אופני עיר ספורטיביים מתחת ל-2,000 ש"ח בישראל 2016

yonatanb1

New member
אופני עיר ספורטיביים מתחת ל-2,000 ש"ח בישראל 2016

שלום,
עבור רוכב מתחיל, אני מבקש לקנות אופני עיר ספורטיביים (בקטגוריית Commuter bike) הקלים ביותר (עליה במדרגות) שהתקציב הנ"ל מאפשר:
א. מידה small (או 15" עפ"י טבלת מידות trek).
ב. מעצורי V (לא מעצורי דיסק).
ג. מספר מינימלי של הילוכים (עיר מישורית) אך לא אופני single speed.
ד. מתחת ל-2,000 ש"ח ללא חברות במועדון לקוחות.

בדקתי את המפרט של שלושה זוגות אופנים: Specialized Sirrus, Kona Dew ו-Trek Fx 7.1.
קישור לטבלת השוואה: http://tinyurl.com/go9yxo9
הדגם של Trek מתאים לדרישות הנ"ל (בעיקר לדרישה דל"ת).

שאלותי :
1. מה המשקל ממוצע של אופני עיר ספורטיביים במידה small מתחת ל-2,000 ש"ח בישראל ?
2. האם קיימים דגמים נוספים שמתאימים למפרט הנ"ל.

תודה מראש למשיבים בעלי הנסיון!

חוריפיש

New member
כמה תשובות

יש לי Trek 7.2 fx, וממה שאני זוכר ההבדל בינם ל-7.1 הוא לא משמעותי. מדובר באופניים נהדרים. לפי האתר של טרק, משקל 7.1fx במידה 20" הוא 12 ק"ג, בשלדה קטנה יותר המשקל יהיה נמוך יותר.

אופניים דומים יש גם ל-Cannondale ול-Giant. הספשלייזד מעבר לתקציב שלך, לא?
מספר ההילוכים לאו דווקא קשור לעליות כי טווח ההילוכים הוא דומה, אלא לריווח ההילוכים. לי מספר ההילוכים הנמוך (8) ב-7.2fx מפריע רק במישורים, בעליות ובירידות זה לא בעיה.

אם גם אופני כביש באים בחשבון, היה לא מזמן מבצע ברוזן ומינץ על אופני כביש מרידה מדגמי 2014. המחירים היו 1750 ו-1450. נדמה לי שהם חידשו את המבצע עכשיו. אם זה בא בחשבון (ונשארו במלאי), אז מדובר באופניים במשקלים נמוכים יותר (ויתרונות וחסרונות אחרים), 9 או 10 ק"ג.

yonatanb1

New member
קודם כל תודה על התשובה!

תודה שחלקת את הנסיון שלך באופנים דומים מאוד.
אין לי בעיה לוותר על מחצית מההילוכים, כדי להקל על המשקל של האופנים, שצריך להעלות אותן במדרגות.
אני אבדוק את המבצעים הקיימים בחנויות רוזו ומינץ.
כן, הספשלייזד הוא מעבר לתקציב.
שוב תודה רבה על התשובה!

חוריפיש

New member
אני לא חושב שמספר ההילוכים משפיע על המשקל

לפחות לא בצורה משמעותית (100 גרם? זה רק ניחוש, גלגל שיניים אחד).
ל-7.2 fx יש יותר הילוכים, אבל הם קלים יותר מה-7.1 (בערך ב-150 גרם).
אגב, יש עכשיו ב-yad2 טרק 7.3fx ב-1900 ש"ח. לפי המודעה הם בני 3 חודשים. אם הם במידה המתאימה תוכל לקבל פחות משקל ויותר אופניים באותו מחיר.

yonatanb1

New member
אתה פשוט מעולה!

הכל מושלם, אבל האופנים שבמודעה הם במידה 20" (עפ"י אחת התמונות), וכמו שכתבתי, הרוכב זקוק למידה 15" לכל היותר.

The Pinky P

New member
תשובות -

1) משקל של אופני עיר עם הילוכים בתקציב שכזה יהיה סביב ה - 12 קילו.
קילו לפה או לשם לא יישנה כלום ושום דבר במקרה הזה, אלא אם כן אתה הולך להשתתף בתור דה פראנס ואתה חם על לקזז 0.2 שניות בזמן רכיבה שלך.

2) קיימים עוד דגמים, בודאי.
לרוב החברות המוכרות שנמכרות בארץ יש היצע של אופניים מהסוג הנ''ל אם כי לא בטוח שבפחות מ - 2000 ש''ח (יש דגמים שעונים גם על הדרישה הזו,לא בכל חברה)

מציע לך לעשות חיפוש אינטרנטי בתור שלב ראשון.
לקחת בחשבון שבמחיר הזה, הדגם פחות חשוב ויש לשים דגש על בחירת חנות
טובה ובחירת מידה מתאימה.

yonatanb1

New member
ותודה גם לך.

1. תודה. זה עוזר לי מאוד. אני לא עומד להשתתף בטור, ומטרת האופנים הובהרה היטב בפוסט הפותח. המשקל הקל נועד להקל את הנשיאה של האופנים במעלה גרם מדרגות, וגם זה נכתב בפוסט הפותח.
2. זו בדיוק השאלה - מהם הדגמים הללו שמתאימים לקבוצת הדרישות (שכוללת גם מחיר)?

אם הקישורית ששלחתי לא הבהירה זאת, הרי שחיפשתי באינטרנט לפני ששיגרתי את הפוסט. כמו שכתוב בפוסט המקורי, כבר נבחרה המידה המתאימה לרוכב עפ"י נתוניו. בנוגע לבחירת החנות, אני לא מבין את ההערה. יש לי אופני 10 הילוכים (עיר) של Raleigh כבר כ-30 שנים, שנקנו באחת מקומץ החנויות שהיה קיים אז, "מצמן". לאור נסיון של 30 שנות תחזוקה מועטה של האופנים הללו , בחנות היבואן ובחנויות אחרות, אני מתקשה להבין את ההערה בנוגע ל"חנות טובה". אם יהי לך חשק, אז נסה להבהיר את ההערה הכללית הזו.
כל כל פנים, תודה על התשובה.

The Pinky P

New member
אלו שיעורי בית שאתה צריך לעשות...

specialized
merida
gt
cannondale
kona
trek
norco
scott
marin
giant
charge
moongose
ghost

אלו פחות או יותר החברות שמציעות אופניים מקצועיים בארצנו,לכל חברה יש קטלוג דגמים אינטרנטי שאותו תוכל למצוא בקלות דרך חיפוש בגוגל (לדוגמא - "אופני giant )
תעיין בקטלוגים של החברות השונות ותחפש את מבוקש,
כל זוג היברידי/עירוני שיענה על הדרישות שלך - יכול להיות מומלץ פה בפורום ולא נוכל להכריע ביניהם משום שמבחינה טכנית אין כל שוני בין דגם כזה לאחר וההבדל הוא אינדיוידואלי לרוכב מבחינת מידות,זמינות,קירבה למקום מגורים,חנות וכולי...

כמו שכבר ציינתי לגבי המשקל - זה לא רלוונטי בשבילך,גם לא בכל הקשור של העלאת האופניים במדרגות, שכן - לא יהיה הבדל משמעותי בין זוג כזה לאחר בטווח מחירים של 2000 ש''ח.

נקודה חשובה לגבי המידה - לכל חברה יש את הפרופורציות שלה ויכול להיות מאוד שאופניים שהוגדרו באותה מידה ירגישו שונה בין חברה אחת לאחרת
ולכן - אתה לא יכול לבחור מידה מתאימה אלא בהתאם לזוג ספציפי,
אתה בהחלט יכול להעריך פחות או יותר שאתה סביב מידה כללית מסויימת (לדוגמא - אני יודע שלגבי מידה s היא גבולית ויכול להיות שבחברות מסויימות מידה m דווקא תתאים הרבה יותר)
אבל את ההתאמה האמיתית והודאית אתה עושה פיזית על זוג ספציפי.

אם יש לך ידע מקצועי בשביל לטפל באופניך ללא צורך בעזרת מכונאי -הרווחת!
השיקול של מקום הקנייה יהיה פחות קריטי,
עם זאת - קח בחשבון שטיפול טוב באופניים מצריך גם החלפת חלקי בלאי,
דבר שבכל מקרה מצריך הגעה לחנות/הזמנת חלפים באינטרנט.

נ.ב - עצה קטנה, בטווח מחיר שאתה מחפש, יכול להיות מאוד ותמצא את מבוקשך דווקא בדגמים שלא מפורסמים/מוצעים למכירה באינטרנט,
דגמים משנתונים שונים/חיסולי מלאי וכו
ולכן בדיקה בהגעה פיזית בין חנויות יכולה להועיל מאוד!

yonatanb1

New member
תודה על התשובה ועל שעורי הבית.

אני מצרף טבלה של היצרנים שבקשת שאבדוק. קיימים יצרנים נוספים שלא מנית ומיובאים לארץ, אך כמו חלק מן היצרנים שמנית, אין ליצרנים הנוספים אופני עיר ספורטיביים המיובאים לארץ.
כמו שאתה רואה, הדגמים שבקשתי לבחון חופפים כמעט לחלוטין את הדגמים שציינתי בהודעה הפותחת. פשוט משום שאת שיעורי הבית הללו הכנתי לפני שפניתי למומחי הפורום.
כשאני פונה לפורום ושואל שאלה ספציפית, אינני מייחל לקרוא תשובה גנרית, אלא תשובה עיניינית לשאלתי - בד"כ מנסיונם של חובבים (רוכבים על דגם מסוים) או מקצוענים (בפורום זה, אלו יהיו בעלי חנויות או מכונאי אופנים).
אשררת את תשובתו המשתמש "חוריפיש" בנוגע למשקל האופנים, אך לא ענית לשאלתי בנוגע לדגמים נוספים שהם רלוונטים לקבוצת הדרישות. המידע הנוגע ל"חנות טובה" (איך מזהים אותה?) למידות שונות המאפיינות ייצרנים שונים (כמו שאמרת, יש להם אתרי אינטרנט, ולגגל, אני יודע, אבל תודה בכל זאת על ההסבר), הצורך בביקור בחנות אופנים ורכיבה על האופנים לפני רכישתם (!) , המידע על אפשרות למבצעים ( זה דומה להתראה כללית על פיגועים, ללא ציון זמן ומרחב ) - כל אלה הם בגדר מידע גנרי, שאינו עונה על השאלות שלי.
"חוריפיש" לעומת זה ענה לי כי יש לו נסיון טוב ברכיבה של ממש על אופנים טובים יותר אך דומים לדגם ה-Trek שאני ציינתי, ציין את משקל האופנים, ואף הפנה אותי למודעת יד שניה מעניינת - זה מידע ספציפי שעונה על השאלות שלי.

בכל זאת, אני מודה לך מאוד על התשובות שלך, שמעידות עליך כבעל רצון טוב וידע רחב בתחום.

ronengeles

New member
באופן ספציפי

אני יכול להגיד לך שרכבתי על ה CROSS WAY 300 במשך שנתיים בערך, והם אחלה אופניים (אבל מעל התקציב שלך)
ניסיתי את הטראק 7.3 והם היו ממש אחלה (אבל שוב מעל התקציב). יותר אהבתי אותם מה 7.2, ואת ה 7.1 לא ניסיתי.
את השאר לא ניסיתי.
אני יכול להמליץ על שני דגמי ס"ס, אבל זה לא רלוונטי מבחינתך.
&nbsp
יותר קל לתת תשובה גנרית, כי בסכום הזה, סה"כ, הכל מאוד דומה. יותר חשוב איך אתה מרגיש על הדגם הספציפי, מאשר איזה אבזור יש על כל אחד מהדגמים השונים.
אין לי בעיה גם להמליץ לך על כמה חנויות (בת"א).

yonatanb1

New member
קודם כל תודה לך!

קודם כל תודה לך על התגובה. היא כלל לא גנרית (וגם מהגנרית-לשיעורין של פינקי למדתי משהו).
שמחתי ללמוד על הקשר בין הגנריות של התשובה לתקציב המוגבל שלי , גם אם התשובות שלך ושל "חוריפיש" אינן גנריות בעוד התקציב שלי לא השתנה במאום.
שאלת המשך ראשונה: האם התשובה שלך תהיה גנרית עוד פחות
אם אוסיף עוד 1,000 ש"ח?
שאלת המשך שניה: מהן החנויות התל-אביביות המומלצות (אשמח למשווקים מורשים בנוסף לחנויות יבואן, כי היבואנים מחויבים ל-MRSP)?
שאלת המשך שלישית: מה לא אהבת ב- 7.2 ?
שוב תודה!

ronengeles

New member
תשובות

1. ב- 3000 אהבתי את ה 7.3, ואת הקרוסווי 300 (שדגם ישן שלהם שימש אותי בערך שנתיים). הטרק נועדו להיות מהירים בעיר. המרידה יאפשרו לך לרדת גם לשבילים לא סלולים.
את שאר הדגמים אני לא ממש מכיר.
&nbsp
2. אשלח יותר מאוחר בפרטי
&nbsp
3. זה לא שלא אהבתי, פשוט ה 7.3 הרגישו טובות יותר

חוריפיש

New member
כמה דברים

ראשית, נדמה לי שבהודעה הראשונה סיפרת איזה אופניים אתה מחפש, אבל לא פירטת לגבי השימושים. אולי פספסתי, אבל האם אלו אופניים לצרכי נסיעה לעבודה? רכיבה ספורטיבית עיר? רכיבת כביש? שילוב?

לטרק יש סדרה נוספת, סדרת DS, שהיא עם שיכוך קדמי, בדומה למרידה Crossway, אם זה מעניין אותך.

אני גם חושב שעניין הנוחות הוא הכי חשוב. כשאני חיפשתי אופניים התלבטתי בסופו של דבר בין ה-Specialized Sirrus וה-Trek fx. מדדתי את ה-Specialized והם לא היו נוחים לי כי אני בין מידות שם (M גדול מדי, S קטן מדי), הTrek היו בול, אבל זה עניין אינדיבידואלי.

לגבי המחיר, תמיד תוכל להוסיף עוד קצת ולקבל אופניים טובים יותר. העניין הוא שכל האופניים מהקטגוריות האלו של היצרנים המוכרים יהיו טובים. כמובן שאם תנסה אופניים שעולים 4000 ש"ח ואחריהם אופניים של 2000 ש"ח אתה עלול להתאכזב, אבל לדעתי, מה שלא יודעים לא מזיק. התחושה שלי כשעליתי על האופניים שלי היא של רכיבה חלקה מאוד עם העברת הילוכים חלקה. לגבי נוחות, אלו אופניים שמתאימים גם לרכיבה של עשרות או מאות קילומטרים, כמובן אם מתאימים אותם לצרכים. אפשר גם לרדת איתם לדרכי עפר, אבל אם יש חול (כלומר לא "שביל מהודק" ) זה מאוד לא נוח, או אם יש הרבה אבנים\סלעים. יתכן והחוויה תהיה קצת שונה למי שינפח את הצמיגים ללחץ אוויר נמוך יותר (אני מנפח ל-90 PSI שמתאים לרכיבת כביש).

אם אתה רוצה לקרוא עוד קצת ואולי להתפזר, יש פורום שלם ב-BikeForums שעוסק באופניים היברידיים

אגב, ראיתי ב-yad2 אופני Trek 7.5 fx בפחות מ-2000 ש"ח (לא זוכר את המחיר המדוייק). כנראה שזה דגם ישן.

yonatanb1

New member
שוב הבהרת את הדברים.

לא פספסת. לא כתבתי מהו היעוד. היעוד של הרוכב (זה לא אני) הוא נסיעות עירוניות בלבד (10 ק"מ בערך לכל כיוון), ללא ירידה לשבילים לא סלולים, בתחזוקה מינימלית. הוא לא יחליף את האופנים כל שנתיים, ולא ישדרג אף רכיב בלי סיבה מצוינת (קראתי כאן פוסט על עלות תחזוקה של שקל עד שנים לק"מ והתחלחלתי). מסיבות תחזוקתיות, הרוכב מעוניין במבנה המינימלי - ללא בולם, וללא מעצורי דיסק, אבל לא מוותר על הילוכים. בנוסף, המשקל צריך להיות סביר. הספורטיביות מעניינת אותו כקליפת השום. אבל שילוב הדרישות גורם להתכנסות לאופני עיר ספורטיביות.

אני יכול להתפזר כמה שאני רוצה בקריאת פורומים בחו"ל , אבל בסופו של דבר אני מוגבל בתקציב ובמצאי האופנים שיש בארץ.

בנוגע ליד2, אני ראיתי Cannondale Quick מפתים, בני שנתיים בסכום של 1,400 ש"ח (גם כאן, לצערי, המידה לא מתאימה), אבל אני נרתע מרכישת אופנים מיד שניה, מסיבות ברורות (אפילו לא מהפרוקטולוג של הפורום). עדיף משונמך, אבל חדש.

הסקירה שכתבת נוגעת בכל השאלות שרציתי לשאול - הנוחות על שביל סלול ועל שביל מהודק, ופעולת מנגנון ההילוכים. הסיבה לדחיית ה-Sirrus רלונטית מאוד.

שוב תודה מכל הלב על ההשקעה והתוצאה בכתיבת כל התגובות!

ronengeles

New member
אני מבין שמדובר בצרכי התניידות לעבודה/סידורים.

כדאי לקחת גם בחשבון (גם מבחינה כספית וגם מבחינת צרכים) דברים נוספים כמו אפשרות לשים סבל (אם לא רוצה לסחוב תיק על הגב), אפשרות לשים מגיני בוץ (אם מתכננים לרכוב גם בחורף), לקנות צמיגים עמידים לפאנצ'רים, פנס, נצנץ, משאבה (שתוכל לנפח סביב ה 100 PSI) וכו....

The Pinky P

New member
אתה לא חוכמולוג כמו שאתה חושב שאתה...

ניפחת את הראש.
מסבירים לך מנסיון שכל הטרראם שאתה עושה הוא לריק ולשווא.

ב - 2000 שקל אתה תקבל בדיוק את אותו החרא ולא משנה מאיזו חברה.

אבל חרא אחד יכול להיות יותר נוח מחרא אחר כי נוחות היא עניין אינדיוידואלי.

וואו, לפעמים יש פה פלוצים לא מהעולם הזה...

למעלה