אופנים וריצה

צחי נ

New member
אופנים וריצה ../images/Emo53.gif

אז ככה בשל מזג האויר הסוער ומחויבות בעבודה הייתי מושבת מאונס בשבועים האחרונים וברגע של בדיחות דעת לא עלינו החלטתי לצאת לריצה בשעות הערב בסך הכל אני בכושר טוב ,אוהב מאוד עליות ורוכב אופנים קרוב לעשור בפעם האחרונה שיצאתי לריצה היתה לפני כ 11 שנים בשהיתי בצבא החלטתי להתחיל לאט לאט וביום שני יצאתי ל45 דקות של ריצה קלה מתוכם 5 דקות ראשונות הליכה ו-5 דקות אחרונות שחרור ומתיחות ועכשיו לתוצאות סימתי את הריצה שכל הגוף כואב שרירי הרגלים במיוחד הארבע ראשי שסוחבים אותי טוב מאוד על האופנים טפוסים לי כבר יומים ולא הצלחתי לרדת מדופק של 180 כל הריצה בקיצור שבר כלי מה עושים איך משלבים בין אופנים לריצה אך חוזרים לכושר ריצה המטרה בנתים לפחות לרוץ פעמים בשבוע לפחות כ45 דקות עד שעה בנוסף בשאיפה לרכיבה קצרה באמע השבוע +טיול ארוך בסוף השבוע האם לצאת היום לריצה בערב למרות שהארבע ראשי עדין תפוסים לי בשתי הרגלים ולמה ההבדלים כאלה גדולים כין כושר רכיבה לכושר ריצה עם האופנים גם בטיפוסים הכי קשים הדופק שלי לא מגיע לרמות המגוחכות שהגעתי אליהם ביום שני מחצי שעה ריצה קלה ביותר תודה מראש צחי

Sybh

New member
המעט שאני יודע

בריצה פועלות קבוצות שרירים נוספות שאינן פעילות ברכיבה על האופניים. ריצה נחשבת כפעילות בה נושאים את משקל הגוף, כל נחיתה על אחת מכפות הרגליים שוות ערך למשקל שהוא פי שלוש ממשקלך, כך שפועלים שרירים גם בבלימת הזעזועים הנובעים מכך. להתחיל לרוץ אחרי הרבה זמן של הפסקה, מומלץ בתחלה לפרקי זמן קצרים מ-45 דקות ואח"כ להעלות בהדרגה. מה שאתה מתאר כשרירים תפוסים, יכול להיות סיבים קרועים כתוצאה מהמאמץ שאותם שרירים לא היו מורגלים אליו בזמן האחרון. במקומך הייתי ממתין עד שהכאב יפחת עד הריצה הבאה. בהצלחה,

מוכר מאוד

כל שאתה צריך לעשות זה בדיוק מה שכתבת - להתחיל לאט לאט. 45 דקות ריצה משולים ליותר משעה וחצי רכיבה בעליה ועמידה על הדוושות. אולי אף יותר מכך. בריצה אתה נושא 100% ממשקל גופך ללא הנחות השוות ברכיבה להתגלגלות של המכונה שנושאת אותך,בחירת הילוך קל יותר או חיפוי טכני על כושר שאינו ברמת השיא. כשיצאת לרוץ אתמול ביצעת זאת ללא כל הכנה ולכן כל גופך כואב ודואב. נסה לצאת להליכה כדי לשחרר את הרגליים או לסובב את הרגליים על הטריינר ללא התנגדות של ממש ובדופק נמוך מ 55% (מהמקסימום). אימון מסוג זה (חצי שעה עד 45 דקות) יכול לסייע לך בשחרור השרירים המענישים אותך על ההתעללותך בהם. בריצה הבאה (כשתרגיש טוב יותר וללא שרירים תפוסים) נסה לרוץ 15-20 דקות בקצב קליל (ג'וגינג). אם תרגיש טוב נסה להעלות את זמן הריצה ב 5%-7% בכל אימון חמישי או שישי של ריצה ובתנאי ששמרת על רצף, אימוני ריצה,במשך שבוע או יותר וכמובן אל תשכח לעצור בזמן כולל הגיוני - אלא אם תחליט להתכונן למרתון. ריצה יכולה להיות האימון הטוב ביותר לרוכב אפניים אך גם העונד או השטות הגדולה ביותר של כל ספורטאי. +++++ כל שכתבתי ראוי להתייחסות רק לאחר התייעצות עם מאמן אישי שילמד את המשתמש ויתאין לו, את העצות שנכתבו, באופן אישי+++++

צחי נ

New member
תודה ../images/Emo140.gif ושאלת המשך

מה הופך את הריצה לכל כך קשה אני נמצא הרבה משעות היום על הרגלים איך דברים שפעם היו טריווילים בגיל 20 (ריצה קלה ) הופכים לדבר שמצריך כל כך הרבה הכנה בחיאת ראבק כולה ריצה קלה. לא מתכונן לשום מרתון ולא לטראתלון רק רוצה לרוץ פעמים בשבוע יש למישהו איזה ארבע ראשי משומש במצב טוב מקרבון ,מוכן לשלם בריאה במצב טוב של מעשן לשעבר שחוזר לכושר

Sybh

New member
גם אותי הפתיע

בפעם הראשונה שחזרתי לרוץ, שאני כבר לא יכול לעשות 4 דקות לק"מ בריצות ארוכות. די מהר נפל לי האסימון, מעבר לזה שכבר לא הייתי בן 20, גם שקלתי כמה וכמה ק"ג יותר ולמשקל יש משמעות מכריעה בכושר הריצה.

daskarov

New member
חויתי לפני שבוע בדיוק את אותו הדבר

אבל השיפור מידי. בריצה השניה מצב הרגליים משתפר המון. הדופק עדין גבוה, אבל זה גם עוזר המון לרכיבה. תהנה.

אמיר פז

New member
ריצה לעומת רכיבה

לפני כחצי שנה התחלתי לחזור קצת לריצה,במקביל לרכיבה. גם אצלי זה היה אחרי כמה שנים טובות. אמנם לא סבלתי מתופעות קיצוניות כמו שאתה מתאר, אבל בהחלט צריך להתרגל. הבעיה שלנו, הרוכבים, היא שהסיבולת לב - ריאה טובה, אז מתפתים לרוץ מהר יותר ולמשך זמן ארוך יותר, בלי שמערכות אחרות בגוף מורגלות לשינוי מרכיבה לריצה, שאותו הסבירו פה כבר. אצלי ההבדל המשמעותי היה בעומס על המפרקים, בעיקר אחד הקרסוליים. אז מיד הורדתי עומס בריצות, גם בזמן, ובעיקר במהירות הריצה. גם לא בושה לרוץ על מכשיר, אם יש אפשרות, (לפחות בחורף אני משתמש בזה) זה מאפשר בקרה טובה על עומס הריצה ובמכשירים רבים גם יש ספיגת זעזועים מסוימת.

ido mazor

New member
כל מלה בסלע ../images/Emo45.gif

להתחיל לאט, לא יותר מחצי שעה. להגדיל נפח הריצה לאט כמו שיאיר כתב. לעשות מתיחות, חימום ושיחרור. לרוץ עם נעליים טובות ומתאימות. ריצה היא פעילות מאד אינטנסיבית, אימון מוגזם יכול בקלות להביא לפציעות. צריך המון סבלנות כדי להגיע לתוצאות.

צחי נ

New member
תגיד עידו

התמונה בכרטיס האישי שלך זה לפני ואחרי
זה לא צריך להיות הפוך

ido mazor

New member
לפני ואחרי מה??

גילוח הרגליים (אני באמת מזניח לאחרונה)? אני רוכב גם הרים וגם כביש, אם זו הכוונה.

למעלה