אופניים ככלי תחבורה

zzebra

New member
אופניים ככלי תחבורה

האופניים שלי הם כלי התחבורה העיקרי שלי. איתם אני מגיעה לעבודה כל יום, לסידורים, לחברים כמו שבוודאי שמתן לב- חם! והשמשמ חזקה!. עדיין לא מצאתי פתרון לבעיית השמש ובינתיים ממשיכה לשרוף את עצמי בדרך חזרה כל יום. (בבוקר יוצאת מוקדם אז אין בעיית שמש). מישהי נתקלת בבעיה הזו? יש לכן רעיון לפתרון? קרם הגנה לא בא לחשבון- לא יכולה לסבול את זה. חשבתי על חולצה ארוכה דקה לבנה שלא תמשוך הרבה שמש, סטייל הודו כזה, אבל לא מצאתי כזו בשום מקום. מה אתן עושות? קרן.

moran ashur

New member
המלצות שלי

גם אם את לא סובלת קרם הגנה לדעתי אין כ"כ ברירה במיוחד לא לפנים. אני משתמשת ברוק 50 לפנים ואפשר גם לצוואר את מורחת פעם אחת וזהו, לא יורד וגם לא נוזל וממש לא מורגש. מאוד ממולץ גם בשיא הקיץ לא משתזפת בפנים. יקר אבל שווה (אגב, אפשר לצוד הזדמנויות, מדי פעם נמצא בהנחה ברשת סופרפארם) אין לך מושג כמה חשיפה ללא מקדם הגנה הורסת את העור... המלצה שניה היא שרוולי קיץ לבנים יש גם רגליים וגם ידיים. חבר קנה בארז לוין מניחה שיש בעוד מקומות. הצרה עם זה שמאוד חם ולא נוח. המלצה אחרונה, לנסות לצמצם את שעות הרכיבה לעד 10 ואחרי 18 .מה לעשות אנחנו עוד לא אירופה :)

zzebra

New member
מספר הבהרות

אני לא מדברת על רכיבה לשם רכיבה- באימון ברור שאני שמה קרם, רוכבת עם מכנס 3/4 ועם שרוולונים. אני מדברת על רכיבות בעיר לצורך הגעה ממקום למקום, בהן אני לבושה בבגדים רגילים, לרוב גופיות. להתחיל להתמרח בידיים, כתפיים, צוואר, עורף, גב וכו', יקח יומיים וגם תמיד מלכלכך את הבגדים (כאמור, לא בגדי רכיבה) וגם אני לא יכולה לחשוב על מצב שאני כל היום בעבודה עם קרם מרוח. בגלל זה חשבתי על חולצה ארוכה דקה סטייל הודו, משהו לשים על הבגדים רק לצורך הרכיבה. אבל אני לא מוצאת כאלו. תודה בכל אופן על ההמלצות, את רובן אני כבר מאמצת ברכיבות.

susieada

New member
אולי תנסי...

מעיל רוח רכיבה - קלילה ודקה ובצבע בהיר (כמו צהוב זוהר!): יכסה את הצוואר, כתפיים וידיים וגם נהגים יראו אותך. כל הכבוד שאת משתמשת באופניים ככלי תחבורה! את חזקה! סוזי

zzebra

New member
רעיון טוב!

לא חשבתי על זה. כבר מחר מנסה (עם המעיל הצהוב זוהר של החבר)... תודה!

הפתרון שלי מימי הטיולים

חולצת גברים מכופתרת בצבע בהיר (הייתי קונה את שלי בשוק ב-20-30 ש"ח). הן עשויות מבד מאד דק, גדולות למדי כך שאין בעיה לשים על בגדים, מתיבשות מהר מהזיעה ואפשר להשאיר אותן פתוחות ליותר אוורור. אני אגב מעדיפה כן לרכב עם חולצה מנדפת ואז להיכנס לשירותים, להתנגב ולהחליף. פה יש לי טיפ ממש ענק - במקום מגבת אני משתמשת בסמרטוט רצפה מהדור החדש (מטלית הקסם האלה), דק, קל, סופג ומתיבש בשנייה.

zzebra

New member
גם את זה אנסה

איך ידעתי שיהיו לכן תשובות טובות...

dganitm

New member
חולצה לבנה דקה...../images/Emo4.gif לא כל כך מומלץ

הי קרן, חולצה לבנה דקה אומנם מכסה שטחים נרחבים אבל היא בטוח לא מגינה עליך מפני השמש. הקרינה חודרת גם את הבד ואולי לא תישרפי ישירות מהשמש אבל בהחלט תיספגי קרינה... אז בעצם מדובר באשליה. לחברת DE SOTO יש שרוולי רכיבה שנראים כמו המעילונים הקטנים ששמים מעל שמלות... הם בצבע לבן וחוסמים בערך 70 % מהשמש, אני משתמשת בהם כבר כמה שנים והם מנדפים מעולה וממש לא מחממים, חשוב להדגיש שאין תחליף לקרם הגנה. בהצלחה דגנית

zzebra

New member
צודקת לגבי ההגנה

אבל בכל אופן מדובר ברכיבות דיי קצרות (עד 20 דקות) בהן גם ככה אני משתדלת לבחור את צד המדרכה המוצל יותר. אני חושבת ששרוולונים צמודים לא יהיו לי נוחים מעל בגדים רגילים והמטרה היא למזער את השמש הישירה. לכן חשבתי על חולצה דקה.. אני אנסה את שתי ההצעות של סוזי וגמדים קטנים ונראה.. הפתרון הכי טוב זה לתת לקיץ הזה ליגמר כבר!!!
מה שכן, אני אקח את ההמלצה על השרוולונים לאימונים כי אלה שלי כל הזמן נופלים (אלה עם הגומי בקצה).. תודה! קרן.

efroch99

New member
תגידי, את לא מגיעה בכל מקרה שטופת זיעה?

לסוע באופניים בחום הזה לעבודה - קשה לי לחשוב על זה. אני נכנסת לאוטו ורק מתפללת שהמזגן יכנס כבר לפעולה....

דווקא על אופניים יש יותר רוח

בכל מקרה, יש עוד שיקול והוא ויטמין D זה ויטמין שהגוף מייצר כאשר נמצאים בשמש, ואם יושבים כל היום בפנים (מה שרובנו עושים) עלול להיווצר חסר. אפשר לבדוק את הרמה שלו בגוף בבדיקת דם (צריך לבקש במיוחד). בגלל זה אני מעדיפה דווקא להשתזף במידה ולא להתחבא כל היום... אבל זה כבר עניין של לאיזה מחקרים את בוחרת להאמין.

zzebra

New member
אין אוטו אין ברירה

אני יוצאת למשרד בסביבות 6:20 כך שעוד ממש לא חם, אפילו דיי נעים. מגיע קצת מזיעה מהפידול אבל זה נרגע ממש מהר במזגן.. אתמול למשל הלכתי ברגל כי הייתי צריכה לנסוע רחוק אחרי העבודה ולא רציתי להשאיר את האופניים בעבודה והגעתי ממש ממש רטובה!! הרבה יותר מזיעים מהליכה ברגל, היא גם הרבה יותר ארוכה וגם לא נהנים מהרוח ומהירידות כמו באופניים. בקיצור, הרכיבה בבוקר לעבודה היא ממש תענוג, נורא נהנית ממנה.. אחר הצהריים בחזור זה כבר סיפור אחר ומגיעה הביתה ממש נוזלת, ונכנסת ישר למקלחת..

למעלה