אופציות להחלפת גג רעפים

אופציות להחלפת גג רעפים

יש לנו גג רעפים עם תקרת רביץ.
האם יש אפשרות לשנות לגג אחר שאינו רביץ?
אני יודעת שיש בטון אבל זה מחייב עמודים ויציקה בתוך הבית.
האם יש אפשרות לגג שטוח, שיהיה אפשר לעמוד עליו כמרפסת (אבל לא לבנות מעליו)? בניה קלה אולי? משהו אחר? תודה.

מאגר

New member
החלפת גג

עדיף להשאיר את הרוויץ ולהחליף את הרעפים לרעפי חרסינה במקביל לעשות בידוד ופתחי איוורור לחלל הגג.
למה עדיף רוויץ כאשר יש נזילה בגג רוויץ מקבל כתם רטיבות ולאחר יבושו צובעים והכל בסדר ואילו גבס מתפורר על הראש ויכול גם לפול ולעשות נזק בלתי הפיך בדירה
לגבי גג קל שיהפוך לגג שטוח קיימת אפשרות אך היא יקרה מאוד ובכל מקרה הוא יהיה מעל הרוויץ הקיים.
אם ברצונך לקבל הסברים מפורטים יותר את מוזמנת לצור איתי קשר טלפוני ואשמח לענות לך על כל שאלה בנושא 0505271788 דורון

גג קל שטוח יקר יותר מבטון?

אני לא רוצה גג סגור כי הייתי רוצה לנצל את שטח הגג למעין מרפסת. בלי צורך לבנות מעליה.
גג שניתן ללכת עליו ולהניח רהיטי גינה קלים.
הבטון מפחיד אותי בגלל ההרס, הליכלוך, פינוי הבית וההרס שהוא יכול ליצור המרצפות הקיימות.

גלמיש1

New member
בלי בניה מאסיבית לא תוכלי לנצל את הגג

יש פה ערבוב של מושגים שונים:
תקרה וגג - זה לא אותו דבר.
גג זה מה שנמצא בצד החיצוני ושומר על הבית מפני חדירת גשם, שמש וכו. והוא יכול להיות מרעפים, פח, בטון, צפחה וכו.
תקרה זה הגימור הפנימי שיכול להיות עשוי מ: רביץ, גבס, בטון וכו.
התקרה והגג בנויים מ:
קונסטרוקציה - כלומר המבנה שנושא את המשקל של התקרה.
גמר - החומר שיוצר את השכבה החיצונית של התקרה.

ועכשיו לענינינו: כדי שיהיה אפשר ללכת על הגג את צריכה גם קונסטרוקציה חזקה שתוכל לשאת את המשקל של הגג, האיטום, הריצוף, הריהוט והאנשים שיסתובבו עליו. הקונסטרוקציה יכולה להיות מבטון, או מעץ או ממתכת (בניה קלה) אבל צריכה להיות מותאמת משקל ומותאמת לחשיפה לאויר. לצורך כך את זקוקה למהנדס בנין (קונסטרוקטור) שיתן תכנית ויאשר את המבנה. ואם את מסירה גג רעפים והופכת אותו לשטוח זה גם שינוי מהותי של המבנה ומחייב בעיקרון בהיתר בניה.
התקרה הפנימית זו החוליה הקלה בכל העסק - והיא יכולה לקבל גמר של כל חומר שאת רוצה.

ברור שחייבים מהנדס בניין

והיא עיריה.
אם היה אפשר לצקת בטון במקום הגג בלי כל העמודים והבלאגן בתוך הבית הקיים - הייתי בוחרת בזה.
(יש אפשרות כזו?!).
אם אין - אני מחפשת אופציות אחרות לגג (לא לתיקרה. מצידי שהרביץ תישאר.היא במצב סביר).
אצלנו חצי מהרחוב בנו עוד קומה במקום הרעפים. אני לא חושבת לבנות עוד חדרים. אבל כן הייתי שמחה להפוך את שטח הגג לשטח פתוח שאפשר לשבת עליו.

גלמיש1

New member
אבל רביץ לא יכול להוות גג. רביץ זו רשת שהתיזו עליה טיח.

לא הרשת ולא הטיח יכולים להחזיק איזשהו משקל (בקושי את משקל עצמם).
לא משנה מה יהיה מה יהיה חומר הגמר של התקרה שמתחת לגג - הגג עצמו, אם הוא חשוף לחוץ ואם רוצים להשמיש אותו - חייב להיות עמיד קונסטרוקטיבית ולשאת הרבה שכבות של איטום, בידוד, וריצוף כלשהו.

גג קל שטוח יקר יותר מבטון?

אני לא רוצה גג סגור כי הייתי רוצה לנצל את שטח הגג למעין מרפסת. בלי צורך לבנות מעליה.
גג שניתן ללכת עליו ולהניח רהיטי גינה קלים.
הבטון מפחיד אותי בגלל ההרס, הליכלוך, פינוי הבית וההרס שהוא יכול ליצור במרצפות הקיימות.

בינא

Member
אפשר לבצע גג קל, להשאיר את הרביץ (לא שייך לקונסטרוקציה)...

מצורפות תמונות של החלפת גג רעפים בשטוח ללא פירוק הקונסטרוקצייה התחתונה הקיימת של הגג.
תקרת הרביץ קיבלה תמיכות מבפנים למניעת סדיקה והעובדים דרכו אך ורק על הלוחות שהונחו על קונסטרוקציית העץ.
ההמלצה היא למלא את המרווחים בין קורות הפלדה והעץ בבידוד צמר זכוכית בעובי 2" עם צפיפות של 24ק"ג/מ"ר ומעל זה יש כמב אפשרויות:
1. הנחת פנל 10 בעל 5 גלים שהוא מספיק חזק לדריכה ומספיק קונסטרקוטיבי לרצפה וגם אטום עם יכולת ניקוז גבוהה ומהירה למזחלות (אופקי) ומרזבים (אנכי) של הגג ומעל לוחות דק עץ מכל סוג שיבחר (לפי התקציב) ;
2. הנחת לוחות רצפה מסוג "הרד בורד" בעובי העולה על 12ס"מ (תלוי במרווח בין קורות הפלדה והעץ של הגג) עם שיפועים קלים לניקוז ועליהם ניתן להדביק קרמיקה מסוג שמתאים לחוץ ו/או להניח דק עם מרווח בין קורות הדק לרצפה לאפשרות התפשטות והתכווצות של החומרים.
שתי סוגי הגגות בוצעו וקיימים מזה יותר מ-15 שנים ומתפקדים מצוין, כולל בידוד מתאים לקומת הקרקע שמתחתם.
גגות כאלה בוצעו במרפסות גג ברמת בית שמש בפרוייקטים שהיו בפיקוחי וקיבלו אשורים של מהנדסי אקוסטיקה, קונסטרוקצייה ותרמית.

למעלה