אופני נשים- מבולבלת

אופני נשים- מבולבלת

לרוכבות ולרוכבים\ אנשי מקצוע המבינים- אני מעוניינת לרכוש אופניים כדי להתחיל לרכב בעיר ובשבילים לבנים בסופ"ש. האם באמת יש הבדל משמעותי בין אופני נשים לגברים? בכמה מאמרים נתקלתי בתשובה חיובית אולם דווקא מוכרים בחנויות היבואנים הגדולות אמרו לי שאופני גברים עם רמה נמוכה זה בדיוק אותו דבר, וכי כל הסיבה להבדל היא שנשים תוכלנה לרכב עם חצאית!!! מה דעתכם?

קTמ640

New member
שמי זין

על כולם וסליחה על הביטוי :) אופנים קודם כל חשוב שיהיה לך נוח ושתרגישי בטוח רק אחרכך יש כל מיני הסברים ותורה מסיני.. יש הבדלים אז מה גם ספר יכול להגיד שיש הבדלים בין מסרק למברשת אבל עד שאת לא ספרית מקצועית כמה שנים ההבדלים לא ממש משנים נכון.. טוב אני גבר מה אני מבין ועוד.. בשיער :) הבדלי אנטומיה וכדומה נכון ועוד כמה דברים גם, אבל שוב אני חוזר העיקר שאת תרגישי בטוח ונוח. חוות דעת של מומחה לגבי גובה המושב/מרחק הכידון המתאימים למבנה הפיזי שלך חשובה יותר מהעדר בכלל או קיום רמה נמוכה (פחות או יותר "ה"חלק שהופך אופני גברים לנשים).

danGlus

New member
ההבדל הוא יחס אורך גובה

סטטיסטית לנשים יש רגלים קצרות יותר (או פלג גוף עליון ארוך יותר) ביחס לגברים. בגדול, מידת האופניים היא ביחס ישר לאורך הרגליים. ז"א באופני נשים המרחק בין המושב לכידון יהייה גדול יותר מאשר באופני גברים במידה זהה. הבדל נוסף אפשרי הוא מושב רחב יותר. רמה נמוכה לשימלה זה לא ממש רלוונטי לאופניים תחרותיים. קיצר, לא בטוח שתרגישי את ההבדלים.

oren_hershco

New member
ההיפך, ז'קו:

לאישה יש רגליים ארוכות יותר ביחס לגובה הכולל, ופלג גוף עליון קצר יותר. אורן

danGlus

New member
צ'מע

Santa cruz Juliana: seat tube length: 16 top tube length: 21.5 santa-cruz superlight: seat tube length: 17 top tube length: 21.5 מצד שני כולה אינץ...

oren_hershco

New member
seat tube length לא מגדיר

את גודל השילדה , אלא אם כן זה מה שהיצרן ציין. בעיקרון, לאופני נשים שילדה טיפה קצרה יותר. לא יודע מה משמעות הנתונים שהבאת - אולי השווית מידות שונות? אורן

danGlus

New member
יש לך דוגמה נגדית?

עדיין seat tube length פורפורציונלי לאורך הרגליים ו- top tube lengh לאורך פלג גוף עליון... והאמת, מהתבונוות כללית זה נראה לי נכון אלא אם הגזרות הנמוכות של המכנסיים מטעות אותי

oren_hershco

New member
בבקשה:

זו טבלת הגאומטריה של האופניים שלי - cannondale Rush. שים לב למידות S ו- M הנשיות והסטנדרטיות - באחרונות אורך הצינור שעליון גדול יותר. אורך צינור הכסא הוא נתון לא חשוב ולא מעניין. אני אנסה להמחיש: בוא ניקח גבר בגובה 1.80 ואישה בגובה 1.80. לגבר, ברוב החברות, תתאים מידה L. האישה, אם תעלה על מידה L, תגביה את הכסא קצת יותר (יש לה רגליים ארוכות יותר). אפקט I: הפרש גבהים כסא - כידון קיצוני יותר אצלה. אפקט II: המרחק האופקי כסא - כידון ארוך יותר, כי הגבהת הכסא גם לוקחת אותו קצת אחורה. אפקט III: מכיוון שלאשה יש פלג גוף עליון קצר יותר, הרי שהיא מתוחה קדימה יותר מדי על אופני ה L, עוד לפני החישוב של הגבהת הכסא הנוספת ביחס לגבר. ולכן, יש טעם במידות ייחודיות לנשים. כל הנ"ל מתאר את ההבדלים בין אישה "קלאסית", כלומר עם פרופורציות נשיות, לעומת גבר קלאסי. במציאות זה לא תמיד ככה, ולכן לא כל אישה בהכרח תמצא שאופניים במידות ייעודיות נותנים לה ייתרון. אורן

ido pro

New member
מצתאר להגיד לך

אבל אם המוכרים לא קראו מאמרים ובדקו וחקרו על זה אז הדעה שלהם שווה לקליפת השום אני אינני חוקר ואינני מבין בזה אך אני בטוח שאים חלק מיצרני האופניים הוציאו אופני נשים (זה העבודה שלהם לחקור וליבדוק והוצאה של אופניים שאן להם צורך היא הפסד של מאות אלפי ואפילו מיליוני דולרים) אגב אני לא זוכר אבל היה בגיליון 78 או משהוא כזה כתבה על אופני נשים / מיבחן השוואתי לאופני נשים

למעלה