אופניים חדשים - אפילוג

boaztam

New member
אופניים חדשים - אפילוג

לפני שבועיים שיתפתי אתכם בהתלבטות בקניית אופניים חדשים. לצד העצות (הנהדרות) הועלו גם שאלות למה בכלל לשדרג ולקנות אופניים חדשים ולא להישאר עם אופני האלומיניום הישנים.
אתמול רכבתי את רכיבת הבכורה עם ה-BMC החדשים שלי, דגם SLC 01. את ההרגשה קשה לתאר במילים. פתאום מושגים שהיו מעורפלים בשבילי עד עכשיו הפכו ברורים לגמרי כמו "העברת כוח", "קשיחות שילדה". האופניים שיטחו עליות שגמרו לי את האוויר לפני כמה חודשים, ומתגלגלים מעצמם בירידות. המשקל שלהם (פול קרבון) כמעט אינו מורגש והחלפת ההילוכים (פול אולטגרה) חלקה כמו חמאה.
בקיצור, אחת ההחלטות הטובות שעשיתי. לא יכול לחכות בשביל לצאת איתם שוב.

רכיבה בטוחה
בועז

ariasdo

New member
תתחדש נראות טוב שאלה מה היו השיקולים שלך

בקנייה אם זה היה במבצע כאופני קומפלט ומה השנתון .
סה"כ זה קפצת מדרגה גדולה ביחס לאופני האלומיניום הישנות שלך אבל :

באופנים הישנות היה לך טריפל , לפי התמונה של האופניים החדשות מה שאני רואה ואלי אני טועה .
קפיצתה ישר לדאבל עם קסטה קטנה , ( הייתה צריך לקנות אופניים עם קומפקט וקסטה גדולה שיתאמו גם לעליות ) .

שאתה יוצא שוב לרכיבה תנסה לעלות עליה כמו נס הרים או שווה ערך ותספר אך היה .

אריה סדובניק

אריה , הבנו את האובססיה שלך לקירות

לא כולם כאלה ונראה לי שאתה מאוד יוצא דופן בהתייחסות שלך לנושא , גלגלים ושלדות וקסטות וצמיגים, וכל זה בשביל לטפס עליה של מטרים בודדים ? לי זה נראה הזוי אבל אם זה עושה לך את זה אז לבריאות .
הבחור החליף אופניים ? הוא נהנה ? זה מה שחשוב .
לי לדוגמה יש עניין בעליות רק בגלל הירידות שבאות אח"כ , חולה על ירידות, כמה יותר תלול וטכני יותר טוב ויותר מאתגר, אבל מכיוון שאני מתאר לעצמי שאני גם יוצא דופן במידה מסוימת ב"תחביב "הזה שלי אני משאיר את זה לעצמי .

ariasdo

New member
אתה מתבלבל אין בתגובה שום קשר לקירות תקרא שוב

ראשית כתבתי בתגובה תתחדש אופנים נראות טוב
ושאלתי שאלה מה היו שקולי הקניה .

השאלה נובעת מהסיבה שראיתי בתמונה שהקראנק הוא דאבל והקסטה קטנה
והיום הסטנדרט שכמעט כולם קונים ומשתמשים זה קומפקט 50/34 עם קסטה גדולה כדי להקל בטיפוס בעליות .
בהודעה הקודמת שלו לפני שבועיים ולפני קנית האופנים הוא ציין שבאופניים הישנות יש טריפל והיו תגובות בנושא
אני אישית כתבתי לו הסבר מפורט לגבי הצלבות שיש בין קראנק לקסטה .

אין בתגובה שלי לנושא קנייתהאופנים , שום דבר קשר לקירות למעט בחתימת הפרופיל הקבועה

ולגבי ההערה שלך לטיפוס מטרים בודדים של קירות אז אין לך מוסג קלוש בנושא .
יש סוגים שונים קצרים ותלולים , בנונים ותלולים וגם קירות באורך 1000 מ' וגם עליות תלולות מעל 3000 מ' שבתוכם עשרות קירות .

עד היום מ 2010 מצאתי מעל 100 קירות ,מהדרום- לצפון שלא היו ידועים בעשור הקודם ( רובם נמצאם בכפרי בני הדודים ) .

במידה ותרצה לראות ,ללמוד או לנסות , תקבל ממני את כל השרות .

אריה סדובניק

האמן לי שאינני מתבלבל

לא כולם מייעדים את האופניים שלהם לטיפוסים והסטנדרט ממש ממש אינו קומפקט עם קסטה גדולה , אני (וכל החברים שאני מכיר) רוכב עם 53/39 וקסטה 11-21 ואין לי בעיה עם זה . רוב הרכיבות שלי הן בצפון בעיקר ברמת הגולן ויש שם עליות לגמרי לא רעות ואני מסתפק ונהנה במה שאני מצויד , בעיקר שרירים ברגליים . כפי שכתבתי קודם עליות ,ועל אחת כמה וכמה קירות לא ממש מעניינים או מאתגרים אותי וגם בעליות הכי מתישות אני לעיתים רחוקות מגיע ליחס 39-21 .

רכיבה על אופניים הוא תחביב מאוד מגוון החל מרכיבה יומית לעבודה ועד לטירוף ה- downhill ועד כל מיני שיגעונות , כל אחד ונטיותיו הוא .
לגבי החתימה שלך, האמת שלא שמתי לב אליה עד שלא הזכרת זאת והיא אינה קשורה לתגובה שלי .

ariasdo

New member
אם קופצים מטריפל ישר לדאבל השאלה למה ?

פשוט מעניין מה היו הסיבות והשקולים בקנייה .
אם בגלל שכך הגיעו האופנים והם במחירי מבצע , או שהרוכב החלט להתמקד בעיקר ברכיבות משוריות / גבעות / ועליות בנוניות וכו'
בשביל זה כתבתי שיכול להיות שזה לא מתאם לעליות כמו נס הרים שיבדוק .

אך זה קשור לאובססיה שלי לקירות אני לא מצליח להבין .

לי אין בעיה עם דאבל אני מחבב אותו מאוד , הרבה פעמים היה וויכוחים בפורום בשימושים בין דאבל לקומפקט והמסקנות הם
שכלל הרוכבים משתמשים בקומפקט , זה נותן להם טווח רכיבות מגוון יותר הכולל גם עליות ברמות יותר קשה . וזה גם בלי קשר לקירות .

יש עוד הרבה כמוך שמשתמשים רק בדאבל , אבל השימוש שאתה עושה עם קסטה קטנה 11-21 אפילו אם אתה סופרמן
אני כמעט בטוח שביחס הזה לא הייתה בהרבה מקומות בצפון שאתה רוכב שם הרבה כמו.

מצרף רשימה של עליות קשות : שאני מניח שלא הייתה שם ( וזה עדיין לא קירות )

גונן וסט בנטל , חרמון עליון .,מבוא חמה , ביריה , בית ז'אן , כוכב הירדן , מנחמיה , הר תבור ,אפילו נשר . והרשימה עוד ארוכה .
בכל המקומות האלו כל רוכב חובבן עם קומפקט וקסטה מתאימה היה או יכול לטפס , אבל עם 39/21 זה לא מעשי זה עינוי סיני ,אפילו למטפסי קירות .

תהיה בריא וחזק , תרכב אך שאתה רוצה . כל זה לא קשור לקירות .

אריה סדובניק

תשובה לאריה , מצטער שקצת באיחור

ככה, לגבי המסלול מצומת גונן או ליתר דיוק מתוך הקיבוץ ועד לצומת ווסט , את המסלול הזה עשיתי אין ספור פעמים , זה אזור המחיה הטבעי שלי מאז ומתמיד. אני מכיר מספיק טוב את כל המקומות שציינת והכל עניין של הספק וטקטיקה נכונה ובשבילי לפחות זה לא עינוי סיני . זה דבר ראשון.
לגבי ירידות , אין לי רצון לשתף אף אחד באהבה הזאת שלי , בעצם יותר נכון לומר שריטה (אוהב אדרנלין ואין מה לעשות), ולא מעונין לגרור אף אחד עם ניסיונות וחוויות שעושות לי את זה בגדול ואילו לאחר זה יכול לגרום לפציעה או גרוע מכך מה שיגרום לי לתחושות אשמה בנושא . אם התפוצצתי תוך כדי זו בעיה שלי וכך עדיף לי שיישאר.
התחלתי אתך את הדושיח הזה מכיוון שאני מאמין שמה שיש לי ברגלים זה מה שיש, ואם נניח אני מצליח להוציא X וואטים בפרק זמן מסוים אז זה ההספק שלי , ולכן אין לי עניין ולא נראה לי הגיוני ונכון לטעמי לנסות ולשפר את ההישגים שלי ע"י מניפולציות טכניות באופניים.
אם יש עליה שגדולה עלי ולאחר ניסיונות אני רואה שלא הולך עם מה שיש אז לא צריך , אבל נראה לי פשוט לא לעניין לשים קסטה וקראנק בעלי יחס כזה שיאפשר לי לעלות את אותה עליה ואז לומר לעצמי ,איזה יופי , הצלחתי . זו בעיני לא הצלחה אלא סתם קשקוש .

mtnels88

New member
כשמך כן אתה חוצפן!

הפורום הזה נועד בין הייתר לספק לאנשים אפשרות להתבטא בנושאים שאותם הם אוהבים, אז אצל אריה זה קירות...מה הבעייה שלך?
נ.ב.-הוא כן פירגן לו אם זה מה שחשוב לך.

ariasdo

New member
בנושא הקירות לפי הצפייה בהודעות יש לזה דרישה

אוהבים בפורום קירות , לפחות לראות אותם : את המיקום , גרף השיפוע , תמונות , ובהסבר כללי .
תבדוק דרך החיפוש את ההודעות בנושא קירות בארכיון הפורום ותראה ...

במידה והייתי רואה שאין עניין בנושא , וזה על סמך כמות הצפיות .
לא הייתי כותב בנושא , למרות שיש לי אהבה ואובססיה לקירות כמו שכתבתה ( כל אחד וההנאות שלו בחיים , ואם ויש הרבה שמעונינים לראות אז אני משתף ) .

הגדרת הפורום - המקום הנכון לכל מה שקשור באופני כביש...
טיולים, מירוצים, אימונים וסתם חוויות . אני מוגדר כסתם חוויות

אם אתה אוהב ירידות תכתוב בנושא תשקע כמוני, במפות , גרפים ,הסברים, תמונות ,וכו' אולי זה גם יתפוס .
כך תצבור אולי גם קהל צופים שמעוניין לראות . ( זה רק נראה לי מסוכן מאוד בטיחותית כי נפילה בירידה זה ממש לא נעים )

הנהלת הפורום תשמח עם תגדיל את אחוזי הצפייה בפורום .(במידה וזה עומד בקריטריונים של הכתבה בפורום ).

אריה סדובניק

rolling9stony

New member
אין קשר בהכרח לקירות

קפיצה מטריפל לדאבל זו קפיצה קשה ולא כ"כ הגיוני.

בזמנו היה לי קשה אפילו המעבר מטריפל לקומפקט.

boaztam

New member
אני מתלבט איך לענות

בלי לצאת קצת מתנשא...
אני רוכב יחסית חזק מצד אחד, וקל משקל מצד שני.
בשבת רכבתי לצומת שילת דרך שהם. נכון שזה לא ממש טיפוס, אבל העליות היו לי משמעותית יותר קלות מבעבר.
בנוסף, גם כשעליתי את נס הרים בעבר עם הALLEZ, לא השתמשתי בפלטה הקטנה של הטריפל, כך שאני לא ממש מודאג.
מחר בית אריה, נראה איך יהיה.
בועז

ariasdo

New member
לאחרונה שמעתי על עוד רוכבים שחוזרים למקורות

קונים אופניים עם קראנק דאבל קלסי 53/39
ההסבר שלי לנ"ל שנשארו משנים קודמת ברשתות אופניים ברמות הגבוהה שמגעים כקומפלט עם דאבל, ונמכרים בהנחה הגדולה .

אבל המקרה הזה כנראה שונה הרוכב חזק מצד אחד, וקל משקל מצד שני .
עכשיו ברור לי שבאופניים החדשות יותר קל לרכב ,מכוון שלטפס את בנס הרים על פלטה 42 קשה , אפילו ממש קשה לרכב יעיל מבלי להצליב .

זה קצת תמוהה ומוזר שרוכבים עם טריפל ללא שימוש בגלגל הקטן בעליה כזו .
זה מראה על חוסר ניסיון בשימוש נכון בטריפל , להבנתי ממה שכתב ושאל בפורום הוא חדש יחסית בתחום .
זה לא שולל את כושרו הטוב כרוכב אופניים אבל ( אני לא לוקח קליינטים לקירות ללא ניסיון ) .

ספורטי טוב שמגיע גם מתחום אחר לרכיבת אופניים , אם יש לו נתונים טובים יגיע מהר ליכולות גבוהות , אופנים טובות וחדשות יכולים רק לעזור .

חג שבועות שמח

אריה סדובניק

ugu1211

New member

YotamKa

New member
קופי ב-49 רכב עם הילוך קל 45-25, קשה יותר

מ-39-23. והוא עשה זאת באלפים עם כבישים זיפתים ואופניים כבדים.

יש יותר קלאסי מזה? אולי מוצרט.

45-25 בהחלט הילוך קל

היום אופנים הפך לגולף.
רוכבים ששוקלים 100 ק"ג משלמים מחיר של אוטו בשביל לחסוך 100 גראם, רוכבים על 36-36 וכו'.
בימי חול אני על אופני 25 ק"ג, מאז שנכנסתי לכושר אני בעיקר עסוק בלחפש מזלג אלומיניום, רק חסר לי שבירידה ישבר המזלג...
מת על מוצרט.

למעלה