שלא הבינה למה זה סתום להגיב ככה...

קוביd1

New member
רומי 912 אומרים באידיש "גיזוקט" זה בעברית "אמרה" ,אז הרופאה שלך אמרה ,את לא חייבת לשמוע מה שהיא אומרת מה שהיא אמרה לך צריך להיכנס לאוזן אחת ולצאת במהירות מהאוזן השנייה
במקרה חירום את יכולה לגשת לחדר מיון בלי שום טובות מרופאת המשפחה ,,הסירי דאגה מליבך

קובי

רומי 912

New member
קובי, תודה על התגובה אך להגיע למיון אני זקוקה להפניה ממנה וזו הדאגה שעדיין לא הסרתי מליבי.
אך להבא לא אספר לה כלום על הטבעת שלי שאיתה התחתנתי באושר ואושר.
מענין אותי שאם מישהו צריך לעבור ניתוח קיצור קיבה ואין לו אינפורמציה נרחבת כמו לנו בפורום ואז הוא זקוק ליעוץ והפניה של רופא המשפחה, והנה זה מה שרופאי משפחה יודעים על הנושא.
בכל אופן יש לדעתי, צורך להעיר תשומת לב במשרד הבריאות ולכל הנוגעים בדבר שעם כל הרעש והמודעות כיום להשמנת יתר חולנית, צריך בד בבד לעדכן רופאי משפחה על כל הקשור לנושא.
האם יש דרך לידע את משרד הבריאות על "החור בהשכלה" של רופאי המשפחה?
ואגב יש לי ולבעלי זוג חברים שהוא רופא פנימאי, ואנחנו נפגשים כל שבוע, את כל תהליך הניתוח לקיצור קיבה, אני כמובן שיתפתי אותו, וגם הוא לא ידע פרטים, אלא רק בכללית ידע שקיימים ניתוחים כאלה ואחרים, אבל על כל התכונות של הטבעת המתכווננת, וצורת אכילה נכונה וכו' - הוא למד ממני. כך שהבנתי שחוסר הידע של הרופאים הפנימאיים הם רעה חולה כללית.
טוב שיש לי את הפורום, את אופירה ואותך ואת שאר החברים שבזכותם אני מחוזקת. תודה וחג שמח.

אופירA

New member
מנהל
הפניה למיון היא תתן לך גם אם היא לא תרצה מנהלת, לא מנהלת - היא לא מנכ"ל קופת חולים ולא יכולה לשנות את הביטוח הרפואי שלך בקופת חולים ואת זכותך לקבל הפניה למיון (אפילו שהיא נורא מתוסכלת על שהיא לא יודעת כלום על טבעת ומוציאה את העצבים עלייך בכעסים).
וחוץ מזה, הפניה למיון מקבלים במשרד, ע"י הפקידות. למה צריך רופאת משפחה?

ה"דאגה" היחידה שלך היא שהיא תעשה לך פרצופים וכעסים בזמן שהיא נותנת לך את ההפניה למיון.
יש 2 פתרונות אפשריים לדאגה זו:
1. להגיד לה באסרטיביות (ובהרמת קול קלה לפי הצורך) שמהאמירות שלה על ניתוח הטבעת ניכר בבירור שהיא לא יודעת עליו כלום, וכיוון שכך אי אפשר לשתף אותה במידע ולקבל ממנה המלצות רפואיות, באשר היא מטעה ופוגעת בבריאות שלך. אין רופא פנימאי שיידע על טבעת בלי שילמד על כך, ואם לא למד ולא יודע - שלא יעשה קולות שהוא יודע וימליץ המלצות רפואיות מטעות!. רופא משפחה שיש לו פציינט מנותח טבעת, חייב ללמוד על הנושא, אחרת הוא פושע!
יש רופאים שזה יכול להרגיע ולאזן אותם.
2. לעבור בדחיפות לרופאה שפויה ועניינית יותר. רופא משפחה שלא מבין כלום במצב הרפואי שלי זו בעיה רצינית. רופא משפחה שלא מבין שהוא לא מבין ולא מוכן ללמוד ומוציא את התסכול שלו על המנותח - זו סכנת נפשות ממש.

קוביd1

New member
רומי שום רופא לא יוכל למנוע ממך הפנייה במקרה חירום
החתונה עם רופא המשפחה לא חתונה קתולית ,אפשר להחליף את הרופא בסניף שלך ,אפשר ללכת לרופא עצמאי ,נגמרו הזמנים שהיית קשורה לרופא המשפחה באזיקים
אפשר לעבור לקופה אחרת ,היום יש תחרות בן הקופות ,מה שמתאים לך תעשי ,בלי לעשות חשבון לאף אחד.

קובי

למעלה