אופניים עם סוללה 8 אמפר

asiash01

New member
אופניים עם סוללה 8 אמפר

שלום, אני מחפשת אופניים קלות שיתאימו לי. כל האופניים שראיתי שהתאימו מבחינת משקל הסוללה שלהם חלשה יותר. אני נוסעת רק בתוך תל אביב
המוכר בחנות טען שזה לא משנה, וסוללה 8 אמפר תתאים לי בדיוק כמו ש10 אמפר כי בכל מקרה אני אטעין אותה כמות פעמים ולמרחקים שאני נוסעת 8 יספיק לי תמיד.
אשמח לדעת מה דעתכם - האם ניסה לעבוד עליי או שהוא צודק? האם האמפר בסוללה אומר רק כמה זמן היא תחזיק או שזה גם קשור לעוצמה? האם זה אומר שהאופניים יהיו חלשים יותר/יסעו פחות טוב? אשמח לשמוע קצת מה זה אומר לדעתכם ואם שווה לקנות אופניים שהבעיה היחידה בהם מבחינתי היא שהסוללה חלשה (8 אמפר)
תודה!

ronengeles

New member
האמפר אומר כמה היא תחזיק

סוללה של 48V תהיה חזקה יותר מכזו של 36V
בכל אופן, זה בעיקר תלוי בצרכים שלך.
&nbsp
לי יש סוללת 8 אמפר (36V) וכבר עשיתי איתה 30 ק"מ ללא טעינה (והיא גם לא התרוקנה).
במידה ואני לא מפדל בכלל, היא מספיקה לי ל 15 - 20 ק"מ (15 בוודאות, אבל אולי קצת פחות מ 20)
&nbsp
לא כלכך ברור למה את מתכוונת ב "יסעו פחות טוב"

asiash01

New member
8 אמפר

הסוללה היא 8ah 36V
כשאתה אומר ״כמה היא תחזיק״ - הכוונה רק לכמה זמן אפשר יהיה לנסוע בלי להטעין? כי אם זה ככה - בהנחה שהנסיעות שלי קצרות (גג 10 ק״מ ביום) - אז אין לי בעיה נכון? בכל מקרה אופניים מטעינים די כל יום..

אין לאמפר כל השפעה על העוצמה של האופניים? איטיות, כוח בעליות? כל דבר נוסף שזה יכול לגרום?
במילים אחרות, אם הנסיעות שלי קצרות אין לי שום סיבה לא לקחת 8 אמפר?

ronengeles

New member
אני לא יודע באיזה אופניים מדובר

אבל בהנחה שמדובר ברכיבות של עד 10 ק"מ ביום בת"א, אין שום סיבה לפסול אופניים עם סוללת 8 אמפר.
סוללה של 10 או 15 אמפר לא תתן לך שום דבר, מלבד רכיבה ארוכה יותר בין טעינות.

asiash01

New member
דגם אופניים

מדובר על אופני ג׳אגר פרייהיט.. אמרו לי שהם ממש טובות אבל הסוללה חלשה (והיא גם מובנית אז אני מפחדת שהיא תהרס מהר ותהיה בעיה להחליף.. יכול להיות דבר כזה? )

ronengeles

New member
נראה לי שלא כלכך אוהבים שמדברים כאן על דגמים ספציפיים

אז אני אשלח לך עוד מעט הודעה פרטית

mudale222

New member
ממש לא נכון

סוללה עם אמפר יותר נמוך בהכרח תמיד תגרום לנפילת מתח גבוהה יותר בעומסים ותהיה תמיד בהכרח יותר חלשה מסוללה עם אמפר גבוה יותר בכל אספקט אפשרי (תאוצה,עליות וכו'). סוללה עם אמפר יותר נמוך גם כפועל יוצא בדר"כ תחזיק פחות הטענות.
בקיצור, מכל בחינה אפשרית (חוץ מכספית) תמיד יותר טוב סוללה חזקה יותר.
בשביל 10 ק"מ אפשרי להשתמש בסוללה של 8 אבל מה יקרה אם אי פעם תרצי לנסוע קצת יותר? לא באסה? גם הסוללה נחלשת ככל שהיא נגמרת.. סוללה על 40% זה לא אותו כוח כמו סוללה על 100%.

ronengeles

New member
לא מסכים עם חלק מהדברים שכתבת

אבל גם אם נניח שהכל נכון, עדיין יש בעיה עם ההמלצה שלך.
דבר ראשון, כבר כתבתי קודם שאני רוכב באופן קבוע עם סוללת 8 אמפר 15 ק"מ ללא הטענה, ואני לא מגיע לסוף שלה.
סיפרתי גם שכשאני צריך, אני גם רוכב 30 ק"מ ללא הטענה, וגם אז לא מגיע לקצה שלה.
&nbsp
חלק נכבד מהסוללות שנמכרות הם 10 אמפר, ככה שההבדל בין 8 ל 10 הוא לא דרמטי.
סוללות גדולות יותר, גם כבדות יותר. היא מחפשת אופניים קלים, ואתה מציע לה להוסיף עוד משקל כי אולי מתישהו היא תצטרך מרחק ממש גדול ואז במקרה החד פעמי הזה אולי האופניים לא יתאימו.
&nbsp
בקיצור, גם מבחינה כספית (כשהיא תצטרך להחליף) וגם מבחינת משקל, עדיף לה סוללה קטנה יותר, שעונה על הצרכים שלה (הנוכחיים) ב 150% ואפילו יותר.

למעלה