אופן ניהול הסטוריית אשראי

doronf65

New member
מנהל
אופן ניהול הסטוריית אשראי

האם הקרדיט היסטורי מנוהלים תחת ה- SSN שלנו? כיצד מתנהל כל העסק והאם בנייה נכונה של קרדיט היסטורי של זוג שונה משל אדם יחיד? חשבונות הבנק שלי ושל אשתי משותפים. הלוואות שתילקחנה מהם וכן כרטיסי אשראי יבנו את ה- credit history שלנו. האם הם בונים את הקרדיט של שנינו? של כל אחד לחוד? האם יש הפרדה בינינו אם חשבונות הבנק משותפים? תודה, דורון

iris mom of two

New member
אשראי

כל אחד ביחד ולחוד. על כל הלוואה וכל כרטיס אשראי יש primary and secondary, האשראי נקבע בעיקר על פי הPRIMARY, אבל ה-SECONDARY נלקח בחשבון. כך שחשוב שלשנייכם תהיה היסטוריה טובה כדי לקבל משכנתא. מומלץ גם שכשתגיעו לשלב שיש יותר מכרטיס אשראי אחד שתחליפו את ה-PRIMARY על מנת לבנות את אותה היסטוריה. היות וההיסטוריה היא תחת ה-SSN וחשבונות משותפים מזוהים ככאלה, יותר קל לבנות את ההיסטוריה של הSECONDARY.

doronf65

New member
מנהל
כלומר, אם נוציא שני כרטיסים עכשו

כך שאחד על שמה והשני על שמי, זה אומר שכל אחד secondery אצל השני? האם יהיה קל (או קשה..) באותה מידה להוציא כרטיס אחד או שניים? מדובר בהתחלה, כמובן.

saritoosh22

New member
אשראי

כנס לטאגלייטס, יש שם סיכום מקיף שעדי ערכה, תלמד המון. לא נראה לי שיהיו לך שאלות נוספות לאחר מכן.

טל ר

New member
10 ס"מ למעלה

בראש הפורום, יש קישור שנקרא טאגליינס.

doronf65

New member
מנהל
אני מכיר את המאמר היטב

אבל אין שם תשובה לשאלה הזו.

saritoosh22

New member
דורון, חקרתי קצת את הנושא לעומק.

עבור כל אחד מבני הזוג מתנהל רישום קרדיט בנפרד. כרטיסי אשראי/משכנתאות או כל הלוואה אחרת ע"ש שני בני הזוג, שמשולמים בזמן מזכים כל אחד מבני הזוג בנפרד בנקודות קרדיט ויחד אם זה, איחור בתשלום, מוריד לשני בני הזוג נקודות קרדיט. אבל, ניהול הקרדיט הוא לכל אחד בנפרד. לראיה, אני לא עובדת, יש לי כרטיסי אשראי, שהם דופליקט של הכרטיס של הבעל, לחנו משכנתא משותפת, כאשר הוא הלווה ואני חותמה מעצם היותי אישתו (לא היה לי קרדיט בזמנו) והיום יש לי קרדיט מצוין, נבנה דרך הבעל.

doronf65

New member
מנהל
כלומר, מה שאת אומרת

הוא שאם אני מזמין כרטיס אשראי (של חברה שלא קשורה לבנק, כמו נגיד סירס)אז כדאי להזמין שניים (בהנחה שהם יאושרו כמובן, אבל זה עניין אחר) כלומר השני על שם אשתי, על מנת ששנינו נבנה את ההסטוריה. אם אזמין רק על שמי, היא לא תיבנה. מצד שני, אם אזמין דרך הבנק כרטיס שלו (כמו וולס פארגו), מספיק ששנינו על החשבון ואעבוד עם כרטיס על שמי על מנת שההסטוריה של שנינו תיבנה? לגבי הלוואות זה ברור לי. תודה על העזרה דורון

saritoosh22

New member
לא מדויק

בסירס, כל אחד מכם צריך כרטיס בנפרד, אגב גם מייסיס נותנים כרטיס בלי שום בעיה ובלי קרדיט היסטורי, צריך לקנות ולשלם בזמן ואז תוך חצי שנה, הנה קרדיט (ככה אני התחלתי). בוולס פרגו (גם אנחנו עובדים איתם), צריך שחשבון העו"ש וחשבון הויזה יהיה ע"ש שניכם ואז שניכם תקבלו כרטיס אחד במסגרת אחת (תוכלו יחד להשתמש בסכום שיקצו לכם) ולכל אחד מכם תירשם היסטורית קרדיט בנפרד.

doronf65

New member
מנהל
אז כן מדוייק... ../images/Emo13.gif

בסירס כדאי להזמין שניים על מנת לבנות הסטוריה לשנינו, כי כל אחד בונה את עצמו עם כרטיס נפרד. בוולס פרגו מספיק כרטיס אחד שמקורו בחשבון משותף, על מנת לצבור קרדיט על ה- SSN שלה ושלי גם יחד. האם אני קפיש??

saritoosh22

New member
כן,

רק תקפידו שגם חשבון הויזה של וולס פרגו יהיה ע"ש שניכם, כי אלו שני חשבונות נפרדים.

SilenceDogood

New member
credit card

Doron, please try not to apply for too many cards at once (even if they are target card) due to the fact that each reject is recorded in your credit report and it will harder and harder to get one another thing that you can do is lease a car (you can have a family member co-sign for you) that will help you establish credit history. Good luck Amir

doronf65

New member
מנהל
אני באמת אדאג שכל בקשה שלי תהיה

בטוחה, ולכן אני לא מגיש מהר מדי. בנושא ליסינג - כבר קניתי, בשלב זה במזומן, אבל בשלב כלשהו אעשה עליה re-finance, גם אם לא אצטרך את הכסף. תודה! דורון

טל ר

New member
קבלת כרטיס אשראי

הי דורון, מה שאמרו לך נכון. בנוסף לכך, תגלה שקבלת הכרטיס הראשון היא לא כזו פשוטה... יש מאמר לא רע על זה ב-fool.com - אני מאוד ממליץ לקרוא. טל.

doronf65

New member
מנהל
טל, אתה צודק. הראשון לא קל

אבל מה שמדאיג אותי הוא מתי כבר יוציאו לי SSN. אח"כ יש לי מי שייגש לאן שצריך וייתן מילה שלו עבוריעל כרטיס אשראי. משפחה... בנתיים עוד לא הגעתי לגשר, אבל אני צובר ידע. מתכונן...
דורון

SilenceDogood

New member
some useful links

that might help http://www.fool.com/ccc/manage/manage.htm another link http://www.fool.com/News/mft/2004/mft04012315.htm?ref=foolwatch good luck my friend

למעלה