אופניי ספינינג

shvedraki

New member
אופניי ספינינג

האם ישנם קריטריונם נוספים מעבר לשם היצרן ומשקל גלגל התנופה לקביעת רמתם של אופניי ספינינג? אילו יצרנים נחשבים טובים ואמינים?

Gspin

New member
תשובה

ישנן שתי חברות בינלאומיות "רציניות" ויקרות המייצרות אופני סטודיו: star trac and schwinn. ישנו סוג נוסף של אופניים bsc הנפוץ בכמה חדרי כושר ועושה רושם של אמינות. כמו כן, המחיר שלהם אינו כה יקר בהשוואה לאחרים. קרא במאמרים על סוגי האופניים (ישנה השוואה בטבלה).

hot chilly

New member
הBSC גרועות, מזעזעות, ובעלות בלאי

גבוה מאוד. אחרי כמה חודשים הם כבר מתקלפים ויש כתמי חלודה. נכון שההחלפה של זוגות האופנים בחדשים מהירה, אבל זו לא איכות. פשוט קקמיקה מזובלת. וזה מנסיון, ומשיחות עם אנשי מקצוע שמפלים בהם לצערם בחדרי הכושר. איפה הV bike?
נמאס מהקומבינות והקמצנות הישראלית.

Tami661

New member
תרגיעי מותק... עם כל הכבוד לך../images/Emo4.gif

ו... עד שתגיעי לכמות ולסוגים של האופניים שאני דיוושתי עליהן... תצטרכי עוד כמה שנים טובות (ואולי גם כמה ספרות בצח"מ) ואני, חד משמעית, קובעת: אלו האופניים הכי הכי הכי שזכיתי ליהנות מהדיווש בהן אני לא יודעת מי הם "אנשי המקצוע שמטפלים בהם" לצערך... אבל סביר להניח שלפחות בחלק של הצער את צודקת

Gspin

New member
תמי,

אל תתעלמי מהעובדה שלא דיוושת לאורך זמן על האופניים של בועז במקומות אחרים. יכול להיות שרמת התחזוקה של האופניים לא הייתה טובה ולמעשה גרמה לכל ה"קילופים בצבע" וכו'. חוצמיזה, דעתי האישית דומה לזו של צ'ילי ולו מהסיבה שאפשר לכוון את הויבייק באינקרימנטים קטנטנים (אין פינים וחורים
), גלגל התנופה אינו כבד וגורם למומנט גדול יותר - דבר שאני לא כל כך סובל, הכידון לא לוחץ על מפרק כף היד (אין כריות), ופוזיציית הרכיבה מגוונת בהרבה מבחינת היחסים בין גובה הכיסא והכידון.

Tami661

New member
גיא,

תתפלא, אבל כן דיוושתי! ספינגו משכירים באירועים (כדוגמת היומולדת מייקי ביבנה שהיינו...) גם אופני BSC ואכן התחזוקה שלהם שם היתה זוועתית, לעומת זאת כאשר דיוושתי כעבור כחודש על אותם אופניים במרתון של ONE בראשל"צ, הם כבר הפיקו לקחים. וזה בדיוק העניין! אין לי שום בעייה עם העדפה של אופניים כאלו או אחרות, זה בהחלט מובן והכי טבעי שיש - אבל יש לי בעיה עם הענקת "תארים" וציונים כגון: "גרועות, מזעזעות ובעלות בלאי... קקמיקה מזובלת" וכו' מפי מישהו או מישהי (אז מה אם היא בלונדינית... זה לא קשור
) שהיכולת שלהם להבחין בין אופני כושר לאופני ספינינג היא כמו היכולת שלי להבחין בין דלקת בשריר וריכוז קורטיזון באותו שריר
גם אתה יודע שהמגוון של האופניים עליהם דיוושתי כולל כמעט את כל הסוגים וגם אם דעתך האישית דומה לזו של צ'ילי (גם מהסיבות שלא ציינת
) זה לא משנה את העובדה שה-BSC הן הכי נוחות והכי יציבות, לגביי בכל אופן (וסתם לדוגמא, בקלאב הוטל אילת ישנם אופני BSC ואופני לימונד - המתאמנים שם רצים לתפוס את ה-BSC... זה אומר משהו?). שוב, טבעי וברור שרוב המתאמנים מעדיפים את האופניים אליהם הם התרגלו מלכתחילה או את הכי קרובים אליהם, וכאלו יש המון סוגים בשוק. אני התרגלתי לשווין, היה לי טוב איתם (למעט כמה "באגים" קטנים) לכן היה לי מאוד נוח וכמעין עלייה בדרגה לעבור ל-BSC (שהיוו לגבי דגם משופר של השווין). ורק בקשה קטנה לסיכום... אני לא רוצה לחזור על זה מיליון פעם ובכל הקשר, יש דרך להביע גם חוסר שביעות רצון והשגות, זה לגיטימי, אולם בפורום הזה דרשתי (לא ביקשתי) להימנע מהשמצות (או שאהפוך כמו מנהל פורום חדרי כושר ואחרים... המחק הלאומי
)

KESSEM10

New member
יש גם את

ה- LEMONDE שמגיע יחד עם שעון על האוניים המודד סיבובי פדלים, דופק, מרחק וזמן.

Tami661

New member
יש, והרי הם לפניך../images/Emo140.gif

ראשית, "שם היצרן" כלל לא אמור להוות קריטריון בקביעת רמת אופני הספינינג. לרוב היצרנים קיימים מספר דגמים ולא בהכרח שכולם יהיו מוצלחים או מכוונים לאותו קהל יעד (מכון או פרטי). באשר למשקל גלגל התנופה, על כך אין ויכוח. הנתון הזה בהחלט משמעותי שכן בסופו של דבר הוא זה שיקבע את אפקט ההתנגדות. נתונים נוספים: 1) שרשרת או רצועה - ישנם דגמים שבאים עם שרשרת ומדמים תחושה של רכיבה על אופניים ויש דגמים שבאים עם רצועה והתחושה כאן כבר שונה לחלוטין. כל אחד וההעדפה האישית שלו אך המקוריים באים עם שרשרת ונחשבים יותר "מאסיביים". 2) כלוב ו/או SPD - פחות או יותר את כל הפדאלים ניתן להמיר בכאלו שהם גם וגם אך מאחר ומנגנון ה-SPD הוא יקר יותר, "ברירת המחדל" היא לספק את האופניים רק עם כלוב. צריך לברר טרם הרכישה אם הם כוללים SPD. 3) ברז ההתנגדות - הברז האמין והרצוי ביותר, ללא ספק הוא הברז שמסובבים. אבל יש דגמים שבאים עם כפתור על הכידון והעלאת/הפחתת העומס מתבצעת במעין "קליקים". 4) השילדה - הפלדה שמהם עשויים האופניים!!! ככל שהפלדה כבדה יותר כך האופניים יעניקו תחושת יציבות בעבודה. 5) כיוונון והתאמת גובה/ מרחק - בשני היבטים: האחד - כמה שיותר אפשרויות, כלומר: מושב כידון: גם לגובה וגם קדימה/אחורה השני - עדיף הברגה (חורים) ולא לחץ (מסילה). כשהחיזוק הוא על עיקרון לחץ בלבד, הבלאי הוא גדול ומהר מאוד מגיעים למצב שהכידון/מושב "בורח" (מחליק תוך כדי עבודה). זה כרגע מה שעולה על דעתי... מקווה שעזרתי לך

הסתייגות קלה לסעיפים 4 ו5...

לגבי סעיף 4... אופני סטאר טראק ספינר NXT החדשות שנהוגות בהולמס הרצליה/עזריאלי/גבעתיים, עשויות משלדת אלומיניום, והן יציבות מאוד!! גלגל התנופה שלהן שוקל רק 17 קילו(לאומת קרוב ל20 בBSC) ויש להן מומנט מספק, וV-BIKE היו שלושה דגמים.. גלגל 15 קילו (פיתה) שהיה מדמה מעולה לאופני כביש ולתחושת התגובת תנופה שמאוד הזכירה נסיעה ופידול על רכיבת אופני כביש, רק שלמתאמן הממוצא מאוד קשה להסתגל לאופניים הללו.. מרגישים "כלום" ברגליים והדופק בשמיים... גלגל 17 קילו(כמו שיש נניח לV-BIKE שנמצאות בONE בראשון) שיש להן מומנט ביניים שבעומס גבוה מזכיר אופניים ברכיסה אך בכל זאת למתאמן המתחיל שאינו מכיר אופניים תהייה תחושה יותר נוחה כי אילו יספקו להם תחושה "זורמת" יותר.. וישנו גם גלגל תנופה 19 קילו שלא נפוץ במיוחד שנפוץ יותר דווקא על אופני הסטאר טראק SPINNER PRO ועל הSCHWINN לאלו יש מומנט תנופתי חזק מאוד ובגלל זה למתאמנים מאוד נוח עם הגלגל הכבד, ההמשכיות ונוחות אם כי קצת מסוכן.. מישו פעם ניסה להפסיק לפדל בבת אחת על אופני סטאר טראק?(אל תנסו את זה בבית!! מסוכן!!) הגלגל מגיב מהר מאוד ונעצר כמעט ללא התנגדות, לאומת זאת בSCHWINN או בBSC זה כמעט בלתי אפשרי, וממש יכול לגרום לתאונה קשה... הגלגל כל כך כבד שכמעט ולא ניתן לעצור אותו. מה המשותף בים ?SCHWINN, CARDIO MASTER ,BSC כולן מיוצרות אצל אותו יצרן הטיוואן.. יותר מזה אם נניח הפרGית היה מחליט להזמין סדרת אופניים על שמו היה יכול לבוא ליצרן לשים כסף ולבקש שיקראו לאופניים G-SPIN והללי הללי .... אופני גיא! כל מה שצריך זה להוסיף איזו ידית מצועצעת לקצר את מוט המושב ולשנות חלק מהברגים והפלא ופלא, זה לא נמצא על פטנט רשום של SCWINN והן כבר לא SPINNER PRO שג'וני ג' הוציא עלין סימן רשום... תכלס אופני BSC וSCHWINN זה אותו דבר בדיוק עם שינויים קלים, ותמי לא נעים לי להגיד... בועז, בשביל להוזיל את הליין, ביקש מהיצרן כנראה לשנות את אופן האחיזה של רפידות העומס, אורך מוט הכידון קצר באופן מזוויע עד כדי שמתאמן גבוהה ממש יסבול מכפיפת יתר בגו... ביקש שלא לצפות את האופניים בצבע יקר שדורש צריבה בחום(ולכן רבות האופניים המתקלפות) תותבי פלאסטיק פשוטים יותר וזולים יותר וסה"כ יצר אופניים זולות יותר אבל..... לא יודע... הכריות על הכידון מפריעות לחלק מהמתאמנים למתאמנות בעיקר מפריע הכידון הנמוך. ופדאל הSPD מהסוג שבועז בחר לצייד את האופניים, גם לא להיט וברוב המקומות הוחלפו לפדאל של שימאנו.. סה"כ בBSC הן בסדר, והן טובות... אבל דורשות תחזוקה לא מעטה ואני לא בטוח שלא שווה לשלם 150$ יותר ולקנות IC SPINNER SCHWINN לגבי מסילות כיוון .. בV BIKE יש מסילות ואני לא זוכר שחיקה יוצאת דופן או תקלות עם המסילות הללו, למעט מסילות משומנות יתר על המידה וכתוצאה מזה החלקה וצורך להדק הידוק חזק מידי של בורגי ההידוק. ובכלל אם ישאלו אותי עדיין האופניים שהכי נהנתי לרכב עליהן SPINNER PRO של סטאר טראק! הכי פשוטות הכי אמינות והכי נעימות לרכיבה.

Tami661

New member
לא חמוד, לא שהוא הותיר אותי ללא

תגובה, אלא שיש התפלמסות שמי שקורא אותה חושב שמדובר ב"ברי סמכא", מינימום הנציג הטוויאני בכבודו ובעצמו, וסגניו בארץ הקודש. אנחנו יודעים שבעצם מדובר בהשערות ונתונים שאלוהים יודע מאיפה הם צצו. ללא שום ביסוס או ידע מכני ספציפי. עד שלא נקבל תגובה מהיצרנים עצמם ו/או נציגיהם הרשמיים, אני מעדיפה שלא להגיב. אני אוהבת את התגובות שלי מבוססות: על סמך הרגשה, הנאה, ידע או אחר, רק לא על ניחושים ותיאוריות שהן יותר רכיליות. ובמה שקשור אליך... אתה יכול להוריד ת'כובע... אבל על אחריותך

P u s s i c a t

New member
מאמוש...

חייבת להודות. שלפעמים.. אבל רק לפעמים - אני שוקלת להשאיל לך את החתימה שלי

Tami661

New member
../images/Emo9.gifחשבתי שווקא על הוואנה../images/Emo8.gif

כי באמת קיבלתי כמה שרטוטים מהאיש שלנו שם
ישן אבל... מומלץ

דובילה

מאסטר באופניים וווווווווווווווווווווווווואוווווווווווווווווווווווווווו האמת שקצת מוזר לי לשמוע שהספינר רק 17 קילו כי הן מרגישות יותר בכל מקרה תעשה סיבוב על כל האופניים בהרצליה ועל כל האופניים בתל אביב כלים של פחות משנה ובתא פחות מחצי שנה ולך תשה סיבוב על הכלים של בועז למה אני צריך לעבור שש שבע כלים כל אימון כדי לבחור אחד נורמאלי שפשוט יד המקרה טרם השתבש הכל אחלה רק שללא תחזוקה גם מרצדס תעמוד בסוף השנה

למעלה