אופיר, או מי שיודע, שאלה על דוידנד בתעודות

פייפן

New member
אופיר, או מי שיודע, שאלה על דוידנד בתעודות

משהו פתאום לא ברור לי (ואני
לא קטן) איך בדיוק עובד המנגנון של "הדיוידנד מושקע במדד" ? תקן אותי בכל נקודה ששגיתי בה 1) הרי ני"ע שנמצאים בתעודות סל אלו ני"ע שנאספו מתוך הסחורה בשוק 2) בהנפקה, או בזמן קרוב אליה, נאספה סחורה והונפקו X יחידות של התעודה 3) אני מניח שכאשר נוצרת דרישה המנפיק אוסף סחורה ו"מייצר" תעודות חדשות 4) מה קורה אם אין דרישה? אזי נשארות X יחידות ב"מרתפי" מנפיק התעודות? 5) כעבור זמן נאמר ונתקבלו דוידנד/ריבית מני"ע שבתעודה. 6) נגיד לצרכי העניין סך של 0.5% מסך השווי של התעודה (כלומר סכום אפסי ביחס לשווי הכולל) 7) מה קורה עכשיו, ואיך זה עוזר לי כמחזיק בתעודה (נאמר מההנפקה) 8) אם המזומן מנוצל ליצירת תעודות נוספות, למה זה טוב לי? 9) הרי שווי התעודה נקבע לפי המסחר בבורסה ולא לפי כמות היחידות. אז איך אתם מסבירים את זה ל
? תודה

aeonf

New member
זה משתנה מתעודה לתעודה

חלק לוקחות את הדיוידנד ומחלקות לך אותו פעם ברבעון/חציון חלק לוקחות לעצמן את הדיוידנד בתור "דמי ניהול" (המצאה ישראלית ומעצבנת במיוחד!) חלק משקיעות את הדיוידנד חזרה במדד שטכנית לא אמור להשתנות. תחשוב על זה כך: יש לך 100 מניות של בשווי סחיר של 100 ש"ח כל אחד מחברת X. חברת X חילקה דיוידנד של 10 ש"ח. שוויה הסחיר של החברה ירד ל90 ש"ח ו10 ש"ח הגיע אליך בתור דיוידנד אתה לוקח את ה10 ש"ח כפול 100 מניות שיש לך וקונה ב10K ש"ח הנ"ל מניות של חברת X בבורסה במחיר של 90 ש"ח כ"א. סה"כ השווי שלך לא השתנה, ואם אתה חברה אז גם אין פה אירוע מס ואתה חוסך אותו. לגבי 9: שווי תעודה לא בדיוק נקבע עפ"י המסחר בבורסה אלא לפי שווי ההוגן. אם הוא זז יותר מדי משווי ההוגן אז נוצרים פערי ארביטרז' (מה שקורה לפעמים והמנפיקות אני בטוח שמרוויחות מזה).

פייפן

New member
תודה, מה שכתבת ידוע אך מה המשמעות

שהחברה המנפיקה משקיעה את הדיוידנד במדד? איך זה עוזר לי, הרי מספר היחידות שלי נשאר קבוע.

לדעתי אתה מרוויח את המס

כשנייר מחלק דיבידנד למשקיע - ערך המניה יורד בגובה הדיבידנד בניכוי המס כשמקיעים את הדיבידנד בחזרה במדד הוא פטור ממס ולכן הרווח הוא בשיעור המס אני לא סגור על זה לחלוטין אבל אני די בטוח שזה נכון

aeonf

New member
אתה לא סגור על זה בצדק

כי זה לא נכון :) ערך המניה יורד במלוא שווי הדיוידנד. מס הוא דבר אינדיבידואלי. אחד פטור השני משלם 50% והשלישי 20%.

PDQ

New member
האחזקה של התעודה במדד עולה

אומנם אתה עדיין מחזיק באותו מספר של מניות תעודת הסל, אך תעודת הסל מחזיקה בשבילך יותר מניות מהמדד. לדוגמה, נניח שקנית תעודת סל שמכילה רק שתי מניות - טבע ובנק הפועלים. נניח שקנית 1000 מניות של תעודת הסל, וזה מקנה לך אחזקה עקיפה ב-100 מניות של טבע ו-100 מניות של בנק הפועלים. עכשיו תעודת הסל משתמשת בדיבידנדים שהם קבלו לקנות עוד מניות מטבע ובנק הפועלים. יוצא שאתה עדיין מחזיק ב 1000 מניות של תעודת הסל, אבל עכשיו אתה מחזיק בעקיפין ב-101 מניות של טבע ו-101 מניות בנק הפועלים.

פייפן

New member
רגע, ושחברה קונה בחזרה מניות שלה

זה טוב לי (כבעל מניות מהציבור)? ושחברה קונה בחזרה אג"ח שלה (שירד...) זה טוב לי (כמחזיק באג"ח)? חשבתי שאופיר יגיב עם איזו תובנה.

PDQ

New member
תגדיר "טוב"

אם זה טוב או לא, זה תלוי בהעדפות האישיות שלך - האם אתה מעדיף מניות או דיבידנד (כלומר מזומן ביד). בקשר לאג"ח - זה תלוי אם אתה מתכוון להחזיק את האג"ח עד הפקיעה או לא. אם אתה לא מתכנן להחזיק עד הפקיעה, זה יכול להיות טוב, כיוון שקניית האג"ח ע"י החברה יכולה לגרום לעלייה בערך האג"ח. אם אתה מחזיק עד הפקיעה, אז זה תלוי במצבה הפיננסי של החברה. אין לכך תשובה פשוטה. צריך לבדוק את המקרה לגופו של עניין.

למעלה