אופיר שורץ טריו בהופעה בי-ם! |ברק|

ofirshw

New member
אופיר שורץ טריו בהופעה בי-ם! |ברק|

ביום שלישי הקרוב יופיע אופיר שורץ טריו (Ofir Shwartz Trio) בצוללת הצהובה בירושלים, במסגרת סדרת "ג'אז בצוללת". אופיר שורץ, פסנתרן וקלידן הרכב "יובל רון ואזרחי העתיד" (Residents of the Future) יוצא בהרכב חדש ומיוחד! ההופעה תכלול מוסיקה מקורית בסגנון ג'אז אירופאי, מוסיקה מלודית ולירית לצד דיסוננס והרמוניה מודרנית. המוסיקאים: אופיר שורץ - פסנתר נועם אלרון - קונטרבאס אלעד אייזיקוביץ' - תופים יום שלישי, 16.5 בשעה 21:30 הכניסה חופשית! לפרטים נוספים: האתר הרשמי

ofirshw

New member
תודה, היתה הופעה מופלאה לגמרי,

כ"כ כיף היה.. אני מניח שלא רק לנו
ובעניין דומה, הרכב אחר שאני שותף אקטיבי בו

shakedsham

New member
הייתי בהופעה

היה ממש אחלה! אבל לא הבנתי בעצם מזה ג'אז אירופאי...ז"א מרגישים לאורך כל ההופעה את הסגנון הזה, אבל קצת קשה לעמוד בדיוק על עקרונותיו.

ofirshw

New member
שאלה נפלאה

אם הייתי צריך לתת הגדרה חפוזה הייתי מגדיר את הג'אז האירופאי כג'אז שלא מגיע מהבלוז, אלא מהמוסיקה שהתפתחה באירופה - דהיינו המוסיקה הקלאסית על סוגיה; כמובן שגם הג'אז האמריקאי וגם האירופאי חולקים אותה התיאוריה ומוטיבים בכלליות, אבל הלך הרוח השונה בארה"ב ובאירופה הוביל את הג'אז האירופאי להיות כ"כ מעניין לדעתי. לא עוד תחרויות "מי מנגן מהר יותר" (שאגב הן מנת חלקו של הג'אז האמריקאי לכל אורך ההסטוריה שלו), אלא מוסיקה שמקורה בתחושה הפנימית העמוקה ביותר. אם אתה אומר שמרגישים זאת לכל אורך ההופעה, אז אני מאושר שהצלחתי להעביר את התחושות שלי כאשר אני יוצר את אותה המוסיקה הנפלאה הזאת. רק אל תתפוס אותי במילה על הגדרת הסגנון, מאחר ובאופן מסויים היא הגדרה שלי לעצמי, וכמובן שמה ששמעת בהופעה כולל בו המון סגנון אישי שלי בתוך הלך הרוח שאני מכנה "ג'אז אירופאי". שבוע נפלא, אופיר

למעלה