אופניים
מדריך לבורות ומתחילות

אופניים
מדריך לבורות ומתחילות

ואו, מזמן לא כתבתי כאן ובכלל בפורומים אבל ברור לי שכאן אקבל את הדיעות הכי נבונות...
אני רוצה להתחיל לרכב. לא כחלק מהספורט/אימונים אלא עם הילדים (כרגע יש לי ריצה ושחיה וזה מספיק ביותר..) .
אני מחפשת אופניים לעצמי ולבן הבכור שלי (בן 9) וממעט שיטוטים וקריאה מרגישה שנפלתי לבור ללא תחתית... אין מי מושג!

אני לא רוצה להוציא על זה יותר מדי כסף כי לא ברור לי אם התחביב החדש הזה יתפוס (כי יש גם אבא שפחות מתלהב
ואחים יותר צעירים שצריך להתחשב בהם בתכנוני הבילויים), לכן בהחלט אשמח לקנות יד שניה. אני רוצה אופניים שיתאימו לרכיבת שטח קלה (זה מה שיש באזור שלנו) ושבילי אופניים.

בן ה 9 לא רוכב בכלל מסיבות היסטוריות ולא רלוונטיות והגיע הזמן ללמד אותו. אח שלו בן 6 אוהב לרכב ויש לי גם בת 3 שאני צריכה להבין איך היא משתלבת בזה אם בכלל?

אשמח לכל תובנה או עצה

דנה

מנסיון רכיבות השטח המשפחתיות שלנו:
היית מנסה למצוא עבורך אופני זנב קשיח פשוטים יחסית יד שניה. בזכות הגובה שלך, זה לא צריך להיות נורא מסובך. לא כ"כ יקר, וכן מהווה בסיס טוב אם תרצי לרכוב בשטח טיפה יותר מאתגר.
לבת הגדולה שלי - 10, אנחנו קונים אופניים טובים, כי היא רוכבת יחסית הרבה בשטח. אבל היא התחילה מ-BMX פשוטים בערך בגיל שש, ורק אחרי שראינו שזה תופס שדרגנו לה. גם ה-BMX עברו יופי שבילי עפר, הם בעיקר כבדים יותר ובלי הילוכים, מה שמקשה ברגע שעוברים למשהו טיפה יותר מאתגר משביל עפר או כורכר מהודק.
לפני שהגדולה רכבה לבד בלי גלגלי עזר, מגיל שלוש וחצי בערך, חיברנו עם קשת למאחורה של האופניים שלנו. זה פחות משנה את שיווי המשקל של האופניים של המבוגרת המושכת, והילדה יכולה לעזור לך קצת בדיווש.
עד גיל שלוש וקצת אנחנו עם כיסא אופניים, שזו אופציה זולה יותר מאופניים+חיבור. לדעתי עד גיל 4-5 זה יכול להיות פתרון טוב.

איזה כיף, אופניים!

יש שפע של אופניים ביד 2, את יכולה להינות מאוד מרכיבה על אופניים עם זנב קשיח, ולהרכיב עליהם גם כיסא שבו הגברת יכולה לשבת בעת הצורך. בתי בת ה- 3 התחילה לרכוב על אופניים בלי פדלים (צעד חשוב ברכישת כישורי רכיבה).
אפשר להיעזר במוט שסוחב את האופניים ועוזר לרוכב הצעיר לרכוב בעליות.
לגבי לימוד רכיבה- אין תחליף לספרינטים של אמא לייד המתלמד הצעיר...

בהצלחה!

meedas

New member
זנב קשיח ברמת כניסה...

זה מה שאת צריכה לעצמך.
יש שפע אופציות מיד שניה אבל אם זה הכיוון כדאי מאוד להעזר במישהי שמבינה קצת באופניים ותוכל לנפות את האופציות ולהתמקד על זוגות רלוונטיים באמת, ואח"כ גם לבדוק אותם מקרוב ולחפש בעיות.
אפשר לדלג על המשוחה הזו ע"י רכישת הזוג המשומש מחנות - בכל חנות מקצועית תמצאי אופניים משומשים שהגיעו לשם בעסקאות טרייד אין לשדרוג. האופניים האלו עברו בדיקה כללית ותיקוני ליקויים, ומגיעים בדרך כלל עם אחריות מסויימת של החנות לחודשים הראשונים.

לגבי הילדים, קיבלת תשובות...

בן ה- 9 כנראה ילמד הכי טוב אם יורידו לו את הפדלים מהאופניים - זה מאפשר לתרגל שיווי משקל בלי להסתבך עם פידול במקביל. אחרי שמשיגים שיווי משקל בסיסי מחזירים את הפדלים ומתקדמים הלאה.

אני חולה על האופניים שלי

(בשבילך). קוראים להם קנונדייל קוויק, הם עולים כ-1,500 יד ראשונה, איכותיים מאד. הכיף בהם הוא שהם מיועדים לעיר, ולכן מצד אחד הם קלים (בלי בולמי זעזועים) ומצד שני מהירים (גלגלים צרים יחסית - בין כביש לשטח). מאד איכותיים ומחזיקים טפו-טפו-טפו.
רק מה, לא בטוחה שהייתי מרכיבה עליהם ילד בכיסא, כי מרגיש לי שעם ילד עדיף שיכוך קדמי לפחות.

yelly

New member
מנצלת..כניסה לטריאתלון

גם לא הייתי פה הרבה זמן ...

איך אפשר להתחיל עם הענף בעלויות הכי מינימליות?

רקע: רצה מרחקים ארוכים (מרתון )
בעבר שחיינית.
בלי שום רקע באופניים חוץ מידע לרכב באופן כללי.
בלי אופניים (רק חשמליות)
בלי ציוד יעודי

אשמח לעצות וטיפים מה המינימום שכדאי לרכוש ולעשות בשביל להתחיל.

תודה!

susieada

New member
ברוכה החוזרת!

אני התחלתי את הקריירה שלי בטריאתלון עם אופניים יד שנייה שהחזיקו לי הרבה שנים. הם היו אופני כביש פשוטים מבעל חנות בעיר שלי... חובה מתקן לבקבוק מים. גם, כמובן, חובה קסדה תיקנית (תשאלי בחנות).הייתי ממליצה על ביגוד מתאים לרכיבה - מכנס רכיבה עם ריפוד במקום המתאים וחולצת רכיבה עם כיסים מאחור + כפפות מרופדות. יש מגוון סוגים. לא צריך "מותגים."
אפשר בהחלט להתחיל עם נעלי ספורט ולא עם נעליים שמתחברות לאופניים. חברה שלי שעושה 2 תחרויות איש ברזל בשנה, קונה הכי זול שאפשר (חוץ מהאופניים הטובים שקנתה במבצע אדיר - בארה"ב.)

את רצה (ועוד איך!!) ושוחה. 2/3 יש לך! Go for it!
בהצלחה ותהני מהדרך!

yelly

New member
תודה סוזי

יש חנויות מומלצות באזור המרכז ? מנסה לצמצם עלויות כמה שניתן...

susieada

New member
יש חנות עודפים בכפר סבא...

מתחיל ב"ת או ט" - אני חושבת, אך לא זוכרת את השם. אני חושבת על הרחוב הראשי, ויצמן...
לא ביוק עוזרת - סורי..
המלצות ממישהי אחרת?

2_be

New member
אני מניחה

שהתכונת לתפרון, היא כבר לא קיימת שם יותר.

גברת ע

New member
לי היה עוד פחות ידע ממך ברכיבה

כשעליתי פעם הראשונה בחיי על אופניים חודשיים לפני טריאתלון הנשים שנה שעברה.
קניתי אופני כניסה שטח בערך 2000 שח אולי קצת פחות, הטיפולים והאחזקה גם לא יקרים ואני עושה את זה בחנות ליד הבית שלי.

טלאיל

New member
ברחוב החשמנאים בתל אביב

יש מספר חנויות לאופני כביש, אני ממליצה לך ללכת ל"טרק", למנהל הנחות קוראים חיים, הוא מאוד נחמד ומקצועי. יעשה לך מדידות (לא כמו מודד מקצועי, אל סביר לגמרי) וימצא לך אופניים מתאימות . יש מבחר של אופני יד 2 בחנות. אני קניתי שם את הזוג הראשון שהיו מעולות ב 3000 שח.
בהצלחה
טל

yelly

New member
תודה לכולן!

באמת אנסה להגיע לאזור החשמנואים ..

ayeletfs

New member
עכשיו זה הזמן

עכשיו זה הזמן לרכוש אופניים יד שניה
כולם עסוקים בלהחליף אופני 26 ל 29 (מידת הגלגלים)
ביד 2 או בכל חנות אופניים שכונתית תמצאי שפע של מציאות
אופניים יד שניה במגוון מחירים.
אם את באזור השרון
אני מדריכה קבוצה של ילדים והורים שרוכבים ביחד פעם בשבוע
ופעם בחודש - חודש וחצי יוצאים לטיול משותף.
מוזמנת להתנסות גם בקבוצת הנשים שלנו
בהצלחה,
אילת

כן, מה הקטע עם מידת הגלגלים?

אתמול שאלתי אבא של חבר של הבן והוא אמר לי ש 26 זה פאסה
זה באמת משנה?

גברים....תמיד רוצים גדול יותר

26 זה מעולה, לי יש אופני שטח פשוטות יחסית ומצוינות עם גלגל 26. קניתי יחד שני זוגות, לי ולבעלי, עכשיו אחרי פחות משנתים הוא כמובן רוצה לשדרג ל29....גברים!

meedas

New member
בשלב הזה זה לא משנה

זה נכון שהמגמה בשוק היא לכיוון גלגלי 29 (וקצת 27.5, לגיוון) אבל עבורך זה לא רלוונטי כל כך כי את רוצה התנסות ראשונה בתחום ואופני 26 יתנו לך את זה בלי בעיה ובפחות כסף - כמו שנאמר, השוק מוצף באופני 26 יד שניה במחירים אטרקטיביים להפליא

אגב, יש גם עניין של גובה. אופני 29 מתאימים יותר למידות מדיום ומעלה (גיאומטריית שילדה בעיתית). אם את במקרה בחורה ממוצעת ומטה מבחינת גובה, לא בטוח שהיה לך נוח על 29

*גילוי נאות - הכותבת, 1.80 גובהה, זה עתה החליפה את אופני ה- 26 שלה באופני 29 מהממים כאחרון הבחורים המתלהבים

למעלה