אופי העבודה...

אופי העבודה...

שלום.. אני סטודנטית לתואר ראשון שנה שניה ושוקלת לעבור ללימודי עבודה סוציאלית..אני מבינה שזה תחום טיפולי אבל לא הבנתי כל כך את אופי העבודה..איך מטפלים?מה עושים?(ברור לי שזה תלוי תחום אבל אשמח לשמוע אעל התחומים השונים).האם בסיום התואר יש במקומות עבודה הדרכה או שפשוט זורקים אתכם למים?בקשר לאופי העבודה האם היא כוללת יותר סיוע או קבלת החלטות למי יסייעו ובאיזה אופן?לא מזמן מישהי סיפרה לי על עובדת סוציאלית בהריון(לא זוכרת איפה היא עובדת) שאנשים מגיעים ומקללים אותה ואת התינוקת בבטנה... האם זה דבר נפוץ בעבודה?כי לא אוכל לעמוד בזה מבחינה רגשית...האם רוב האנשים שבאים אליכם מעריכים אתכם או שלא סובלים אתכם עד לכדי קללות?אם המצב שתארתי הוא לא נפוץ אז אשמח להבין מה שוחק בעבודה?אפילו לקבל דוגמאות...אני אשמח לקבל כמה שיותר מיד כי מעבר לימודים הוא לא קל והפעם חשוב לי לעשות את ההחלטה הנכונה...תודה

שניקית כמו שטל כתבה

זה מאוד מאוד תלוי איפה תעבדי, באיזה תפקיד תהיי, וגם באופי שלך ובאופי הקשר שתצרי עם האנשים מולם תעבדי.

אני למשל עבדתי כעו"ס בפנימייה לילדים עם קשיי התנהגות. כמובן שההתנהגויות שהייתי חשופה אליהן היו לעיתים מאיימות ואף מפחידות. היו מספר מקרים (אומנם בודדים אך אני זוכרת אותם היטב) בהם חוויתי איום ממשי - מקרה אחד היה מצד נער שהיה גדול ממני פי שתיים ולא מצא חן בעיניו משהו שהחלטתי, מקרה אחר היה מצד אמא של ילדים שהיו מטופלים שלי. ההודעה שלך הזכירה לי גם מקרה בו כשהייתי בהריון אחד הילדים באמת קילל אותי ואת התינוק שלי. כשנמצאים בהריון ועובדים עם ילדים שיחסיהם עם ההורים שלהם בעייתי מאוד, או עם הורים שחשים קושי כלשהו עם ההורות שלהם, ההריון שלך, על אחת כמה וכמה כעו"ס שמטפלת באותה משפחה, מעלה כל מיני תחושות קשות אצלם והם עלולים להשליך זאת חזרה אלייך גם בצורה מאיימת או אלימה.

מנגד, יש לי קופסא שלמה עם מכתבי תודה וציורים שנתנו לי לאות תודה ע"י הורים וילדים שליוויתי אותם לאורך השנים, ויש לי הרבה זכרונות מחממי לב של מפגשים טובים וחיבוקים, והכרות תודה על תקופה קשה שליוויתי מישהו והצלחתי לגרום לו להרגיש טוב יותר, או אפילו "רק" להרגיש שהוא שהוא לא לבד.

אבל מהתיאור שלך זה נשמע כאילו אותה עובדת סוציאלית עומדת עם ביטנה ההרה בכיכר העיר ואנשים באים רק על מנת לקלל ולהשפיל אותה ואת תינוקה.... וכמובן המציאות לא נראית ככה.
לגביי איך מטפלים ומה עושים זה מאוד מאוד תלוי באופי התפקיד, ולפעמים אפילו באותו תפקיד אבל ברשויות שונות או מקומות עבודה שונים התפקיד משתנה מהותית. לכן קשה לענות על כך.

למעלה