אופן ספירת הוותק לגבי בן זוג של מגיש ראשי ...

• פותח הנושא gam31
  • פורסם בתאריך

gam31

New member
אופן ספירת הוותק לגבי בן זוג של מגיש ראשי ...

אודה מראש לכל המשיבים לשאלות איך נספר הוותק לגבי בן זוג של מגיש ראשי, שיצא מקנדה למשך 4 חודשים כאשר היציאה הייתה לפני קבלת ה-pr ואיך נספר הוותק כאשר היציאה הייתה לאחר קבלת ה-pr? אותה שאלה בדיוק לגבי ילד של מגיש ראשי -דהיינו איך נספר הוותק ביציאה של 4 חודשים כאשר היציאה הייתה לפני קבלת ה-pr ואיך נספר הוותק כאשר היציאה של הילד הייתה לאחר קבלת ה-pr? תודה מראש לכל המשיבים.

אתה לא סופר את הזמן שלא היית....אתה סופר

את הזמן שכן היית. אחרי ה PR זה כבר לא משנה מי מגיש ראשי, מי בן זוג ומי תלוי, כל אחד לעצמו. כל יומיים של שהייה בקנדה לפני ה PR נספרים כיום אחד אפשר לקבל זיכוי עד מקסימום של 182 יום. כל יום אחרי קבלת ה PR נחשב ליום אחד. צריך בסך הכל להגיע ל שהייה מצטברת של 1095 יום בתוך 4 שנים. אז על כל יום מחוץ לקנדה בשנה שלפני ה PR תוריד חצי יום, ואחרי קבלת ה PR תוריד יום יש מחשבון לחישוב זכאות לאזרחות בקנדה, חישוב נעים.

דנה226

New member
../images/Emo207.gif

למושבניק, (או למי שיודע) כתבת "כל אחד לעצמו" , אני כרגע מעוניינת לחדש PR אחרי שחלפו 5 שנים מתוכם שהיתי בקנדה שנתיים. אבל שמעתי שמועה שאם המבקש הראשי של המשפחה לא מילא את דרישות השנתיים (במקרה הזה אבא שלי), מתייחסים אל כל המשפחה כחבילה אחת, האם ידוע לך משהו בנושא, האם באמת כל אחד לעצמו?

השמועה הזו לא מבוססת בעיני

האם את נמצאת כרגע בקנדה? האם את מעל גיל 18? האם בתוך חמש השנים האחרונות (בדיוק מתמטי) שהית בקנדה לפחות שנתיים במצטבר? רוצי למשרדי ההגירה לחדש את ה PR שלך. בכל מצב אחר את צריכה לקרוא היטב את כל מה שכתוב בקישור למטה, ואם יש חשש לבעיה לרוץ לעורך דין. אם את לא בקנדה, נדמה לי שכדי להאבק על ה PR רצוי שתהיי תושבת פיזית....אני מקווה שכרטיסך עדיין בתוקף ושלא הזנחת את העניין ואת לא מנסה לחדשו אחרי שפג תוקפו. אם בתוך 5 השנים האחרונות (מהיום אחורה) היית בקנדה 5 שנים, ואת כרגע בישראל, והכרטיס פקע אני חושש (אבל תבדקי יסודית כי אין לי סימוכין) שאת חייבת לגשת לשגרירות הקנדית, להוציא מסמך נסיעה ולחזור לקנדה כדי להגיש בקשה. בעיקרון הקנדים נותנים PR כדי שאנשים יגורו בקנדה.......ואם את רוצה לשמור על התושבות כדאי שתתגוררי כאן.

דנה226

New member
אני כרגע בקנדה

תודה על התשובה המהירה, אני נמצאת כרגע בקנדה ומעל גיל 18 (כבר מאז קבלת הPR), ובחישוב מצטבר אני אהיה כאן שנתיים מתוך חמש מתי שיפוג התוקף של הכרטיס שלי (אוקטובר), אבל למה לרוץ לחדש? הבנתי שכל עוד אני לא יוצאת מגבולות קנדה בתחבורה ציבורית אין לי צורך בו, ואני יכולה לחדש אותו גם אחרי שיפוג תוקפו, מתי שאני אצטרך לעזוב את קנדה, לא? השמועה הגיע אלינו מעורך דין שמתמחה בהגירה, הוא טען שלא כדאי לנו לצאת מגבולות קנדה, כל המשפחה, עד שלא נהיה זכאים לאזרחות, כי ברגע שאחד מאיתנו יגיש בקשה לחידוש הPR מייד יעשו בדיקת זמנים של כל המשפחה. ואחרי שהבנתי שכמה עצות אחרות שלו לא היו נכונות אז אני מנסה לבדוק בקשר לזה.. הבעיה היא שאין את מי לשאול - כי לא נפנה לממשלה בשאלה הזו...

אפשר להתקשר ל 1-800 של ההגירה בעילום שם

מטלפון ציבורי ולשאול. אני לא יודע אם כדאי לתת לכרטיס לאבד את תוקפו. אם יש לך דרך להוכיח את השהייה של השנתיים הייתי מאריך את הPR ולא מחכה לאזרחות אבל אולי אני טועה . כדאי להתייעץ עם עוד עורך דין.

למעלה