אופניים בת"א עם תינוקת - מה כדאי?|ע

Dalia M

New member
אופניים בת"א עם תינוקת - מה כדאי?|ע

אני מעוניינת לרכב על אופניים עירוניים בת"א עם תינוקת (בת שנה+). יעצו לי לקנות אופניים בלי מהלכים - האם באמת כדאי? גם התקציב שלי קטן (עד 500). איפה כדאי לקנות? איזה סוג/דגם? תודה

לא הייתי מוותר על ההילוכים

אמנם תל-אביב שטוחה ולכאורה אין ממש צורך בהילוכים אך היום רוב האופניים מצוידים במערכות הילוכים יעילות, נוחות לשימוש ואמינות. חוץ מזה שאת רוכבת עם משקל נוסף על האופניים, בצורת ילדה, ויכול להיות שלפעמים תרצי להתפנק על הילוך קל. לגבי סוג האופניים - זה עניין של תקציב. לשימוש ערוני אפשר להסתפק באופניים של עד 1500 ש"ח וכמובן שבמקרה שלך כדאי לרכוש את האופניים שיתאימו לכיסא הפעוט שתבחרי.

כנסי../images/Emo101.gif

חבל לוותר על הילוכים. ב- 500 ש"ח תוכלי למצוא אופניים פשוטים מאוד שיתאימו לצרכי רכיבה מתונה ויש מקום גם להילוכים שיקלו עליך את הרכיבה ויעשו אותה נעימה יותר, אז למה לוותר? ב- 1500 קונים פירמה, בזמן שלצרכי רכיבה עירונית סופר רגועה וזהירה (הרי עם תינוקת) כל אופניים יתאימו. - אל תקני אופניים יד שניה בשום פנים ואופן. במקרה הזה אמינות היא קריטית. - שם האופניים לא חשוב. כאמור- בסכומים האלה לא קונים פירמות. - למידת האופניים חשיבות גבוהה מאוד. וודאי שהם לא גדולים מדי עבורך שכן הדבר יקשה עליך את הרכיבה ואת השליטה. - חפשי אופניים עם כידון מוגבה ולא ישר ושטוח כמו באופני הרים, אני מאמין שיהיה לך נוח וקל יותר עם כידון כזה. ניתן להתקין כידון מוגבה בכל אופניים, רק תבקשי. - קחי את האופניים לסיבוב של 10 דקות, רק כך תוכלי להעריך את הרכיבה עליהם באמת. האם הכסא נוח? האם הגובה מהקרקע מתאים? האם ההתנהלות שלהם מגושמת מדי? מקווה שעזרתי.

או יה... נזכרתי../images/Emo36.gif

אני יוצא מנקודת הנחה שאת לא ששה לטפל בתקלות הבלתי נמנעות באופניים בעצמך (אלא אם כן את טכנואידית): - אמינות האופניים והצורה בה יתפקדו הם שיקוף של החנות בה קנית אותם אז מומלץ למצוא חנות אופניים שנותנת יחס חם וסבלני, פחות מומלצת חנויות אופניים צעירות וגדולות שם קל יותר להתקל ביחס של מוסכניקים (החריקות שאת שומעת זה מהריפיון במיסב הציר המרכזי). - הצלחתי לייצר שלושה פנצ´רים ביומיים (וזה כלום, אני חובבן), אחד מהם בדרך חזרה הביתה מהתיקון. הנקודה: לא לשכוח פס-גומי בצמיגים שיחסוך לך פנצ´רים ועצבים מיותרים.

למעלה